2015 EKLOGES - βουλευτικές εκλογες 2015, 2012, GREEK ELECTIONS GALLOP ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ 2015EKLOGES

6700 HITS ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ - ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ -

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΗΘΟΠΟΙΟΥΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ 6700 HITS ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ.
- ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ -
ΟΣΟ ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΝ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΣΟ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ BLOG.

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΧΙΟΥΜΟΡ ΑΠΟ ΛΑΖΟΠΟΥΛΟ

ΕΚΛΟΓΕΣ 2007 - ΨΗΣΙΣΤΕ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΙΣΗ ΜΑΣ -

Greek elections 2007 - ekloges - ΕΚΛΟΓΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ

Greek elections 2007 - ekloges - ΕΚΛΟΓΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ 2007
- ΨΗΦΙΣΤΕ ΣΤΟ ΓΚΑΛΟΠ ΜΑΣ - Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΙΣΗ ΣΕ BLOG -

Προσπάθεια εκβιασμού συνειδήσεων καταλογίζει στον πρωθυπουργό ο Γ.Παπανδρέου

Την εκτίμηση ότι ο πρωθυπουργός θέτοντας το δίλημμα «αυτοδυναμία ή νέες εκλογές» επιχειρεί να εκβιάσει συνειδήσεις εξέφρασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ.Παπανδρέου, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.
Ο πρωθυπουργός ζητά αυτοδυναμία, ενώ δεν έχει δείξει ότι μπορεί να αναλάβει τις ευθύνες για την καταστροφή από τις πυρκαγιές και άλλα σοβαρά θέματα, επισήμανε ο Γ.Παπανδρέου.
Θέλει αυτοδυναμία για να συνεχίσει ποιο έργο; αναρωτήθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε: Και όταν την είχε, δεν μπόρεσε να έχει μια ισχυρή κυβέρνηση και οδήγησε τη χώρα στην ακυβερνησία.
Ο Γ.Παπανδρέου τόνισε ότι ο πρωθυπουργός προσπαθεί να εκβιάσει συνειδήσεις με το δίλημμα «αυτοδυναμία ή νέες εκλογές» και υπογράμμισε ότι δεν μπορούμε να χτίσουμε το μέλλον μας πάνω στο φόβο.
«Θα είναι τραγικό να συνεχίσει αυτή η κυβέρνηση» σημείωσε και πρόσθεσε: «Ζητώ την ευκαιρία να αποδείξουμε ότι η Ελλάδα μπορεί να πάει μπροστά».
Παράλληλα, ο κ. Παπανδρέου εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο ελληνικός λαός θα δώσει στο ΠΑΣΟΚ αυτοδυναμία. Ζητώ ισχυρή κυβέρνηση είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, επισημαίνοντας ωστόσο ότι τάσσεται υπέρ των συνεργασιών και σημειώνοντας ότι υπάρχουν περιθώρια συνεργασίας με την Αριστερά.
Εν τω μεταξύ, το βράδυ της Παρασκευής, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μίλησε σε ανοιχτή συγκέντρωση στη Λάρισα και στην ομιλία του χρησιμοποίησε πολλές φορές τον όρο: «Νέα Αλλαγή», τον οποίο ταύτισε με την «εθνική αφύπνιση», την «εθνική συνεννόηση», την «εθνική ομοψυχία», την «ασφάλεια» και την «αισιοδοξία».
Η κυβέρνηση Καραμανλή φεύγει και προσπαθεί να μετατρέψει τη δική της κρίση σε κρίση της δημοκρατίας, τόνισε ο κ. Παπανδρέου. Επισήμανε ότι σήμερα δημιουργείται το κλίμα μιας νέας ανατροπής, ένα κλίμα το οποίο στη Θεσσαλία σηματοδοτήθηκε στις νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές του περασμένου Οκτωβρίου και τώρα προσλαμβάνει εκρηκτικές διαστάσεις. Το σύνθημα που χρησιμοποίησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ήταν: «Δεν χωράει η δεξιά στου αγρότη την καρδιά».
Ο κ. Παπανδρέου κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ενέπαιξε τους αγρότες, ενώ γενικότερα επέδειξε ανικανότητα, λεηλάτησε την περιουσία του ελληνικού λαού και έχει να επιδείξει τους κολλητούς και τους κουμπάρους.
Μέτρα για τους αγρότες
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποσχέθηκε επανεξέταση του προβλήματος των πανωτοκίων στα δάνεια των αγροτών από μηδενική βάση.
Παράλληλα, τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνηση θα προχωρήσει σε ανασυγκρότηση ολόκληρου του αγροτικού τομέα σε οικονομία αιχμής και περιέγραψε τρεις δέσμες πολιτικών που θα χρησιμοποιήσει για την επίτευξη αυτού του στόχου.Η πρώτη δέσμη, όπως ανέφερε ο κ. Παπανδρέου, αποβλέπει στον εξοπλισμό του αγρότη επιχειρηματία με γεωργικές και εμπορικές γνώσεις που θα του επιτρέψουν να καθορίσει αυτός την τιμή των προϊόντων του. Μεταξύ των πολιτικών που θα εφαρμοστούν σ' αυτή τη δέσμη περιλαμβάνεται η μείωση του κόστους παραγωγής, αλλά και η μείωση της ψαλίδας μεταξύ των τιμών παραγωγού και καταναλωτή.Η δεύτερη δέσμη αφορά στην υπεράσπιση της εθνικής αγροτικής παραγωγής στις Βρυξέλλες. Θα κρατήσουμε, τόνισε, ανοιχτή τη διαπραγμάτευση του φακέλου των καπνών και του βαμβακιού για να αμβλύνουμε τις αρνητικές επιπτώσεις από τις πολιτικές της κυβέρνησης Καραμανλή. Θα περισώσουμε ότι μπορούμε, πρόσθεσε. Επίσης, ανέφερε ότι το κράτος θα αναλάβει το διοικητικό κόστος της εφαρμογής της νέας ΚΑΠ, το οποίο σήμερα πληρώνει ο αγρότης. Η τρίτη δέσμη αφορά στη δημιουργία σιγουριάς, ασφάλειας και προοπτικής στους αγρότες. Θα ενισχυθούν τα νέα ζευγάρια, πρόσθεσε, για να μείνουν στην περιφέρεια και θα ισχύσει πενταετές αφορολόγητο για μικρές επιχειρήσεις νέων σε ημιαστικές και αγροτικές περιοχές.

«Σαφή και ξεκάθαρη εντολή» ζήτησε από τις Σέρρες ο Κ.Καραμανλής

Ξεκάθαρο μήνυμα, όπως είπε, σ' ολόκληρη τη χώρα, έστειλε, μιλώντας το βράδυ της Παρασκευής σε συγκέντρωση της ΝΔ στις Σέρρες, ο Κώστας Καραμανλής. «Η Ελλάδα δεν γυρίζει πίσω» υπογράμμισε, ενώ επέμεινε στη γραμμή προάσπισης του ήπιου κλίματος και αποφυγής της οξύτητας και της πόλωσης.
«Από την περήφανη γη της Μακεδονίας, στέλνουμε μήνυμα ότι η Ελλάδα συνεχίζει στο δρόμο του μέλλοντος. Όλοι οι Έλληνες, ενωμένοι, βγαίνουμε, με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση, μπροστά, για να χτίσουμε ένα καλύτερο αύριο για όλους. Μια κοινωνία δικαιοσύνης, αλληλεγγύης και ανθρωπιάς. Μια ισχυρή και περήφανη πατρίδα» τόνισε ο πρωθυπουργός.
Οδηγός μας σε αυτή την προσπάθεια, επισήμανε, είναι ο νέος πατριωτισμός, που αναδύθηκε στις επώδυνες ώρες των πρόσφατων καταστροφικών πυρκαγιών. «Πυξίδα μας» είπε, «είναι η άμιλλα προσφοράς και αλληλεγγύης των Ελλήνων».
Επιμένοντας δε, στην ανάγκη προάσπισης του ήπιου προεκλογικού κλίματος, ο πρωθυπουργός απέφυγε την ευθεία επίθεση σρτην αντιπολίτευση, επαναλαμβάνοντας ότι «οι κραυγές του λαϊκισμού και της δημαγωγίας δεν μας αποπροσανατολίζουν».
«Όσες ύβρεις κι αν εξαπολύσουν, όσα ψέματα κι αν επιστρατεύσουν οι εκφραστές του χθες, δεν θα τους παρακολουθήσουμε. Οι απόπειρες πόλωσης φανερώνουν πολιτικό αδιέξοδο. Οι επιχειρήσεις οξύτητας αποδεικνύουν πολιτική αδυναμία. Παραδίδουμε στην κρίση των Ελλήνων αυτούς που επιχειρούν να διχάσουν την κοινωνία. Αυτούς που εκμεταλλεύονται ακόμη και τον ανθρώπινο πόνο, ακόμη και την εθνική τραγωδία, για μικροκομματικές σκοπιμότητες» προσέθεσε.
Ο κ. Καραμανλής εμφανίστηκε επίσης σίγουρος για την εκλογική νίκη της ΝΔ. «Στις 17 του Σεπτέμβρη ξεκινάμε τη δεύτερη τετραετία της νέας διακυβέρνησης» σημείωσε. «Ξέρουμε ότι μας περιμένει πολλή και δύσκολη δουλειά. Ξέρουμε πού είμαστε. Ξέρουμε πού θέλουμε να πάμε. Ξέρουμε και πώς να πάμε. Σήμερα, όσο ποτέ στο παρελθόν, απαιτούνται νέοι ρυθμοί, νέες ταχύτητες. Σήμερα, η Ελλάδα χρειάζεται, περισσότερο από ποτέ, σταθερά, αποφασιστικά, σίγουρα βήματα».
«Χρειάζεται μια κυβέρνηση που να μπορεί να παίρνει γρήγορες αποφάσεις και να προχωρά με τόλμη τις βαθιές αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος. Είμαστε πανέτοιμοι. Είμαστε αποφασισμένοι. Έχουμε καλά συγκροτημένο σχέδιο. Ας το ακούσουν καλά εκείνοι που υποκρίνονται πώς το αγνοούν. Εκείνοι που βαφτίζουν 'πρόγραμμα' την πλειοδοσία, την αοριστία, τα ευχολόγια» συμπλήρωσε.
Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε εκτενώς στα έργα και τις δράσεις που ανέλαβε και προώθησε η κυβέρνηση για την περιοχή της Μακεδονίας, αλλά και σε όσα πρόκειται να γίνουν την επόμενη τετραετία.
Ακολούθως, περιέγραψε ως βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησης «την ουσιαστική ενίσχυση του κοινωνικού κράτους δικαίου, την επίλυση του Ασφαλιστικού, την προστασία του περιβάλλοντος, τη συνέχιση της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης και τη συνέχιση της Εθνικής Ψηφιακής Στρατηγικής και του σχεδίου μας για την έρευνα, την τεχνολογία, την καινοτομία».
«Τα αποτελέσματα της πολιτικής μας είναι χειροπιαστά. Αποδείξαμε ότι διακρίνουμε τις μεγάλες προκλήσεις των καιρών» προσέθεσε, παραδεχόμενος στη συνέχεια: «Έχουμε καθαρή ματιά πάνω στα πράγματα. Καθαρή ματιά απέναντι στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες. Γνωρίζουμε τι πήγε καλά και τι όχι. Δεν λέμε ότι όλα έγιναν τέλεια. Λέμε τα πράγματα με τ' όνομά τους. Διδαχθήκαμε και από τις καλές και από τις δύσκολες στιγμές. Έγιναν πολλά και σημαντικά. Μένουν όμως πολλά ακόμα να γίνουν».
Και συνέχισε: «Η βούλησή μας να συνεχίσουμε, χωρίς αναβολές, είναι ισχυρή. Η ετοιμότητά μας να προασπίσουμε τα συμφέροντα των πολλών, σταθερή και ακλόνητη. Η ευθύνη μας απέναντι στην πατρίδα μας και τους Έλληνες, δυνατή και αναλλοίωτη. Βάλαμε την Ελλάδα σε μια πορεία, που πρέπει να συνεχιστεί»
«Εδώ βρίσκεται το μήνυμα των εκλογών» ξεκαθάρισε εκ νέου ο πρωθυπουργός, ολοκληρώνοντας την ομιλία του. «Αυτή είναι η απόφαση των πολιτών. Απόφαση θετική για το σήμερα και το αύριο. Σαφής και ξεκάθαρη εντολή, ώστε με σιγουριά και σταθερότητα, με όπλο την εμπιστοσύνη των Ελλήνων, να προχωρήσουμε πιο γρήγορα, πιο αποφασιστικά στο δρόμο των αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων».

Συλλαλητήρια και προεκλογικές υποσχέσεις από το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη

Στη συμπρωτεύουσα μετατοπίζεται από το Σαββάτο το κέντρο βάρους των πολιτικών εξελίξεων. Στη Θεσσαλονίκη μεταβαίνουν για τη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός και οι αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης και μαζί τους τα συνδικάτα που ετοιμάζουν συλλαλητήρια.
Ο πρωθυπουργός θα επισκεφτεί τους χώρους της 72ης ΔΕΘ και θα έχει συνάντηση με τις διοικήσεις των HELEXPO και ΔΕΘ το πρωί του Σαββάτου. Το βράδυ της ίδιας ημέρας θα πραγματοποιήσει ομιλία στο συνεδριακό κέντρο «Ι.Βελλίδης», αλλά τόσο η καθιερωμένη δεξίωση των εγκαινίων, όσο και το δείπνο προς τιμήν του δεν θα παρατεθούν, υπό το βάρος της εθνικής τραγωδίας των πυρκαγιών. Την Κυριακή, ο πρωθυπουργός θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου. Το βράδυ της Παρασκευής, ο κ. Καραμανλής θα μιλήσει στις Σέρρες.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ.Παπανδρέου θα μιλήσει την Παρασκευή σε ανοιχτή συγκέντρωση στη Λάρισα και το Σάββατο στην Καβάλα. Την Κυριακή, ο κ. Παπανδρέου θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη, όπου το απόγευμα θα δώσει την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, στο πλαίσιο της ΔΕΘ και το βράδυ θα μιλήσει στους εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων.
Τη Δευτέρα, ο Κ.Καραμανλής θα μιλήσει σε ανοιχτή συγκέντρωση στο Ηράκλειο Κρήτης, ενώ ο Γ.Παπανδρέου στη Θεσσαλονίκη.
Το πρόγραμμα της γενικής γραμματέως του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα στη ΔΕΘ ξεκινάει το πρωί της Δευτέρας, οπότε θα συναντηθεί με τη διοίκηση της HELEXPO, ενώ στις 12 το μεσημέρι θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στο συνεδριακό κέντρο «Ν. Γερμανός».
Την Παρασκευή το απόγευμα ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος θα μιλήσει στην προεκλογική συγκέντρωση στην πλατεία Αριστοτέλους. Την επομένη, θα παραθέσει συνέντευξη Τύπου στο συνεδριακό κέντρο «Ν.Γερμανός» και αργότερα θα επισκεφθεί περίπτερα της ΔΕΘ.
Στους χώρους της ΔΕΘ θα βρίσκεται την Τρίτη ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος θα συναντηθεί με τη διοίκηση της HELEXPO το απόγευμα.
Η ΓΣΕΕ, τα Εργατικά Κέντρα και οι Ομοσπονδίες προετοιμάζονται πυρετωδώς για το συλλαλητήριο το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη, με επίκεντρο τα αιτήματα κατά «της ακρίβειας, της άδικης φορολογικής πολιτικής και της λιτότητας».
Συγκέντρωση και πορεία στη Θεσσαλονίκη την ίδια ημέρα προγραμματίζει μαζί με τη ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ διαμαρτυρόμενη για αθέτηση εκ μέρους της κυβέρνησης της δέσμευσης περί νέου, δίκαιου και αξιοκρατικού μισθολογίου.
Η ΓΣΕΕ και ο πρόεδρος της Γιάννης Παναγόπουλος από την πλευρά τους δηλώνουν αποφασισμένοι να περιφρουρήσει τον ειρηνικό χαρακτήρα του πανεργατικού συλλαλητηρίου. «Η Θεσσαλονίκη θα γίνει απόλυτα σεβαστή από τα συνδικάτα, σε όλες τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιήσουμε» υπογράμμισε ο κ. Παναγόπουλος.
Παρά τις εγγυήσεις εκ μέρους των συνδικάτων για ήρεμο κλίμα, δύο χιλιάδες αστυνομικοί θα πάρουν μέρος στην επιχείρηση για την τήρηση της τάξης και την αποτροπή πιθανών επεισοδίων κατά τη διάρκεια της 72ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.
Ωστόσο και οι ίδιοι αστυνομικοί θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας το Σάββατο. «Οι απρεπείς προσπάθειες του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και ορισμένων άλλων 'παραγόντων' να επηρεάσουν το συνδικαλιστικό μας κίνημα λίγο πριν την εκλογική αναμέτρηση της 16ης Σεπτεμβρίου 2007 με σαφή στόχευση την υποστολή της σημαίας του αγώνα, προφανώς παζαρεύοντας την αξιοπρέπειεά μας, έπεσαν στο κενό.» αναφέρει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων.
Αλγεινή εντύπωση και αντιδράσεις προκάλεσε πάντως η απόφαση των αστυνομικών Θεσσαλονίκης να βιντεοσκοπήσουν τις διαδηλώσεις στη ΔΕΘ. Μεταξύ αυτών που αντιδρούν είναι και ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, Δημήτρης Κυριαζίδης, που χαρακτήρισε την ανακοίνωση «απαράδεκτη και απερίσκεπτη ενέργεια». Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος, δήλωσε «να μην τολμήσουν να κάνουν κάτι τέτοιο».
Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Θεσσαλονίκης -η οποία δεν συμμετέχει στην κινητοποίηση- Γιώργος Αναστασιάδης, υποστήριξε από την πλευρά του ότι η ίδια πρακτική ακολουθείται από το σωματείο σε ποδοσφαιρικούς αγώνες, ώστε -όπως είπε- το υλικό να χρησιμοποιηθεί ως αποδεικτικό στοιχείο σε περίπτωση που υπάρξουν δικαστικές εξελίξεις.
Έκκληση στα κόμματα και τις συνδικαλιστικές παρατάξεις να διαφυλάξουν τις πορείες και τις συγκεντρώσεις απηύθυνε ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης.
Ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος κάλεσε τους Θεσσαλονικείς να επισκεφτούν τουλάχιστον μία φορά τα περίπτερα της Διεθνούς Έκθεσης, ενώ ζήτησε το επόμενο δεκαήμερο να μην χρησιμοποιούν τα ΙΧ αυτοκίνητα τους, προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν τα κυκλοφοριακά προβλήματα.