2015 EKLOGES - βουλευτικές εκλογες 2015, 2012, GREEK ELECTIONS GALLOP ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ 2015EKLOGES

Τα επόμενα βήματα του ΠΑΣΟΚ θα συζητηθούν στο Πολιτικό Συμβούλιο


Ο προγραμματισμός για τα επόμενα βήματα του ΠΑΣΟΚ, μετά τη νίκη στις ευρωεκλογές της 7ης Ιουνίου, θα βρεθεί στο επίκεντρο του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος, το οποίο συνεδριάζει το πρωί της Πέμπτης υπό την προεδρία του κ. Γιώργου Παπανδρέου.

Το Πολιτικό Συμβούλιο θα προετοιμάσει επίσης τη σύνοδο του Εθνικού Συμβουλίου, το οποίο αναμένεται να συγκληθεί ώς το τέλος του μήνα προκειμένου να αποτιμήσει και επίσημα το εκλογικό αποτέλεσμα και να προσδιορίσει τη στρατηγική των επόμενων μηνών.

Το βράδυ της Τετάρτης, ο κ. Παπανδρέου παρέθεσε δείπνο σε εστιατόριο της Πεύκης στους εκλεγέντες και υποψηφίους ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Αλλαγές σε κυβέρνηση και κόμμα έως τα τέλη Ιουνίου σχεδιάζει ο πρωθυπουργός

Αλλαγές σε κυβέρνηση και κόμμα έως τα τέλη Ιουνίου σχεδιάζει ο πρωθυπουργός

Ανασχηματισμό, τον οποίο όμως δεν εκμυστηρεύεται σε κανέναν συνεργάτη του, σχεδιάζει ο πρωθυπουργός. Χρονικό όριο για τις αλλαγές στην κυβέρνηση και στο κόμμα ορίζεται το τέλος Ιουνίου ή η πρώτη εβδομάδα Ιουλίου. Γεύμα Μεϊμαράκη - Σπηλιωτόπουλου με μενού τις απαιτούμενες αλλαγές. Μένω εκτός, αν μου ζητηθεί, δήλωσε ο Π.Δούκας.

Ως το τέλος Ιουνίου θα έχει ολοκληρώσει ο πρωθυπουργός τις αλλαγές που προγραμματίζει στην κυβέρνηση και στο κόμμα, μελετώντας ως τότε το παζλ του εκλογικού κυβερνητικού σχήματος που καλείται να συγκροτήσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματοςς, για να μη φουντώσουν οι φήμες και παραλύσουν και πάλι τα υπουργεία, ο κ. Καραμανλής αρνείται να εκμυστηρευθεί τις σκέψεις του ακόμη και στους στενούς συνεργάτες του. Ταυτόχρονα «κοιμίζει» όλους τους συνομιλητές του, διαβεβαιώνοντάς τους ότι δεν μελετά ανασχηματισμό αλλά ούτε και πρόωρες εκλογές.

Ο κ. Καραμανλής συναντήθηκε τουλάχιστον δύο φορές τις τελευταίες ημέρες με τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Β.Μεϊμαράκη, ο οποίος φαίνεται ότι θα αναλάβει νευραλγικό ρόλο στη νέα κυβέρνηση και αυξημένες αρμοδιότητες στον τομέα της επικοινωνίας.

Συνάδελφοί του υπουργοί προβλέπουν ότι είναι ο καταλληλότερος για να αναλάβει την εποπτεία της Αστυνομίας ως νέος υπουργός Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης, αλλά θεωρούν πιθανότερο να επιστρέψει στο κόμμα ως γραμματέας και να αναλάβει την επανασύνδεση της Ρηγίλλης με το Μαξίμου με ταυτόχρονες αρμοδιότητες επικοινωνιακής στρατηγικής.

Για τα σενάρια της νέας κυβέρνησης συνομίλησε ο πρωθυπουργός και με τον κ. Πρ.Παυλόπουλο, ο οποίος φαίνεται ότι εγκαταλείπει οριστικά το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και αφοσιώνεται στην εποπτεία της Δημόσιας Διοίκησης και της Πολιτικής Προστασίας το καλοκαίρι.

Αλλαγές επίσης φαίνεται ότι προγραμματίζονται γενικότερα στην επικοινωνιακή ομάδα της κυβέρνησης, με τον Αρ.Σπηλιωτόπουλο να δείχνει φαβορί στις προβλέψεις για τις θέσεις του υπουργού Επικρατείας και του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Αλλαγή ηγεσίας μελετά επίσης ο πρωθυπουργός στα υπουργεία Υγείας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Ναυτιλίας, ενώ θεωρείται βέβαιο ότι θα προχωρήσει στην καθιέρωση αυτόνομου υπουργείου Περιβάλλοντος, συνενώνοντας ταυτόχρονα τα υπουργεία Δημοσίων Εργων και Μεταφορών.


Χορεύει τη ΝΔ στο ταψί...


Ο Γ.Καρατζαφέρης κάλεσε όσους γαλάζιους βουλευτές προαισθάνονται την ήττα στις επόμενες εκλογές, να ενταχθούν στο κόμμα του όταν προκηρυχθούν εκλογές. Αντιδημοκρατική χαρακτήρισε η κυβέρνηση την προτροπή

Σύγκρουση μέχρις εσχάτων ξέσπασε μεταξύ ΝΔ και ΛΑ.Ο.Σ., μετά την εντυπωσιακή ρελάνς προς τον Κ. Καραμανλή από τον Γ. Καρατζαφέρη.

Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. ο οποίος σε συνέντευξή του χθες, αφού ανακοίνωσε τη... μετακόμιση του κόμματός του από την πολυκατοικία «που έχει γεμίσει καταληψίες και τρωκτικά», στην ίδια όμως «κεντροδεξιά» γειτονιά, κάλεσε όποιους από τους εν ενεργεία «γαλάζιους» βουλευτές «αισθάνονται την καταστροφή και την ήττα στις επόμενες εκλογές να έρχεται και ως εκ τούτου να μένουν εκτός Κοινοβουλίου» να έρθουν σε διάλογο μαζί του για να ενταχθούν στο κόμμα του όταν προκηρυχθούν εθνικές εκλογές και διαλυθεί η παρούσα Βουλή.

Ο Γ. Καρατζαφέρης έβαλε φωτιές στον σωστό «πολιτικό χρόνο» στο Μέγαρο Μαξίμου και στη Ρηγίλλης, προσθέτοντας ακόμα έναν πονοκέφαλο στον Κ. Καραμανλή μετά την καθαρή ήττα του στις εκλογές.

Ενδεικτικό είναι ότι μετά την ήπια πρώτη αντίδραση, χθες το μεσημέρι, του κυβερνητικού εκπροσώπου Ευ. Αντώναρου ότι «τα μέλη της ΚΟ της ΝΔ ανταποκρίνονται με συνέπεια στην αποστολή την οποία έχουν αναλάβει», προφανώς κρίθηκε ότι απαιτείται πιο σκληρή αντίδραση, προκειμένου να αποφευχθεί η περαιτέρω... αιμορραγία δεξιών ψηφοφόρων στη... διπλανή πλέον μονοκατοικία από την επιθετική πολιτική του προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ.

Αποτέλεσμα, το βράδυ βγήκε από τον κ. Αντώναρο ανακοίνωση η οποία έκανε λόγο επί της ουσίας για προτροπή αποστασίας προς τους βουλευτές.

Η ανακοίνωση αναφέρει: «Η αντιδημοκρατική και πρωτοφανής για την πολιτική ζωή του τόπου προτροπή του Γ. Καρατζαφέρη σε βουλευτές της ΝΔ ουσιαστικά να ανατρέψουν την εκλεγμένη κυβέρνηση της χώρας, η οποία απεικονίζει ανάγλυφα το απαράδεκτο πολιτικό ύφος του αρχηγού του ΛΑ.Ο.Σ., ήθος που επιβεβαιώνει το αγεφύρωτο χάσμα μεταξύ ΝΔ και ΛΑ.Ο.Σ...».

Αμέσως αντέδρασε ο Γ. Καρατζαφέρης, ο οποίος αργά το βράδυ κατηγόρησε την κυβέρνηση και τον εκπρόσωπό της ότι «βρίσκονται σε κατάσταση τρικυμίας εν κρανίω».

«Αλλα είπα και άλλα είπε ο κ. Αντώναρος» επισήμανε, συμπλήρωσε ότι «καταλαβαίνω την αγωνία τους, δεν καταλαβαίνω τη μεθοδολογία τους» και κατέληξε λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «εγώ Μητσοτάκης και αποστασία δεν γίνομαι, πρακτικές του '65 δεν πρόκειται να ασπαστώ».

Σε ερώτηση προς τον Γ. Καρατζαφέρη αν αυτό το κάλεσμα εμπεριέχει κινδύνους αποσταθεροποίησης της παρούσας κυβέρνησης, ο κ. Καρατζαφέρης απέκλεισε αυτό το ενδεχόμενο διευκρινίζοντας ότι «υπάρχουν τρίτοι και τέταρτοι βουλευτές σε περιφέρειες που αν χάσει η ΝΔ δεν πρόκειται να εκλεγούν και μιλάμε για την προεκλογική περίοδο. Σε εκείνους απευθυνόμαστε...».

Απαντώντας δε αν σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται και οι «Βατοπεδινοί» ή ο Αρ. Παυλίδης, είπε ότι «ίσα ίσα προσπαθώ να σώσω κάποιους από το μοιραίο εναγκαλισμό με τους σκανδαλοποιούς βουλευτές».

Ο κ. Καρατζαφέρης είπε ότι θα τα βρούμε με τον «οικοπεδούχο» (τη βάση του κόμματος) για να χτίσουμε ένα νέο και σύγχρονο κτίριο που θα χωράει πολλούς ανθρώπους.

Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. φάνηκε -προς το παρόν τουλάχιστον- να κλείνει την πόρτα συνεργασίας με τη ΝΔ -κάτι που αναμενόταν μετά την προηγηθείσα άρνηση του πρωθυπουργού-, ενώ επιτέθηκε στον Κ. Καραμανλή λέγοντας ότι «με τη στάση του έχει πάρει στην πλάτη τον Γ. Παπανδρέου και τον οδηγεί προς την εξουσία».