2015 EKLOGES - βουλευτικές εκλογες 2015, 2012, GREEK ELECTIONS GALLOP ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ 2015EKLOGES

«Τα αναπάντητα ερωτήματα από τη ΔΕΘ» παρουσιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ

Συνέντευξη Τύπου με θέμα «Τα αναπάντητα ερωτήματα από τη ΔΕΘ και οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ», θα δώσουν σήμερα, Δευτέρα, στις 12 το μεσημέρι, στο ξενοδοχείο «Athens Acropol», ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ. Τσίπρας, ο Γ.Δραγασάκης, υπεύθυνος της Επιτροπής Πολιτικού Σχεδιασμού και ο Αντ. Νταβανέλος, εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Εν τω μεταξύ, αντίστροφη μέτρηση έχει σημάνει, πλέον, για την ανακοίνωση των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ.

Επί τάπητος οι όροι διεξαγωγής των δύο τηλεμαχιών

Για τους όρους διεξαγωγής των δύο τηλεμαχιών εν όψει των εθνικών εκλογών της 4ης Οκτωβρίου θα συζητήσουν σήμερα, Δευτέρα, τα μέλη της Διακομματικής Επιτροπής και το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στις λεπτομέρειες για το debate μεταξύ του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου.

Το ΠΑΣΟΚ έχει κάνει ήδη λόγο για «συμφωνία όρων που επιτρέπουν τον άμεσο διάλογο, τη συμμετοχή των πολιτών και την αναβάθμιση της ουσιαστικής πολιτικής αντιπαράθεσης».

Η Ιπποκράτους αναμένεται να ζητήσει για την τηλεοπτική αναμέτρηση με τον πρωθυπουργό να μπορεί να απευθυνθεί ο ένας πολιτικός αρχηγός με τον άλλο και να μην γίνονται μονόλογοι. Επίσης, να υπάρχει κοινό στο στούντιο ή και να υποβάλλονται ερωτήσει μέσω Internet.

Το τηλεοπτικό τετ-α-τετ μεταξύ Κ.Καραμανλή και Γ.Παπανδρέου κυριαρχεί στις συζητήσεις των επιτελείων των δύο κομμάτων.

Στελέχη της ΝΔ «ποντάρουν» σε αυτήν την προσωπική τηλεοπτική αναμέτρηση των δύο πολιτικών αρχηγών, βασιζόμενοι στην επικοινωνιακή ευχέρεια του κ. Καραμανλή, ενώ και στο ΠΑΣΟΚ αντιμετωπίζεται με αυτοπεποίθηση το ενδεχόμενο μίας τέτοιας «τηλεμαχίας».

Δεν θα είναι υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ ο Βασίλης Μαγγίνας

Λίγες ώρες πριν γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις από τη Ρηγίλλης για τα ψηφοδέλτια της ΝΔ, ο πρώην υπουργός Απασχόλησης Βασίλης Μαγγίνας ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι υποψήφιος βουλευτής.

Στην επιστολή του με την οποία ενημερώνει τον πρωθυπουργό για την απόφασή του, o κ. Μαγγίνας επικαλείται το κλίμα που έχει διαμορφωθεί στην εκλογική του περιφέρεια, την Αιτωλοακαρνανία και εκφράζει την πικρία του για τις εξελίξεις.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι δημοσιεύματα του τοπικού τύπου ανέφεραν ότι ο κ. Μαγγίνας θα «κοβόταν» από τις λίστες της ΝΔ.

Ο κ. Μαγγίνας είχε παραιτηθεί από τη θέση του στο υπουργείο Απασχόλησης, μετά από αποκαλύψεις ότι για λογαριασμό του εργάζονταν στο σπίτι του ανασφάλιστοι μετανάστες.

Στην επιστολή του, ο Β.Μαγγίνας σημειώνει:

«Αγαπητέ Πρόεδρε,
Όπως διαμορφώθηκαν οι συνθήκες με την, επί μακρόν δημόσια αμφισβήτηση της υποψηφιότητάς μου, αποφάσισα να μη διεκδικήσω την ψήφο των συμπολιτών μου, οι οποίοι για πολλά χρόνια με τίμησαν με τη στήριξή τους.

»Ομολογώ ότι η εξέλιξη αυτή, με προσβάλλει και με αδικεί, αφού δεν αισθάνομαι ότι υπέχω κάποια πολιτική ή άλλη ευθύνη την οποίαν οφείλω να αναδεχθώ.

»Προέχει, ωστόσο, η παράταξη και κυρίως το συμφέρον του τόπου.

»Θέλω να σε ευχαριστήσω θερμά για την εμπιστοσύνη σου και να σε διαβεβαιώσω ότι θα αγωνιστώ για την επικράτηση του Κόμματός μας, στις προσεχείς εκλογές».

Το μεσημέρι της Δευτέρας συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα του κόμματος υπό τον Κώστα Καραμανλή, προκειμένου να εγκρίνει τα ψηφοδέλτια, τα οποία εν συνεχεία θα ανακοινωθούν επισήμως.

Οι πληροφορίες όλων των τελευταίων ημερών αναφέρουν ότι από τους συνδυασμούς θα «κοπούν» οι λεγόμενοι «βατοπαιδινοί» και ο Αρ.Παυλίδης.

Σχετικά, με την επιλογή υποψηφίων ο πρωθυπουργός δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι «όλα αξιολογούνται, όλα κρίνονται». Κρίνεται το κατά πόσο η συμπεριφορά και η διαδρομή του καθενός, όπως είπε, συνάδει με τη διαδρομή και την ηθική της παράταξης.