2015 EKLOGES - βουλευτικές εκλογες 2015, 2012, GREEK ELECTIONS GALLOP ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ 2015EKLOGES

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ SPOT - ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2009

modus vivendi rantevoy sta mhnymata - ekloges 2009 ellada

Το ΘΑΣΟΚ... έτοιμο να κυβερνήσει!

Ομολογία ήττας!

Μιχάλης Μπεκίρης- Εκλογές 2009

Τζίμης Πανούσης - Εκλογές

Στην τελική ευθεία τα κόμματα για τις λίστες Επικρατείας και τα ντιμπέιτ

Ζήτημα λίγων ημερών θεωρείται η ανακοίνωση και των ψηφοδελτίων Επικρατείας της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Ήδη μετά την ανακοίνωση και των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ, τα κόμματα με εκπροσώπηση στο εθνικό ή ευρωπαϊκό κοινοβούλιο έχουν ανακοινώσει σχεδόν το σύνολο των συνδυασμών τους σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες της Ελλάδος.

Το ΚΚΕ και ο ΛΑΟΣ έχουν ανακοινώσει και τα ψηφοδέλτια Επικρατείας.

http://www.in.gr/news/Reviews/Review598581/assets/ok.gif Δείτε ολόκληρη τη λίστα των υποψηφίων της ΝΔ

http://www.in.gr/news/Reviews/Review598581/assets/ok.gif Δείτε ολόκληρη τη λίστα των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ

http://www.in.gr/news/Reviews/Review598581/assets/ok.gif Τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ

http://www.in.gr/news/Reviews/Review598581/assets/ok.gif Δείτε τη λίστα υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ

http://www.in.gr/news/Reviews/Review598581/assets/ok.gif Δείτε τα ονόματα των υποψηφίων βουλευτών του ΛΑΟΣ

Επιπλέον, οι Οικολόγοι Πράσινοι ανακοίνωσαν τους συνδυασμούς τους στην Α' και Β' Θεσσαλονίκης.

Έως το βράδυ της Τετάρτης θα έχει ανακοινωθεί το σύνολο των ψηφοδελτίων των Οικολόγων Πρασίνων.

Παράλληλα ανακοινώθηκαν οι εκλογικές περιφέρειες στις οποίες θα είναι υποψήφιοι οι πολιτικοί αρχηγοί. Ο Κώστας Καραμανλής θα είναι υποψήφιος στην Α' Θεσσαλονίκης και τη Λάρισα.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ.Παπανδρέου θα είναι επίσης υποψήφιος στην Α' Θεσσαλονίκης, καθώς και στην Αττική.

Επίσης, στην Α' Θεσσαλονίκης, καθώς και στην Β΄Αθήνας, θα είναι υποψήφια και η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας θα κυνηγήσει το σταυρό στην Α' Αθήνας, ενώ στη Ροδόπη έχει ανακοινώσει υποψηφιότητα ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.

Αποφάσεις για τα ντιμπέιτ

Κοντά στη συμφωνία για τη διεξαγωγή τηλεμαχίας μεταξύ του Κ.Καραμανλή και Γ.Παπανδρέου βρίσκονται τα δύο μεγάλα κόμματα, ωστόσο, προβλήματα προκύπτουν για το ντιμπέιτ των έξι πολιτικών αρχηγών εν όψει της εκλογικής αναμέτρησης της 4ης Οκτωβρίου.

Παρόλα αυτά θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα πραγματοποιηθεί μία τηλεοπτική αναμέτρηση μεταξύ των πολιτικών αρχηγών των κομμάτων με εκπροσώπηση στο εθνικό ή ευρωπαϊκό κοινοβούλιο.

Όσον αφορά την τηλεμαχία Καραμανλή-Παπανδρέου, πιθανότερες ημερομηνίες -σύμφωνα με Το Βήμα- θεωρούνται η Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου ή η Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου για το πρώτο και η Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου ή η Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου για το δεύτερο.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος προτείνει τη διεξαγωγή δύο ντιμπέιτ που θα γίνουν σε δύο διαφορετικές ημερομηνίες, διάρκειας 75-90 λεπτών το καθένα.

Προτείνει ακόμη να υπάρχει στις τηλεμαχίες αυτές η δυνατότητα απευθείας διαλόγου μεταξύ των αρχηγών και συμμετοχή και δημοσιογράφων εφημερίδων.

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου σημείωσε ότι τα δύο κόμματα βρίσκονται κοντά σε συμφωνία.

Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα ζήτησε ισοτιμία και τήρηση της θεματικότητας στο ντιμπέιτ, καταγγέλοντας την τηλεμαχία Καραμανλή-Παπανδρέου ότι γίνεται με στόχο να εντοπιστεί το ενδιαφέρον των πολιτών στα δύο αυτά κόμματα και να «στριμώξουν την επιλογή του λαού στους δύο».

Πάντως, ο Μάκης Μαΐλης ξεκαθάρισε ότι το ΚΚΕ θα συμμετέχει στο ντιμπέιτ «μόνο και μόνο για να μη γίνει η απουσία μας αφορμή αποπροσανατολιστικών συζητήσεων στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου».

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέξης Τσίπρας, εξαπέλυσε επίθεση σε όσους υπονομεύουν τον ουσιαστικό διάλογο.

«Αναρωτιόμαστε δεν θέλουν, ο κ. Καραμανλής, ο κ. Παπανδρέου, η κα Παπαρήγα, τη διεξαγωγή του πολιτικού διαλόγου με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς; Τι φοβούνται;», τόνισε χαρακτηριστικά.

Πάντως, σε νεότερη ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να συναινέσει στη μεθόδευση που και σε επίπεδο πολιτικού συμβολισμού ενισχύει το δικομματισμό, αλλά ανακοινώνει ότι θα συμμετάσχει στο ντιμπέιτ, παρά το γεγονός ότι δεν έγιναν δεκτές οι προτάσεις που κατέθεσε για τη βελτίωσή του.

"Και η Καλιφόρνια καίγεται κάθε χρόνο"...!

Nea Dimokratia spot 2009 H pragmatiki alitheia (erasitexniko)

Τσιτουρίδης on Fire

Aπειλούν οι «κομμένοι» της ΝΔ

Σημαντικό πλήγμα στην εικόνα του πρωθυπουργού έχει επιφέρει - λίγες εβδομάδες πριν ανοίξουν οι κάλπες - το θέμα με τους αποκλεισμούς στελεχών της ΝΔ από τους εκλογικούς συνδυασμούς του κόμματος.

Η ακύρωση - στην πράξη - των προσδοκιών των ψηφοφόρων της ΝΔ για γενναίες πρωτοβουλίες του κ. Καραμανλή από τη μια πλευρά και οι έντονες αντιδράσεις εκείνων που καρατομήθηκαν από την άλλη «ανοίγουν» πιο γρήγορα απ όσο κανείς θα περίμενε τον χρόνο της εσωστρέφειας στο κυβερνών κόμμα.

Τα στελέχη της Ρηγίλλης αλλά και του Μεγάρου Μαξίμου αντιμετωπίζουν με αμηχανία το γεγονός των καρατομήσεων και είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι χθες το μεσημέρι δεν είχαν χαράξει καν «γραμμή» για το πώς θα προβάλουν την απόφαση του κ. Καραμανλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι υπουργοί που έσπευδαν από το βράδυ της Δευτέρας για να ζητήσουν έστω ένα «non paper» με τις θέσεις της ΝΔ, προκειμένου να έχουν επιχειρήματα απέναντι στη θύελλα των αντιδράσεων που έχει ξεσπάσει, ελάμβαναν ως απάντηση μια σύσταση για αυτοσχεδιασμό.

Αγνοια από Ζαγορίτη
Την ίδια ώρα, με διαφορετικό τρόπο αντέδρασαν οι «κομμένοι». Ο κ. Σ. Τσιτουρίδης λίγες ώρες μετά το δριμύ κατηγορώ που εξαπέλυσε προσωπικά κατά του πρωθυπουργού, αμέσως μόλις πληροφορήθηκε τον αποκλεισμό του από τους συνδυασμούς, απέστειλε επιστολή στον κ. Καραμανλή, με την οποία του ζητεί να ενημερωθεί για τους λόγους που οδήγησαν στην απόφαση καρατόμησης.

«Ρώτησα τον γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος κ. Λ. Ζαγορίτη και μου είπε ότι δεν γνώριζε τους λόγους που οδήγησαν στην απόφαση αποκλεισμού μου από τα ψηφοδέλτια. Θα ήθελα λοιπόν να με ενημερώσετε εσείς», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Τσιτουρίδης στο κείμενο που δεν υπερέβαινε τη μία σελίδα και το οποίο έφτασε νωρίς χθες το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο πρώην υπουργός Απασχόλησης είχε αποφασίσει να «κινηθεί» θεσμικά και γι αυτό μετά τη συνάντησή του με τον κ. Ζαγορίτη προχώρησε στην επιστολή προς τον πρόεδρο της ΝΔ. Σύμφωνα με πληροφορίες, το αργότερο στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη, όπου θα τοποθετηθεί για όλα τα τελευταία γεγονότα.

Από την ομιλία του είναι βέβαιον ότι δεν θα λείψουν οι αιχμές κατά της ηγεσίας της ΝΔ, ενώ θα ξεκαθαρίσει στο κομματικό του ακροατήριο ότι δεν προτίθεται να πολιτευθεί με άλλο κόμμα.

Πιο ήπιος στην αντίδρασή του ήταν ο κ. Π. Δούκας, ο οποίος έδωσε ουσιαστικά ραντεβού με τον κ. Καραμανλή την επομένη των εκλογών. Σε γραπτή δήλωσή του ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών, αφού ευχαριστεί τους ψηφοφόρους του για τη στήριξή τους, προσθέτει.

«Προτιμώ να μη σχολιάσω τώρα την απόφαση να μην περιληφθώ στα ψηφοδέλτια του κόμματός μου.

Το αποτέλεσμα θα κρίνει τις στρατηγικές επιλογές». Χαρακτηρίζει «αυθεντική ετυμηγορία» τη στήριξη των πολιτικών του φίλων, τους οποίους και καλεί να υπερψηφίσουν τη ΝΔ στις εκλογές, ενώ σε ό,τι αφορά το επίμαχο ζήτημα της εμπλοκής του στην υπόθεση του Βατοπεδίου επαναλαμβάνει, απευθυνόμενος αυτή τη φορά προς τον κ. Καραμανλή: «Σε όλες τις υποθέσεις, που λόγω αρμοδιότητας χειρίστηκα, ενήργησα με διαφάνεια, νομιμότητα, εντιμότητα και σύμφωνα με τις εισηγήσεις των υπηρεσιακών οργάνων και των άλλων αρμοδίων οργάνων του κράτους (όπως το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους). Οχι αυθαίρετα».

«Μετέχω ενεργά»
Σε άλλο μήκος κύματος «κινήθηκε» ο τρίτος εκ των καρατομηθέντων, κ. Αρ. Παυλίδης, ο οποίος εξακολουθεί να υποτιμά συνειδητά τα γεγονότα που τον αφορούν. Στη γραπτή του δήλωση, που εξέδωσε χθες, κάνει αναφορά στην πολιτική διαδρομή του στη ΝΔ και ξεκαθαρίζει ότι δεν θα σχολιάσει ούτε την απόφαση ούτε τη διαδικασία που ακολουθήθηκε.

«Αποφεύγω, επί του παρόντος, να σχολιάσω την απόφαση της μη συμμετοχής μου στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στα Δωδεκάνησα και κυρίως δεν σχολιάζω τη διαδικασία που ακολουθήθηκε.

Δηλώνω ότι μετέχω ενεργά και σε αυτήν την κρίσιμη για τον τόπο μας εκλογική αναμέτρηση, μαζί με ομοϊδεάτες μου Δωδεκανησίους, που απαιτούν, ωστόσο, εξηγήσεις γιατί τους αφαιρέθηκε το δικαίωμα να με κρίνουν και αυτοί, όπως έκαμαν οι συνάδελφοί μου στη Βουλή», καταλήγει ο πρώην υπουργός.Δική μου απόφαση τα ψηφοδέλτια, δηλώνει ο Κώστας Καραμανλής

Τα ψηφοδέλτια «ήταν δική μου απόφαση, χωρίς την επιρροή κανενός» τόνισε σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, προσθέτοντας ότι κριτήριο ήταν «συνολικές πολιτικές διαδρομές και συμπεριφορές» και το καλό της ΝΔ, αρνήθηκε όμως να σχολιάσει τις δηλώσεις του Σάββα Τσιτουρίδη και άλλων αποκλεισμένων στελεχών.

Ειδικά για τον κ. Τσιτουρίδη -που επιτέθηκε σφοδρότατα τόσο στη Ρηγίλλης όσο και στο Μέγαρο Μαξίμου μετά τον αποκλεισμό του- ο Κ.Καραμανλής είπε ότι «είναι βαριά απόφαση του προέδρου του κόμματος» την οποία δεν συνέδεσε με άλλες υποθέσεις, στις οποίες είχαν εμπλακεί άλλα στελέχη της ΝΔ που δεν μπήκαν στα ψηφοδέλτια.

«Αν είχα να απευθύνω κατηγορία άλλου τύπου, θα το είχα κάνει τη στιγμή που το αντιλαμβανόμουνα» δήλωσε ο πρωθυπουργός, επαναλαμβάνοντας ότι κριτήριο ήταν συνολικές πολιτικές διαδρομές και συμπεριφορές και «πράξεις, χειρισμό θεμάτων, δηλώσεις, τοποθετήσεις».

«Δεν θα αναφερθώ, ούτε θα σχολιάσω μεμονωμένων προσώπων τις δηλώσεις. Θα σας πω όμως το εξής: Εδώ και πολύ καιρό είχα κάνει σαφές ότι όταν έρθει η ώρα του καταρτισμού των ψηφοδελτίων, όλοι αξιολογούνται. Κατά συνέπεια ελήφθη μια απόφαση, δική μου απόφαση, χωρίς να έχει επιρροή κανενός, η οποία αξιολογούσε συνολικές πολιτικές συμπεριφορές.

»Κρίνονται συνολικές πολιτικές διαδρομές και συμπεριφορές. Και αυτή είναι βαριά απόφαση, απόφαση του προέδρου του κόμματος, ποιοι τελικά συμπεριλαμβάνονται στα ψηφοδέλτια και ποιοι όχι. Αν είχα να απευθύνω κατηγορία άλλου τύπου θα το είχα κάνει μόλις το καταλάβαινα. Επαναλαμβάνω λοιπόν, έκρινα, ζύγισα και αποφάσισα βάσει συνολικών πολιτικών διαδρομών και με κριτήριο το τι είναι καλύτερο βέβαια για τη Νέα Δημοκρατία» είπε ο κ. Καραμανλής.

Απαντώντας σε σχόλια που διατυπώθηκαν για «δύο μέτρα και δύο σταθμά» στο ποια στελέχη που ενεπλάκησαν στην υπόθεση Βατοπαιδίου μπήκαν και ποια όχι στους εκλογικούς συνδυασμούς, ο κ. Καραμανλής είπε ότι για τη συγκεκριμένη υπόθεση έχει κάνει επανειλημμένα αναφορά και την αυτοκριτική του. «Δεν είναι κριτήριο αυτό, αλλά η συνολική πολιτική διαδρομή και τι είναι καλό για το κόμμα» επανέλαβε ο πρωθυπουργός.

Ο Κ.Καραμανλής υπεραμύνθηκε της στάσης της κυβέρνησης στα θέματα διαφάνειας, διαχωρίζοντας τον πολιτικό επιμερισμό ευθυνών από το δικαστικό ή ποινικό σε υποθέσεις διαφθοράς. «Σε ό,τι αφορά τον πολιτικό έχει γίνει, στον ποινικό παρέπεμψα όλες τις υποθέσεις στη Δικαιοσύνη» είπε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι οι ρυθμοί της δικαιοσύνης δεν είναι ανάλογοι του ρυθμού των πολιτικών εξελίξεων και της δημοσιογραφικής επικαιρότητας.

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι η ΝΔ δεν έχει πάρει χρήματα από τη Siemens, δήλωσε εκ νέου ότι τα βιβλία της ΝΔ είναι ανοιχτά σε οποιοδήποτε έλεγχο και δήλωσε πρόθυμος, μετά την 4η Οκτωβρίου, και ανεξαρτήτως αποτελέσματος, να συνδράμει στη διερεύνηση «οποιασδήποτε υπόθεσης» αν δεν παρεμποδίζει τη δικαστική.

Αναφορικά με τις εκλογές, εκτίμησε ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν έχει δυναμική» και ότι η ΝΔ «έχει ένα ζήτημα να συσπειρώσει» τους οπαδούς της και εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι το κόμμα του μπορεί να νικήσει τις εκλογές γιατί έχει καθαρό μήνυμα. Οι δημοσκοπήσεις, πρόσθεσε ο κ. Καραμανλής, δίνουν μία στιγμιαία εικόνα που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Πρόσθεσε δε ότι το πολιτικό τοπίο είναι ρευστό και θα αρχίσει να συγκεκριμενοποιείται τις τελευταίες εβδομάδες προ της κάλπης.

«Η δική μου εικόνα είναι ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει δυναμική. Η Νέα Δημοκρατία έχει ένα ζήτημα να συσπειρώσει, αν θέλετε να πείσει ξανά τους ανθρώπους που παραδοσιακά αν θέλετε την ακολουθούν. Αυτός είναι ο αγώνας που κάνουμε και πιστεύω ότι επειδή έχουμε πολύ καθαρό μήνυμα, πολύ καθαρό διακύβευμα θα το πετύχουμε. Η αφετηρία μας είναι πολύ ισχυρή. Γιατί είναι ισχυρή; Διότι έχουμε πολύ καθαρή ατζέντα. Και κάνουμε και μια πρωτοτυπία, κάτι πρωτόγνωρο. Λέμε τα δύσκολα. Λέμε τα δύσκολα που είναι μπροστά μας και είμαι βέβαιος ότι η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων ξέρει ποια είναι η αλήθεια και ότι αυτό το εκτιμά» είπε.

Ο κ. Καραμανλής μίλησε για εμπαιγμό των πολιτών από το ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε «η εύκολη λύση που προτείνεται με ευχάριστες συνταγές και αναφέρομαι εδώ δηλαδή καθαρά στην ομιλία του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλονίκη, όπου ναι μεν δέχεται ότι υπάρχει μια κρίση και κάποια δυσκολία, αλλά ότι αυτά είναι όλα εύκολα αντιμετωπίσιμα, με ευχάριστες συνταγές και με απλοχεριά, με υποσχέσεις, στην ουσία χωρίς αντίκρισμα».

Επίσης, υπεραμύνθηκε της οικονομικής πολιτικής του λέγοντας πως «η προσπάθεια έγινε, τιθασεύτηκαν τα ελλείμματα, μειώθηκε λίγο το δημόσιο χρέος. Το δημόσιο χρέος μην περιμένετε σε ένα ή δυο χρόνια να ανατραπεί και γι' αυτό με βλέπετε να χτυπάω το καμπανάκι τόσο δυνατά και να λέω δυσάρεστες αλήθειες, που υποτίθεται ότι με την κλασική τουλάχιστον προσέγγιση του όρου, δεν είναι ευχάριστες ή δεν σε κάνουν συμπαθέστερο, ειδικά σε μια κρίσιμη προεκλογική περίοδο. Αλλά το αισθάνομαι ως χρέος στους πολίτες. Ή θα κάνουμε αυτά τα δύσκολα που πρέπει να κάνουμε, αλλά εν πάση περιπτώσει όχι τραγικά τα επόμενα δυο χρόνια, ή αλλιώς είναι πολύ πιθανό ο τόπος να μπει σε περιπέτεια.

Απαντώντας στην ερώτηση αν θα παραμείνει στην ηγεσία της ΝΔ αν ηττηθεί ακόμη και με μεγάλη διαφορά ο πρωθυπουργός τόνισε «εγώ πιστεύω ότι θα κερδίσουμε και τα δίνω όλα γι' αυτό. Σε κάθε περίπτωση δεν έχω πρόθεση να αποχωρήσω με μια προϋπόθεση, ή αν θέλετε με μιάμιση προϋπόθεση. Να αισθάνομαι εγώ χρήσιμος και κυρίως να με θέλουν οι πολίτες που συνθέτουν τη Νέα Δημοκρατία. Καθαρές κουβέντες».

Θέσεις «μάχης» για την επομένη των εκλογών λαμβάνουν στη ΝΔ

Η δημοσκοπική κατάρρευση, η εικόνα διάλυσης που αποτυπώνεται ακόμη και στην αδυναμία του κομματικού μηχανισμού να φέρει εις πέρας τον προεκλογικό αγώνα, οι μικρές και μεγάλες εντάσεις που έχουν δημιουργηθεί από την κατάρτιση των ψηφοδελτίων συνθέτουν ένα εκρηκτικό σκηνικό στη ΝΔ, που αναμένεται να οδηγήσει σε σύγκρουση την επομένη των εκλογών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Το Βήμα, η ένταση στη ΝΔ είναι πια τόσο μεγάλη που πολλοί προεξοφλούν ότι για πρώτη φορά θα αμφισβητηθεί και ο ίδιος ο κ. Καραμανλής. Και όπως όλοι συμφωνούν, αν η ήττα της ΝΔ στις εκλογές είναι μεγάλη και το ΠΑΣΟΚ εξασφαλίσει αυτοδυναμία, τότε θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις ο ίδιος ο κ. Καραμανλής, εφόσον επιμείνει να παραμείνει στην ηγεσία της παράταξής του, όπως σταθερά δηλώνει.

Βέβαιο επίσης θεωρείται ότι θα εισπράξουν ομοβροντία εσωκομματικών πυρών τα πρόσωπα που επηρεάζουν τον κ. Καραμανλή στις αποφάσεις του.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Τα Νέα, στελέχη της ΝΔ εκτιμούν ότι μπροστά σε ένα ιδιαίτερα αρνητικό αποτέλεσμα η κίνηση για αλλαγή ηγεσίας θα γίνει πιθανότατα από τον ίδιο τον κ. Καραμανλή, ενώ κρίνουν ότι, ακόμη και στην περίπτωση της «μικρής» ήττας θα ζητήσει επιβεβαίωση της ηγεσίας του με έκτακτο συνέδριο.

Το σκηνικό που έχει διαμορφωθεί έχει αιφνιδιάσει τους «γαλάζιους» δελφίνους, οι οποίοι μέχρι πριν από λίγες εβδομάδες θεωρούσαν ότι δεν πρόκειται να ανοίξει θέμα ηγεσίας στη ΝΔ τουλάχιστον έως την άνοιξη του 2010.

Τα τελευταία γεγονότα και το κλίμα που έχει διαμορφωθεί στην παράταξη, όμως, αναγκάζει πλέον τόσο την Ντόρα Μπακογιάννη όσο και τους Αντώνη Σαμαρά και Δημήτρη Αβραμόπουλο να αλλάξουν βηματισμό για να μην βρεθούν απροετοίμαστοι.

Η εφημερίδα Τα Νέα σημειώνει ότι τις τελευταίες ημέρες στελέχη της λεγόμενης μητσοτακικής πτέρυγας έχουν αλλεπάλληλες συναντήσεις, ενώ προσεγγίζουν άλλα κομματικά στελέχη (μέλη Κεντρικής Επιτροπής, επιτελείς Νομαρχιακών) που περιμένουν τις εκλογές και τις αποφάσεις του κ. Καραμανλή.

Παράλληλα, ισχυροί κομματικοί παράγοντες της Μεσσηνίας κινητοποιούνται για μια δυναμική επανεκλογή του Αντ.Σαμαρά, ο οποίος διευρύνει πανελλαδικά τους διαύλους με τον πυρήνα των καραμανλικών στελεχών.

Από την πλευρά του ο Δ.Αβραμόπουλος ετοιμάζεται για σκληρή μάχη με την Ντ.Μπακογιάννη, γνωρίζοντας ότι η μονομαχία τους στην Α' Αθηνών θα είναι κρίσιμο τεστ και για την κούρσα της διαδοχής.

Τους πέταξε το χρίσμα στα μούτρα

Ολονύχτιο θρίλερ στον Νομό Ξάνθης με τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας. Πολιτευτής του κόμματος αποφάσισε τελευταία στιγμή να αποχωρήσει από το ψηφοδέλτιο του νομού, αντιδρώντας στην επιλογή του Κώστα Καραμανλή να «κατεβάσει» και πάλι τον Αλέξανδρο Κοντό.

Καταγγέλλοντας -εμμέσως πλην σαφώς- τον Αλέξανδρο Κοντό, τον "Βατοπεδινό" που διεσώθη και συμπεριελήφθη στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας, ο μέχρι χθες υποψήφιος του κόμματος στον Νομό Ξάνθης, Κώστας Ζαγναφέρης, αρνήθηκε να συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο.
Αποτέλεσμα είναι τα κομματικά στελέχη της ΝΔ στην Ξάνθη να έχουν επιδοθεί σε έναν ανελέητο αγώνα δρόμου, προκειμένου να βρουν τον αντικαταστάτη του κυρίου Ζαγναφέρη και να συμπληρώσουν το ψηφοδέλτιο.

Ο χρόνος πιέζει αφόρητα την κυβερνώσα παράταξη, καθώς μέχρι σήμερα το μεσημέρι πρέπει να έχουν κλείσει οι λίστες των υποψηφίων.