2015 EKLOGES - βουλευτικές εκλογες 2015, 2012, GREEK ELECTIONS GALLOP ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ 2015EKLOGES

Οραματιζόμαστε το αυτονόητο

Βάζουμε τέλος στην αφισορύπανση

Φάρσα στο ΣΥΡΙΖΑ!!! (πολύ γέλιο)

Χιούμορ και πολιτική κορυφαίο βίντεο

BOYLEYTIKES EKLOGES Σποτάκι προσεγμένο - You Syriza

Δίδυμοι - Εκλογές 2009

Εκλογές 2009-Η απάτη των δημοσκοπήσεων

Αποφεύχθηκε εμπλοκή, υπό συζήτηση οι όροι στις τηλεοπτικές αναμετρήσεις


Στο παρά πέντε αποφεύχθηκε εμπλοκή στην τηλεοπτική αναμέτρηση, τόσο μεταξύ των έξι πολιτικών αρχηγών, όσο και την τηλεμαχία μεταξύ του Κώστα Καραμανλή και του Γιώργου Παπανδρέου.

Η κυβέρνηση κατήγγειλε ως «εκβιαστικά διλήμματα» τις προϋποθέσεις που έθεσε το ΠΑΣΟΚ, αποδέχτηκε όμως τις ημερομηνίες που ζήτησε η Ιπποκράτους και κάλεσε σε άμεσο διάλογο για τους όρους μίας «ουσιαστικής συζήτησης».

Έτσι, μετά τη συμφωνία στις ημερομηνίες, το ντιμπέιτ των έξι πολιτικών αρχηγών θα γίνει τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου και η αναμέτρηση Καραμανλή-Παπανδρέου την επομένη, Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου.

Οι προϋποθέσεις του ΠΑΣΟΚ

Νωρίτερα, με επιστολή του προς τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Ευάγγελο Αντώναρο, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου απέρριψε τις προτάσεις της κυβέρνησης για τις δύο τηλεμαχίες, αντιπροτείνοντας ορισμένους όρους και ημερομηνίες.

Σε ό,τι αφορά στην τηλεοπτική συζήτηση όλων των αρχηγών, ο Γ.Παπακωνσταντίνου τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ επιμένει στις προτάσεις του για «άμεσο διάλογο, συμμετοχή των πολιτών και αναβάθμιση της ουσιαστικής πολιτικής αντιπαράθεσης».

«Οι προτάσεις που διατυπώνονται στην επιστολή σας δεν καλύπτουν αυτά τα κριτήρια, αλλά αντίθετα επιδεινώνουν τους όρους διαλόγου» ανέφερε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, απορρίπτοντας τις προτάσεις που είχε κάνει ο κ. Αντώναρος την προηγούμενη ημέρα.

Αναφορικά με την τηλεοπτική συζήτηση μεταξύ του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το ΠΑΣΟΚ σημειώνει ότι πρέπει να ισχύουν οι ίδιες γενικές αρχές.

Σε κάθε περίπτωση, πρόσθεσε, αν δεν υπάρχουν ερωτήσεις πολιτών, τις οποίες δεν αποδέχεται η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ έθεσε ως προϋπόθεση «άμεσο διάλογο μεταξύ των δύο υποψήφιων πρωθυπουργών, χωρίς διαμεσολάβηση».

Το ΠΑΣΟΚ πρότεινε συζήτηση 60-90 λεπτών μεταξύ των δύο αρχηγών σε συγκεκριμένες ενότητες, ένα δημοσιογράφο σε συντονιστικό ρόλο, καθώς και δυνατότητα στους κ.κ. Καραμανλή και Παπανδρέου να κάνουν «ελεύθερο και ουσιαστικό διάλογο που δεν υπολείπεται του κοινοβουλευτικού».

Τέλος, ο Παπακωνσταντίνου απέρριψε τις ημερομηνίες που πρότεινε ο κ. Αντώναρος, επικαλούμενο υποχρεώσεις του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ και αντιπρότεινε τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου για το ντιμπέιτ των έξι και την επομένη, Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου, για το τετ-α-τετ Καραμανλή-Παπανδρέου.

ΝΔ: Καταγγέλλει μεν, αποδέχεται δε

Απαντώντας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος μίλησε για «εκβιαστικά διλήμματα» εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ και «απαράδεκτη στάση». Εντούτοις αποδέστηκε τις δύο ημερομηνίες για τις οποίες έκανε λόγο ή Ιπποκράτους.

«Το ΠΑΣΟΚ μας έστειλε σήμερα επιστολή με την οποία επιβεβαίωσε τις αρχικές μας υποψίες. Ότι δηλαδή το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ο αρχηγός του αποφεύγουν τον απευθείας διάλογο» ανέφερε ο κ. Αντώναρος.

«Εμείς δεν θα το ακολουθήσουμε. Παρά την απαράδεκτη στάση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποδεχόμαστε τις δυο ημερομηνίες που αναφέρει στην επιστολή του ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ» είπε ο κ. Αντώναρος, σημειώνοντας ότι το ΠΑΣΟΚ απέρριψε τρεις δικές του προτάσεις.

Αλλά και ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γ.Κουμουτσάκος κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι «με διαδικαστικά τερτίπια και διάφορες ανακριβείς προφάσεις, έστρωνε το χαλί της υπαναχώρησης».

Παρ' όλα αυτά, όπως πρόσθεσε ο κ. Κουμουτσάκος, «δηλώνουμε από τώρα ότι αποδεχόμαστε τις ημερομηνίες τις οποίες προτείνει, παρά το γεγονός ότι εμείς είχαμε προτείνει τρεις διαφορετικές ημερομηνίες, που απέρριψε το ΠΑΣΟΚ.

Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Γ.Ραγκούσης δήλωσε στο Star: «Είναι λίγο μπερδεμένα τα πράγματα από πλευράς της ΝΔ. Αν κατάλαβα καλά και είναι όντως θετική η απάντησή τους, τότε πράγματι βρισκόμαστε κοντά σε δυο τηλεοπτικούς διαλόγους ανάμεσα στους πολιτικούς αρχηγούς -ο ένας ανάμεσα στο σύνολο των πολιτικών αρχηγών, ο άλλος ανάμεσα στον κ. Παπανδρέου και στον κ. Καραμανλή- γεγονός το οποίο νομίζω ότι είναι απολύτως θετικό».

Το ΠΑΣΟΚ, εξάλλου, απάντησε στον κ. Κουμουτσάκο λέγοντας ότι «έφτασε στο σημείο ακόμη και να διαστρεβλώσει τα όσα ανέφερε ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Ραγκούσης, ισχυριζόμενος ότι ο κ. Ραγκούσης, μίλησε για δύο ντιμπέιτ μεταξύ Γ.Παπανδρέου και Κ.Καραμανλή ενώ ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος είχε μιλήσει για ένα, κάτι που είναι απολύτως ψευδές».

Στο θέμα του ντιμπέιτ αναφέρθηκε και ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια προεκλογικής ομιλίας του στις Σέρρες, κατηγορώντας τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ότι εγείρει ανατρεπτικές προϋποθέσεις, αλλά ο ίδιος επιμένει στη διεξαγωγή του ντιμπέιτ.

«Είναι τουλάχιστον αλαζονικό να ορίσει μόνος τις ημερομηνίες αδιαφορώντας για τις υποχρεώσεις όλων των άλλων πολιτικών αρχηγών. Προσωπικά είμαι έτοιμος να τροποποιήσω το πρόγραμμά μου για να δοθεί στους πολίτες η δυνατότητα να ακούσουν να κρίνουν, να αποφασίσουν. Οφείλει όμως και ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ να σταματήσει την έγερση ανατρεπτικών προϋποθέσεων» είπε ο κ. Καραμανλής.

Αριστερά: «Ναι» παρά τις ενστάσεις

Νωρίτερα, τo KKE, σχολιάζοντας τις εξελίξεις, υπενθυμίζει ότι όλες του οι προτάσεις απορρίφθηκαν και προσθέτει: «Μάλιστα ο κ. Παπακωνσταντίνου, σχολιάζοντας τις προτάσεις του ΚΚΕ, δήλωσε ότι, με τις κοινές ερωτήσεις προς όλους τους αρχηγούς, οι τηλεθεατές θα κοιμηθούν. Εκ των υστέρων το ΠΑΣΟΚ θυμήθηκε ότι το ντιμπέιτ πρέπει να αναβαθμιστεί. Αυτά τα κόλπα δημιουργούν πολλά ερωτηματικά και οδηγούν στη σκέψη ότι το ΠΑΣΟΚ θέλει να αποφύγει τη διεξαγωγή του ντιμπέιτ ανάμεσα στα έξι κόμματα».

Το ΚΚΕ έχει ξεκαθαρίσει ότι παρά τις αντιρρήσεις του θα συμμετάσχει στον τηλεοπτικό διάλογο.

Επίσης, με επιστολή του προς τον κ. Αντώναρο, και ο ΣΥΡΙΖΑ έκρινε ότι «ο τρόπος διεξαγωγής του ντιμπέιτ δεν είναι ικανοποιητικός και χρειάζεται επανεξέταση» προκειμένου ο διάλογος να γίνει πιο ζωντανός και πιο ουσιαστικός. Εντούτοις, όπως προσθέτει, «κανένα διαδικαστικό πρόβλημα δεν μπορεί να αποτελέσει άλλοθι ώστε να ακυρωθεί η ισότιμη προβολή σε επίπεδο αρχηγών, μια πράξη που ευνοεί απροκάλυπτα τον δικομματισμό».

Ο ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ότι θα συμμετάσχει στο ντιμπέιτ «παρά το γεγονός ότι δεν έγιναν δεκτές οι προτάσεις που κατέθεσε για την βελτίωσή του». «Θέλουμε να πιστεύουμε ότι καμιά πολιτική δύναμη δεν θα τορπιλίσει την διεξαγωγή του ντιμπέιτ» καταλήγει.

Παραιτήθηκε σύσσωμη η νομαρχιακή επιτροπή του ΛΑΟΣ Θεσπρωτίας

Αποχωρεί από το κόμμα σύσσωμη η νομαρχιακή επιτροπή του ΛΑΟΣ Θεσπρωτίας, μετά από απόφαση του κόμματος να τοποθετηθεί στο ψηφοδέλτιο του ΛΑΟΣ ο κ. Δήμας.
Σε ανακοίνωσή τους τα μέλη της επιτροπής, δηλώνουν προδομένα και απογοητευμένα και κάνουν λόγο για μικροπολιτικές σκοπιμότητες.