2015 EKLOGES - βουλευτικές εκλογες 2015, 2012, GREEK ELECTIONS GALLOP ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ 2015EKLOGES

Η Ελλάδα χρειάζεται μια «δημιουργική έκρηξη», τονίζει ο Γιώργος Παπανδρέου

Η χώρα έχει ανάγκη από μια δημιουργική έκρηξη, σημειώνει ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος υπογράφει το κύριο άρθρο του Βήματος της Κυριακής.

«Χρειαζόμαστε μια πολιτική, οικονομική, κοινωνική και ηθική ειρηνική επανάσταση. Μια δημιουργική έκρηξη που θα φέρει στην επιφάνεια τη δυναμική μιας κοινωνίας, η οποία ασφυκτιά στο τέλμα» σημειώνει, μεταξύ άλλων.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τονίζει ότι στις 4 Οκτωβρίου οι πολίτες έχουν δύο επιλογές: συνέχεια στον ίδιο δρόμο ή επιλογή της πρότασης του ΠΑΣΟΚ για ριζικές αλλαγές και συγκρούσεις.

Καταλήγοντας, ο κ. Παπανδρέου τονίζει ότι η πορεία αναμέτρησης με τα προβλήματα και τις παθογένειες δεν θα είναι εύκολη: «Για αυτό στις 4 Οκτωβρίου η κάλπη πρέπει να δώσει τη δύναμη που είναι αναγκαία για να βγάλουμε τη χώρα από το τέλμα και το αδιέξοδο.

» Χρειαζόμαστε ψήφο εμπιστοσύνης! Ψήφο ισχυρής βούλησης, ψήφο αυτοδυναμίας. Μιας αυτοδυναμίας που δεν θα λειτουργεί σαν ένα φρούριο αυτάρκειας και αλαζονείας - αυτό μπορώ να το εγγυηθώ!

» Αντίθετα: θα είναι το σταθερό και βιώσιμο θεμέλιο, που πάνω του θα χτίσουμε τη νέα ενότητα όλων των Ελλήνων. Μια ενότητα με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον» καταλήγει.

Απέρριψε το ΠΑΣΟΚ την πρόταση της ΝΔ για νέο ντιμπέιτ Παπανδρέου-Καραμανλή


Αρνητικά απάντησε το ΠΑΣΟΚ στην πρόταση της ΝΔ για νέα τηλεοπτική αναμέτρηση μεταξύ του Γ.Παπανδρέου και του Κ.Καραμανλή.

«Το 2007 προτείναμε τετ α τετ των δύο αρχηγών και η ΝΔ δεν το δέχθηκε, το ίδιο έγινε και στις ευρωεκλογές, όμως επιτέλους το δέχθηκαν στις εκλογές αυτές. Συμφωνήσαμε για 2 ντιμπέιτ -ένα των έξι αρχηγών και ένα των δύο- και αυτά έγιναν. Οι πολίτες έκριναν. Ο κ. Καραμανλής δεν είναι ευχαριστημένος, έχει προβλήματα. Δεν μπορεί όμως να ζητά συνεχώς τρίτη ευκαιρία», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

«Οι ομιλίες του πρωθυπουργού είναι επαναλαμβανόμενες και δείχνουν την αναξιοπιστία του καθώς αρνείται να αναλάβει τις ευθύνες της διακυβέρνησης τα τελευταία πεντέμιση χρόνια», είπε, προσθέτοντας ότι «για τη ΝΔ πάντα φταίει κάποιος άλλος».

Ο κ. Παπακωνσταντίνου κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι λέει ανακρίβειες και έφερε ως παράδειγμα την αποστροφή του κ. Καραμανλή ότι η ΝΔ παρέλαβε το δημόσιο χρέος στα 200 δισ. ευρώ. Το κρατικό χρέος, σημείωσε, είτε το μετράει κανείς ως χρέος γενικής κυβέρνησης ήταν 160 δισ. ευρώ, είτε το μετράει ως χρέος κεντρικής κυβέρνησης ήταν 180 δισ. ευρώ, «πάντως σίγουρα δεν ήταν 200 δισ. ευρώ».

«Το γεγονός ότι του ξέφυγαν 20 δισ. ευρώ δείχνει και πόσο πέφτουν έξω γενικά στους λογαριασμούς τους», πρόσθεσε.

Καταγγελίες για προεκλογικές προσλήψεις

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ επανερχόμενος στις καταγγελίες στις οποίες έχει προβεί για «όργιο προσλήψεων», είπε ότι «δεν έχουμε πάρει ακόμα απάντηση από την ΝΔ».

«Τώρα ζούμε συμπυκνωμένο ότι ζήσαμε επί 5,5 χρόνια, έτσι θα περιόριζαν την σπατάλη στο Δημόσιο αν ξαναέβγαιναν κυβέρνηση;» διερωτήθηκε, κάνοντας λόγο για «πρακτικές που προσβάλλουν τους Έλληνες πολίτες», ενώ, αναφερόμενος σε αποστροφή του πρωθυπουργού για την ανάγκη σοβαρότητας και υπευθυνότητας, διερωτήθηκε κατά πόσο το αντιλαμβάνεται αυτό ο κ. Καραμανλής με όσα συμβαίνουν αυτόν τον καιρό.

«Το ΠΑΣΟΚ δεν αποδέχεται την μομφή που προσάπτεται» σε σημερινό δημοσίευμα της «Καθημερινής» για διακομματικό σκάνδαλο προσλήψεων στην Βουλή. ανέφερε, λέγοντας ότι αυτή είναι μια διαδικασία της Βουλής και αφορά προσλήψεις στα κόμματα και όχι στο δημόσιο τομέα.

Τέλος, αναφερόμενος στην ομιλία του κ. Παπανδρέου στο Ηράκλειο, είπε ότι «το πρόγραμμά μας προβλέπει ριζικές τομές και χρειαζόμαστε την συμπαράταξη όλης της κοινωνίας έξω από κομματικά τείχη. «Δεν περισσεύει κανένας» κατέληξε ο κ. Παπακωνσταντίνου.

ΝΔ: Το ΠΑΣΟΚ κρύβεται πίσω από αοριστίες

«Η ΝΔ εξ' αρχής ζήτησε περισσότερους από δύο τηλεοπτικούς διαλόγους. Το ΠΑΣΟΚ σήμερα λέει 'όχ'», στον απευθείας διάλογο» σχολίασε την αρνητική απάντηση του ΠΑΣΟΚ, ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γ.Κουμουτσάκος.

«Το ΠΑΣΟΚ και ο κ. Παπανδρέου δεν μπορούν, δεν θέλουν να δώσουν απαντήσεις σε καίρια ζητήματα: Φορολογικό, Ασφαλιστικό, Ιδιωτικά Πανεπιστήμια, Ολυμπιακή Αεροπορία, OTE, Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη, Αχελώος, Πανεπιστημιακό Ασυλο, και -πάνω από όλα- για το πού θα βρουν τα χρήματα για τις ανεύθυνες παροχές των 10 δισ. ευρώ, που ευαγγελίζονται» προσέθεσε.

«Κρύβονται πίσω από αοριστίες, αντιφάσεις και μεγάλα λόγια κενά περιεχομένου. Το ΠΑΣΟΚ και ο κ. Παπανδρέου διεκδικούν τη ψήφο των Ελλήνων πολιτών κρυπτόμενοι. Δεν θα το επιτύχουν» κατέληξε.

Ψηφοδέλτια σταύρωνα κι ολη νύχτα καύλωνα

Εκλογές.Ekloges 2009 In Greece 4 October.

Εκλογές.Ekloges 2009 In Greece 4 October.Εκλογές.Ekloges 2009 In Greece 4 October.Εκλογές 2009-Απάντηση στο ειρωνικό σχόλιο του zougla.gr

Εκλογές 2009-Απάντηση στο ειρωνικό σχόλιο του zougla.gr


Εκλογές 2009-Απάντηση στο ειρωνικό σχόλιο του zougla.gr


Διορισμοί - εξπρές στη Βουλή προ των εκλογών

Διακομματικό σκάνδαλο ρουσφετολογικών διορισμών στη Βουλή, υπό τις ευλογίες του τότε προέδρου του Σώματος κ. Δημ. Σιούφα βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη δύο ημέρες... μετά την εξαγγελία του πρωθυπουργού για την προκήρυξη των πρόωρων εκλογών της 4ης Οκτωβρίου και ενώ η μεν Ν.Δ. είχε ήδη κάνει σημαία της την περιστολή των δαπανών του Δημοσίου, το δε ΠΑΣΟΚ την «αξιοκρατία» και τη «διαφάνεια».

Οπως προκύπτει από φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως (387 με ημερομηνία 4-9-09), το οποίο φέρει την υπογραφή του κ. Σιούφα, οι τρεις νεοδημοκράτες αντιπρόεδροι της Βουλής κ. κ. Γ. Σούρλας, Ελσα Παπαδημητρίου και Αν. Νεράντζης «βόλεψαν» ως νέους μετακλητούς υπαλλήλους στα γραφεία τους στη Βουλή, τα οποία επί της ουσίας είχαν πάψει να λειτουργούν, ισάριθμους ανθρώπους τους.

Παράλληλα, όπως προκύπτει από το ίδιο ΦΕΚ, παρόμοιες προσλήψεις έγιναν και για την υπηρεσία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, με βάση πρόταση την οποία τύποις είχε καταθέσει ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Γ. Παπανδρέου, ενώ την ίδια ημέρα σε διορισμούς στα γραφεία τους προχώρησαν ο επίτιμος πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Κων. Μητσοτάκης και η πρώην πρόεδρος της Βουλής κ. Αννα Ψαρούδα - Μπενάκη.

Το εξοργιστικό της συγκεκριμένης υπόθεσης, όπως και μιας σειράς άλλων προσλήψεων, που, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ της «Κ», προηγήθηκαν με τη σιωπηρή συναίνεση όλων των κομμάτων, είναι ότι οι προσληφθέντες χωρίς να έχουν εργαστεί ούτε ένα εικοσιτετράωρο, αφού αμέσως μετά η Βουλή διαλύθηκε για τις εκλογές, θα απολαμβάνουν προνόμια που ούτε να... ονειρευτεί μπορεί ο απλός εργαζόμενος: Μέσα σε τρεις μήνες από τις εκλογές της επόμενης Κυριακής και την έναρξη των εργασιών της νέας Βουλής θα μπορούν να μονιμοποιηθούν, εξασφαλίζοντας 16 μισθούς κατ' έτος, αλλά και ευνοϊκότατο συνταξιοδοτικό καθεστώς που εξασφαλίζει διευθυντικές συντάξεις ακόμη και στις καθαρίστριες του Μεγάρου Μαξίμου. Σύμφωνα με το ΦΕΚ της 4ης Σεπτεμβρίου, οι «τυχεροί» υπάλληλοι -μια εκ των οποίων, όπως προκύπτει από το όνομα, φαίνεται πως έχει κυριολεκτικά... μπάρμπα στην Κορώνη- είναι οι εξής: Ο αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Γ. Σούρλας προσλαμβάνει την κ. Μαρία Τζ., η κ. Ελσα Παπαδημητρίου την ανιψιά της Μικαέλα Π. και τον Νικόλαο Μ., ο γενικός γραμματέας της Βουλής τον Λέοντα Στ., η πρώην πρόεδρος της Βουλής κ. Αννα Ψαρούδα-Μπενάκη, που, παρότι δεν είναι υποψήφια στις εκλογές, θα συνεχίσει να διατηρεί γραφείο στη Βουλή, τον Ιωάν. Κασ. και ο επίτιμος πρόεδρος της Ν.Δ. τη Δήμητρα Λ.

Οπως προαναφέρθηκε, όμως, οι σκανδαλώδεις διορισμοί της συγκεκριμένης ημέρας είχαν και «άρωμα ΠΑΣΟΚ»: Ταυτοχρόνως με τις ανωτέρω προσλήψεις, έπειτα από πρόταση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ προσλήφθηκαν ως μετακλητοί υπάλληλοι στα γραφεία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης οι Αγλαΐα Μπ., Κωνσταντίνα Καπ., Παρασκευή Χαρ. και Ευστάθιος Μπ.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως τις τρεις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου προηγήθηκαν μια σειρά άλλες προσλήψεις στο κοινοβούλιο. Και αυτό, ενώ στα υπουργικά και δημοσιογραφικά γραφεία οι πληροφορίες βοούσαν ότι ο πρωθυπουργός δεν θα προέκρινε τη λύση του ανασχηματισμού, αλλά εκείνη της διάλυσης της Βουλής και της προκήρυξης πρόωρων εκλογών, όπως και τελικά έπραξε.

Συγκεκριμένα, την 1η Σεπτεμβρίου προσλαμβάνεται στο γραφείο του τρίτου αντιπροέδρου της Βουλής κ. Αν. Νεράντζη (Ν.Δ.), ο Γαβριήλ Δ. Την επομένη, θέση στο γραφείο του κ. Κων. Μητσοτάκη καταλαμβάνει ο Εμμανουήλ Χ., στο γραφείο του προέδρου του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρη ο Κωνσταντίνος Κακ. και στο γραφείο του γενικού γραμματέα της Βουλής κ. Δ. Στεφάνου η Ελένη Ζαμ. Τέλος, στις 3 του μήνα στο γραφείο του τέταρτου αντιπροέδρου της Βουλής κ. Φιλ. Πετσάλνικου (ΠΑΣΟΚ) προσλαμβάνεται ο Φώτιος Σμπ. Ολα αυτά, βεβαίως, με διακομματική συναίνεση και τη συνήθη μέθοδο της «συντεχνιακής σιωπής» που χαρακτηρίζει τα κόμματα, όταν πρόκειται να προωθήσουν ρουσφετολογικές ρυθμίσεις που ευνοούν τα του οίκου τους, ακόμη και σε μια περίοδο που όλοι σπεύδουν να ζητήσουν την ψήφο των πολιτών υποσχόμενοι αξιοκρατία, «λιγότερο και αποτελεσματικότερο κράτος» και όλα αυτά τα μεγαλόστομα με τα οποία μας βομβαρδίζουν τις τελευταίες εβδομάδες...

Ακυβέρνητο καράβι θυμίζει η ΝΔ

«Δεν ξέρουμε πού πάμε» εξομολογούνται μία εβδομάδα πριν από την εκλογική αναμέτρηση της 4ης Οκτωβρίου κυβερνητικά και κομματικά στελέχη, υπονοώντας σαφώς ότι το κόμμα και η κυβέρνηση δεν έχουν σαφή εκλογική στρατηγική. Το Μέγαρο Μαξίμου και η Ρηγίλλης δυσκολεύονται να διαχειριστούν με ιδιαίτερη επιτυχία τρέχουσες εκλογικές ανάγκες, όπως είναι και η αναπροσαρμογή της τακτικής εν όψει των εκλογών. Οι περισσότεροι υποψήφιοι βουλευτές, με πολυετή πείρα και παρουσία, αντί να δώσουν την πολιτική μάχη για την παράταξη, δίνουν τον προσωπικό αγώνα της επανεκλογής ή της εκλογής τους, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει μήνυμα συστράτευσης.

Το κυβερνών κόμμα δίνει την ύστατη μάχη για την αύξηση της συσπείρωσης και του επαναπατρισμού ψηφοφόρων από τον ΛΑΟΣ, αλλά ο κομματικός μηχανισμός είναι σε πλήρη διάλυση. Ενδεικτικό αυτής της διάλυσης που επικρατεί είναι ότι σχεδόν όλες οι γραμματείες του κόμματος αυτή την περίοδο είναι ακέφαλες. Οι επικεφαλής των γραμματειών είναι υποψήφιοι βουλευτές και τρέχουν στις εκλογικές τους περιφέρειες, με αποτέλεσμα να μη λειτουργεί απολύτως τίποτε και ό,τι γίνεται, με μεγάλη προσπάθεια, επιτυγχάνεται από τον «κομματικό πατριωτισμό» μερικών στελεχών με μακρόχρονη κομματική εμπειρία.

Σε αυτό το κλίμα, παρά τις διαρροές από το κυβερνών κόμμα ότι καταγράφεται συσπείρωση της ΝΔ τις τελευταίες ημέρες, υπάρχει ένα ερώτημα ως προς το ποσοστό στο οποίο μπορεί να φθάσει αυτή η κινητοποίηση των «γαλάζιων» ψηφοφόρων και ως προς το ποια είναι η «οροφή». Το «παιχνίδι» των φημών και των διαρροών τα τελευταία εικοσιτετράωρα ότι το ΠαΣοΚ προηγείται σε δημοσκοπήσεις που διεξάγονται αλλά δεν δημοσιεύονται λόγω της νομοθετικής απαγόρευσης προκάλεσε την έκρηξη της Ρηγίλλης.

Υ ψηλόβαθμες κομματικές πηγές μετέδιδαν χθες ότι το ΠαΣοΚ προσπαθεί με διαρροές να επηρεάσει τους ψηφοφόρους, ενώ συνεχίστηκε και η επιχείρηση δημιουργίας ευνοϊκού κλίματος στη βάση της ΝΔ, με το επιχείρημα πως η διαφορά από το ΠαΣοΚ μειώνεται ελαφρώς λόγω αύξησηςόπως επιμένει η Ρηγίλλης- της δύναμης του ΣΥΡΙΖΑ και των Οικολόγων Πρασίνων, αλλά και της μείωσης των διαρροών προς τον ΛΑΟΣ. Με βάση το επιχείρημα ότι «οι νεοδημοκράτες μπαίνουν σε ψυχολογία κάλπης», επιτελείς της Ρηγίλλης επιμένουν πως το κλίμα αλλάζει, αλλά τα μηνύματα που φθάνουν από πολλές νομαρχιακές επιτροπές δεν είναι θετικά. Σε πολλούς νομούς υπάρχουν πολλά προβλήματα και δεν παρατηρείται ιδιαίτερη συμμετοχή ακόμη και σε ομιλίες που κάνουν κορυφαία κυβερνητικά στελέχη. Ενδεικτικό είναι ότι προ ημερών, σε συγκέντρωση των νομαρχιακών επιτροπών της Α΄ Αθηνών, η συμμετοχή των ψηφοφόρων της ΝΔ ήταν εξαιρετικά μικρή, κάτι όμως που δεν συμβαίνει σε κεντρικές ομιλίες υποψηφίων στην εκλογική τους περιφέρεια. Γενικό συμπέρασμα είναι ότι ο κόσμος της ΝΔ παραμένει μουδιασμένος και δεν συμμετέχει ενεργά στις κομματικές εκδηλώσεις, εκτίμηση η οποία συμπληρώνει τη διαπίστωση έμπειρων κομματικών στελεχών ότι η συσπείρωση του κυβερνώντος κόμματος δεν θα ξεπεράσει το 85%.

Σ το παρασκήνιο ωστόσο οι διεργασίες εντείνονται και το ερώτημα είναι τι θα γίνει την επομένη των εκλογών. Πολλοί αναρωτιούνται πόσοι και ποιοι θα θέσουν θέμα ηγεσίας μετά την προδιαγεγραμμένη ήττα της ΝΔ. Σύμφωνα με πληροφορίες ιστορικό στέλεχος της ΝΔ επιμένει σε συνομιλητές του ότι αν ο Πρωθυπουργός ηττηθεί θα πρέπει να ξεκινήσουν οι διαδικασίες διαδοχής. Υπάρχουν στελέχη που έχουν πειστεί ότι ο κ. Καραμανλής δεν θα διστάσει να θέσει σε κίνηση τις διαδικασίες μετάβασης στη «μετακαραμανλική εποχή», ωστόσο ορισμένοι δεν ορκίζονται ότι αυτό θα γίνει απαραιτήτως αμέσως, αλλά σε μεσοπρόθεσμο διάστημα. Αρκετά στελέχη της ΝΔ διαβλέπουν ότι ενδεχομένως θα εκλείψουν οι λόγοι που υποχρεώνουν τον κ. Καραμανλή να παραμείνει και να ελπίζει σε γρήγορη πτώση του ΠαΣοΚ με τη λογική της «πράσινης παρένθεσης», ώστε να δώσει μία ακόμη εκλογική μάχη. Πίσω από αυτή την αμφιβολία υπάρχουν ερωτήματα για τη διαδοχή και το πρόσωπο που θα πάρει τα κλειδιά της Ρηγίλλης. Τα πρόσωπα γνωστά, άλλοι με περισσότερο προβάδισμα και άλλοι με λιγότερο. Η υπουργός Εξωτερικών κυρία Ντόρα Μπακογιάννη , ο υπουργός Υγείας κ. Δ. Αβραμόπουλος και ο υπουργός Πολιτισμού κ. Αντ.Σαμαράς είναι στο κάδρο. Το επιμέρους ερώτημα όμως για τις εσωκομματικές εξελίξεις είναι: Ποιες συμμαχίες θα ορίσουν το νέο εσωκομματικό μέτωπο;

«Εμένα βγάλτε με από το κάδρο της δελφινομαχίας. Μακριά από εμένα αυτή η εικόνα. Δεν ξέρω τι γίνεται με αυτό το κάδρο της δελφινομαχίας, δεν έχει καμία σχέση με την εποχή μας, δεν μας απασχολεί στη ΝΔ» τόνισε ο κ. Αβραμόπουλος μιλώντας στον Ρ/Σ City 99,5 και συμπλήρωσε: «Εμείς έχουμε ηγεσία την οποία στηρίζουμε και θα τη στηρίζουμε σε κάθε επιλογή για να πάει αυτός ο τόπος μπροστά».

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ κ. Γ. Κουμουτσάκος χαρακτήρισε «νοσηρά σενάρια» και «προβοκάτσια» τις φήμες για δήθεν παραίτηση του κ. Καραμανλή από την προεδρία του κόμματος και σημείωσε ότι δεν προέρχονται από τη ΝΔ, η οποία δίνει τη μάχη των εκλογών ενωμένη και συντεταγμένη. «Οσοι διαδίδουν παρόμοια σενάρια θα διαψευστούν και θα υποστούν πανωλεθρία» είπε ξεκάθαρα ο κ. Κουμουτσάκος.

Επιχείρηση πόλωσης από τη ΝΔ

Η «γκρίζα διαφήμιση» φαίνεται ότι αποτελεί το τελευταίο «όπλο» της ΝΔ, προκειμένου να πετύχει την πολυπόθητη συσπείρωση των οπαδών της έστω και στο «παρά πέντε» της εκλογικής αναμέτρησης.

Στη Ρηγίλλης, όπου από χθες μελετούν τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, οι οποίες κατέγραψαν και τις αντιδράσεις της κοινής γνώμης μετά τις δύο τηλεμαχίες, ετοιμάζονται για μια εφ' όλης της ύλης επίθεση προσωπικά στον κ. Γ. Παπανδρέου.

Πέρα από τις ομιλίες σε ανοιχτές συγκεντρώσεις του κ. Καραμανλή την τελευταία εβδομάδα, που θα έχουν ως στόχο να πληγεί η αξιοπιστία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, στη ΝΔ έχουν ήδη ετοιμάσει και την καμπάνια που περιλαμβάνει την προβολή αρνητικών μηνυμάτων για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή η καμπάνια αποτελεί συνέχεια των μηνυμάτων που ήδη προβάλλονται στις τηλεοράσεις και τα οποία δείχνουν αποσπασματικά τις δεσμεύσεις του κ. Παπανδρέου. Παράλληλα, από την Παρασκευή προβάλλεται ακόμη ένα μήνυμα το οποίο περιγράφει με μελανά χρώματα την κυβερνητική πρόταση του ΠΑΣΟΚ (δείχνει ένα θόλο τοπίο που ο πολίτης δεν γνωρίζει πού καταλήγει ο δρόμος που καλείται να ακολουθήσει) και χαρακτηρίζονται ως μονόδρομος για τη χώρα οι προτάσεις του κ. Κ. Καραμανλή (δείχνει έναν ανηφορικό μεν, αλλά πιο καθαρό δρόμο). Ουσιαστικά με αυτήν την κίνηση τα στελέχη της ΝΔ έδωσαν εικόνα στο κινδυνολογικό δίλημμα που ο πρωθυπουργός θέτει όταν μιλά περί ανευθυνότητας και υπευθυνότητας.

Μηνύματα
Στο συρτάρι των στελεχών της ΝΔ υπάρχουν διαφημιστικά μηνύματα που εμφανίζουν τον κ. Παπανδρέου από παλαιότερες ομιλίες του να ζητεί αυτοσυγκράτηση και υπεύθυνη πολιτική από τον κ. Καραμανλή και τμήματα δηλώσεών του κατά την προεκλογική περίοδο, όπου υπόσχεται αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις. Η ΝΔ θα εξακολουθήσει να ποντάρει επικοινωνιακά πάνω στη λέξη «ευθύνη» και η «γραμμή» που έχουν τα στελέχη της είναι να καταγγέλλουν για αναξιοπιστία και «κρυφό πρόγραμμα» τον κ. Παπανδρέου.

Στο Μέγαρο Μαξίμου υπάρχουν επίσης και εισηγήσεις για να τονιστεί το παρελθόν του ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνηση και να υπάρξει απόπειρα τρομοκράτησης των αναποφάσιστων ότι δήθεν θα γίνει επέλαση στον δημόσιο τομέα από τα στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και διωγμοί εκείνων που ανήκουν σε άλλες πολιτικές παρατάξεις.

Ταυτόχρονα και πάντα με στόχο την αύξηση της συσπείρωσης των ψηφοφόρων της ΝΔ, ο κ. Καραμανλής θα επιχειρήσει μέσα από τις ομιλίες του να πολώσει ακόμη περισσότερο το κλίμα, ενώ κορυφαίοι υπουργοί που μέσα στο Σαββατοκύριακο θα περιοδεύσουν στην περιφέρεια θα εξαπολύσουν επίθεση και κατά του κ. Γ. Καρατζαφέρη, λέγοντας ότι «κάθε ψήφος στον ΛΑΟΣ είναι ψήφος στο ΠΑΣΟΚ».

Οι δημοσκοπήσεις
Η υιοθέτηση της τακτικής για «γκρίζα διαφήμιση» επιβεβαιώνει τις πληροφορίες που το «Εθνος» δημοσίευσε χθες ότι οι δημοσκοπήσεις μετά τις τηλεμαχίες δεν έδειξαν τα στοιχεία που οι επιτελείς της Ρηγίλλης ανέμεναν.

Προφανώς, η συσπείρωση παραμένει σε χαμηλά επίπεδα, γεγονός που δεν δημιουργεί αισιοδοξία για ουσιαστική μείωση της διαφοράς που χωρίζει τα δύο κόμματα. Δεν είναι τυχαίο ότι όλα τα κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης δηλώνουν δημόσια ότι το βασικό πρόβλημα που έχει η ΝΔ είναι η επιστροφή των πολιτών που την επέλεξαν το 2007 και σημειώνουν ότι για πρώτη φορά καταγράφονται σημαντικές διαρροές του κυβερνώντος κόμματος και προς τα αριστερά (ΠΑΣΟΚ) και προς τα δεξιά (ΛΑΟΣ).

Εθνικές Εκλογές 2009 - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Βουλευτικές Εκλογές 2009 - προεκλογικά σποτ - αποτελέσματα δημοσκοπήσεων

Βουλευτικές Εκλογές 2009 - προεκλογικά σποτ - αποτελέσματα δημοσκοπήσεων

Τζίμης Πανούσης.Οι εκλογές .Δεν μπορώ άλλο Θανάση

Εκλογές 2009 - προεκλογικά σποτ - ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Βουλευτικές Εκλογές 2009 - προεκλογικά σποτ - ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Βουλευτικές Εκλογές 2009 - προεκλογικά σποτ - ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Προβληματισμός για την επιλογή του κ. Καρατζαφέρη να είναι υποψήφιος στη Ροδόπη

Νέα δεδομένα φαίνεται ότι δημιουργεί για τη ΝΔ η υποψηφιότητα του κ. Γ.Καρατζαφέρη στη Ροδόπη. Η απόφαση του προέδρου του ΛΑΟΣ να επιλέξει τον ακριτικό αυτόν νομό, στον οποίο περίπου οι μισοί ψηφοφόροι είναι μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας, για να χρησιμοποιήσει τη μία από τις δύο υποψηφιότητες που δικαιούται ως επικεφαλής κόμματος ενδέχεται να μεταβάλει τις ισορροπίες. Και αυτό, όπως λένε στη Ρηγίλλης, όχι τόσο επειδή ο κ. Καρατζαφέρης έχει δυνατότητες να εκλεγεί, καθώς κάτι τέτοιο θα απαιτούσε τη συγκέντρωση περίπου του 1/4 των ψήφων στον νομό, αλλά γιατί η κάθοδος του προέδρου του ΛΑΟΣ εκτιμάται από το γαλάζιο στρατόπεδο ότι θα οδηγήσει σε περαιτέρω περιχαράκωση της μουσουλμανικής ψήφου και παράλληλα σε διαρροές από τη ΝΔ προς το έτερο κόμμα της «κεντροδεξιάς πολυκατοικίας». Από την εξέλιξη αυτή θα μπορούσε να επηρεαστεί ο υπουργός Μεταφορών κ. Ευρ.Στυλιανίδης, ο οποίος στις εκλογές του 2007 εξελέγη με διαφορά μικρότερη των 500 ψήφων έναντι του μουσουλμάνου βουλευτή κ. Ιλχάν Αχμέτ.

Με το ΠαΣοΚ θα είναι εκ νέου υποψήφιοι τόσο ο κ. Αχμέτ Χατζηοσμάν, ο οποίος στις προηγούμενες εκλογές είχε έλθει πρώτος με 14.906 σταυρούς, όσο και ο κ. Γ.Πεταλωτής, ο οποίος είχε καταταγεί δεύτερος σχεδόν με τους μισούς. Σε αυτές τις εκλογές ο κ. Πεταλωτής παλεύει να πάρει την πρώτη θέση ώστε να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων. Ωστόσο το έργο του δεν θα είναι εύκολο καθώς ο κ. Χατζηοσμάν θεωρείται ο «κληρονόμος» του κόμματος του Αχμέτ Σαδίκ, το οποίο δεν έχει τυπικά διαλυθεί αλλά έχει ανασταλεί η λειτουργία του.

Η κατάσταση στη Ροδόπη φαίνεται ότι έχει φθάσει σε οριακό σημείο τόσο με την υποψηφιότητα του κ. Καρατζαφέρη όσο και με τη διαφαινόμενη προσπάθεια της Αγκυρας να «παίξει ρόλο» στον νομό, που οδήγησε τον κ. Στυλιανίδη να δηλώσει προς «Το Βήμα»: «Ζούμε σε μια ευρωπαϊκή χώρα και κριτήριο των πολιτών πρέπει να είναι η αξιοσύνη και όχι το θρήσκευμα. Ακραίες συμπεριφορές, από όπου και αν προέρχονται, δεν απελευθερώνουν αλλά χειραγωγούν τη μειονότητα και γυρίζουν τη Θράκη πολλά χρόνια πίσω». Ο κ. Στυλιανίδης αφήνει σαφέστατες αιχμές για τη δραστηριότητα του τουρκικού προξενείου στην Κομοτηνή αλλά και για την υποψηφιότητα του προέδρου του ΛΑΟΣ σε σχέση με τις χριστιανικές και μουσουλμανικές ψήφους.

«Κατάλαβα ότι πρέπει να είμαι στη Ροδόπη γιατί το τουρκικό προξενείο έχει υποκαταστήσει την κυβέρνηση. Εχουμε ένα κράτος εν κράτει που επιβάλλει η Τουρκία». Τ ο τουρκικό προξενείο εμφανίζεται τις τελευταίες εβδομάδες ιδιαίτερα κινητικό. Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη υπάρχουν καταγγελίες και από κόμματα αλλά και από την Περιφέρεια Από την πλευρά του, ο κ. Καρατζαφέρης δήλωσε πρόσφατα σε τηλεοπτική συνέντευξή του ότι αυτό που τον ώθησε να είναι υποψήφιος στη Ροδόπη είναι η δραστηριότητα του τουρκικού προξενείου, κάτι που, όπως είπε, του επεσήμανε ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ και νυν επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΛΑΟΣ κ. Γ. Κοραντής: Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης για μισθώσεις λεωφορείων που θα μεταφέρουν μουσουλμάνους ψηφοφόρους από την Κωνσταντινούπολη και την Προύσα για να ψηφίσουν. Εκτιμήσεις κάνουν λόγο ως και για 10.000 δυτικοθρακιώτες ψηφοφόρους που ζουν πλέον στην Τουρκία. Οσο για την ημέρα των εκλογών, έχουν ανασταλεί, όπως οι πληροφορίες επιμένουν, όλες οι άδειες των υπαλλήλων του προξενείου. Παράλληλα ενεργό ρόλο φαίνεται ότι διαδραματίζει και η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία «Τούρκων» Δυτικής Θράκης, η οποία εδρεύει στη Γερμανία. Η οργάνωση αυτή έχει απευθύνει έκκληση προς τα μέλη της μειονότητας να προσέλθουν στις κάλπες με σύνθημα να ψηφιστούν αποκλειστικά οι μουσουλμάνοι υποψήφιοι.

Οργιο φημών για «μυστικές δημοσκοπήσεις»

Με μια ομοβροντία δημοσίων δηλώσεων οι κορυφαίοι υπουργοί επιχείρησαν χθες να ξορκίσουν για μία ακόμη φορά τα σενάρια διαδοχής που κυκλοφορούν στα παρασκήνια της ΝΔ και να διασκεδάσουν τις φήμες για αποχώρηση του κ. Κ. Καραμανλή μετά τις εκλογές. Η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, ο κ. Δ. Αβραμόπουλος και ο κ. Α. Σπηλιωτόπουλος ήταν μεταξύ αυτών που τόνισαν χθες ότι ο κ. Καραμανλής δεν πρόκειται να αμφισβητηθεί ανεξαρτήτως του εκλογικού αποτελέσματος, εκφράζοντας ταυτόχρονα τη βεβαιότητα πως θα παραμείνει αρχηγός του κόμματος. Χθες εξάλλου το Μέγαρο Μαξίμου παρέλαβε νέες δημοσκοπήσεις από τις οποίες προκύπτει ότι η συσπείρωση στην εκλογική βάση της ΝΔ ανεβαίνει και η διαφορά από το ΠαΣοΚ μειώνεται ελαφρώς λόγω της αύξησης της δύναμης του ΣΥΡΙΖΑ και των Οικολόγων, αλλά και λόγω της μείωσης των διαρροών του κυβερνώντος κόμματος προς τον ΛΑΟΣ.

«Μπορούμε να τα καταφέρουμε, τέτοιες διαφορές έχουν ανατραπεί και στο παρελθόν» υπογράμμισαν χθες με συνεντεύξεις τους οι κκ. Δ. Αβραμόπουλος, Ντόρα Μπακογιάννη και Α. Σπηλιωτόπουλος, υπενθυμίζοντας τις εκλογές του 2000, όπου το ΠαΣοΚ προπορευόταν με έξι ποσοστιαίες μονάδες και τελικώς επικράτησε οριακά. Σε ό,τι αφορά τα σενάρια διαδοχής άλλωστε ο κ. Αβραμόπουλος σημείωσε:

«Δεν θα αμφισβητηθεί ο κ. Καραμανλής γιατί δεν αμφισβητείται ο κ. Καραμανλής και δεν έχει αμφισβητηθεί όλα αυτά τα χρόνια. Για μας δεν υπάρχει αυτό το θέμα,δεν το συζητούμε».

«Είναι ένα σενάριο το οποίο αποκλείεται να συζητήσω διότι ουσιαστικά ρίχνει νερό στον μύλοτης ηττοπάθειας. Εγώ λέω ότι εσωκομματικό θέμα η Νέα Δημοκρατία δεν έχει. Δεν υπάρχει κανένας ο οποίος να θέσει σε αμφισβήτηση τον Κώστα Καραμανλή ή να του δημιουργήσει θέμα» παρατήρησε η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, ενώ ο κ. Α. Σπηλιωτόπουλος προσέθεσε:

«Η αίσθηση η δική μου είναι ότι ο ίδιος θα δεχθεί πως είναι χρήσιμος για την ενότητα της παράταξης και χρήσιμος για να οδηγήσει την επόμενη ημέρα την παράταξη σε μια ανοδική πορεία, δεν ξέρω αν προχωρήσει και στην ανασυγκρότηση της παράταξης σε αυτή την απίθανη περίπτωση που εσείς περιγράφετε».

Από χθες εξάλλου κυκλοφόρησαν έντονες φήμες στους διαδρόμους της Ρηγίλλης και του Μεγάρου Μαξίμου που ανέφεραν ότι, παρά τη μέτρια εμφάνιση του Πρωθυπουργού στην τηλεοπτική μονομαχία, η διαφορά της ΝΔ από το ΠαΣοΚ έχει μειωθεί περίπου κατά μία ποσοστιαία μονάδα λόγω της αύξησης της συσπείρωσης των οπαδών του κόμματος που αρχίζουν να μπαίνουν σε ψυχολογία κάλπης.

Οπως ανέφερε χθες ο Τομέας Ετεροδημοτών της ΝΔ στο Μέγαρο Μαξίμου, την τελευταία εβδομάδα παρατηρείται μια πρωτόγνωρη αύξηση της ζήτησης εισιτηρίων για να ταξιδέψουν ψηφοφόροι στον τόπο καταγωγής τους για να ψηφίσουν, φαινόμενο που έχει να παρατηρηθεί από τις εκλογές του 2004.

Τ ο επικοινωνιακό επιτελείο του Πρωθυπουργού υποστηρίζει ταυτόχρονα ότι την τελευταία εβδομάδα παρατηρείται μια άνοδος της εκλογικής δύναμης του ΣΥΡΙΖΑ και των Οικολόγων λόγω των επιτυχημένων εμφανίσεων των επικεφαλής τους στο ντιμπέιτ, μηδενίζοντας τις διαρροές προς το ΠαΣοΚ, ενώ ταυτόχρονα έχουν μηδενιστεί και οι διαρροές της ΝΔ προς τον ΛΑΟΣ λόγω των διαδοχικών άστοχων δηλώσεων του κ. Γ. Καρατζαφέρη για την εκκλησιαστική περιουσία και το μοντέλο διακυβέρνησης του Ισραήλ.

«Η συσπείρωση ανεβαίνει μετά τις δύο πολύ επιτυχημένες εμφανίσεις του Πρωθυπουργού στα ντιμπέιτ, ιδίως στο δεύτερο ντιμπέιτ, στη μονομαχία με τον κ. Παπανδρέου» υπογράμμισε χθες ο Γραμματέας του κόμματος κ. Ελ. Ζαγορίτης, επιβεβαιώνοντας τις φήμες και προσθέτοντας μάλιστα πως τα όσα λέει δεν είναι μόνο προσωπική του εκτίμηση.

«Προσπάθησαν κάποιοι να “φουσκώσουν” το ΠαΣοΚ, προσπάθησαν να “φουσκώσουν” τον κ. Παπανδρέου έτσι ώστε στο τελευταίο 15ήμερο, όσο και να ξεφούσκωνε από πλευράς ποσοστών και δυνάμεως, κάτι να του έμενε» παρατήρησε ο κ. Ζαγορίτης μιλώντας στο Κανάλι 1. «Η προσπάθεια του ΠαΣοΚ αποτυγχάνει. Η ΝΔ συσπειρώνεται. Εχω την εντύπωση ότι και άλλοι πολιτικοί οργανισμοί ξαναβρίσκουν τις δυνάμεις τους. Θα έχουμε μια πολύ ενδιαφέρουσα εκλογική μάχη» κατέληξε.

Την τελευταία εβδομάδα εξάλλου προγραμματίζουν δημόσιες εμφανίσεις όλα τα στελέχη της ΝΔ αλλά και οι βουλευτές Επικρατείας του κόμματος.

Ο κ. Κ. Καραμανλής μιλάει σήμερα στην Κοζάνη, αύριο στην Πάτρα, την Κυριακή στο Ηράκλειο και τη Δευτέρα στη Ρόδο, ενώ από αύριο ξεκινούν τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές συνεντεύξεις ο κ. Γ. Σουφλιάς και ο κ. Ευ. Αντώναρος.

Αυτοδυναμία για κυβέρνηση όλων των Ελλήνων, ζητά ο Γ. Παπανδρέου

Τα χαρτιά του σε περίπτωση που το ΠΑΣΟΚ κερδίσει τις εκλογές ανοίγει ο Γ.Παπανδρέου, δίνοντας μια εικόνα για το πώς σκοπεύει να κυβερνήσει, ποια πρόσωπα θα χρησιμοποιήσει και ποια πολιτική θα εφαρμόσει.

Μιλώντας στον «Κόσμο του Επενδυτή» ο Γιώργος Παπανδρέου προϊδεάζει για συμμετοχή και εξωκοινοβουλευτικών στην κυβέρνηση σημειώνοντας ότι οι επιλογές θα είναι πέρα από κομματικά κριτήρια και σύνορα.

Για τον αριθμό των υπουργών διευκρινίζει ότι θα είναι αισθητά μειωμένος από τον σημερινό, ενώ αποκλείει να αναλάβει ο ίδιος το υπουργείο Εξωτερικών.

Για το θέμα των δημοσκοπήσεων και της αυτοδυναμίας, τονίζει ότι δεν επιτρέπεται ο εφησυχασμός, ενώ ξεκαθαρίζει ότι το ΠΑΣΟΚ ζητά εντολή αυτοδυναμίας.

Σε ερώτηση για το αν μια οριακή αυτοδυναμία -όπως εκείνη της ΝΔ το 2007- θα οδηγήσει σε νέες εκλογές, ο κ. Παπανδρέου τονίζει ότι «ο κ. Καραμανλής έπαθε ό,τι έπαθε επειδή οι πολιτικές του βύθισαν τη χώρα σε βαθιά οικονομική και ηθική κρίση».

Αναφερόμενος στην οικονομία ο κ. Παπανδρέου επαναλαμβάνει ότι εχθρός του ΠΑΣΟΚ δεν είναι οι πλούσιοι, αλλά η φτώχεια. «Εχθρός μας δεν είναι οι επιχειρηματίες, εχθρός μας είναι ο παρασιτισμός και η αδιαφάνεια».

Παράλληλα, επαναλαμβάνει ότι για τη μεσαία τάξη και τα φτωχότερα στρώματα δεν θα υπάρξει αύξηση φόρων. Ούτε και για τα κέρδη των επιχειρήσεων που επανεπενδύονται.

Σε ερώτηση για το ποιο είναι το μεσαίο εισόδημα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τονίζει: «Ας μην παίζουμε με τις λέξεις. Δεν υπάρχει επιστημονικός ορισμός της μεσαίας τάξης. Εξαρτάται από πλήθος δεδομένων, το εισόδημα, την οικογενειακή κατάσταση, τις αποταμιεύσεις και την ακίνητη περιουσία.»

Ο ίδιος υπολογίζει το κόστος των παροχών σε 2,5 με 3 δισ. ευρώ τον πρώτο χρόνο. Για το πού θα βρεθούν τα χρήματα επαναλαμβάνει ότι μέρος θα καλυφθεί από τις ανείσπρακτες οφειλές, τη δραστική περικοπή των δαπανών και την πάταξη της φοροδιαφυγής.

Ο Γιώργος Παπανδρέου ξεκαθαρίζει ότι το Δημόσιο δεν έχει σκοπό να αναλάβει την Ολυμπιακή, αλλά τάσσεται υπέρ ενός μεικτού σχήματος. Το ίδιο σημειώνει και για τον ΟΤΕ: «Θα εξαντλήσουμε όλα περιθώρια για να έχει το Ελληνικό Δημόσιο έλεγχο στις κρίσιμες για τη χώρα τηλεπικοινωνιακές υποδομές».

Τέλος, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δηλώνει ότι η φιλοδοξία του είναι να γίνει ο πρωθυπουργός της Νέας Αλλαγής, που έδωσε χαμόγελο και αισιοδοξία σε όλους τους πολίτες.

Με περιοδείες και ανοικτές ομιλίες συνεχίζεται η προεκλογική εκστρατεία

Τελευταίο προεκλογικό Σαββατοκύριακο για τα κόμματα με τους πολιτικούς αρχηγούς να συνεχίζουν με εντατικό ρυθμό τις περιοδείες και τις εμφανίσεις τους.

Ο Κώστας Καραμανλής μιλά στο Ζάππειο σε εκδήλωση στη μνήμη του Π.Μπακογιάννη, ενώ το απόγευμα θα μιλήσει σε ανοικτή συγκέντρωση στην Πάτρα

Ο Γιώργος Παπανδρέου περιοδεύει στη Δυτική και Ανατολική Αττική. Συγκεκριμένα, θα επισκεφθεί τις Αχαρνές και την Ελευσίνα.

Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα επισκέπτεται την Καλλιθέα, ενώ το βράδυ θα μιλήσει στο Ηράκλειο.

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας θα περιοδεύσει στους Αμπελόκηπους της Αθήνας, συνοδευόμενος από τον επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλη Μουλόπουλο, και τους υποψήφιους βουλευτές στην Α' Αθηνών Ν.Βούτση, Μ.Μπόλαρη και Ε.Κυπριανίδου.

Στη Σπάρτη συνεχίζει τη δική του προεκλογική εκστρατεία ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.

Εκλογές 2009-ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΌ SPOT ΈΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΏΩΝ 2

Ekloges 2009 - βουλευτικές εκλογές 2009 -
ειδήσεις, δημοσκοπήσεις, βίντεο και φωτογραφιές της προεκλογικής περιόδου
PASOK NEA DIMOKRATIA KKE SYRIZA LAOS OIKOLOGOI
ΠΑΣΟΚ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΚΕ ΣΥΡΙΖΑ ΛΑΟΣ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ
ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 4Ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009EKLOGES ΕΚΛΟΓΕΣ 2ΟΟ9 - ΒΙΝΤΕΟ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ
PASOK NEA DIMOKRATIA KKE SYRIZA LAOS OIKOLOGOI
ΠΑΣΟΚ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΚΕ ΣΥΡΙΖΑ ΛΑΟΣ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ
ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 4Ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009


Προηγούμενα αποτελέσματα βουλευτικών εκλογών

2007 41.84 152 38.10 102
2004 45.36 166 40.55 116
2000 43.79 158 42.74 125
1996 41.49 162 38.12 108

τρελό γέλιο ...τώρα πια ξέρεις...Καρατζαφέρης...

ΧΙΟΥΜΟΡ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, VIDEOS, ΛΑΟΣ, EKLOGES ΕΚΛΟΓΕΣ 2ΟΟ9 - ΒΙΝΤΕΟ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ PASOK NEA DIMOKRATIA KKE SYRIZA LAOS OIKOLOGOI ΠΑΣΟΚ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΚΕ ΣΥΡΙΖΑ ΛΑΟΣ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 4Ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009 apotelesmata dimoskopiseon

ΧΙΟΥΜΟΡ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, VIDEOS, ΛΑΟΣ, EKLOGES ΕΚΛΟΓΕΣ 2ΟΟ9 - ΒΙΝΤΕΟ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ PASOK NEA DIMOKRATIA KKE SYRIZA LAOS OIKOLOGOI ΠΑΣΟΚ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΚΕ ΣΥΡΙΖΑ ΛΑΟΣ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 4Ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009 apotelesmata dimoskopiseon

Εκλογές 2009 - ΠΑΣΟΚ-ΝΔ κοινό προεκλογικό σποτ

ελληνικές βουλευτικές εκλογές - greek election 2009
ellinikes vouleftikes ekloges 2009 - apotelesmata dimoskopiseon eklogon


ελληνικές βουλευτικές εκλογές - greek election 2009
ellinikes vouleftikes ekloges 2009 - apotelesmata dimoskopiseon eklogon

Αποτελέσματα ευρωεκλογών 2009

2009 36.64 8 32.29 8
2004 43.01 11 34.03 8
1999 36.00 9 32.91 9

KARAMANLIS VS PAPANDREOU - DEBATE VOULEFTIKES 2009

Ekloges 2009 - βουλευτικές εκλογές 2009 - ειδήσεις, δημοσκοπήσεις, βίντεο και φωτογραφιές της προεκλογικής περιόδου
PASOK NEA DIMOKRATIA KKE SYRIZA LAOS OIKOLOGOI - ΠΑΣΟΚ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΚΕ ΣΥΡΙΖΑ ΛΑΟΣ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ
ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 4Ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009 - ενημερωθειτε πρώτοι για τα αποτελεσματα δημσοκοπήσεων


EKLOGES ΕΚΛΟΓΕΣ 2ΟΟ9 - ΒΙΝΤΕΟ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ - PASOK NEA DIMOKRATIA KKE SYRIZA LAOS OIKOLOGOI
ΠΑΣΟΚ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΚΕ ΣΥΡΙΖΑ ΛΑΟΣ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ - ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 4Ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009
apotelesmata dimoskopiseon

Δικαστήρια και βουλευτικές Εκλογές 2009

Με απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης (Αρ. Πρωτ. 123096/3.9.2009), ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 4ης Οκτωβρίου 2009, αναστέλλονται οι εργασίες των δικαστηρίων τρεις (3) εργάσιμες ημέρες πριν από τη διενέργειά τους και τρεις (3) εργάσιμες ημέρες μετά από αυτές, δηλαδή από 30 Σεπτεμβρίου 2009 μέχρι και 7 Οκτωβρίου 2009, πλην του Πρωτοδικείου Αθηνών, για το οποίο παρατείνεται η αναστολή των εργασιών του για δύο (2) ακόμη εργάσιμες ημέρες, ήτοι μέχρι και 9 Οκτωβρίου 2009.
Ποινικές δίκες που θα αρχίσουν στο ακροατήριο πριν από την 30η Σεπτεμβρίου 2009 και δεν θα περατωθούν την ίδια ημέρα συνεχίζονται και μετά την 30η Σεπτεμβρίου 2009.
Στα ανωτέρω χρονικά διαστήματα αναστέλλεται και η διενέργεια των πλειστηριασμών.

ΛΟΓΩ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ, ΑΠΟ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ 9 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009 -ΕΝΟΨΕΙ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΗΣ 4ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009 (ΒΛ. ΥΠ. ΑΡΙΘΜ.123096/3-9-2009 ΕΓΓΡΑΦΟ ΥΠΟΥΡ.ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ)
ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΟΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΚΑΣΙΜΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΑΥΤΗΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΑ 30/09/2009 (ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΠΟΛΥΜΕΛΕΣ), 1/10/2009 (ΕΝΟΧΙΚΟ ΠΟΛΥΜΕΛΕΣ), 2/10/2009 (ΕΦΕΣΕΙΣ ΙΑ' ΠΙΝΑΚΙΑ), 5/10/2009 (ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΠΟΛΥΜΕΛΕΣ), 6/10/2009 (ΕΜΠΡΑΓΜΑΤΟ ΠΟΛΥΜΕΛΕΣ), 7/10/2009 (ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΠΟΛΥΜΕΛΕΣ), 8/10/2009 (ΕΝΟXΙΚΟ ΠΟΛΥΜΕΛΕΣ) ΚΑΙ 9/10/2009 (ΕΦΕΣΕΙΣ ΙΑ' ΠΙΝΑΚΙΑ).

ΕΚ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Αποτελέσματα εκλογων 2009 - Πιο νωρίς φέτος τα αποτελέσματα των εκλογών

Αποτελέσματα βουλευτικών εκλογών 2009
Έγκυρη και έγκαιρη θα είναι η ροή των εκλογικών αποτελεσμάτων το βράδυ της 4ης Οκτωβρίου, διαβεβαίωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Singular Logic κ. Ι. Καρακαδάς.

Κατά την παρουσίαση στο Ζάππειο Μέγαρο του τρόπου μετάδοσης των αποτελεσμάτων των εκλογών ο κ. Καρακαδάς διαβεβαίωσε ότι με το νέο σύστημα που θα εγκαινιαστεί, δύο ώρες μετά το κλείσιμο της κάλπης θα δοθεί η πρωτη εκτίμηση σε δεκαδικό αριθμό, ενώ η ροή των εκλογικών αποτελεσμάτων θα συντομευτεί εξαιρετικά.

Στις εκλογές του Οκτωβρίου θα επεκταθεί το Σύστημα Ασφαλούς Μετάδοσης που είχε εφαρμοστεί πιλοτικά στις ευρωεκλογές σε 500 εκλογικά τμήματα στη Β’ εκλογική περιφέρεια της Θεσσαλονίκης.

Αυτή τη φορά, στο σύστημα θα μπούν 20 επιπλέον περιοχές -με σωστή διασπορά στην επικράτεια- με 4.000 εκλογικά τμήματα, οι εκλογικοί αντιπρόσωποι των οποίων, εξοπλισμένοι με τα κατάλληλα μέσα, θα στέλνουν έγκαιρα το αποτέλεσμα με sms.
Αποτελέσματα βουλευτικών εκλογών 2009

Εκλογές 2009-ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΌ SPOT ΈΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΏΩΝ

Ekloges 2009 - βουλευτικές εκλογές 2009 -
ειδήσεις, δημοσκοπήσεις, βίντεο και φωτογραφιές της προεκλογικής περιόδου

το αδέσμευτο blog http://greek-elections.blogspot.com/

Ekloges 2009 - βουλευτικές εκλογές 2009

Ekloges 2009 - βουλευτικές εκλογές 2009 -
ειδήσεις, δημοσκοπήσεις, βίντεο και φωτογραφιές της προεκλογικής περιόδου

Ekloges 2009 - βουλευτικές εκλογές 2009 -
ειδήσεις, δημοσκοπήσεις, βίντεο και φωτογραφιές της προεκλογικής περιόδου

χιούμορ και πολιτική - οι δίδυμοι της πολιτικής σκηνής