2015 EKLOGES - βουλευτικές εκλογες 2015, 2012, GREEK ELECTIONS GALLOP ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ 2015EKLOGES

Φορολογική μεταρρύθμιση που «θα αναδιανέμει τον πλούτο» ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τη φορολογική πολιτική παρουσίασε τη Δευτέρα ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέξης Τσίπρας, ζητώντας αντιστροφή των όρων του συστήματος που «συρρέει πόρους από τους αδύναμους και όχι από εκείνους που παράγουν, που κερδίζουν πάρα πολλά χρήματα».

Ο ΣΥΡΙΖα θα αγωνιστεί, ανέφερε ο Αλ.Τσίπρας, για αύξηση των φορολογικών εσόδων ως ποσοστό του ΑΕΠ στα επίπεδα των χωρών της ΕΕ, αντιστροφή της σχέσης έμμεσων και άμεσων φόρων, μιας σχέσης «που αντανακλά την αδικία του φορολογικού μας συστήματος και είναι υπερβολικά άνιση υπέρ των έμμεσων φόρων» και για ελάφρυνση μισθωτών, συνταξιούχων και χαμηλών εισοδημάτων, μεταφέροντας το βάρος στα μεγάλα και πολύ μεγάλα εισοδήματα.

Εκτός από την απλοποίηση της γραφειοκρατίας, κεντρική θέση στις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ έχει η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, για την οποία απαιτείται «αντίστοιχη πολιτική βούληση».

Προτείνεται επίσης αύξηση του φορολογικού συντελεστή για τις μεγάλες και πολύ μεγάλες επιχειρήσεις, και φορολογική κλίμακα με αφορολόγητο όριο ανώτερο του σημερινού στα 16.000 ευρώ, πολλά κλιμάκια, χαμηλά αρχικά συντελεστές και θεσμοθετημένη διαδικασία ετήσιας τιμαριθμοποίησης και άθροιση όλων των εισοδημάτων του φορολογούμενου στην ίδια κλίμακα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει επίσης φορολογία περιουσίας με επιβολή φόρου μεγάλης ακίνητης περιουσίας με αφορολόγητο όριο τέτοιο ώστε να μην θίγεται η μικρή και μεσαία περιουσία, προοδευτικής κλίμακας με κατάργηση σχετικών τελών.

Στις προτάσεις συγκαταλέγεται επίσης η μείωση των έμμεσων φόρων, υψηλό αφορολόγητο στους φόρους μεταβίβασης-κληρονομιάς-δωρεάς, Τεκμήρια διαβίωσης και απόκτησης περιουσιακών στοιχείων, τακτικό αναλυτικό φορολογικό έλεγχο για τις μεγάλες επιχειρήσεις, φοροαπαλλαγές και φορολογικά κίνητρα.

Πολιτική κόντρα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ με αφορμή μια «δήλωση» για την τρομοκρατία

Αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης έγιναν οι συλλήψεις υπόπτων για τρομοκρατία, αλλά χωρίς βάση, όπως αποδείχθηκε τελικά. Μια δήλωση που «χρεώθηκε» στην Λούκα Κατσέλη, αλλά στην πραγματικότητα δεν έγινε ποτέ, προκάλεσε την εσπευσμένη αντίδραση του Γ.Κουμουτσάκου, ο οποίος κατέληξε να δέχεται πίσω τα βέλη από το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.

Συγκεκριμένα, τα πυρά του εκπροσώπου της ΝΔ Γ.Κουμουτσάκου δέχθηκε το ΠΑΣΟΚ, με αφορμή την ανάρτηση στην ιστοσελίδα της Λούκας Κατσέλη μιας ανακοίνωσης που χαρακτηρίζει τις συλλήψεις των τεσσάρων κατηγορουμένων για τρομοκρατία «προεκλογικό τρικ» της ΝΔ.

Η κ. Κατσέλη έσπευσε να διευκρινίσει ότι δεν πρόκειται για δήλωσή της, αλλά για έργο χάκερ, και κατηγόρησε τον κ. Κουμουτσάκο ότι έσπευσε να «αξιοποιήσει» την υποτιθέμενη δήλωση.

Όλα άρχισαν όταν ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γ.Κουμουτσάκος εξέδωσε δήλωση στην οποία ανέφερε: «Ο εκνευρισμός στο ΠΑΣΟΚ είναι πλέον εμφανής. Είναι γνωστό. Ο πανικός είναι κακός, πολύ κακός σύμβουλος.

»Αυτό αποδεικνύει η δήλωση της κ. Κατσέλη για τη σύλληψη της τρομοκρατικής οργάνωσης 'Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς'. Σας διαβάζω:

»'Θα ήθελα να τονίσω ότι όσο περνάει από το χέρι μου δεν θα επιτρέψω σε κανένα δημοσιογράφο ή μη, για πολιτικές σκοπιμότητες να καταστρέψει το μέλλον εικοσάχρονων παιδιών. Είναι προφανές ότι πρόκειται για προεκλογικό τρικ της ΝΔ, πάνε να μετατρέψουν 20αχρονα παιδιά σε αδίστακτους τρομοκράτες!'

» Ας κρίνει ο ελληνικός λαός. Ο κ. Παπανδρέου οφείλει τώρα να πάρει θέση».

Η Λούκα Κατσέλη απάντησε με την εξής δήλωση: «Χθες, δέχθηκε επίθεση από αγνώστους το ηλεκτρονικό αρχείο του πολιτικού μου γραφείου. Οι άγνωστοι «χάκερς», αφού κατέστρεψαν το αρχείο, ανήρτησαν, την ίδια χρονική στιγμή, στην προσωπική μου ιστοσελίδα, υποτιθέμενη δήλωσή μου σχετικά με τις πρόσφατες συλλήψεις ατόμων για συμμετοχή τους σε τρομοκρατική οργάνωση.

» Βεβαίως, ουδέποτε έκανα τέτοια δήλωση. Έχω υποβάλει μήνυση κατά αγνώστων και κατήγγειλα αμέσως το γεγονός στο αρμόδιο Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, το οποίο και διερευνά την υπόθεση.

» Τέτοιες ενέργειες, 6 ημέρες πριν τις εκλογές, πλήττουν τους δημοκρατικούς θεσμούς. Λυπάμαι, που ο κ. Κουμουτσάκος έσπευσε να αξιοποιήσει την υποτιθέμενη δήλωση, η οποία, προδήλως, σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε να εκφράζει ούτε εμένα, ούτε άλλο πολιτικό».

Aργότερα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου χαρακτήρισε απαράδεκτη την τακτική του κ. Κουμουτσάκου, λέγοντας ότι υιοθέτησε άκριτα και χωρίς να ελέγξει μια πλήροφορία.

Συμπλήρωσε μάλιστα ότι όσο ο κ. Κουμουτσάκος επανέρχεται στο ζήτημα, τόσο εκτίθεται.

O Γιώργος Κουμουτσάκος επανήλθε λέγοντας: «Εάν, όπως φαίνεται στη δεύτερη δήλωση της κας Κατσέλη, η επίθεση των 'χάκερς' έγινε χθες, πώς δικαιολογείται η καθυστερημένη κατά 15 ώρες και σχεδόν μια ώρα μετά την ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας, αντίδρασή της για ένα τόσο σοβαρό θέμα;

» Να προσθέσω μάλιστα ότι σήμερα το πρωί σε τηλεοπτική της παρουσία δεν είπε ούτε λέξη. Εμάς περίμενε η κα Κατσέλη για να κάνει μήνυση και καταγγελία στην Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος; Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα.»

«Δέχομαι ότι δεν ήξερε» είπε αναφερόμενος στον κ. Κουμουτσάκο ο Γ.Παπακωνσταντίνου. «Όμως η κα Κατσέλη έβγαλε ανακοίνωση για την επίθεση από χάκερς στην ιστοσελίδα της, προέβη σε μήνυση κατά αγνώστων και ενημέρωσε την Διωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και μετά από αυτά ο κ. Κουμουτσάκος επανήλθε», είπε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ.

«Την περασμένη εβδομάδα, ετοποθετήθη βόμβα στο γραφείο της κας Κατσέλη. Να ζητήσει τώρα συγγνώμη από την κ. Κατσέλη ο κ. Κουμουτσάκος, ως θύμα βομβιστικής επίθεσης» πρόσθεσε ο κ. Παπακωνσταντίνου και σημείωσε: «Προφανώς στην ΝΔ στις δώδεκα το βράδυ δεν κάνουν τίποτε άλλο από το να ψάχνουν τα blogs και τις ιστοσελίδες των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ. Εμείς έχουμε κι άλλες δουλειές».

Κώστας Γκιουλέκας: Σκορπά ευρώ, ψαρεύει ψήφους

Με απόφασή του, η οποία υπογράφηκε την περασμένη Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου, μεσούσης της προεκλογικής περιόδου, ο υφυπουργός Τύπου διέθεσε μέσω της γενικής γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης συνολικό ποσό 71.000 ευρώ, το οποίο «έσπασε» σε ποσά των 3.000 έως 5.000 και τα διένειμε σε δεκαεπτά συλλόγους και οργανώσεις του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης στο οποίο… συμπτωματικά εκτίθεται ως υποψήφιος. Ορισμένες από τις σκανδαλώδεις επιχορηγήσεις δόθηκαν σε ιερούς ναούς, άλλες σε ανύπαρκτες οργανώσεις «σφραγίδες», ενώ επιχορηγήθηκαν και σύλλογοι στους οποίους επικεφαλής είναι πολιτευτές της Νέας Δημοκρατίας!
Στον κατάλογο με τους επιχορηγούμενους υπάρχουν επίσης σύλλογοι με τα στελέχη των οποίων ο υφυπουργός διατηρεί παλαιόθεν άριστες προσωπικές σχέσεις αλλά και κοινές ιδεολογικές αφετηρίες.
Η ενέργεια του κ. Γκιουλέκα προκάλεσε αλγεινή εντύπωση κυρίως μεταξύ των συνυποψηφίων του στην Α’ Θεσσαλονίκης
ΟΙ ΕΠΙΧΟΡΗΓΟΥΜΕΝΟΙ
Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Ξηροκρήνης: 3.000
Πολιτιστικός Σύλλογος «Εύξεινος Πόντος»: 4.000
Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου Νέας Ευκαρπίας: 3.000
Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου Πανοράματος: 5.000
Κεντρικός Σύλλογος Πολύτεκνων Γονέων «Οι Άγιοι Πάντες» : 5.000
Ιερός Ναός Αγίου Παντελεήμονος Πολίχνης: 5.000
Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Κερκίνης Σερρών: 5.000
Πανελλήνια Ομοσπονδία ΡΟΜ: 5.000
Ποντιακός Σύλλογος Καλλιθέας – Συκεών: 4.000
Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Καλλιφύτου Δράμας: 4.000
Σωματείο «Άγιος Γεώργιος Περιστερεώτα» : 4.000
Εκπολιτιστικός Αθλητικός Σύλλογος Αμπελοκήπων «Κωνσταντίνος Παλαιολόγος» : 4.000
Όμιλος Θαλάσσιου Σκι Καλαμαριάς: 3.000
Πνευματικό Κέντρο Δήμου Απολλωνίων Λευκάδας: 3.000
Σύνδεσμος Καταδρομέων & Ιερολοχιτών Μακεδονίας: 5.000
«Αλληλεγγύη Ζωής» : 5.000
Αθλητικός Σύλλογος «Ολυμπιακή Δομή 2004» : 4.000
ΣΥΝΟΛΟ: 71.000 ευρώ

Σφραγίζει την αυτοδυναμία o Γ. Παπανδρέου


Πόλεμο 1hστον εφησυχασμό και την υπεραισιοδοξία με στόχο την επίτευξη της ευρύτερης δυνατής αυτοδυναμίας κηρύσσει το ΠΑΣΟΚ για το διάστημα που απομένει έως την Κυριακή. Στην Ιπποκράτους φοβούνται ότι η προεξοφλημένη νίκη του κόμματος στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου και η σχεδόν βέβαιη πεποίθηση για κατάκτηση της αυτοδυναμίας ενδέχεται να οδηγήσουν σε μερική αποσυσπείρωση και απώλεια κρίσιμων ψήφων.


Για το λόγο αυτό σε όλες τις εναπομείνασες ομιλίες του έως την Παρασκευή (αύριο στη Θεσσαλονίκη, την Πέμπτη στην Αθήνα και την Παρασκευή στην Πάτρα) ο Γιώργος Παπανδρέου θα ζητά «ισχυρή ψήφο αυτοδυναμίας», με την υπόσχεση ότι «θα αποτελέσει το θεμέλιο για μία κυβέρνηση όλων των Ελλήνων». Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν θα μιλήσει για «χαμένη ψήφο», θέλοντας να αποφύγει να ανοίξει την τελευταία στιγμή μέτωπο με τα κόμματα της Αριστεράς. Θα ζητήσει να του δοθεί «χρήσιμη ψήφος» για τη συγκρότηση «μιας ισχυρής κυβέρνησης, η οποία θα σαρώσει τη διαφθορά, θα χτίσει ένα πολιτικό σύστημα διαφάνειας και εμπιστοσύνης, θα σπάσει αγκυλώσεις και γραφειοκρατίες, θα ανορθώσει το κοινωνικό κράτος».
Το ηγετικό επιτελείο του ΠΑΣΟΚ έχει αποφασίσει να τηρήσει χαμηλούς τόνους έως το τέλος της προεκλογικής περιόδου. «Δεν έχουμε λόγο να οξύνουμε τα πνεύματα και να πολώσουμε το κλίμα», σημειώνει υψηλόβαθμο κομματικό στέλεχος. Η συσπείρωση των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ εξακολουθεί να βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα και το εκλογικό επιτελείο του Κινήματος εκτιμά ότι η κατάσταση αυτή θα διατηρηθεί μέχρι τέλους. Στόχος είναι η διασφάλιση ενός ποσοστού γύρω στο 42%, ώστε «να διασφαλιστεί σε κάθε περίπτωση η αυτοδυναμία», ακόμη και στην περίπτωση εξακομματικής Βουλής.
Στην Ιπποκράτους παρακολουθούν και τις τελευταίες κινήσεις της Ρηγίλλης και είναι έτοιμοι να απαντήσουν σε κάθε κίνηση της Νέας Δημοκρατίας. Στο ΠΑΣΟΚ φοβούνται πως στο κυβερνών κόμμα θα τα παίξουν «όλα για όλα» τις τελευταίες ημέρες. Αναμένουν ακόμη και χτυπήματα «κάτω από τη ζώνη» στον Γιώργο Παπανδρέου, γι’ αυτό έχουν ετοιμάσει αντίστοιχα «γκρίζα» τηλεοπτικά σποτ, τα οποία θα παίξουν, μόνον εφόσον υπάρξει αντίστοιχη πρόκληση από την άλλη πλευρά.

ΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ
Αρκετές πρωτιές διεκδικεί η αυριανή (7.30 το απόγευμα) συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ στην πλατεία Αριστοτέλους με ομιλητή τον Γιώργο Παπανδρέου. Είναι η πρώτη φορά από το 1974 που το ΠΑΣΟΚ διοργανώνει πολιτική συγκέντρωση, χωρίς προηγουμένως να την προπαγανδίσει με αφίσες. «Το είπαμε και το τηρήσαμε», σημειώνει στη «Θ» ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Χρήστος Παπαστεργίου. Τόνισε πως «μετά τη μεγάλη ρύπανση που παρατηρήθηκε στις ευρωεκλογές αποφασίσαμε να μην κολλήσουμε ούτε μία αφίσα, ακόμη και στα ειδικά ταμπλό». Μόνος τρόπος προαναγγελίας της συγκέντρωσης είναι ορισμένα αεροπανό, τα οποία αναρτήθηκαν στην περιφερειακή οδό. Η δεύτερη πρωτοτυπία είναι ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα επιδιώξει να δημιουργήσει πλασματική εικόνα για το μέγεθος της συγκέντρωσης. «Δεν πρόκειται να στήσουμε κόσμο στο άγαλμα του Βενιζέλου για παράδειγμα ούτε να αναρτήσουμε πανό, για να καλύψουμε τα κενά», επισημαίνει στέλεχος του τομέα Οργανωτικού. Η τρίτη πρόκληση αφορά το μέγεθος της συγκέντρωσης, με το ΠΑΣΟΚ να φιλοδοξεί να είναι η μεγαλύτερη επί εποχής Γιώργου Παπανδρέου. «Το κλίμα είναι πολύ καλό και πιστεύω ότι θα υπάρξει αυθόρμητη προσέλευση», σημειώνει ο κ. Παπαστεργίου. Βεβαίως θα διοργανωθούν και τέσσερις προσυγκεντρώσεις (σε ΧΑΝΘ, Βαρδάρι, Σαλαμίνος και Δωδεκανήσου και στο κεντρικό εκλογικό κέντρο), ενώ έχουν δρομολογηθεί και μερικές δεκάδες λεωφορεία για μεταφορά πολιτών από τις γύρω επαρχίες. Η εξέδρα θα στηθεί στο κάτω μέρος της πλατείας, ενώ κατά μήκος της Αριστοτέλους θα τοποθετηθούν αρκετά βίντεο γουόλ, τα οποία θα αναμεταδίδουν εικόνες από τη συγκέντρωση. Με τις τελευταίες οργανωτικές λεπτομέρειες της αυριανής ομιλίας ασχολούνται τα στελέχη των τομέων Οργανωτικού και Κινητοποιήσεων Ηλίας Αντωνίου και Αλέξανδρος Βλαχογιάννης, που βρίσκονται εδώ και μέρες στη Θεσσαλονίκη.

Η δομή και τα πρόσωπα της κυβέρνησης Παπανδρέου

Με τη νίκη να θεωρείται δεδομένη και με μοναδική εκκρεμότητα την κατάκτηση αλλά και το εύρος της αυτοδυναμίας, ο Γιώργος Παπανδρέου έχει αρχίσει εδώ και μέρες τους σχεδιασμούς για την πρώτη κυβέρνησή του.
Πριν και πέρα από τα πρόσωπα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ καλείται να ξεκαθαρίσει τη δομή, τον τρόπο λειτουργίας και το μέγεθος του νέου κυβερνητικού σχήματος. Οι επανειλημμένες εξαγγελίες του για ένα κράτος-στρατηγείο και για ολιγομελές, ευέλικτο και επιτελικό σχήμα προϊδεάζουν για μία κυβέρνηση της οποίας τα μέλη δεν θα υπερβαίνουν τα 35. Σύμφωνα με τις έως τώρα ενδείξεις ο στόχος αυτός θα επιτευχθεί τόσο με τη μείωση του αριθμού των χαρτοφυλακίων διά της συγχώνευσης υπουργείων όσο κυρίως με το δραστικό περιορισμό του αριθμού των υφυπουργών με παράλληλη ενίσχυση του ρόλου των γενικών γραμματέων των υπουργείων.

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
Επιπλέον ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ φαίνεται να δρομολογεί τη συγκρότηση ενός πολύ ισχυρού πρωθυπουργικού γραφείου, το οποίο θα χαράσσει, αλλά και θα παρακολουθεί στενά το κυβερνητικό έργο. Κάποιοι εισηγούνται στον κ. Παπανδρέου την υιοθέτηση του «αμερικανικού μοντέλου» με τον ορισμό ενός ισχυρού «προσωπάρχη» στο Μέγαρο Μαξίμου και ομάδας συμβούλων υπό αυτόν, οι οποίοι θα παρακολουθούν το κάθε υπουργείο ξεχωριστά. Για το πρόσωπο του «προσωπάρχη» ακούστηκαν μάλιστα και κάποια πρώτα ονόματα, όπως αυτά του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, του Γιάννη Ραγκούση, του Νίκου Αθανασάκη αλλά και του Δημήτρη Ρέππα.

ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ
Η ευελιξία της νέας κυβέρνησης δεν θα συνίσταται τόσο στη μείωση του αριθμού των υπουργείων όσο στον τρόπο λειτουργίας και συντονισμού του κυβερνητικού σχήματος, ενώ αρκετά διαφοροποιημένα αναμένονται τα υπουργικά χαρτοφυλάκια. Τα υπουργεία θα χωριστούν σε ομάδες -τέσσερις ή το πολύ πέντε- η καθεμία από τις οποίες θα λειτουργεί υπό ενιαία καθοδήγηση. Οι ευρύτεροι κυβερνητικοί τομείς θα αφορούν την οικονομία και ανάπτυξη, τη δημόσια διοίκηση, αυτοδιοίκηση και διαφάνεια, την εξωτερική πολιτική και άμυνα, την παιδεία και το κοινωνικό κράτος, τις υποδομές, το περιβάλλον και τις νέες τεχνολογίες.
Όσον αφορά τον πρώτο τομέα, υπάρχουν σχεδιασμοί για την ίδρυση ξεχωριστού υπουργείου Οικονομικών, ώστε να δοθεί έμφαση στην αύξηση των εσόδων με την παράλληλη δημιουργία ενός υπερυπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, το οποίο θα αναλάβει το κρίσιμο έργο του σχεδιασμού της οικονομικής ανάπτυξης σε βάθος δεκαετίας.
Επιπλέον θεωρείται βέβαιη η ίδρυση υπουργείου Περιβάλλοντος, το οποίο θα πάρει αρμοδιότητες και από το Ανάπτυξης αλλά και από το Αγροτικής Ανάπτυξης. Προς συγχώνευση αντιθέτως οδεύουν τα υπουργεία Δημοσίων Έργων, Μεταφορών και Εμπορικής Ναυτιλίας, Πολιτισμού, Τουρισμού και Νησιωτικής Πολιτικής. Ερωτηματικά παραμένουν η τύχη και ο ακριβής ρόλος του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης, η αυτονόμηση του τομέα Δημόσιας Τάξης, καθώς και η ενδεχόμενη ίδρυση ξεχωριστού χαρτοφυλακίου Έρευνας και Τεχνολογίας, το οποίο σε διαφορετική περίπτωση θα ενταχθεί στο Παιδείας.

ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ
Στις προθέσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ είναι στο κυβερνητικό σχήμα να περιλαμβάνονται νέα, άφθαρτα πρόσωπα, τα οποία ήρθαν στο προσκήνιο κυρίως μετά το 2004, αλλά και αρκετές γυναίκες, καθώς και εξωκοινοβουλευτικοί. Ωστόσο η κρίσιμη καμπή στην οποία βρίσκεται η χώρα τον υποχρεώνουν να καταφύγει και σε πρόσωπα με σοβαρή κυβερνητική εμπειρία, τα οποία όμως θα έχουν να επιδείξουν αξιόλογο έργο και δεν θα βαρύνονται με αστοχίες. Τέλος στη συγκρότηση του νέου κυβερνητικού σχήματος θα συνυπολογιστεί ασφαλώς και η διάταξη της «σκιώδους» κυβερνήσεως, η οποία σε γενικές γραμμές κρίνεται επιτυχημένη. Θεωρείται βέβαιο πως, όσο θα πλησιάζουμε προς την 5η Οκτωβρίου, το συνεχές γράψε, σβήσε κάτω από κάθε χαρτοφυλάκιο θα εντείνεται.
Στον τομέα της οικονομίας και ανάπτυξης αναμένεται να αξιοποιηθούν πρόσωπα όπως η Λούκα Κατσέλη, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αλλά και οι Φίλιππος Σαχινίδης και Ελένη Παναρίτη, η οποία περιελήφθη στη δεύτερη θέση στο ψηφοδέλτιο επικρατείας.
Το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Εξωτερικών δεν αποκλείεται να το κρατήσει αρχικά ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου με αναπληρωτή του τον Ανδρέα Λοβέρδο. Για το ίδιο χαρτοφυλάκιο ενδιαφέρον υπάρχει και από την Άννα Διαμαντοπούλου και τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ενώ ρόλος ενδέχεται να ανατεθεί και στον Πάνο Μπεγλίτη. Στο Άμυνας φαβορί θεωρείται η «σκιώδης» Βάσω Παπανδρέου, αλλά ακούγονται και τα ονόματα των Πέτρου Ευθυμίου και Χρήστου Παπουτσή, ο οποίος παίζει και για το Αγροτικής Ανάπτυξης, σε περίπτωση που δεν αξιοποιηθεί εκεί ο Βασίλης Έξαρχος.

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ
Στον κρίσιμο τομέα της διοίκησης σημαντικό ρόλο αναμένεται να έχει ο Χάρης Καστανίδης, ενώ στο υπουργείο Δικαιοσύνης ενδέχεται να αξιοποιηθεί ο Ντίνος Ρόβλιας, από τις επιδόσεις του οποίου ο κ. Παπανδρέου φέρεται ικανοποιημένος. Δεν αποκλείεται όμως στο Δικαιοσύνης, στο οποίο θα ανατεθεί και ο τομέας της διαφάνειας, να αξιοποιηθεί τελικώς ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
Για τον τομέα της υγείας και κοινωνικής πρόνοιας ακούγονται τα ονόματα της Φώφης Γεννηματά ως εξωκοινοβουλευτικού, του Ηλία Μόσιαλου, καθηγητή στον τομέα Οικονομίας της Υγείας και τρίτου στο ψηφοδέλτιο επικρατείας, της «σκιώδους» σε θέματα ασφάλισης Εύης Χριστοφιλοπούλου, ενώ ερωτηματικό παραμένει η ενδεχόμενη αξιοποίηση του Γιώργου Φλωρίδη.
Φαβορί για το υπουργείο Παιδείας θεωρείται η Άννα Διαμαντοπούλου, ενώ κάποια σενάρια θέλουν εκεί τον κ. Βενιζέλο. Για το υπουργείο Περιβάλλοντος προαλείφεται ο Σπύρος Κουβέλης, ενώ κατά μία άλλη εκδοχή ενδέχεται να το αναλάβει ο Γιάννης Ραγκούσης, εφόσον εμπλουτιστεί και με τις αρμοδιότητες της «πράσινης ανάπτυξης».
Ρόλο στο νέο κυβερνητικό σχήμα διεκδικούν επίσης ο Γιάννης Μαγκριώτης (στα δημόσια έργα), η Μαρία Δαμανάκη (στον πολιτισμό), η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου (στον τουρισμό), οι Μάρκος Μπόλαρης και Νίκος Σηφουνάκης (στο περιφερειακής ανάπτυξης) κ.ά.
Για το ρόλο του κυβερνητικού εκπροσώπου παίζουν οι Γιάννης Ραγκούσης (εφόσον δεν υπουργοποιηθεί), Πάνος Μπεγλίτης και Σταύρος Λαμπρινίδης, ενώ για το προεδρείο της Βουλής προαλείφονται οι Φίλιππος Πετσάλνικος και Δημήτρης Ρέππας. Τέλος ερωτηματικό παραμένει η τύχη σειράς κορυφαίων στελεχών, όπως οι Κώστας Σκανδαλίδης και Θόδωρος Πάγκαλος.

9ο Spot Ευρωεκλογές 2009 - Νέα Δημοκρατία

9ο Spot Ευρωεκλογές 2009 - Νέα Δημοκρατία


9ο Spot Ευρωεκλογές 2009 - Νέα ΔημοκρατίαΑνακοίνωση Λούκας Κατσέλη


Χθες, δέχθηκε επίθεση από αγνώστους το ηλεκτρονικό αρχείο του πολιτικού μου γραφείου. Οι άγνωστοι «χάκερς», αφού κατέστρεψαν το αρχείο, ανήρτησαν, την ίδια χρονική στιγμή, στην προσωπική μου ιστοσελίδα υποτιθέμενη δήλωσή μου σχετικά με τις πρόσφατες συλλήψεις ατόμων για συμμετοχή τους σε τρομοκρατική οργάνωση. Βεβαίως, ουδέποτε έκανα τέτοια δήλωση. Έχω υποβάλει μήνυση κατά αγνώστων και κατήγγειλα αμέσως το γεγονός στο αρμόδιο Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος το οποίο και διερευνά την υπόθεση.

Τέτοιες ενέργειες 6 ημέρες πριν τις εκλογές πλήττουν τους δημοκρατικούς θεσμούς. Λυπάμαι, που ο κ. Κουμουτσάκος έσπευσε να αξιοποιήσει την υποτιθέμενη δήλωση, η οποία, προδήλως, σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε να εκφράζει ούτε εμένα, ούτε άλλο πολιτικό.

Ο ψευτό-αιφινιδιασμός Καραμανλή - Ελληνοφρένεια

ΔΗΛΩΣΗ ΒΟΜΒΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ....Προεκλογικό τρικ οι συλλήψεις

Επιδιώκουν να επηρεάσουν τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογων 2009 με προεκλογικά τρικ.

Ολομέτωπη όξυνση της πολιτικής αντιπαράθεσης, όσο τελειώνει η «άμμος στην προεκλογική κλεψύδρα» των κομμάτων. Η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ σε θέματα Οικονομίας και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του κινήματος, Λούκα Κατσέλη, χαρακτηρίζει τις πρόσφατες συλλήψεις των φερόμενων ως μελών της οργάνωσης "Συνομωσία των Πυρήνων της Φωτιάς" προεκλογικό τρικ της Νέας Δημοκρατίας. «Θα ήθελα να τονίσω ότι, όσο περνάει από το χέρι μου, δεν θα επιτρέψω σε κανένα, δημοσιογράφο ή μή, για πολιτικές σκοπιμότητες να καταστρέψει το μέλλον εικοσάχρονων παιδιών. Είναι προφανές ότι πρόκειται για προεκλογικό τρικ της Νέας Δημοκρατίας, πάνε να μετατρέψουν 20χρονα παιδιά σε αδίστακτους τρομοκράτες» αναφέρει χαρακτηριστικά η κα Κατσέλη. Επιδιώκουν να επηρεάσουν τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογων 2009 με προεκλογικά τρικ.

Ελληνοφρένεια - Κώστας Καραμανλής - Εγώ, ο άχρηστος!

Ελληνοφρένεια - Κώστας Καραμανλής - Εγώ, ο άχρηστος!


Ελληνοφρένεια - Κώστας Καραμανλής - Εγώ, ο άχρηστος!


ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ SPOT - ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2009

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ SPOT - ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2009

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ SPOT - ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2009

πολυ γέλιο ....Ελληνας - Πορθυπουργός

Οι εταιρίες στοιχημάτων μας δείχνουν ... και τα μυστικά γκάλοπ των εκλογών - Πάμε στοίχημα εκλογές 2009;
Δείτε τις σημερινές αποδόσεις της UNIBET και βγάλτε τα συμπεράσματά σας....
Τα δικά μας είναι πως πάμε για πεντακομματική Βουλή με νίκη του ΠΑΣΟΚ και αμφισβητούμενη την αυτοδυναμία.Αφού η Ν.Δ θα ξεπεράσει σύμφωνα με τις αποδόσεις το 36% κι ο δικομματισμός δύσκολα θα προσεγγίσει το 76% το ΠΑΣΟΚ κινείται στο 40% που με πεντακομματική Βουλή κάνει δύσκολη την αυτοδυναμία του.
Ακόμα όμως και σε περίπτωση αυτοδυναμίας του ΠΑΣΟΚ δύσκολα θα πάρει πάνω από 153 έδρες....Εντυπωσιακό είναι το γεγονός πως η νίκη της Ν.Δ έδινε απόδοση 10 πριν δυο ημέρες...
Ίδωμεν...


ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΠΩΣ ΜΕΤΡΑΝΕ ΜΟΝΟ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΓΥΡΟΥ...ΑΡΑ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΑΝ ΔΕΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΟΥΝ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ Ν.Δ...
πηγή: https://gr.unibet.com/betting/

ΠΟΛΥ ΓΕΛΙΟ - Αθανατοι (ελληνοφρένεια)

Video Γκάλοπ - Βουλευτικές Εκλογές 2009

Video Γκάλοπ - Βουλευτικές Εκλογές 2009

Video Γκάλοπ - Βουλευτικές Εκλογές 2009