2015 EKLOGES - βουλευτικές εκλογες 2015, 2012, GREEK ELECTIONS GALLOP ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ 2015EKLOGES

Μικρότερη κυβέρνηση και νέα υπουργεία στο σχέδιο του Γ.Παπανδρέου


Οι ριζικές αλλαγές σε κράτος και τρόπο διακυβέρνησης βρίσκονται στο επίκεντρο της πολιτικής πρότασης του ΠΑΣΟΚ, δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στη διάρκεια της Διακαναλικής συνέντευξης Τύπου στο Ζάππειο.

Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στο πρόγραμμα των 100 πρώτων ημερών, κίνηση πρωτόγνωρη -όπως τόνισε- για τα ελληνικά δεδομένα.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιτέθηκε στη ΝΔ λέγοντας ότι απέναντι στο πρόγραμμα των 100 πρώτων ημερών, η κυβέρνηση απαντά με κατηγορίες, χωρίς να ανακοινώνει κανένα συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Ο Γιώργος Παπανδρέου ξεκαθάρισε ότι από τις 4 Οκτωβρίου δεν θα υπάρξει ούτε μία μέρα για χάσιμο, για αυτό -τόνισε- χρειάζεται ισχυρή λαϊκή εντολή.

Ο κ. Παπανδρέου παρουσίασε ορισμένα δείγματα γραφής -όπως είπε- για το πώς θα λειτουργεί η δική του κυβέρνηση, εφόσον το ΠΑΣΟΚ κερδίσει τις εκλογές:

* η κυβέρνηση θα έχει μικρότερο αριθμό μελών από τη σημερινή με τη δημιουργία νέων υπουργείων: Οικονομικών, υπεύθυνο για τη δημοσιονομική πολιτική. Παράλληλα, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης θα έχει τη συνδρομή οικονομολόγων με εμπειρία και κύρος.

Ισχυρό υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για το νέο πρότυπο ανάπτυξης και νέο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για τη δημόσια ασφάλεια, την πολιτική προστασία και την πυρόσβεση.

Συγχώνευση υπουργείων: τα υπουργεία Δημοσίων Έργων και Μεταφορών θα συγχωνευτούν στο υπουργείο Υποδομών.

* Στελέχωση της δημόσιας διοίκησης με τους άριστους και όχι τους αρεστούς.

* Ασυμβίβαστο μεταξύ μέλους του ΠΑΣΟΚ και στελέχους του κρατικού μηχανισμού.

Σε ερώτηση για το πώς αντιλαμβάνεται τη συνδρομή ξένων οικονομολόγων, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι είναι έτοιμος να αξιοποιήσει όλο το δυναμικό για το καλό της χώρας, σημειώνοντας ότι υπάρχουν αξιόλογοι Έλληνες στο εξωτερικό σε θέσεις ευθύνης, οι οποίοι μπορούν να παίξουν ρόλο.

Σχετικά με τα στελέχη της μελλοντικής κυβέρνησης, επανέλαβε ότι θα αξιοποιηθούν όλα στα ικανά στελέχη με βούληση, εμπειρία και φαντασία για μια τελείως διαφορετική πορεία, χωρίς πάντως να δώσει ονόματα.

Ο κ. Παπανδρέου ρωτήθηκε για τα στελέχη του δημοσίου τομέα και τους μισθούς των «golden boys», ξεκαθαρίζοντας ότι το θέμα θα εξεταστεί, ώστε οι αποδοχές να είναι δίκαιες και να μην προκαλούν.

Σε ερώτηση για το πώς προσδιορίζεται «ο έχων», ο κ. Παπανδρέου επανέλαβε ότι για τους πολίτες με εισόδημα κάτω από 30.000 ευρώ θα υπάρχουν ακόμα και μειώσεις στη φορολογία, ώστε να υπάρξει ελάφρυνση των πολιτών. Ξεκαθάρισε ότι στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ ξεκαθαρίζεται ποιος θα φορολογηθεί και ποιοι θα πληρώσουν.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε ότι το κόμμα του ζητά ισχυρή εντολή για τις απαραίτητες τομές, τονίζοντας ότι στο παρελθόν έχει καλέσει τα κόμματα της Αριστεράς για συνεργασία.

Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος είναι αποφασισμένος να προχωρήσει στις απαραίτητες αλλαγές όποιο και να είναι το εύρος της κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Για το θέμα του ελλείμματος, ο κ. Παπανδρέου κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν λέει την αλήθεια για την οικονομία, ωστόσο, τόνισε ότι το σχέδιο του ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να αλλάξει.

Σε ερώτηση για την Παιδεία, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναγνώρισε ότι η Παιδεία δεν είναι σήμερα δωρεάν, επανέλαβε τη θέση του κόμματός του για μεγαλύτερη αυτονομία στα Πανεπιστήμια, ώστε και οι φοιτητές να έχουν μεγαλύτερες δυνατότητες επιλογής, και αξιολόγηση των ΑΕΙ.

must see ...Εκλογές 2009

Ο Κ.Καραμανλής φέρνει στην εξουσία το «βαθύ ΠΑΣΟΚ» λέει ο Γ.Καρατζαφέρης

Επίθεση στον Κώστα Καραμανλή εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, στη διάρκεια της διακαναλικής συνέντευξης στο Ζάππειο.

Ο Γιώργος Καρατζαφέρης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι φέρνει στην εξουσία, όχι απλά τον Γιώργο Παπανδρέου, αλλά το «βαθύ ΠΑΣΟΚ».

Ο κ. Καρατζαφέρης τόνισε ότι στις εκλογές η χώρα πορεύθηκε με μοναδικό ζήτημα την πορεία της οικονομίας, την ώρα που άλλα σημαντικά ζητήματα -όπως η υπόθεση Siemens- «εξαφανίστηκαν».

Παράλληλα, τόνισε ότι δεν γίνεται καμία συζήτηση για τα εθνικά θέματα, όπως τις τουρκικές προκλήσεις, το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ και το Κυπριακό.

Μάλιστα για το Κυπριακό αναφέρθηκε στο σχέδιο Ανάν, κατηγορώντας τον Κώστα Καραμανλή ότι ψεύδεται όταν λέει ότι τάχθηκε κατά του σχεδίου Ανάν.

Ο κ. Καρατζαφέρης επικαλέστηκε το διάγγελμα του πρωθυπουργού -το 2004- όπου έλεγε ότι τα θετικά σημεία του σχεδίου Ανάν είναι υπέρτερα των αρνητικών.

Για την οικονομία, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ επανέλαβε την πρότασή του για διαχωρισμό των υπουργείων Οικονομίας και Οικονομικών σε υπουργείο Συντονισμού και υπουργείο που θα είναι αρμόδιο για τα έσοδα.

Παράλληλα, τόνισε ότι για να βγει η χώρα από την κρίση χρειάζονται κεφάλαια και όχι δανεισμός και επανέφερε την πρόταση για αλλαγή του «Τειρεσία», αλλα και «πάγωμα» του πόθεν έσχες για τρία χρόνια, ώστε να επιστρέψουν στην Ελλάδα κεφάλαια που τώρα βρίσκονται στις ξένες τράπεζες.

Σε ερώτηση για τις εξελίξεις στη ΝΔ μετά τις εκλογές, ο κ. Καρατζαφέρης προέβλεψε τριγμούς στο κόμμα, όπως είχε συμβεί και με το ΠΑΣΟΚ.

Στο κατά πόσο ο ίδιος θα συνεργαστεί με τη ΝΔ, κάτω από άλλη ηγεσία, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ είπε: «ας βρει πρώτα την περπατησιά της η ΝΔ και μετά βλέπουμε».

Δύο απόψεις για τη νέα κυβέρνηση


Δύο δρόμους έχει η ζωή, λέει ο λαός, δύο είναι και τα βασικά σενάρια για την κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου: ή θα ξεκινήσει με μία σύνθεση παλιών και νέων ή θα ακολουθήσει το μοντέλο του ψηφοδελτίου Επικρατείας.

Και οι δύο εκδοχές έχουν υπέρ και κατά, έχουν υποστηρικτές και αντιπάλους, το σε ποια θα γείρει η πλάστιγγα, όμως, θα κριθεί τη νύχτα των εκλογών, από το αποτέλεσμα που θα γράψει η κάλπη.

Οσοι είναι υπέρ μίας κυβέρνησης συνέχειας και ανανέωσης, όπως την ονομάζουν, με τη συμμετοχή των λεγόμενων κορυφαίων, επικαλούνται την κρίση.

«Τα προβλήματα είναι τόσο μεγάλα που ο Γ. Παπανδρέου θα πρέπει να ποντάρει σε σίγουρα χαρτιά», λένε χαρακτηριστικά και στέκονται ιδιαίτερα στην ανάγκη «το ΠΑΣΟΚ να αναμετρηθεί με τα προβλήματα ενωμένο».

Επισημαίνουν ακόμη ότι την επομένη των εκλογών το ΠΑΣΟΚ θα έχει τέσσερα ή πέντε κόμματα στη Βουλή να το πολεμούν. Το επικοινωνιακό ισοζύγιο θα είναι θετικό μονάχα όσο η νεαρή κυβέρνηση δεν θα μπλέκει σε κακοτοπιές.

Από τη στιγμή του πρώτου πραγματικού αρνητικού γεγονότος και μετά, το ΠΑΣΟΚ θα είναι μόνο και με τα μέσα ενημέρωσης να καταγράφουν τα όσα συμβαίνουν. Τα ΜΜΕ θα έχουν υποχρέωση να μεταδίδουν τις θέσεις της ΝΔ, του ΚΚΕ, του ΛΑΟΣ, του ΣΥΡΙΖΑ και ίσως των Οικολόγων Πράσινων. «Σκεφτείτε να έχουν να πουν και για διαφωνίες στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ τι έχει να γίνει», υπογραμμίζουν όσοι κινούνται σε αυτό το μήκος κύματος.

Προσθέτουν ακόμη ότι «δεν θα πρέπει καν να περάσει η εικόνα αποκλεισμών με βάση την επιλογή που έκαναν τα στελέχη την 11η Νοεμβρίου». «Αυτό θα είναι καταστροφικό μήνυμα για την κοινωνία και το εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ», υποστηρίζουν.

Στην περίπτωση που πρυτανεύσει αυτή η λογική, στην κυβέρνηση θα μπουν ο Ευ. Βενιζέλος, ο Κ. Σκανδαλίδης, η Α. Διαμαντοπούλου, ο Μ. Χρυσοχοϊδης, ο Χρ. Παπουτσής, ο Α. Λοβέρδος, ο Γ. Φλωρίδης, ο Μ. Ανδρουλάκης, η Μ. Αποστολάκη, η Μ. Δαμανάκη, ο Π. Ευθυμίου, ο Ντ. Ρόβλιας, ο Μ. Καρχιμάκης κ.ά.

Ερωτηματικό παραμένει τι θα κάνει ο Γ. Παπανδρέου τα στελέχη της ιστορικής ηγεσίας με πολύ βαριά ονόματα.

Ο Θ. Πάγκαλος ακούγεται για την προεδρία της Βουλής, το ίδιο και η Β. Παπανδρέου που ενδιαφέρεται και για το υπουργείο Αμυνας.

Υπάρχει, όμως, και η άλλη προσέγγιση. Που πρεσβεύει ότι τις αλλαγές τις κάνει κανείς όταν είναι ισχυρός. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, με την προϋπόθεση της ισχυρής αυτοδυναμίας, αυτό σημαίνει ότι ο Γ. Παπανδρέου θα πρέπει να τα αλλάξει όλα.

Να προχωρήσει μπροστά με στελέχη της νεότερης γενιάς και της απολύτου εμπιστοσύνης του, κρατώντας μερικούς μόνο από τους προαναφερθέντες. Οσοι έχουν αυτή τη λογική μιλούν για το «μοντέλο Ραγκούση- Παπακωνσταντίνου» και θέλουν να δουν υπουργούς πρόσωπα όπως ο Η. Μόσιαλος, η Ε. Παναρίτη, ο Π. Γερουλάνος, ο Σπ. Κουβέλης και η Λ. Κατσέλη και το κράτος να στελεχώνεται από στελέχη που μπήκαν στην πολιτική για τον Γ. Παπανδρέου. Θεωρούν ότι το συγκεκριμένο πολιτικό προσωπικό έχει τα φόντα να χειριστεί την κρίση, γεγονός που αν συμβεί θα σημάνει και το οριστικό τέλος για όσους έρχονται από το παρελθόν.

Οποια κι αν είναι η τελική απόφαση και η εσωτερική ισορροπία του νέου κυβερνητικού σχήματος, το σίγουρο είναι ότι το κέντρο βάρους θα είναι το Μέγαρο Μαξίμου. Ακόμη κι αν μπουν στην κυβέρνηση οι κορυφαίοι, θα ενταχθούν σε ένα σύστημα λειτουργίας που θα λειτουργεί αποτρεπτικά στη δημιουργία αυτόνομων μηχανισμών.

«Δεν θα μπορεί ο κάθε υπουργός να διορίζει όποιον θέλει γενικό γραμματέα ή πρόεδρο στους οργανισμούς που θα εποπτεύει, το σύστημα θα λειτουργεί συλλογικά», λένε όσοι δηλώνουν πως ξέρουν το πώς σκέφτεται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Σε κάθε περίπτωση, ο Γ. Παπανδρέου συνεχίζει να μαζεύει ιδέες από τα στελέχη του για τη δομή και τα πρόσωπα του νέου κυβερνητικού σχήματος και τη στελέχωση του προσωπικού του γραφείου.

Την ίδια ώρα, όλοι όσοι φιλοδοξούν να δουν τον ήλιο να ανατέλλει από κάποιο υπουργικό γραφείο, τα δίνουν όλα για να εκλεγούν και να εκλεγούν ψηλά στις εκλογικές τους περιφέρειες.

πολύ γέλιο φάρσα στο ΠΑΣΟΚ

ellinofreneia farsa se pasok


εκλογές 2009 - αποτελέσματα εκλογών 2009 - ελληνικές βουλευτικές εκλογές

Εκλογές.Ekloges 2009 In Greece 4 October.

"Οχι στο κράτος-λάφυρο"


Για κυβέρνηση με μικρότερο αριθμό μελών, τη δημιουργία νέων υπουργείων, τη θέσπιση ασυμβίβαστου μεταξύ κόμματος και κράτους και τη στελέχωση του δημοσίου απο "άριστους και όχι αρεστούς", μίλησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γ.Παπανδρέου, στη διακαναλική συνέντευξη Τύπου στο Ζάππειο.


Συγκεκριμένα μίλησε για αυτόνομο υπουργείο Οικονομικών, ισχυρό υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και κλιματικής αλλαγής, νέο υπουργείο προστασίας του πολίτη στο οποίο θα υπαχθούν η δημόσια ασφάλεια, η πυροσβεστική και η πολιτική προστασία και συγχώνευση υπουργείου Μεταφορών και δημοσίων έργων σε ένα υπουργείο Υποδομών.

Μία ακόμη σημαντική είδηση που έδωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είναι η θέσπιση του ασυμβίβαστου ανάμεσα στο κράτος και το κόμμα, ανάμεσα στα κρατικά και κομματικά αξιώματα.

Μίλησε ακόμη για στελέχωση της δημόσιας διοίκησης «από αυτούς που πραγματικά αξίζουν, από τους άριστους και όχι τους αρεστούς. Κάθε πολίτης θα κριθεί με αξιοκρατικά κριτήρια. Η δημοσίευση για θέσεις θα γίνεται άμεσα στο διαδίκτυο.

Όπως είπε, «θα δοθεί τέλος στη λογική του ρεβανσισμού, τέλος στη λογική του ότι το κράτος είναι λάφυρο του κόμματος που κερδίζει τις εκλογές».

Ο Γ. Παπανδρέου υποστήριξε πως το ΠΑΣΟΚ δεν έχει κρυφή φορολογική ατζέντα και ξεκαθάρισε ότι στο άμεσο πρόγραμμα του είναι η χορήγηση στη χώρα 2,5 δις ευρώ για την ανάταξη της οικονομίας, τα οποία όπως είπε «θα βρούμε».

«Τα 10 δισ. είναι ψέμα της ΝΔ γιατί μιλάνε για τις δαπάνες που έχουμε υπολογίσει στα υπόλοιπα τέσσερα χρόνια για την παιδεία», πρόσθεσε και τόνισε οτι «μιλάμε για σοβαρή αναδιανομή του πλούτου, οι πλούσιοι θα πληρώσουν παραπάνω και σωστή διαχείριση ασφαλιστικών ταμείων».

Σε ερώτηση για το πώς προσδιορίζεται «ο έχων», ο κ. Παπανδρέου επανέλαβε ότι για τους πολίτες με εισόδημα κάτω από 30.000 ευρώ θα υπάρχουν ακόμα και μειώσεις στη φορολογία, ώστε να υπάρξει ελάφρυνση των πολιτών. Ξεκαθάρισε ότι στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ ξεκαθαρίζεται ποιος θα φορολογηθεί και ποιοι θα πληρώσουν.

Σε ερώτηση για το πώς αντιλαμβάνεται τη συνδρομή ξένων οικονομολόγων, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι είναι έτοιμος να αξιοποιήσει όλο το δυναμικό για το καλό της χώρας, σημειώνοντας ότι υπάρχουν αξιόλογοι Έλληνες στο εξωτερικό σε θέσεις ευθύνης, οι οποίοι μπορούν να παίξουν ρόλο.

«Μπροστά στα μεγάλα προβλήματα η κυβέρνηση υποχωρεί», ανέφερε ο κ. Παπανδρέου, επεσήμανε ότι είναι αποφασισμένος να κάνει τομές και παραδέχθηκε ότι «η χώρα μας έχει βαθύτατα προβλήματα».

"Αν συνεχίσουμε τον ίδιο δρόμο το τέλος της διεθνούς κρίσης θα μας αφήσει αιχμάλωτους της διαφθοράς, ενός πελατειακού πολιτικού συστήματος, της αδιαφάνειας και της ατιμωρησίας χωρίς καμία αναπτυξιακή προοπτική με κατεστραμμένο δασικό πλούτο", τόνισε ακόμη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Εκανε λόγο για ένα κράτος που διασφαλίζει τη διαφάνεια και τα δικαιώματα των πολιτών, χαρακτήρισε λάθος το πάγωμα μισθών και συντάξεων, και πρόσθεσε ότι απαιτούνται ριζικές αλλαγές στο κράτος.

«Απαιτείται άμεση αναθέρμανση της οικονομίας, ολοκληρωμένο σχέδιο ρεαλιστικό, που έχουμε καταθέσει. Απαιτείται αναπτυξιακή έκρηξη που θα επενδύσει και θα στηρίξει τις παραγωγικές δυνάμεις που ασφυκτιούν κάτω από τη διαφθορά και την γραφειοκρατία».


Καρατζαφέρης κατά ΠΑΣΟΚ και ΝΔ


Η επίθεση στον Κώστα Καραμανλή, καθώς, όπως είπε, φέρνει τον Παπανδρέου στην εξουσία, αλλά και η εκτίμηση ότι το ΠΑΣΟΚ έρχεται με διάθεση ρεβανσισμού, ήταν οι «ειδήσεις» που κυριάρχησαν στη διακαναλική συνέντευξη Τύπου του προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη στο Ζάππειο.

Ο Γιώργος Καρατζαφέρης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι φέρνει στην εξουσία όχι απλώς τον Γιώργο Παπανδρέου, αλλά και το «βαθύ ΠΑΣΟΚ», και σημείωσε ότι προετοιμάζονται μέρες του «'81» .

Διαμήνυσ, πάντως, με προφανή αποδέκτη το ΠΑΣΟΚ: «Να μην πιστέψουν κάποιοι ότι την Κυριακή το βράδυ θα γίνουν ιδιοκτήτες της Ελλάδας».

Ο κ. Καρατζαφέρης τόνισε ότι στις εκλογές η χώρα πορεύθηκε με μοναδικό ζήτημα την πορεία της οικονομίας, την ώρα που άλλα σημαντικά ζητήματα -όπως η υπόθεση Siemens- «εξαφανίστηκαν».

Παράλληλα, τόνισε ότι δεν γίνεται καμία συζήτηση για τα εθνικά θέματα, όπως οι τουρκικές προκλήσεις, το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ και το Κυπριακό.

Μάλιστα, για το Κυπριακό αναφέρθηκε στο σχέδιο Ανάν, κατηγορώντας τον Κώστα Καραμανλή ότι ψεύδεται όταν λέει ότι τάχθηκε κατά του σχεδίου Ανάν.

Ο κ. Καρατζαφέρης επικαλέστηκε το διάγγελμα του πρωθυπουργού -το 2004- όπου έλεγε ότι τα θετικά σημεία του σχεδίου Ανάν είναι υπέρτερα των αρνητικών.

Για την οικονομία, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ επανέλαβε την πρότασή του για διαχωρισμό των υπουργείων Οικονομίας και Οικονομικών σε υπουργείο Συντονισμού και υπουργείο που θα είναι αρμόδιο για τα έσοδα.

Παράλληλα, τόνισε ότι για να βγει η χώρα από την κρίση χρειάζονται κεφάλαια και όχι δανεισμός και επανέφερε την πρόταση για αλλαγή του «Τειρεσία», αλλά και «πάγωμα» του πόθεν έσχες για τρία χρόνια, ώστε να επιστρέψουν στην Ελλάδα κεφάλαια που τώρα βρίσκονται στις ξένες τράπεζες.

Σε ερώτηση για τις εξελίξεις στη ΝΔ μετά τις εκλογές, ο κ. Καρατζαφέρης προέβλεψε τριγμούς στο κόμμα, όπως είχε συμβεί και με το ΠΑΣΟΚ.

Στο κατά πόσο ο ίδιος θα συνεργαστεί με τη ΝΔ, κάτω από άλλη ηγεσία, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ είπε: «ας βρει πρώτα την περπατησιά της η ΝΔ και μετά βλέπουμε».

Εθνικές Εκλογές 2009 - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ελεύθερα διόδια για τις εκλογές ζητά ο Τσίπρας

Να παραμείνουν ελεύθερα τα διόδια σε όλη τη χώρα από την Παρασκευή μέχρι και τη Δευτέρα, προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, ζητά με επιστολή του προς τον υπουργό Εσωτερικών, Σπύρο Φλογαΐτη ο πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέξης Τσίπρας.

Όπως τονίζει στην επιστολή του, «είναι απαραίτητη η συμμετοχή όλων σε αυτές τις εκλογές ώστε με την ψήφο τους να εκφράσουν τη θέλησή τους. Ως εκ τούτου, η όποια διευκόλυνση θα είναι συμβολή σε αυτή την προσπάθεια» τονίζει ο κ Τσίπρας .

«Μια τέτοια πρωτοβουλία από την πλευρά σας, εκτός από τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, θα συμβάλλει ουσιαστικά και στην σημαντική μείωση του κόστους μετακίνησης για τους χιλιάδες συμπολίτες μας που θα ταξιδέψουν με αυτοκίνητο» σημειώνει στην επιστολή του προς τον υπηρεσιακό υπουργό Εσωτερικών ο πρόεδρος του Συνασπισμού.

Σε κατάσταση αποσύνθεσης η ΝΔ


«Πεδίο εσωκομματικού πολέμου» θυμίζει τα τελευταία 24ωρα η ΝΔ, καθώς την ηττοπάθεια την έχουν διαδεχθεί η εσωστρέφεια και οι συγκρούσεις μεταξύ υποψήφιων βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος.

Η δήλωση για την ανάγκη «μαυρίσματος» των διεφθαρμένων, ο αδυσώπητος «εμφύλιος» στις εκλογικές περιφέρειες και οι επιθέσεις στα πρόσωπα που αποτελούσαν και αποτελούν το στενό περιβάλλον του κ. Καραμανλή είναι λίγα από τα στοιχεία που συνθέτουν το σκηνικό της έντασης στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος.

Συγκεκριμένα, πριν κοπάσει ο θόρυβος με την παρέμβαση του κ. Λ. Ζαγορίτη για την ανάγκη καταψήφισης των υποψήφιων που «έχουν πληγώσει τη ΝΔ», «άνοιξε» νέα εστία έντασης με αφορμή την ευθεία επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον των κ. Ρουσόπουλου και Λούλη ο κ. Β. Πολύδωρας.

Σε δηλώσεις του (ρ/ς Κανάλι 1) ο πρώην υπουργός κατηγόρησε τους δύο στενότερους (κατά το παρελθόν) συνεργάτες του πρωθυπουργού ότι τον οδήγησαν στον «μεσαίο χώρο» και εγκαταλείψαν τον «κορμό» της Κεντροδεξιάς.


Αρνήθηκαν την είσοδο σε μέλη του ΣΥΡΙΖΑ


Τη διοίκηση της Εμπορικής Τράπεζας για την επιβολή καθεστώτος «μπανανίας» στους χώρους εργασίας, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως αναφέρεται σχετικά, σήμερα το πρωί κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ μετέβη στο κεντρικό κατάστημα της Εμπορικής Τράπεζας, στην οδό Σοφοκλέους 11, προκειμένου να διανείμει προεκλογικό υλικό και να ενημερώσει τους εργαζόμενους.

Ωστόσο, τους αρνήθηκαν την είσοδος. Σύμφωνα με την καταγγελία, ο προσωπάρχης της τράπεζας αρνήθηκε ακόμη και να μιλήσει τηλεφωνικά με τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να δοθούν εξηγήσεις.

Το κλιμάκιο αποτελείτο από τους κ.κ. Κ. Ήσυχο, υποψήφιο Β΄ Αθήνας ΣΥΡΙΖΑ, τον Ζώη Πεππέ και Γ. Αναστασίου, μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας της Διοίκησης της ΟΤΟΕ, τη Φωτεινή Κούβελα, μέλος Διοίκησης ΟΤΟΕ, και συνδικαλιστικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η ‘νέα ιδιωτική γαλλική’ διοίκηση της Εμπορικής Τράπεζας, με πρωτοφανή και προκλητικό τρόπο, δεν αποδέχεται τη συνταγματική τάξη της χώρας μας, τους νόμους και επιβάλλει ένα καθεστώς ‘μπανανίας’ στους χώρους εργασίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει τις παραπάνω αδικαιολόγητες προκλητικές και αντισυνταγματικές ενέργειες της Διοίκησης της Εμπορικής Τράπεζας», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Εκλογές 2009 -10λεπτο Ν.Δ.

Εκλογές 2009 - Σποτ ΝΔ

ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΛΟΓΕΣ 2009

Πανικός από τα γκάλοπ

Πανικό και εσωστρέφεια προκαλούν στο κυβερνητικό στρατόπεδο λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές τα ευρήματα των μυστικών δημοσκοπήσεων και τα μαχαιρώματα μεταξύ των στελεχών γύρω από τα «καθαρά ή μη καθαρά ψηφοδέλτια».

Φωτιές άναψε στο εσωτερικό της ΝΔ η δήλωση προτροπή του γραμματέα της ΝΔ κ. Λευτέρη Ζαγορίτη προς τους ψηφοφόρους του κόμματος «να μαυρίσουν» εκείνους που τους πλήγωσαν.

Ενδεικτικές του προβλήματος που δημιουργήθηκε ήταν οι αμφιλεγόμενες δηλώσεις του εκπροσώπου της ΝΔ κ. Γιώργου Κουμουτσάκου ο οποίος ανέφερε ότι «τα ψηφοδέλτια έχουν την έγκριση και την υποστήριξη του κόμματος χωρίς καμία εξαίρεση» και πρόσθεσε ότι «η ψηφοφορία είναι θετική διαδικασία και όχι διαδικασία διαγραφής». Οι δηλώσεις του κ. Ζαγορίτη έγιναν μετά από συμφωνία με το Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να δοθεί διέξοδος στους δυσαρεστημένους ψηφοφόρους, να περιορισθούν οι διαρροές και να αυξηθεί η συσπείρωση. Η προτροπή του κ. Ζαγορίτη είχε το νόημα οι «πολίτες που έχουν πικραθεί να μην καταψηφίσουν τη ΝΔ αλλά τα συγκεκριμένα πρόσωπα που τους πίκραναν». Αμέσως όμως μεταξύ βουλευτών και στελεχών άρχισε η συζήτη

ση που διαχέεται και στους ψηφοφόρους για το ποιοι έχουν πληγώσει και ποιοι όχι τους νεοδημοκράτες και βέβαια είναι επιχείρημα το οποίο χρησιμοποιούν οι μεν εναντίον των δε. Οι έντονες αντιδράσεις των βουλευτών προκάλεσαν την αναδίπλωση του κ. Κουμουτσάκου. Βουλευτές όπως οι κ.κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, Κώστας Μαρκόπουλος που είναι πιο κοντά στην Ρηγίλλης στήριξαν την τοποθέτηση του γραμματέα. Αντίθετα αποστάσεις πήρε η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, ο κ. Μάκης Γιακουμάτος και ο κ. Γιώργος Αλογοσκούφης.

Η εικόνα του κόμματος που σπαράσσεται τρεις ημέρες πριν από τις εκλογές γύρω από τις υποψηφιότητες και αν θα έπρεπε να έχουν απομακρυνθεί πρόσωπα που έχουν απασχολήσει ή αν θα πρέπει να τους αποδοκιμάσει το εκλογικό σώμα είναι σύμπτωμα της γενικότερης απογοήτευσης και της συνολικής κατάρρευσης στο κυβερνητικό στρατόπεδο.

Την κατάσταση επιδεινώνουν οι πληροφορίες από τις δημοσκοπήσεις που διενεργούν οι εταιρίες. Λόγω της απαγόρευσης δεν δημοσιοποιούνται ωστόσο οι βουλευτές και τα στελέχη έχουν πρόσβαση και ενημερώνονται. Επιπλέον στοιχεία των μετρήσεων δημοσιοποιούνται σε ξένα Μέσα Ενημέρωσης όπως πχ δημοσκόπηση που δημοσιεύει στην ιστοσελίδα του το περιοδικό Forbes και αναπαράγει το πρακτορείο Reuters. Οι μετρήσεις που δημοσιεύουν τα ξένα Μέσα Ενημέρωσης κάθε άλλο παρά επιβεβαιώνουν τις διαδόσεις του νεοδημοκρατικού επικοινωνιακού μηχανισμού. Δείχνουν διαφορά που κινείται στο ίδιο επίπεδο που ήταν και πριν δεκαπέντε ημέρες πριν δηλαδή απαγορευθούν οι δημοσκοπήσεις και δεν συμφωνούν καθόλου με τα όσα έλεγε ο κ. Ζαγορίτης την Δευτέρα ο οποίος υποστήριξε ότι «με βάση τις δημοσκοπήσεις η ψαλίδα κλείνει και αυξάνεται η συσπείρωση των ψηφοφόρων της ΝΔ». Οι μετρήσεις δείχνουν άνετη επικράτηση του ΠΑΣΟΚ και αυτοδυναμία και αντίθετα κατάρρευση της ΝΔ που κινείται γύρω στο ιστορικό χαμηλό της και προοιωνίζονται τα χειρότερα για την επόμενη ημέρα στη ΝΔ.

Σύγχυση όμως επικρατεί και στο κομματικό επιτελείο. Ενδεικτικό είναι ότι αποσύρθηκε λίγο πριν κυκλοφορήσει το περιοδικό της ΝΔ «Μετεξέλιξη» που είχε πρωτοσέλιδο υβριστικό για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργο Παπανδρέου. Ο κ. Κουμουτσάκος δεν αρνήθηκε το θέμα, το απέδωσε όμως στο ότι πριν από την έκδοση δημιουργούνται διαφορετικά πρωτοσέλιδα. Όμως αυτή είναι η μισή αλήθεια αφού το περιοδικό ήταν στο πιεστήριο και αποσύρθηκε μετά από τις αντιδράσεις.

ekloges 4-10-2009

Ερωτήματα από τον κ. Καραμανλή


Με τέσσερα ερωτήματα προς τον Γ. Παπανδρέου για το οικονομικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ συνέχισε χθες ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής την προσπάθεια αποδόμησης της κυβερνητικής πρότασης της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την έξοδο από την κρίση. Συνέδεσε, μάλιστα, την επιλογή του αντιπάλου του να μην παραχωρήσει τηλεοπτικές συνεντεύξεις με την αδυναμία απάντησης στα παραπάνω ερωτήματα, την οποία καταλογίζει η Ν.Δ. στον Γ. Παπανδρέου. Ο πρωθυπουργός κάλεσε τον κ. Παπανδρέου να αποσαφηνίσει άμεσα:

- Πού θα βρει τα πάνω από 10 δισ. ευρώ που στοιχίζουν οι ανεύθυνες παροχές του.

- Αν οι παροχές αυτές εκτινάξουν το δημόσιο χρέος και το έλλειμμα, κι αν αυτό δεν θα βάλει τη χώρα σε μία πολύ σοβαρή περιπέτεια.

- Πόσο θα αυξηθεί η φορολόγηση όλων των πολιτών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων για να καλυφθούν οι παροχές αυτές.

- Αν η πλήρης απουσία σχεδίου δεν θα οδηγήσει σε ραγδαία οικονομική επιδείνωση, καθιστώντας ανέφικτα υπέρμετρα σκληρά μέτρα που θα ακολουθήσουν.

Στο ίδιο ύφος αναμένεται και η σημερινή για τη Ν.Δ., ομιλία του κ. Καραμανλή στη Θεσσαλονίκη, η οποία θεωρείται κρίσιμη στη μάχη της Ν.Δ. για δημιουργία αναχωμάτων προς το κόμμα του Γ. Καρατζαφέρη.

Η χθεσινή ομιλία του κ. Καραμανλή ήταν υψηλών τόνων, επικεντρωμένη σχεδόν αποκλειστικά στην οικονομία και με συνεχείς επικριτικές αναφορές στον Γ. Παπανδρέου, στον οποίον απέδωσε ανευθυνότητα στα οικονομικά αλλά και τα κοινωνικά ζητήματα. «Δεν παρουσιάζουν κανένα σχέδιο πολιτικής. Στην πραγματικότητα δεν είναι έτοιμοι για τίποτα. Το κενό σημαίνει περιπέτεια», είπε ο πρωθυπουργός κορυφώνοντας την αντιπαράθεση με τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ.

Νωρίτερα χθες, ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε το Περιστέρι, το οποίο αποτελεί τον πολυπληθέστερο δήμο της εκλογικά κρίσιμης για τη Ν.Δ. Β Αθηνών. Εκεί, είχε διάλογο με πολίτες, οι οποίοι του απηύθυναν ερωτήματα για την οικονομική πολιτική, κ.ά. Μεταξύ άλλων, ο κ. Καραμανλής ξεκαθάρισε ότι το πάγωμα των μισθών για δύο χρόνια, το οποίο έχει προαναγγείλει, αφορά μόνο τους υπαλλήλους στον δημόσιο τομέα. Για το ασφαλιστικό, ο πρωθυπουργός είπε ότι «για να μην υπάρξει πρόβλημα, πρέπει να γίνουν σήμερα όσα είναι απαραίτητα» και τόνισε ότι «το κράτος εγγυάται τις συντάξεις, αλλά πρέπει να συνεχιστεί η μεταρρύθμιση στο σύστημα». Σημείωσε επίσης ότι «πρέπει να αναθεωρηθεί ο κατάλογος των βαρέων και ανθυγιεινών, και των αναπηρικών συντάξεων, και πρέπει να ενοποιηθεί η κοινωνική ασφάλιση με το υπουργείο Υγείας». Ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε ακόμη στην ενοποίηση 250 φορέων του Δημοσίου και τη μείωση ελαστικών δαπανών των υπουργείων, και εκτίμησε ότι το δημοσιονομικό πρόβλημα δεν θα λυθεί μόνο με το πάγωμα για τους υψηλόμισθους του Δημοσίου, αλλά με μείωση δαπανών, με διαρθρωτικές αλλαγές, ανεπτυγμένα όλα αυτά σε μια διετία.

Κλείνοντας, επανέλαβε ότι δεν υπάρχει περιθώριο να πάει καμία ψήφος χαμένη, παραδέχθηκε λάθη και είπε ότι μια κυβέρνηση μπορεί να δημιουργεί πικρίες και δυσαρέσκειες, αλλά σε μια κρίσιμη στιγμή, όπως αυτή σήμερα, δεν υπάρχει περιθώριο για ψήφο διαμαρτυρίας, γιατί θα επωφεληθεί το ΠΑΣΟΚ.

Σε συνέντευξή του στο πρακτορείο «Ρόιτερς», εξάλλου, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι αν όλα πάνε καλά με τις πολιτικές που έχει εφαρμόσει η κυβέρνηση, τότε το έλλειμμα δεν θα ξεπεράσει τον μέσο ευρωπαϊκό όρο, δηλαδή, το 6%.

Παπανδρέου: Αμετανόητη η ΝΔ


Για την ώρα της πιο κρίσιμης απόφασης μίλησε από τη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου στη μεγάλη προεκλογική εκδήλωση του κινήματος στη συμπρωτεύουσα.

«Τώρα αποφασίζουμε αν θα μείνουμε αιχμάλωτοι στο παρελθόν ή θα προχωρήσουμε στο μέλλον» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως «η Ελλάδα, την Κυριακή που έρχεται, έχει τη μοναδική ευκαιρία να κερδίσει το μέλλον της» και απηύθυνε «προσκλητήριο εθνικής ενότητας σε όλους».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι η ηγεσία της ΝΔ «παραμένει αμετανόητη, συνεχίζει να εξαπατά, να παραπλανεί και να προσπαθεί να εκφοβίσει τον Έλληνα πολίτη», προσθέτοντας ότι το ΠΑΣΟΚ εδώ και μήνες μιλά με συγκεκριμένες προτάσεις ενώ «όλος ο δημόσιος διάλογος διεξάγεται στη βάση των δικών μας προτάσεων».

Κατηγόρησε δε την ΝΔ ότι απαντά με «ψέματα, υπεκφυγές και κατηγορίες, σαν να μην κυβέρνησαν τα τελευταία έξι χρόνια την Ελλάδα» και τόνισε ότι «στις 4 Οκτώβρη ψηφίζουμε για να απελευθερωθούμε από ένα πολιτικό σύστημα που μας καταδυναστεύει» προσθέτοντας ότι «η απάντηση στο ερώτημα αν και που θα βρούμε τα λεφτά, οι απαντήσεις έχουν δοθεί και δίνονται καθημερινά».

Ο κ. Παπανδρέου δεσμεύθηκε για την ανάταξη της οικονομίας καθώς όπως είπε με τα πέντε νομοσχέδια που θα ψηφίσει η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ στις 100 πρώτες ημέρες, θα «δώσουμε οξυγόνο στην οικονομία, για να προστατεύσουμε τον καταναλωτή και να δώσουμε ανάσα στην αγορά με την καταπολέμηση της ακρίβειας και των άθλιων πρακτικών εις βάρος του, τραβώντας κόκκινη γραμμή εκεί που τα όρια μεταξύ εμπορίου και εκβιασμού θολώνουν».

Proeklogiki Omilia Proedrou Kolotoumpa kai Rekor Guiness Ethnikou Star (PART 1/2)

Εκλογές 2009 - Σποτ 13 (η κομμένη έκδοση)

«Σικέ» προεκλογικό παιχνίδι διακρίνει ο Γιώργος Καρατζαφέρης


Χαρακτηριστικά παιχνιδιού «σικέ» διαπιστώνει ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης στην προεκλογική περίοδο που διανύουμε καθώς, όπως είπε κατά την ομιλία του στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Κορυδαλλού, θυμίζει αγώνα ανάμεσα στους πάλαι ποτέ ήρωες του κατς «μαύρο γίγαντα» και «μεγάλο εκδικητή».

Ο κ. Καρατζαφέρης ανέφερε για τον πρωθυπουργό ότι φαίνεται να «αδειάζει» τη μεγάλη παράταξη της ΝΔ. «Ο κ. Παπανδρέου δεν έχει τη δύναμη εκεί που χρειάζεται για να φτάσει στην αυτοδυναμία και ο κ. Καραμανλής, τον πριμοδοτεί» ανέφερε.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ εκτίμησε πως ο λόγος που δεν έγιναν «δίδυμες» εκλογές τον Ιούνιο είναι για να γίνει η διαπραγμάτευση του ακαταδίωκτου για όλα τα σκάνδαλα, τύπου Βατοπεδίου και Siemens.

«Εμείς δεν κάνουμε κανενός είδους διάλογο με 'κλικαδόρους' που οργανώνουν συμπαιγνίες εις βάρος του ελληνικού λαού. Μετά από περίπου 60 χρόνια επικυριαρχίας των τζακιών, ο κόσμος χρειάζεται επιτέλους μια πραγματική αλλαγή» ανέφερε.

Παράλληλα, ο Γ.Καρατζαφέρης κάλεσε τους ψηφοφόρους να υπερψηφίσουν το κόμμα του λέγοντας πως αντιπολίτευση στο «βαθύ κράτος του ΠΑΣΟΚ» μπορεί να κάνει μόνο ο ΛΑΟΣ.

Πρόσθεσε ότι ήδη «οι αναβιώσαντες πρασινοφρουροί», αρχίζουν την τρομοκρατία και τον εκβιασμό στο Δημόσιο, στο στρατό και την αστυνομία και «διαβεβαίωσε» όσους «υφίστανται πιέσεις», ότι θα τύχουν της απόλυτης προστασίας.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ καταφέρθηκε εναντίον του κ. Παπανδρέου για την επιλογή του, πριν αρχίσει καν η προεκλογική εκστρατεία, να μιλήσει για επαναδιαπραγμάτευση του Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη.

Καταλόγισε ωστόσο και στον Κ.Καραμανλή ότι εκείνος «του έδωσε την ευκαιρία να το κάνει, βάζοντας τα δυο τελευταία άρθρα στη σύμβαση που επιτρέπουν στην Ελλάδα να υποχωρήσει ανά πάσα στιγμή καθ΄υπαγόρευση των Αμερικανών».

Στις 4 μ.μ η διακαναλική του Παπανδρέου

Εφ όλης της ύλης διακαναλική συνέντευξη στους εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, ενόψει των εθνικών εκλογών της 4ης Οκτωβρίου θα παραχωρήσει στις 4 μ.μ. ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου στο Ζάππειο Μέγαρο.

Ο κ. Παπανδρέου αναμένεται- μεταξύ άλλων- να απαντήσει στις αιτιάσεις της Νέας Δημοκρατίας ότι κρύβεται και δεν απαντά στα ερωτήματα σχετικά με το οικονομικό πρόγραμμα και να επαναλάβει ότι στόχος της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ που ενδεχομένως να προκύψει από την εκλογική διαδικασία είναι η άμεση ανόρθωση της οικονομίας και η ενίσχυση των ασθενέστερων κοινωνικά ομάδων.

Η διακαναλική συνέντευξη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ είναι η μια και μοναδική που θα παραχωρήσει καθώς από την Ιπποκράτους έχει αποφασιστεί να μην δοθεί άλλη συνέντευξη στον ηλεκτρονικό και έντυπο Τύπο.

Amber Alert - Κωνσταντίνος Μητσοτάκης

ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2009, VIDEOS, ΧΙΟΥΜΟΡ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ,

ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2009, VIDEOS, ΧΙΟΥΜΟΡ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ,