2015 EKLOGES - βουλευτικές εκλογες 2015, 2012, GREEK ELECTIONS GALLOP ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ 2015EKLOGES

περιβάλλον (spot 11)

Greek parody - Giorgos Papandreou

ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΕΚΛΟΓΕΣ 2009

ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΛΟΓΕΣ 2009

Εκλογές 2009 - κουρασμένο σποτ 18

εκλογές 2009 - ελληνικές βουλευτικές εκλογές 2009 - αποτελέσματα εκλογών - έδρες - πιθανά σενάρια http://greek-elections.blogspot.com/

εκλογές 2009 - ελληνικές βουλευτικές εκλογές 2009 - αποτελέσματα εκλογών - έδρες - πιθανά σενάρια http://greek-elections.blogspot.com/

Η ψήφος στο ΚΚΕ, η μόνη πίεση σε όποια κυβέρνηση προκύψει λέει η Αλ.Παπαρήγα

Η δημιουργία μιας ξεκάθαρης γραμμής μεταξύ του λαού και των μονοπωλίων είναι το βασικό ζητούμενο των εκλογών της 4ης Οκτωβρίου, δήλωσε η γγ του ΚΚΕ, μιλώντας στη Διακαναλική συνέντευξη Τύπου στο Ζάππειο.

Η Αλέκα Παπαρήγα τόνισε ότι η ατζέντα της επόμενης μέρας είναι προκαθορισμένη από την Ευρωπαϊκή Ένωση, σε σχέση με τη μείωση των ελλειμμάτων, την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων και την ανατροπή του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης.

Η γενική γραμματέας κάλεσε τους εργαζόμενους σε όποιο κόμμα και αν ανήκουν να στηρίξουν τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ, υπογραμμίζοντας ότι μόνο η ψήφος στο ΚΚΕ οδηγεί σε πραγματική πίεση σε όποια κυβέρνηση και αν προκύψει από τις εκλογές της Κυριακής.

Η κα Παπαρήγα ξεκαθάρισε ότι το ΚΚΕ δεν έθεσε ποτέ σύνθημα «όχι στην αυτοδυναμία» της ΝΔ ή του ΠΑΣΟΚ, αλλά να βγει όσο πιο ενισχυμένος γίνεται ο λαός από τις εκλογές.

«Μας ενδιαφέρει τα δύο μεγάλα κόμματα να χάσουν όσο περισσότερο έδαφος γίνεται» σημείωσε χαρακτηριστικά, ενώ για το αν επιθυμεί την είσοδο του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, τόνισε ότι για το ποια κόμματα θα μπουν στη Βουλή είναι υπεύθυνος ο λαός.

«Εμάς μας ενδιαφέρει να πάρει όσο το δυνατόν περισσότερους ψήφους το ΚΚΕ» υπογράμμισε.

Για τον ΛΑΟΣ είπε ότι είναι ένα επικίνδυνο κόμμα που υποστηρίζει τον κοσμοπολιτισμό του κεφαλαίου.

«Έχει κεντρικά του συνθήματα το πατρίς-θρησκεία-οικογένεια, που μας θυμίζει κάτι από το παρελθόν. Καλλιεργεί την άποψη ότι αιτία της ανεργίας είναι οι μετανάστες, βγάζοντας λάδι την πολιτική στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Δεν έχει πει κανένα όχι στις πολιτικές των ΗΠΑ και γενικά καλλιεργεί το λαϊκισμό, τον εθνικισμό και τον ρατσισμό» σημείωσε.

Σε ερώτηση σχετικά με τη διακαναλική συνέντευξη του πρωθυπουργού με πολίτες, εξέφρασε τη διαφωνία της γιατί, όπως είπε, «άλλο είναι η διακαναλική με δημοσιογράφους και άλλο η διακαναλική με πολίτες, που μπορεί να είναι και στημένη».

Η γγ εξαπέλυσε επίθεση στην ηγεσία του συνδικαλιστικού κινήματος λέγοντας ότι «βρίσκεται σε κρίση, ο κόσμος έχει αηδιάσει από τις τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις. Οι ηγεσίες τους πρέπει να καταδικαστούν. Δεν είμαστε εμείς που διασπούμε το κίνημα, αλλά δεν μπορούμε να κατεβαίνουμε σε κοινές πορείες με αυτούς που τα κάνουν πλακάκια με την εργοδοσία.»

Αναφέρθηκε και στα εθνικά θέματα για να τονίσει ότι το ΚΚΕ είναι αντίθετο στην εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων, αναφορικά με το Αιγαίο, την Κύπρο και τα σύνορα της Ελλάδας.

Σε ερώτηση για τους 220 συμβασιούχους του δήμου Νίκαιας (ο δήμαρχος εξελέγη με τη στήριξη του ΚΚΕ) η Αλέκα Παπαρήγα υπογράμμισε ότι «Η Κοκκινιά είναι η σύγχρονη 'επιχείρηση Γερμανός', που είδαμε πριν από τις Ευρωεκλογές να εκτυλίσσεται για να συκοφαντηθεί το ΚΚΕ».

Πρόσθεσε ότι ο δήμος Νίκαιας είναι ο μόνος που έχει μονιμοποιήσει τους έκτακτους υπαλλήλους, ενώ έκανε και μια γενικότερη αναφορά στο θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, υποστηρίζοντας ότι είναι ένας θεσμός σε φάση εκφυλισμού, με τη βούλα της Βουλής.

πολύ γέλιο ... παπανδρέου

Πώς θα κυβερνήσει ο κ. Γ. Παπανδρέου


Το σχέδιο για τη δομή της κυβέρνησής του και τις θεμελιώδεις αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας του κράτους παρουσίασε χθες ο κ. Γ. Παπανδρέου . Με αφορμή την προεκλογική συνέντευξη Τύπου στο Ζάππειο, ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ περιέγραψε ένα κυβερνητικό σχήμα με λιγότερα υπουργεία- παρά τη δημιουργία κάποιων νέων-, «επιστράτευση» επιστημόνων και προσωπικοτήτων (Ελλήνων και ξένων) από το εξωτερικό, ενώ μίλησε για την υιοθέτηση νέων μεθόδων αξιολόγησης των στελεχών που θα αξιοποιηθούν στη Δημόσια Διοίκηση. Επιπλέον, ανακοίνωσε την επιβολή ασυμβιβάστου μεταξύ κομματικού στελέχους και δημόσιου λειτουργού.

Στην εισαγωγική τοποθέτησή του ο κ. Παπανδρέου ανακοίνωσε ότι σήμερα θα αναρτηθεί στο Διαδίκτυο η συνοπτική παρουσίαση του κυβερνητικού προγράμματος του ΠαΣοΚ και εν όψει των εκλογών της προσεχούς Κυριακής επέλεξε να δώσει κάποια δείγματα γραφής, όπως είπε, για τον τρόπο με τον οποίο σκέπτεται να κυβερνήσει, εφόσον το ΠαΣοΚ κερδίσει τις εκλογές. Απευθυνόμενος στους πολίτες ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ είπε: «Δώστε μου τη δύναμη να αποδείξω ότι μπορούμε διαφορετικά σε αυτή τη χώρα. Ναι, με δουλειά, με προσπάθεια, με συνεργασία. Αλλά μπορούμε».

Οι τρεις θεμελιώδεις αλλαγές για τις οποίες μίλησε ο κ. Παπανδρέου είναι οι εξής:

? Κυβερνητικό σχήμα με σημαντικά μικρότερο αριθμό μελών και αλλαγή στον τρόπο λειτουργίας του Γραφείου του Πρωθυπουργού, κατά τρόπον ώστε να παρακολουθούνται βάσει συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος όλες οι ενέργειες των υπουργών και λοιπών αρμοδίων, καθώς και η πορεία υλοποίησης του κυβερνητικού προγράμματος. Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του κ. Παπανδρέου, το σύνολο υπουργών και υφυπουργών δεν πρόκειται να υπερβαίνει τους 40, ενώ με βάση και κάποιες άλλες συγχωνεύσεις αρμοδιοτήτων το σύνολο των υπουργείων δεν πρόκειται να υπερβαίνει τα 15-16.

Ο κ. Παπανδρέου μίλησε ενδεικτικά για τη δημιουργία τριών (συν ενός) νέων υπουργείων, τα οποία αντιστοιχούν στις τρεις βασικές προτεραιότητες του ΠαΣοΚ.

α) Αρχικώς ανακοίνωσε την αυτονόμηση του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο θα είναι υπεύθυνο για τη δημοσιονομική πολιτική και θα έχει ως κύρια αποστολή την ανάταξη της οικονομίας σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Σ ε αυτό το πλαίσιο ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ ανακοίνωσε επιπλέον ότι το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησής του θα έχει τη συνδρομή μιας ομάδας διεθνώς αναγνωρισμένων ελλήνων και ξένων οικονομολόγων και τεχνοκρατών, οι οποίοι θα διαδραματίσουν κεντρικό ρόλο στη διαδικασία μετάβασης προς το νέο μοντέλο ανάπτυξης. Στις σχετικές ερωτήσεις που δέχθηκε, ο κ. Παπανδρέου απέφυγε να κατονομάσει πρόσωπα, όμως παρέπεμψε στις γνωστές διεθνείς επαφές του των τελευταίων ετών, στις οποίες ως γνωστόν συγκαταλέγονται πρόσωπα όπως ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ κ. Λ. Παπαδήμος, ο νομπελίστας οικονομολόγος κ. Τζόζεφ Στίγκλιτς κ.ά.

β) Το δεύτερο νέο υπουργείο που ανακοίνωσε ο κ. Παπανδρέου είναι το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, το οποίο θα σηματοδοτεί την υλοποίηση των δεσμεύσεων για την Πράσινη Ανάπτυξη.

γ) Τρίτο νέο υπουργείο θα είναι το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στο οποίο θα υπαχθούν η δημόσια ασφάλεια, η Πυροσβεστική και η Πολιτική Προστασία, «προκειμένου να υπάρξει ο καλύτερος δυνατός συντονισμός και τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα για την ασφάλεια του πολίτη», όπως είπε ο κ. Παπανδρέου.

Λίγη ώρα αργότερα ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ ανακοίνωσε και τη δημιουργία του υπουργείου Υποδομών, με τη συγχώνευση των υπουργείων Χωροταξίας- Δημοσίων Εργων και Μεταφορών.

? Το δεύτερο πεδίο αλλαγών που εξήγγειλε ο κ. Παπανδρέου αφορά τη στελέχωση της Δημόσιας Διοίκησης με αξιολογικά κριτήρια και μέσω μιας νέας διαδικασίας. Ειδικότερα, σημείωσε ότι όλες οι θέσεις πολιτικής ευθύνης, από τους γενικούς γραμματείς και τα διοικητικά συμβούλια των ΔΕΚΟ ως και το Περιφερειακό Δημόσιο Νοσοκομείο, θα προκηρύσσονται δημοσίως και θα παρέχεται η δυνατότητα όλων των ενδιαφερομένων να υποβάλουν την υποψηφιότητά τους και να κριθούν με αξιοκρατικά κριτήρια. Σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Παπανδρέου, η διαδικασία αυτή θα είναι δημόσια στο Διαδίκτυο και θα γίνει τις πρώτες κιόλας ημέρες μετά τις εκλογές. Αυτό που δεν διευκρινίστηκε πάντως είναι τα κριτήρια αξιολόγησης, βάσει των οποίων κάποιο πρόσωπο θα προτιμηθεί από κάποιο άλλο.

? Η τρίτη αλλαγή στην οποία αναφέρθηκε ο κ. Παπανδρέου είναι η επιβολή ασυμβιβάστου ανάμεσα στην κομματική ιδιότητα και στη θέση του κρατικού λειτουργού. «Στο κόμμα θα δουλεύουν στελέχηπου η πορεία και η αντίληψή τους δεν θα απορρέει και δεν θα καθορίζεται από τη θέση τους στο κράτος, διότι θα υπάρχει ακριβώς αυτός ο διαχωρισμός. Το κράτος θα υπηρετεί όλους τους πολίτες και δεν θα υπάρχει καμία δυνατότητα για μικροκομματικέςσκοπιμότητες- όπως αυτές που ζούμε σήμερα από τη ΝΔ» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ.

Βάσει αυτών, αν π.χ. ένα μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠαΣοΚ επιλεγεί και κριθεί ικανό για θέση κρατικού λειτουργού, θα είναι υποχρεωμένο να παραιτηθεί από το κομματικό αξίωμα. Οπως, μάλιστα, τόνισε ο κ. Παπανδρέου «σε άλλες χώρεςαυτά θα ήταν αυτονόητα.Για την Ελλάδα,είναι μια μικρή επανάσταση. Αλλά για αυτή την επανάστασηχρειαζόμαστε τη δύναμη του λαού.Χρειαζόμαστε σταθερή αυτοδυναμία και στέρεη κυβέρνηση».

O κ. Παπανδρέου επεσήμανε κατά τη διάρκεια της χθεσινής εισήγησής του ότι ο ίδιος και το ΠαΣοΚ έχουν επίγνωση των προβλημάτων αλλά και ότι δεν διαθέτει το μαγικό ραβδί. Και προσέθεσε: «Δεν θα κρυφτώ και δεν θα κρυφτούμε πίσω από τις ευθύνες μας, όποιες και να είναι. Δεν θα φυγομαχήσω. Θα παλέψω και θα παλέψουμε αντιμετωπίζοντας κατάματα τα προβλήματα της χώρας και του πολίτη. Δεν θα ψάχνουμε άλλοθι για προφάσεις ή αδράνεια».

Συναίνεση για νέο εκλογικό νόμο
Κατά τη διάρκεια των ερωταπαντήσεων που ακολούθησαν τη συνέντευξη Τύπου στο Ζάππειο, ο κ. Γ. Παπανδρέου είπε μεταξύ άλλων:

* Στις προτεραιότητές του εξακολουθεί να συγκαταλέγεται η αλλαγή του εκλογικού νόμου, με βάση την κατάτμηση των μεγάλων περιφερειών. Αφησε να εννοηθεί ότι θα επιζητήσει την ευρύτερη συναίνεση στη Βουλή (σ.σ.: τουλάχιστον των 2/3 των βουλευτών), ούτως ώστε να ψηφιστεί η εφαρμογή του νέου εκλογικού νόμου από τις επόμενες εκλογές, τις οποίες πάντως προσδιόρισε χρονικά στο 2013. * Για τη σύνθεση της κυβέρνησης, ο Πρωθυπουργός είναι αυτός ο οποίος αποφασίζει και έχει την ευθύνη.

* Θα επανεξεταστούν οι μισθοί των διοικητών δημόσιων επιχειρήσεων και θα γίνουν περικοπές όπου διαπιστωθούν υπερβολές, ενώ δεν απέκλεισε τη διατήρηση κάποιων προσώπων στις διοικήσεις τραπεζών ή οργανισμών, κατόπιν αξιολόγησης.

* Δεν θα αλλάξει το καθεστώς φορολόγησης των καταθέσεων και δεν σχεδιάζονται αλλαγές στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων. Σε σχέση με το ποιος θεωρείται πλούσιος και θα κληθεί να πληρώσει υψηλότερους φόρους, απέφυγε να μιλήσει συγκεκριμένα, όμως είπε μεταξύ άλλων ότι «δεν μπορεί η εργασία να φορολογείται με 40% και το κεφάλαιο να φορολογείται με 15%».

* Σε ό,τι αφορά τα συμφέροντα και την αυτονομία της πολιτικής, σημείωσε πως δεν έχει στόχο να εξουδετερώσει κανέναν, ούτε όμως και να υποκύψει.

εκλογές 2009 τι καλο εκανε η κυβέρνηση ... πολυ γέλιο

Βολές Μπακογιάννη για «πράσινο» ρεβανσισμό


Να κερδίσει τον μέσο ψηφοφόρο της ΝΔ και να νιώσει ότι έχει την πλήρη στήριξή της επιχείρησε χθες η υπουργός Εξωτερικών κυρία Ντόρα Μπακογιάννη . Με μια ηγετική παρέμβαση κάλεσε το ΠαΣοΚ να «μαζέψει» ορισμένους «πράσινους» συνδικαλιστές που σε διάφορες υπηρεσίες και οργανισμούς του Δημοσίου τρομοκρατούν- κατά τη Ρηγίλλης- τα «γαλάζια παιδιά». Με συνέντευξή της στην κρατική τηλεόραση η κυρία Μπακογιάννη, παρουσία του υποψήφιου βουλευτή του ΠαΣοΚ στην Α΄ Αθηνών κ. Χρ.Παπουτσή, ανέφερε ότι υπάρχουν καταγγελίες για «πράσινο» ρεβανσισμό. «Στα υπουργεία, ναι. Μαζέψτε τους, διότι κάνουν λάθος. Ο ελληνικός λαός θα μιλήσει την Κυριακή» είπε, για να ακολουθήσει στην ίδια γραμμή λίγο αργότερα και η Ρηγίλλης. «Υπάρχουν πράγματι πολλές τέτοιες καταγγελίες. Η κυρία Μπακογιάννη μίλησε “μετά λόγου γνώσεως”. Η βουλιμία για εξουσία δεν κρύβεται στη συμπεριφορά στελεχών του ΠαΣοΚ σε διάφορους εργασιακούς χώρους. Είναι γνωστή αυτή η ρεβανσιστική τους νοοτροπία» τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ κ. Γ. Κουμουτσάκος.

ανακοίνωση blog περί δημοσίευσης ξένων προγνωστικών

Η διαχείρηση του blog σας ενημερώνει οτι δέχτηκε επίθεση πιθανώς από χάκερ και χωρίς την θελησή μας δημοσιεύσαν ξένο δημοσίευμα με πιθανές και ίσως αβάσιμες πρόσφατες πολιτικές εκτιμήσεις. Το blog καταδικάζει το δημοσίευμα και προσπαθει να αντιμετωπίσει την ασύμμετρη απειλή που δέχτηκε σεμνά και ταπεινά οπως αρμόζει στο ήθος του διαχειριστή του.
Φιλικά ... ο κουρασμένος διαχειριστής του

στο 7,5 η διαφορά ....η μεγάλη διαφθορά φέρνει μεγάλη διαφορά

SCENARIOS-Greek election: Impact on markets, economic policy

http://www.forbes.com/feeds/afx/2009/09/25/afx6931494.html

THENS, Sept 25 (Reuters) - Greece's governing New Democracy conservatives are trailing the opposition PASOK socialists by as much as 7.5 percentage points in opinion polls ahead of the Oct. 4 national election.

Current Prime Minister Costas Karamanlis called snap elections for a fresh mandate to pursue bolder reforms to lead the country out of an economic crisis. Whichever party wins will have to deal with a budget deficit topping 6 percent of GDP, the second-highest debt load as a percent of GDP in the euro zone and rising unemployment.

Following are key scenarios on the likely impact on economic policy and the market's reaction under different election outcomes:

PASOK SOCIALISTS WIN OUTRIGHT

PROBABILITY: High

Socialists say the economy needs a push to get going again and that fiscal policy should not act as a drag on growth. They promise a 3 billion euro stimulus package for the economy.

A new growth and stability plan will be submitted to the EU Commission as the roadmap to get Greece out of the Excessive Deficit Procedure.

Public sector pay and pensions are likely to get above-inflation raises. Capital gains will be taxed, as will dividends, beyond the current 10 percent witholding tax.

Property taxes changes will burden large real estate holdings. The socialists have said they will not reverse privatisations but seek a better deal with Deutsche Telekom ( DT - news - people ) , which recently bought into OTE Telecom, and on the recently privatised Olympic Airlines.

MARKET REACTION

In view of tough decisions ahead to deal with fiscal challenges and needed reforms, a comfortable PASOK majority in parliament would be a market friendly outcome, despite the less austere tone of the socialists' programme.

The change of guard is unlikely to be greeted with big moves in the yield spread of Greek government bonds over core European benchmark paper -- currently at 120 basis points. With the spread already reflecting a higher country risk, bond investors say they will await the major policy moves -- if those signal fiscal loosening, spreads could widen.

PASOK WINS BUT WITHOUT MAJORITY, SECOND ROUND OF ELECTIONS

PROBABILITY: Medium to High

MARKET REACTION

Prolongation of uncertainty unlikely to please markets given a tough 2010 budget ahead and the fiscal discipline needed to cut the deficit. Bond yield spreads could widen in the short term. But given that a second round at the polls will give the first party bonus seats in parliament, an eventual comfortable majority could turn out to be a market friendly outcome.

CONSERVATIVES SURPRISE WIN, OR STRIKE COALITION DEAL

PROBABILITY: Low

The conservatives face a seemingly insurmountable task of reversing the tide in less than 2 weeks with political analysts saying their strategy to campaign as fiscal truth tellers will not sell well with voters.

On incomes policy and taxes, conservatives have promised to freeze public sector wages and hirings in 2010, with pay rises thereafter to also take into account euro zone inflation rates.

State divestments set to continue to raise proceeds to pay down public debt. Nickel producer Larco, water utility EYATH, gas monopoly DEPA will seek strategic buyers, with the government likely to pursue stake sales in Athens International Airport, Hellenic Post Bank, Mont Parnes Casino and Thessaloniki Port (OLTH).

No change in corporate tax should be expected but the fight against tax evasion will intensify and many tax exemptions will be reviewed. A new 2-year extension will be sought from Brussels to bring the budget deficit under the 3 percent limit.

MARKET REACTION

If centre-right New Democracy prevails, a knee-jerk reaction could see the yield spread of Greek government bonds over bunds tighten a bit, with the market discounting a tight fiscal stance.ΕΛΛΑΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2009

εκλογες 2009 - εκλογικά αποτελέσματα βουλευτικών εκλογών

εκλογες 2009 - εκλογικά αποτελέσματα βουλευτικών εκλογών

Αναζητεί σωτηρία με στροφή προς τα δεξιά


«Κλίνατε επί δεξιά» διέταξε ο πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής λίγο προτού τελειώσει ο εκλογικός πόλεμος, εγκαταλείποντας την ύστατη στιγμή τη ρητορική του μεσαίου χώρου. Με στόχο την αποδυνάμωση του ΛΑΟΣ ο κ. Καραμανλής μετακινείται καθημερινά όλο και πιο δεξιά σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να συσπειρώσει το σκληροπυρηνικό κομμάτι των ψηφοφόρων της ΝΔ. Ο Πρωθυπουργός γνωρίζει ότι η μείωση της απόστασης από το ΠαΣοΚ την προσεχή Κυριακή περνάει μέσα από την εκλογική αποδυνάμωση του ΛΑΟΣ και γι΄ αυτό χθες το βράδυ από τη Θεσσαλονίκη με την προεκλογική του ομιλία αναφέρθηκε ιδιαίτερα στα εθνικά θέματα. Ο κ. Καραμανλής μιλώντας στην πλατεία Αριστοτέλους επέλεξε υπερπατριωτικούς τόνους, προσπαθώντας να τονώσει το εθνικοπατριωτικό προφίλ του, σε μια επιχείρηση γοητείας του σκληρού δεξιού ακροατηρίου της ΝΔ.

Ο Πρωθυπουργός, ο οποίος υψώνει τη σημαία του πατριωτισμού, επιτίθεται από τα δεξιά στον ΛΑΟΣ με συγκεκριμένες αναφορές τα τελευταία εικοσιτετράωρα και απευθύνεται ουσιαστικά στους δυσαρεστημένους ψηφοφόρους της ΝΔ που φλερτάρουν με το κόμμα του κ. Καρατζαφέρη. Στη Θεσσαλονίκη ο κ. Καραμανλής έκανε άνοιγμα στους «μακεδονομάχους» με εμφανή πρόθεση να περιορίσει και άλλο τις διαρροές προς τον ΛΑΟΣ, το οποίο συμπιέζεται αρκετά τα τελευταία εικοσιτετράωρα με παρασκηνιακές κινήσεις, παζάρια και υποσχέσεις.

Με γνώμονα ότι το κόμμα του κ. Καρατζαφέρη έχει δυνάμεις στη Μακεδονία, ο Πρωθυπουργός, σε μια ύστατη επίθεση φιλίας, «έπαιξε» με το πατριωτικό συναίσθημα των συντηρητικών ψηφοφόρων και προέταξε λέξεις-«κλειδιά» για τους σκληροπυρηνικούς ψηφοφόρους, όπως «πατρίδα», «Ελλάδα», «πατριωτισμός», «Μακεδονία», «Ιστορία», «παραδόσεις», «εθνικά δίκαια». «Πιστεύω σε μια Ελλάδα δυνατή και περήφανη. Πιστεύω σε μια Ελλάδα που δεν λυγίζει σε δύσκολους καιρούς» τόνισε ο κ. Καραμανλής και με ιδιαίτερη ένταση στη φωνή του, κάλεσε τους συγκεντρωμένους και ιδιαίτερα φανατισμένους νεοδημοκράτες να τον στηρίξουν, φωνάζοντας: «Πάμε Μακεδόνες. Πάμε μαζί».

Ο κ. Καραμανλής επιχειρώντας να «χαϊδέψει» τα αφτιά των υπερπατριωτών στην αρχή της ομιλίας του έκανε αναφορά στα εθνικά θέματα, στις σχέσεις Ελλάδας και Τουρκίας, και κυρίως στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, αλλά και στον αγωγό Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολης, επικρίνοντας το ΠαΣοΚ για τη στάση του, ενώ αναφέρθηκε με κολακευτικά λόγια και στον ποντιακό Ελληνισμό. «Η Ιστορία δεν παραγράφεται. Δεν παραχωρούμε και δεν εκχωρούμε τίποτα» είπε για το Σκοπιανό. Με φόντο εκατοντάδες ελληνικές σημαίες και αρκετές κομματικές με τον πυρσό, ο κ. Καραμανλής, αρκετά ευδιάθετος, παρά το γεγονός ότι νωρίτερα είχε μιλήσει στο Λαύριο σε ανοιχτή συγκέντρωση, προσπάθησε να εμψυχώσει τους νεοδημοκράτες και επέλεξε να δώσει ένα πιο σαφές δεξιό στίγμα, έχοντας ως στόχο και τους αποκαλούμενους «νοικοκυραίους».

Η δεξιά ρητορική του Πρωθυπουργού ανέδειξε ένα διαφορετικό πρόσωπο του κ. Καραμανλή, ο οποίος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του είπε με νόημα, αναδεικνύοντας προφανώς και τον προσωπικόκαι κατά πολλούς στη ΝΔ- μοναχικό αγώνα: «Η μόνη μου δύναμη είστε εσείς». Ιδιαίτερα συγκινημένος μετά το τέλος της ομιλίας του δεν έφυγε από την εξέδρα και παρέμεινε αρκετή ώρα, χαιρέτισε τους οπαδούς της ΝΔ και ξαναπήρε τον λόγο. Υπό το βλέμμα της συζύγου του κυρίας Νατάσας Καραμανλή που ήταν κάτω από την εξέδρα όση ώρα μιλούσε και την οποία η κρατική τηλεόραση (ΕΤ3) προέβαλε αρκετές φορές, αλλά και με την παρουσία των παιδιών του, ο κ. Καραμανλής φώναξε: «Αυτή η πόλη είναι στην καρδιά μου. Με συγκινείτε βαθύτατα. Απευθύνομαι σε όλους, να μη λείψει κανένας».

Δεν άφησε να αποδοκιμάσουν τον κ. Παπανδρέου και, αφού ζήτησε από τους νεοδημοκράτες να σταματήσουν και να υψώσουν τις ελληνικές σημαίες, επιτέθηκε στον πρόεδρο του ΠαΣοΚ, κατηγορώντας τον ότι αρνείται τον δημόσιο διάλογο. «Δεν μπορεί να τα απαντήσει και αποφεύγει τον διάλογο. Οχι μόνο μια δεύτερη δημόσια συζήτηση. Αλλά και όλες τις πρόσωπο με πρόσωπο συνεντεύξεις με δημοσιογράφους στην τηλεόραση. Εχει επιβάλει πλήρη συσκότιση! Και κρύβεται μέσα σε αυτήν! Είναι πρωτοφανές στα εκλογικά χρονικά» ανέφερε.

βιντεο σοκ!!!! Δεν ξεχνώ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2009

βίντεο σοκ!!!! Δεν ξεχνώ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2009 - βουλευτικές εκλογές 2009 - αποτελέσματα εκλογών

βίντεο σοκ!!!! Δεν ξεχνώ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2009 - βουλευτικές εκλογές 2009 - αποτελέσματα εκλογών

Γ. Παπανδρέου στη Θεσσαλονίκη 29/09/09


"Έτσι θα κυβερνήσω"


Μικρό και ευέλικτο κυβερνητικό σχήμα με συγχωνεύσεις υπουργείων και τομέων της δημόσιας διοίκησης υποσχέθηκε χθες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου κατά τη διάρκεια διακαναλικής συνέντευξη Τύπου.
Δεσμεύτηκε για ρηξικέλευθες τομές στο δημόσιο τομέα, τον οποίο, όπως είπε, θα στελεχώσουν “οι άριστοι και όχι οι αρεστοί”.
Ο Γ. Παπανδρέου, εξηγώντας τις προθέσεις του, μίλησε για υπουργικό συμβούλιο που θα λειτουργεί με μικρότερο αριθμό μελών, το οποίο θα είναι ευέλικτο, θα εργάζεται συλλογικά και για γραφείο του πρωθυπουργού “που θα παρακολουθεί με βάση χρονοδιαγράμματα τα διάφορα προγράμματα”. Αφού ζήτησε ισχυρή εντολή από τους πολίτες, αναφέρθηκε στη δημιουργία αυτόνομου υπουργείου Οικονομικών, που θα παρακολουθεί τη δημοσιονομική πολιτική και την ανάταξη της οικονομίας, ενώ το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης θα τύχει και της συνδρομής και στήριξης διεθνών οικονομολόγων, με τους οποίους έχει προσωπική επαφή ο κ. Γ. Παπανδρέου. “Θα συνδράμουν”, είπε, “με το κύρος που διαθέτουν στις διεθνείς αγορές”.

ΤΡΙΑ ΝΕΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ
Παράλληλα, υποσχέθηκε τη δημιουργία “υπουργείου Προστασίας του Πολίτη”, στο οποίο θα συγχωνευθούν η Δημόσια Ασφάλεια, η Πυροσβεστική και η Πολιτική Προστασία, και τη δημιουργία “υπουργείου Υποδομών” με τη συγχώνευση των υπουργείων Δημοσίων Έργων και Συγκοινωνιών. Επίσης αναφέρθηκε στη δημιουργία ισχυρού “υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής”, που θα προωθήσει την οικολογική προστασία και το νέο πρότυπο της πράσινης ανάπτυξης.
Σε ό,τι αφορά τη στελέχωση της δημόσιας διοίκησης, τόνισε ότι αυτή θα γίνει “από τους "άριστους και όχι τους αρεστούς" και δεσμεύτηκε ότι για την πλήρωση των θέσεων θα υπάρξει δημοσιοποίηση ακόμη και για τα ανώτερα κλιμάκια, όπως γενικοί γραμματείς υπουργείων, διοικητικά συμβούλια ΔΕΚΟ και περιφερειακά νοσοκομεία, ώστε η πλήρωση των θέσεων να γίνει με διαφάνεια και με αξιοκρατικά κριτήρια.
Σημείωσε δε ότι θα υπάρχει ασυμβίβαστο κατοχής κομματικής και κρατικής θέσης ταυτόχρονα. Όπως είπε χαρακτηριστικά, "αν ένα μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ κριθεί κατάλληλος για μια κρατική θέση, θα πρέπει να παραιτηθεί από το κομματικό όργανο". Ανακοίνωσε επίσης ότι από σήμερα θα αναρτηθεί στο διαδίκτυο η συνοπτική παρουσίαση του κυβερνητικού προγράμματος του Κινήματος.

"ΔΕΝ ΘΑ ΚΡΥΦΤΩ"
Αναφερόμενος στην πολιτική της ΝΔ, την επέκρινε στο σύνολό της και τόνισε ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να περιμένει άλλο, ενώ δεσμεύτηκε ότι "θα μπω μπροστά, δεν θα κρυφτώ, δεν θα φυγομαχήσω, δεν θα ψάχνω για άλλοθι, όσο δύσκολα κι αν είναι τα πράγματα τόσο θα δυναμώνει η βούλησή μας για τομές". Ερωτηθείς για τα στελέχη του δημοσίου τομέα και τους μισθούς των “golden boys”, είπε ότι το θέμα θα εξεταστεί ώστε οι αποδοχές να είναι δίκαιες και να μην προκαλούν, ενώ για την αναδιανομή μέσω της φορολογίας είπε ότι για τους πολίτες με εισόδημα κάτω από 30.000 ευρώ θα υπάρχουν ακόμη και μειώσεις στη φορολογία, ώστε να υπάρξει ελάφρυνση των πολιτών. Σε ό,τι αφορά τις συνεργασίες, είπε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν τις αποκλείει και πως στο παρελθόν είχε καλέσει τα κόμματα της Αριστεράς για συνεργασία, ενώ ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος είναι αποφασισμένος να προχωρήσει στις απαραίτητες αλλαγές όποιο και να είναι το εύρος της κυβερνητικής πλειοψηφίας και κατηγόρησε τη ΝΔ ότι δεν λέει την αλήθεια για την οικονομία.

πολύ γέλιο Εκλογες 2009 Ψηφισε ΤΩΡΑ!!!

εκλογες 2009 - vouleutikes ekloges 2009 - apotelesmata dimoskopiseon - apotelesmata eklogon

εκλογες 2009 - vouleutikes ekloges 2009 - apotelesmata dimoskopiseon - apotelesmata eklogon

Ομιλίες και συντεντεύξεις πολιτικών αρχηγών το τελευταίο 48ωρο πριν από τις κάλπες

συνέντευξη Τύπου δίνει η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα στο Ζάππειο Μέγαρο.

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέξης Τσίπρας θα βρεθεί το πρωί στη ΔΟΥ Νέας Ιωνίας και θα επισκεφθεί την αγορά της περιοχής, ενώ στις 13:30 θα μιλήσει στους εργαζόμενους της Ν.Ιωνίας.

Στις 20:30 θα μιλήσει σε προεκλογική συγκέντρωση στην Καλαμάτα.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης θα επισκεφθεί στις 12 το μεσημέρι το Γηροκομείο Αθηνών.

Ο επικεφαλής των Οικολόγων-Πράσινων, Νίκος Χρυσόγελος θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στις 12 το μεσημέρι στο εκλογικό κέντρο του κόμματος στα Χανιά.

Την κεντρική προεκλογική ομιλία του πραγματοποιεί ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αναγέννησης Στέλιος Παπαθεμελής στις 20:30 στη Θεσσαλονίκη.

φάρσες σε πολιτικούς Farsa Giakoumatos - Ellhnofreneia - Olo

apotelesmata eklogwn 2009 - αποτελέσματα βουλευτικών εκλογών 2009 -

apotelesmata eklogwn 2009 - αποτελέσματα βουλευτικών εκλογών 2009 -

χιούμορ και πολιτική ΕΛΛΗΝΟΦΡΕΝΕΙΑ -ΦΑΡΣΑ στο γραφείο του Ε.Αντώναρου

ΕΛΛΗΝΟΦΡΕΝΕΙΑ -ΦΑΡΣΑ στο γραφείο του Ε.Αντώναρου


ΧΙΟΥΜΟΡ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - εκλογες 2009 - αποτελέσματα εκλογών 2009

Ο Κ.Καραμανλής φέρνει στην εξουσία το «βαθύ ΠΑΣΟΚ» λέει ο Γ.Καρατζαφέρης


Επίθεση στον Κώστα Καραμανλή εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, στη διάρκεια της διακαναλικής συνέντευξης στο Ζάππειο.

Ο Γιώργος Καρατζαφέρης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι φέρνει στην εξουσία, όχι απλά τον Γιώργο Παπανδρέου, αλλά το «βαθύ ΠΑΣΟΚ».

Ο κ. Καρατζαφέρης τόνισε ότι στις εκλογές η χώρα πορεύθηκε με μοναδικό ζήτημα την πορεία της οικονομίας, την ώρα που άλλα σημαντικά ζητήματα -όπως η υπόθεση Siemens- «εξαφανίστηκαν».

Παράλληλα, τόνισε ότι δεν γίνεται καμία συζήτηση για τα εθνικά θέματα, όπως τις τουρκικές προκλήσεις, το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ και το Κυπριακό.

Μάλιστα για το Κυπριακό αναφέρθηκε στο σχέδιο Ανάν, κατηγορώντας τον Κώστα Καραμανλή ότι ψεύδεται όταν λέει ότι τάχθηκε κατά του σχεδίου Ανάν.

Ο κ. Καρατζαφέρης επικαλέστηκε το διάγγελμα του πρωθυπουργού -το 2004- όπου έλεγε ότι τα θετικά σημεία του σχεδίου Ανάν είναι υπέρτερα των αρνητικών.

Για την οικονομία, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ επανέλαβε την πρότασή του για διαχωρισμό των υπουργείων Οικονομίας και Οικονομικών σε υπουργείο Συντονισμού και υπουργείο που θα είναι αρμόδιο για τα έσοδα.

Παράλληλα, τόνισε ότι για να βγει η χώρα από την κρίση χρειάζονται κεφάλαια και όχι δανεισμός και επανέφερε την πρόταση για αλλαγή του «Τειρεσία», αλλα και «πάγωμα» του πόθεν έσχες για τρία χρόνια, ώστε να επιστρέψουν στην Ελλάδα κεφάλαια που τώρα βρίσκονται στις ξένες τράπεζες.

Σε ερώτηση για τις εξελίξεις στη ΝΔ μετά τις εκλογές, ο κ. Καρατζαφέρης προέβλεψε τριγμούς στο κόμμα, όπως είχε συμβεί και με το ΠΑΣΟΚ.

Στο κατά πόσο ο ίδιος θα συνεργαστεί με τη ΝΔ, κάτω από άλλη ηγεσία, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ είπε: «ας βρει πρώτα την περπατησιά της η ΝΔ και μετά βλέπουμε».

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ εκτίμησε ότι δεν θα έχει αυτοδυναμία το ΠΑΣΟΚ και ευχήθηκε να μπει ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή.

Για την φορολόγηση της Εκκλησίας είπε πως, «ό,τι παράγει πλούτο, πρέπει να φορολογείται και η Εκκλησία δεν μπορεί να είναι επιχειρηματίας».

Το 2o δεκάλεπτο του ΣΥΡΙΖΑ για τις Εκλογές 2009

Το ΠΑΣΟΚ ζητά λευκή επιταγή χωρίς να ανοίγει τα χαρτιά του, λέει ο Αλ.Τσίπρας


Ψήφο συνείδησης ζήτησε από τους πολίτες ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος περιόδευσε στην Κομοτηνή. Ο κ. Τσίπρας είπε ότι η ΝΔ έχει οδηγήσει την κοινωνία σε κατάρρευση, ενώ κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι μοιράζει υποσχέσεις ζητώντας παράλληλα λευκή επιταγή.

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ αναφέρθηκε στο πρόβλημα της ανεργίας στη Θράκη, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στις εργαζόμενες και στους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις «Λαναρά«, οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι επί μήνες.

«Είδαμε τους εργαζόμενους της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών, που είναι 20 μήνες απλήρωτοι και βρέθηκαν έξω από την Αγροτική Τράπεζα για να διεκδικήσουν αυτό που δικαιούνται. Από μια τράπεζα η οποία πήρε μεγάλο μέρος των εγγυήσεων και των ρευστών των 28 εκατ. και δεν έχει δώσει τίποτα στην πραγματική οικονομία» συνέχισε.

Ο Αλέξης Τσίπρας δεσμεύτηκε ότι με ένα καλό εκλογικό αποτέλεσμα, ο ΣΥΡΙΖΑ θα εξακολουθήσει να βρίσκεται δίπλα στην ξεχασμένη κοινωνία, δίπλα στους ανέργους, τους εργαζόμενους και τους νέους.

«Η παρουσία μας όλα τα προηγούμενα χρόνια είναι εγγύηση ότι και την επομένη των εκλογών θα σταθούμε μπροστά, μέσα στη Βουλή, μέσα στους αγώνες, στηρίζοντας τις κοινωνικές ανάγκες και τους εργαζόμενους, στηρίζοντας την κοινωνία που περνάει δύσκολα. Αυτό κάναμε κι αυτό θα κάνουμε και την επομένη των εκλογών» κατέληξε.