2015 EKLOGES - βουλευτικές εκλογες 2015, 2012, GREEK ELECTIONS GALLOP ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ 2015EKLOGES

Κατερίνα Μπατζελή. Πόσα ένσημα έχει;

Τις τελευταίες ώρες κυκλοφορεί μια ανάρτηση σε πολλά blogs (αυτή) με τα προσόντα της άξιας υπουργού αγροτικής ανάπτυξης κας Κατερίνας Μπατζελή και αναφορά στο πόσο καλή επιλογή ήταν από το Γ. Παπανδρέου.
Δεν τη ξέρω τη γυναίκα και μακάρι να τα πάει καλά.
Όμως διαβάζοντας το βιογραφικό της μου γεννήθηκε μια απορία:

Πότε δούλεψε στη ζωή της η κα. Κατερίνα Μπατζελή;
Καλή και ωραία η συνδικαλιστική και κομματική δράση όπως και η συμμετοχή σε δεκάδες επιτροπές.
Από δουλειά όμως;
Πότε κόλλησε ένσημο η υπουργός αγροτικής ανάπτυξης;
Αυτό είναι το νέο ύφος και ήθος της κυβέρνησης του Γ. Παπανδρέου;
Φοβάμαι ότι δεν ξεκινήσαμε καλά.
Και είμαστε ακόμα στην αρχή....
...
Απάντηση : Η κυρία Μπατζελή έχει ακριβώς τον ίδιο αριθμό ενσήμων με τον Κώστα Καραμανλή, τη Ντόρα Μπακογιάννη, τον Γιώργο Παπανδρέου, την Αλέκα Παπαρήγα και τον Αλέξη Τσίπρα. Θα γνωρίζετε φαντάζομαι, πόσα ένσημα έχουν όλοι αυτοί.

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΝΔ

Πού είναι τα κινητά βρεεε;

Πέρασε από το υπουργείο Δικαιοσύνης, μετά και το Ναυτιλίας. Έδωσε «βαρύγδουπες» συνεντεύξεις, υπερασπιζόμενος το έργο και το αδιάβλητο της Δικαιοσύνης. Ο λόγος για τον Αναστάση Παπαληγούρα, ο οποίος είχε συνολικά ούτε έναν, ούτε δύο, αλλά 35 συμβούλους!

Όλοι τους είχαν κι από ένα υπηρεσιακό κινητό. Αυτά τα κινητά δεν τα επέστρεψαν, ως όφειλαν, οι κύριοι σύμβουλοι του Αναστάση, με αποτέλεσμα τώρα να τα ψάχνει η νέα ηγεσία, μπας και τα πάρει πίσω.

Ο κ. Παπαληγούρας, αναρωτιόμαστε, δεν σκέφθηκε ότι τα 35 κινητά των συμβούλων του πρέπει να επιστραφούν, καθότι είναι υπηρεσιακά;

Επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο πραγματοποιεί στις 19 Οκτωβρίου ο Γ.Παπανδρέου


Την πρώτη επίσημη επίσκεψή του στην Κύπρο θα πραγματοποιήσει στις 19 Οκτωβρίου ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου.

Στην τελευταία του συνάντηση με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, ο κ. Παπανδρέου είχε τονίσει ότι «η Ελλάδα είναι ξανά πλάι στην Κύπρο και στον κυπριακό λαό με πράξει και όχι με λόγια».

Ο κ.Παπανδρέου τόνισε ότι χρειάζεται ο άμεσος συντονισμός των δύο κυβερνήσεων Αθήνας και Λευκωσίας για την επίτευξη των κοινών στόχων, ιδιαίτερα ενόψει των κρίσιμων αποφάσεων στην ΕΕ τον Δεκέμβριο.

Μήνυμα διαδόχων στον Καραμανλή


Η επιλογή του Κ.Καραμανλή να προχωρήσει άμεσα σε μονοήμερο έκτακτο συνέδριο για την εκλογή νέου προέδρου στις 7 Νοεμβρίου φαίνεται τελικά ότι δεν βρίσκει σύμφωνο σχεδόν κανένα στη Νέα Δημοκρατία.


Την Πέμπτη και οι τέσσερις (πιθανοί και ανεπίσημοι μέχρι σήμερα) υποψήφιοι διατύπωσαν θετική άποψη για διεύρυνση του εκλογικού σώματος από το οποίο θα αναδειχθεί ο νέος πρόεδρος του κόμματος, προβάλλοντας ωστόσο διάφορες παραμέτρους που πρέπει να προσεχθούν για να προστατευτεί το κύρος της διαδικασίας.

Ο Αντ.Σαμαράς δήλωσε έτοιμος για μάχη «σε μικρό ή μεγάλο γήπεδο, αλλά με αδιάβλητες διαδικασίες», ο Παν.Ψωμιάδης εμφανίστηκε «θυμωμένος», ο Δημ.Αβραμόπουλος χαρακτήρισε ώριμες τις συνθήκες, ενώ το χορό είχε ανοίξει η Ντ.Μπακογιάννη που τόνισε ότι συμφωνεί δεδηλωμένα ήδη από το 2000, αλλά υπάρχει καταστατικό που δεν μπορεί να γίνει κουρελόχαρτο. Θετικός και ο Λευτ.Ζαγορίτης.

Κατά συνέπεια ο Κ.Καραμανλής φαίνεται ότι είχε μόνο λίγες ημέρες ξεκούρασης, πριν αρχίσει και πάλι, για άλλη αιτία, να δέχεται εσωκομματικά βέλη για τις επιλογές του.

Σημειώνεται επίσης ότι την αντίδραση στελεχών της ΝΔ προκάλεσε και η συμμετοχή στην Επιτροπή Συνεδρίου της ΝΔ της κυρίας Μπακογιάννη και του κ. Μεϊμαράκη, λόγω του ότι θα είναι -εκτός απροόπτου- υποψήφιοι για την ηγεσία του κόμματος. Ηδη πάντως η πρώτη ανακοίνωσε στον Δ.Σιούφα ότι δεν θα μετέχει σε αυτήν, όπως είχε προαναγγείλει.

Η Οργανωτική Επιτροπή του Εκτάκτου Συνεδρίου για την εκλογή νέου Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας συνεδριάζει την Παρασκευή στις 12.00 στη Ρηγίλλης, υπό την προεδρία του Δ.Σιούφα.

Θέμα καταστατικού

Η αλυσιδωτή αντίδραση ξεκίνησε το πρωί, με την Ντ.Μπακογιάννη να δηλώνει προσερχόμενη στη Βουλή ότι «η Νέα Δημοκρατία υπέστη μία μεγάλη ήττα και είναι λογικό να υπάρχει προβληματισμός και εντάσεις. Είναι λογικό να υπάρχει προβληματισμός και κάποιες εντάσεις, δεν πρέπει να χάσουμε το στόχο, που είναι η ανασυγκρότηση της παράταξης για να ανταποκριθούμε στο ρόλο μας και να παρουσιάσουμε μία αξιόπιστη αξιωματική αντιπολίτευση.

Από το 2000 έχω ταχθεί υπέρ της εκλογής προέδρου από τη βάση, αλλά στη Νέα Δημοκρατία έχουμε καταστατικό και δεν είναι κουρελόχαρτο. Ο πρόεδρος Κ.Καραμανλής έχει ξεκινήσει με βάση αυτό τις διαδικασίες για το συνέδριο. Εάν υπάρξει οποιαδήποτε συμφωνία που να οδηγεί σε διεύρυνση του εκλογικούς σώματος για την ανάδειξη του προέδρου, θα με βρει σύμφωνη».

Εχουν ωριμάσει οι συνθήκες

Λίγα λεπτά αργότερα ακολούθησε η θετική αντίδραση του Δημ.Αβραμόπουλου από τη Ρηγίλλης. Ο πρώην υπουργός αφού ανέφερε ότι είχε συνεργασία με τον Κώστα Καραμανλή όπου συζήτησαν τα θέματα της κρίσιμης φάσης για την παράταξη και το μέλλον, σημείωσε ότι κατέθεσε «πρόταση, επικαιροποιώντας παλαιότερη, για εκλογή προέδρου από τη βάση. Να στηθούν κάλπες σε όλη την Ελλάδα, για τα μέλη και τους φίλους του κόμματος».

«Προ ολίγου πληροφορήθηκα ότι την πρόταση αυτή έχει αποδεχθεί και η Ντόρα Μπακογιάννη», συνέχισε. «Εχουν ωριμάσει οι συνθήκες για κάτι τέτοιο, ώστε μέσα από διαβουλεύσεις να συμφωνήσουμε. Αυτό που θα αναδειχθεί τελικά είναι η ομοφωνία και η ομοψυχία ώστε ενωμένοι να προχωρήσουμε μπροστά».

Και επίσημα υποψήφιος με σκληρή γλώσσα

«Δηλώνω παρών για μια μεγάλη νικηφόρα κεντροδεξιά παράταξη», δήλωσε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, σε συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε το μεσημέρι.

Ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης ζήτησε μάλιστα από τον Κώστα Καραμανλή να προωθηθεί ένα μοντέλο διαρχίας, ώστε «να παραμείνει στην ηγεσία της παράταξης και ενωμένοι, μαζί με νέους ανθρώπους, παίρνοντας γενναίες αποφάσεις, αλλάζοντας πολλά, μακριά από συναισθηματισμούς και ισορροπίες, να προσπαθήσουμε μαζί».

«Η απόφασή μου να διεκδικήσω την προεδρία υποδηλώνει ότι στέκομαι δίπλα στον προδομένο αλλά υπερήφανο λαό της Νέας Δημοκρατίας και ότι όλοι μαζί με ψυχραιμία και ενότητα μπορούμε να κρατήσουμε όρθια την παράταξη. Η Νέα Δημοκρατία θα ξαναβρεί το δρόμο της. Πολλά όμως πρέπει να αλλάξουν».

«Δεν είμαι προπομπός κανενός. Με χαρακτήρισαν λαγό. Αλεπού μπορεί να είμαι, λαγός όχι», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ψωμιάδης και συνέχισε:

«Με την ανακοίνωση της υποψηφιότητας μου, τάραξα τα λιμνάζοντα ύδατα. Δέχομαι καθημερινές πιέσεις για να κάνω πίσω και να στηρίξω κάποιο άλλο πρόσωπο. Δυστυχώς, χτυπούν λάθος πόρτα, διότι η δική μου είναι η πόρτα του απλού, πικραμένου και απογοητευμένου λαού, του λαού που θεωρούν ότι πρέπει να είναι νεροκουβαλητής και χειροκροτητής».

«Ξέρω -είπε- ότι θα με πολεμήσουν μηχανισμοί. Θα υπάρξουν σημαδεμένες τράπουλες. Πάντα συμβαίνουν αυτά. Όμως έχω μάθει να αγωνίζομαι, με τη βοήθεια των συνεργατών μου, της οικογένειάς μου και του Θεού».

«Πολλές φορές με χαρακτήρισαν γραφικό. Το αποτέλεσμα της 4ης Οκτωβρίου δικαιώνει εμένα και εκθέτει τους επικριτές μου. Τριάντα χρόνια να πρωτεύεις στην πολιτική και να είσαι γραφικός, δε στέκει. Τελικά, γραφικοί, ανίκανοι και τραγικοί είναι αυτοί που πούλησαν τον Καραμανλή και έφεραν το κόμμα μας σ’ αυτή την εξευτελιστική θέση», υπογράμμισε με νόημα ο υποψήφιος για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας.


Η «ανοιχτή διαδικασία» επί τάπητος στην Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου της ΝΔ


Επί τάπητος τίθεται σήμερα, Παρασκευή, στη συνεδρίαση της Οργανωτικής Επιτροπής του Έκτακτου Συνεδρίου της ΝΔ το ζήτημα της διαδικασίας εκλογής νέου προέδρου. Οι δελφίνοι ζητούν «ανοιχτές διαδικασίες», ενώ ο Κ.Καραμανλής διαμήνυσε ότι είτε έχει αναδειχθεί διάδοχος, είτε όχι, στις 8 Νοεμβρίου αποχωρεί.

Υπέρ της διαδικασίας εκλογής του νέου αρχηγού της ΝΔ με ανοιχτές διαδικασίες τάχθηκαν χθες, Πέμπτη, όλα τα κορυφαία στελέχη της ΝΔ, συμφωνώντας να επιλεγεί ο διάδοχος του Κ.Καραμανλή από όλα τα μέλη του κόμματος.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα Το Βήμα, το γεγονός ότι συμφώνησαν δεν σημαίνει απαραίτητα πως αυτή θα είναι και η διαδικασία που θα ακολουθηθεί, καθώς υπάρχουν ορισμένα πρακτικά προβλήματα.

Πάντως, το μεσημέρι συγκαλείται, υπό την προεδρία του Δ.Σιούφα, η Οργανωτική Επιτροπή του εκτάκτου Συνεδρίου για να ρυθμίσει όλες τις λεπτομέρειες και να ολοκληρώσει το «κοσκίνισμα» των συνέδρων αποκλείοντας τα στελέχη που έχουν προσχωρήσει στον ΛΑΟΣ.

Η βασική δυσκολία στο άνοιγμα των διαδικασιών είναι πως απαιτούν περισσότερο χρόνο, ενώ ο κ. Καραμανλής διεμήνυσε στα στελέχη του πως στις 8 Νοεμβρίου αποχωρεί, είτε έχει εκλέξει αρχηγό η ΝΔ είτε όχι.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα, ο απερχόμενος πρόεδρος της ΝΔ φέρεται να είπε στους συνεργάτες του, διαμηνύοντας παράλληλα προς όλες τις κατευθύνσεις: «Εγώ στις 8 Νοεμβρίου φεύγω».

«Αν συμφωνηθεί μεταξύ σας να ανοίξουν οι διαδικασίες και να εκλεγεί πρόεδρος από τη βάση εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα» φέρεται να τόνισε ο κ. Καραμανλής, διευκρινίζοντας όμως πως ο ίδιος δεν προτίθεται να παραμείνει στη Ρηγίλλης και μετά το συνέδριο του κόμματος που θα πραγματοποιηθεί στις 7 Νοεμβρίου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Έτσι, στην πραγματικότητα η Οργανωτική Επιτροπή που συνεδριάζει -χωρίς την παρουσία της Ντ.Μπακογιάννη που παραιτήθηκε, αλλά και ίσως χωρίς τον Ευ.Μεϊμαράκη που προβληματίζεται για το αν θα παραστεί- καλείται να αποφασίσει αν θα επιβάλει εκλογή από αυτό το συνέδριο ή αν θα αναβάλει την εκλογή για ορισμένες ημέρες και προχωρήσει χωρίς την παρουσία του κ. Καραμανλή.

Όπως πληροφορείται Το Βήμα, η Ρηγίλλης έκλεισε για τη διεξαγωγή του συνεδρίου το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, όχι μόνο για το Σάββατο 7 Νοεμβρίου, αλλά και για τις επόμενες ημέρες, καθιστώντας σχεδόν βέβαιο πως οι εργασίες του συνεδρίου θα διαρκέσουν πάνω από μία ημέρα, μετατρέποντας το έκτακτο συνέδριο σε τακτικό ή σε διαρκές ως την ανάδειξη του νέου αρχηγού.

ΧΙΟΥΜΟΡ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ... τα καλύτερα


Προς κατάργηση 1.162 επιτροπές και υπηρεσίες με 11.433 άτομα


Bιομηχανία συγκρότησης επιτροπών με αμειβόμενα μέλη και ίδρυσης νέων δημόσιων υπηρεσιών για το βόλεμα ημετέρων είχαν στήσει οι υπουργοί της N.Δ.

Mε 144 νομοθετήματα της κυβέρνησης της N.Δ., ιδρύθηκαν συνολικά 695 νέες Δημόσιες Yπηρεσίες, συστήθηκαν 11.443 νέες θέσεις προσωπικού και συγκροτήθηκαν 467 αμειβόμενες νέες επιτροπές και ομάδες εργασίας.

Σημειώστε τη λέξη νομοθετήματα, γιατί υπάρχει και άγνωστος αριθμός επιτροπών και μελών που βολεύτηκαν σε αυτές που ιδρύθηκαν με απλές υπουργικές αποφάσεις! Mόνο για τις επιτροπές της πρώτης κατηγορίας, λοιπόν, από τις Eκθέσεις του Γενικού Λογιστηρίου του Kράτους προκύπτει ότι την τελευταία 5ετία ο προϋπολογισμός επιβαρύνεται ετησίως συνολικά με 222.228.679 ευρώ, καθώς και με εφάπαξ δαπάνη 75.272.900 ευρώ για την έναρξη λειτουργίας των νέων Yπηρεσιών.

Σημειωτέον ότι στην παραπάνω καταγραφή των νέων υπηρεσιών, θέσεων, επιτροπών κ.λπ. δεν περιλαμβάνονται θέσεις και δαπάνες που αφορούν τους ευαίσθητους τομείς της Παιδείας και Yγείας-Πρόνοιας.

Ενήμερος
Προς κατάργηση 1.162 επιτροπές και υπηρεσίες με 11.433 άτομα
Για την κατάσταση αυτή ο Γ. Παπανδρέου ενημερώθηκε προ των εκλογών από τον τότε αντιπρόεδρο της Bουλής Φ. Πετσάλνικο, ο οποίος παρακολουθούσε κάθε σχετική διάταξη που περνούσε από τη Bουλή.

H έρευνα του βουλευτή Kαστοριάς, ο οποίος την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να εκλεγεί στη θέση του προέδρου της Bουλής εξελίχθηκε σε δύο στάδια. Aπό την προσεκτική μελέτη των 63 πρώτων νόμων της κυβέρνησης μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2006 είχε ήδη εντοπίσει την ίδρυση 309 νέων Δημόσιων Yπηρεσιών, τη συγκρότηση 430 νέων αμειβόμενων Eπιτροπών και Oμάδων Eργασίας και τη σύσταση 5.812 νέων θέσεων προσωπικού, με συνολική ετήσια επιβάρυνση των προϋπολογισμών κατά 123.698.791 ευρώ και εφάπαξ δαπάνη 27.562.300 ευρώ για την έναρξη λειτουργίας.

Aκολούθησε νέα έρευνα των 81 νόμων που ψήφισε η κυβέρνηση της N.Δ. από τον Oκτώβριο του 2006 έως τον Iανουάριο του 2009. Στο διάστημα αυτό προστέθηκαν 386 νέες Δημόσιες Yπηρεσίες, συστάθηκαν 5.641 νέες θέσεις προσωπικού και συγκροτήθηκαν 37 νέες αμειβόμενες Eπιτροπές.

Aπό τις εκθέσεις του Γενικού Λογιστηρίου του Kράτους προκύπτει ότι οι νέες υπηρεσίες, θέσεις κ.λπ., που δημιουργήθηκαν στο διάστημα αυτό, προκαλούν επιπλέον ετήσιες δαπάνες σε 98.529.888 ευρώ, καθώς και εφάπαξ δαπάνη 47.710.600 ευρώ για την έναρξη λειτουργίας των.

Ερώτηση
«Mε ερώτησή μου προς τον κ. πρωθυπουργό στις 14.9.2006 και μετά από προσεκτική μελέτη 63 νόμων, που είχε ψηφίσει η κυβέρνηση της NΔ από τον Aπρίλιο του 2004 έως τον Aύγουστο του 2006» επισημαίνει ο Φ. Πετσάλνικος «είχα επισημάνει τη συνεχή διόγκωση του δημόσιου τομέα, με αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός σπάταλου κράτους και κατ΄ επέκταση την οικονομική επιβάρυνση του φορολογούμενου πολίτη».

H ερώτηση αυτή, όμως, ουδέποτε έλαβε απάντηση, όπως και όσες ακολούθησαν, παρά τις συνεχείς καταγγελίες από τα στελέχη της τότε αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Συγκεκριμένα την περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από τη NΔ ιδρύθηκαν: 5 νέα NΠΔΔ, 13 νέα NΠIΔ, 5 νέες Eθνικές Aρχές, 4 νέες Γενικές Γραμματείες, 5 νέες Eιδικές Γραμματείες, 1 νέα Γενική Eπιθεώρηση, 9 νέες Γενικές Διευθύνσεις, 102 νέες Διευθύνσεις, 232 νέα Tμήματα, 285 νέες Eιδικές Yπηρεσίες, 30 νέα Aυτοτελή Γραφεία και 4 νέα Kέντρα και Iνστιτούτα.

Aκόμη, συγκροτήθηκαν: 435 νέες Eπιτροπές και 32 νέες Oμάδες Eργασίας και συστήθηκαν: 172 νέες θέσεις Συμβούλων-Συνεργατών σε Yπουργεία και Διοικήσεις Oργανισμών, 659 νέες θέσεις Eιδικού Προσωπικού, 3.210 νέες θέσεις Διοικητικού Προσωπικού, 3.300 νέες θέσεις ειδικής 3ετούς σύμβασης, 16 νέες θέσεις Aναπληρωτών Προϊσταμένων και Διευθυντών Yπουργείων, 52 νέες θέσεις μελών Δ.Σ. Oργανισμών και Tαμείων και 4.029 θέσεις Aγροφυλάκων.

Μέτρο
O Γ. Παπανδρέου αποφάσισε έτσι να θέσει το θέμα στην πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου. «Σε ό,τι αφορά ένα πρώτο μέτρο, θα ζητήσω απ’ όλους σας, στα υπουργεία σας, να ζητήσετε τις παραιτήσεις όλων των επιτροπών που υπάρχουν, γιατί ξοδεύονται τεράστια ποσά ουσιαστικά για κομματικής φύσης επιτροπές, με παχυλές αμοιβές».

O πρωθυπουργός προχώρησε ένα ακόμη βήμα. Zήτησε από τους υπουργούς του να καλέσουν όλες τις επιτροπές «με την παραίτησή τους να σας παραδώσουν και τον απολογισμό του έργου τους, για να έχουμε μια αξιολόγηση και για το τι έργο παράγουν». Aκολούθως θα ληφθεί η απόφαση ποιες επιτροπές θα καταργηθούν οριστικά και ποιες θα περάσουν και στη νέα εποχή. Aν βεβαίως κάποιες απ’ αυτές τις επιτροπές είναι απαραίτητες, μπορούν να επανασυσταθούν με απόφασή σας.

Παραδείγματα
Eνδεικτικά αναφέρονται ορισμένα παραδείγματα αμειβόμενων Eπιτροπών και Oμάδων Eργασίας που οδεύουν προς κατάργηση:

56 Eπιτροπές (1 ανά νομό) για την κατάρτιση πινάκων κατάταξης υποψηφίων για την απευθείας πρόσληψη προσωπικού (ν. 3345/2005) (YΠEΣ).

3μελείς Eπιτροπές (απροσδιόριστος αριθμός) για συνεντεύξεις αξιολόγησης υποψηφίων. (ν.3320/2205) (YΠEΣ).

13 Eπιτροπές για τον προσδιορισμό των αναγκών σε εργατικό δυναμικό από υπηκόους τρίτων χωρών (ν.3386/2005) (YΠEΣ).

13 Eπιτροπές (1 ανά Περιφέρεια) για τη σκοπιμότητα άσκησης ανεξάρτητης οικονομικής δραστηριότητας υπηκόων τρίτων χωρών. (ν.3386/2005) (YΠEΣ).

56 Eπιτροπές για την παρακολούθηση του προγράμματος «ΘHΣEAΣ» (ν. 3274/2004) (YΠEΣ).

Eπιτροπή για την κρίση συμβατότητας δράσεων των N.A. (ν. 3345/2005) (YΠEΣ).

Συμβουλευτική Eπιτροπή (25μελής) για εκτέλεση προγράμματος «Διοικητική Mεταρρύθμιση 2007-2013 για επιστημονική στήριξη προγράμματος (ν. 3731/2008),(YΠEΣ),

33 Oμάδες σχεδιασμού προγράμματος για το σχεδιασμό του Eθνικού Στρατηγικού Σχεδίου Aνάπτυξης (ν.3312/2005) (Yπ. Oικονομίας).

Aύξηση των μελών των 56 Eπιτροπών Mετανάστευσης (1 ανά νομό). (ν. 3386/2005)(YΠEΣ).

Eπιτροπή για την υποβοήθηση του έργου παρακολούθησης της Mεταναστευτικής Πολιτικής (ν.3386/2005) (YΠEΣ).

Eπιτροπή Προγράμματος «ΠOΛITEIA» (ν. 3345/2005) (YΠEΣ),

Eπιτροπή Συντονισμού Δράσεων, (ν. 3345/2005) (YΠEΣ),

Eπιτροπή για καταγραφή προβλημάτων από άσκηση ελέγχου νομιμότητας δαπανών N.A. (ν.3448/2006) (YΠEΣ).

Eπιτροπή για την αντιμετώπιση ζητημάτων από εφαρμογή προληπτικού ελέγχου Eλεγκτικού Συνεδρίου (ν. 3448/2006), (YΠEΣ).

Eπιτροπή Προώθησης Διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων (ν.3371/2005) (Yπ. Oικονομίας),

Eπιτροπή εξέτασης ενδικοφανών προσφυγών (ν.3325/2005) (YΠAN),

Eπιτροπές εμπειρογνωμόνων στη Γ.Γ. Kαταναλωτή (Oι αμοιβές εξαρτώνται από τον αριθμό των επιτροπών και των μελών-ύστερα από KYA). (ν. 3587/2007), (YΠAN).

Eπιτροπή για την παρακολούθηση της εκπλήρωσης των στόχων του ιδρυόμενου Παρατηρητηρίου Nεανικής Eπιχειρηματικότητας, (N.3577/2007) (YΠEΠΘ),

13 Aγρονομικά Συμβούλια (ν.3585/2007) (YΔT).

Όσοι είχαν πάρεργο σε αυτές τις επιτροπές θα δουν την πόρτα της εξόδου από τα δημόσια ταμεία, ενώ στην περίπτωση που σε κάποιες υπηρεσίες εντοπιστούν κανονικοί υπάλληλοι, αυτοί θα αξιοποιηθούν σε άλλα καθήκοντα. Στόχος της νέας κυβέρνησης δεν είναι απλά να κόψει χρήματα, αλλά να αυξήσει και το παραγόμενο προϊόν, σε όφελος των φορολογούμενων πολιτών.

Πρώτη συνάντηση με Ερντογάν και Μιλόσοσκι για τον Γ.Παπανδρέου


Το πρώτο τετ-α-τετ με τον Τούρκο πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν και τον υπουργό Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Μιλόσοσκι θα έχει σήμερα, Παρασκευή, στην Κωνσταντινούπολη ο Γιώργος Παπανδρέου.

Ο κ. Παπανδρέου μεταβαίνει στην Κωνσταντινούπολη συνοδευόμενος από τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα προκειμένου να συμμετάσχει Άτυπη Συνάντηση Υπουργών Εξωτερικών της Διαβαλκανικής Συνεργασίας.

Λίγο πριν, θα συναντηθεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, ενώ μετά το τέλος της συνόδου των υπουργών Εξωτερικών θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στη σύνοδο παίρνουν μέρος η Αλβανία, η Βουλγαρία, η Βοσνία, η Ελλάδα, η Κροατία, το Μαυροβούνιο, η ΠΓΔΜ, η Μολδαβία, η Ρουμανία η Σερβία και η Τουρκία.

Ερωτηθείς για τη συμμετοχή του κ. Παπανδρέου στη σύνοδο, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωσε ότι είναι «αιτία χαράς» και πρόσθεσε «θα χαρώ πολύ αν συναντηθώ μαζί του».

ΧΙΟΥΜΟΡ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ...τα καλυτερα από εχθές