2015 EKLOGES - βουλευτικές εκλογες 2015, 2012, GREEK ELECTIONS GALLOP ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ 2015EKLOGES

Ελληνοφρένεια - Κτηνοβασία

Την υποψηφιότητά του ανακοίνωσε επισήμως ο Δημήτρης Αβραμόπουλος

Την υποψηφιότητά του για την ηγεσία της ΝΔ ανακοίνωσε επισήμως και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, επαναλαμβάνοντας τη θέση του για εκλογή προέδρου από τη βάση, λέγοντας πως ισχυρότερη νομιμότητα από την επιλογή των πολιτών δεν υπάρχει.

Ανακοινώνοντας την υποψηφιότητά του ο κ. Αβραμόπουλος είπε ότι η ΝΔ χρειάζεται ένα νέο ξεκίνημα. «Το μήνυμα των εκλογών ήταν ηχηρό. Οι πολίτες μας είπαν: 'Aλλάξτε τα όλα'. 'Αλλάξτε και σεις'» είπε.

Ο κ. Αβραμόπουλος έκανε λόγο για μία «νέα, σύγχρονη, κεντροδεξιά παράταξη» και «μία παράταξη αξιών, όχι μία παράταξη μηχανισμών».

Ο ίδιος τόνισε ότι «η πρότασή μου για εκλογή του νέου Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας από την κοινωνική μας βάση είναι ο μόνος δρόμος για να αλλάξουμε εποχή. Να εμβαθύνουμε τη δημοκρατία και να δώσουμε φωνή και ρόλο στην κοινωνία των πολιτών, που προσβλέπει σε εμάς. Είναι ο μόνος τρόπος να διασφαλίσουμε την ενότητα και την προοπτική της παράταξής μας».

«Ισχυρότερη νομιμότητα από την επιλογή των πολιτών δεν υπάρχει. Ισχυρότερη αντιπολίτευση, με μία ηγεσία προερχόμενη από τη βάση, δεν υπάρχει. Ισχυρότερη ηγεσία για το αύριο, με όλους τους πολίτες δίπλα της, δεν υπάρχει. Τώρα είναι η ώρα να μιλήσουν τα μέλη και οι φίλοι της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης» δήλωσε.

«Προσβλέπουμε ως εγγυητή της πορείας μας προς το Συνέδριο, στον Κώστα Καραμανλή», είπε και πρόσθεσε ότι οι αλλαγές στο εσωτερικό του κόμματος πρέπει να συνδυασθούν «με ένα βαθύ διάλογο για την πολιτική ταυτότητα της παράταξής μας, την ιδεολογία, τις αξίες της».

Εκφράζοντας την άποψή του για την ταυτότητα της παράταξης, ο κ. Αβραμόπουλος μίλης για μία «σύγχρονη κεντροδεξιά παράταξη, που θα βασίζεται στις ιστορικές μας παρακαταθήκες, στα χαρίσματα του λαού μας, στην κοινή μας συνείδηση και στο κοινό μας όνειρο. Μία παράταξη, απηλλαγμένη από τον επιζήμιο λαϊκισμό».

«Όλα αυτά τα χρόνια, πολιτεύομαι χωρίς προσωπικούς μηχανισμούς, χωρίς παρασκήνιο. Δύναμή μου εσείς, η κοινωνία. Από εκεί προέρχομαι, από εκεί αντλώ την έμπνευσή μου. Η δύναμη να συσπειρώνω ευρύτερα κοινωνικά στρώματα, να συνθέτω, να δημιουργώ νέα δεδομένα στο δημόσιο βίο της πατρίδας μου. Έτσι με γνωρίσατε, από το ξεκίνημά μου, πριν από δεκαέξι χρόνια. Έτσι πολιτεύομαι και θα συνεχίσω να πολιτεύομαι» είπε.

Απευθυνόμενος δε στους ανθυποψηφίους του, τους κάλεσε «στο όνομα της ομοψυχίας και της αλληλεγγύης, να διεξάγουμε αυτόν τον αγώνα, με γνώμονα τον πολιτικό πολιτισμό και την ευπρέπεια, αρχές ταυτόσημες με το αξιακό σύστημα της παράταξής μας. Και όχι μόνο να αποδεχθούμε την ετυμηγορία των Νεοδημοκρατών αλλά να σταθούμε αρωγοί και συμπαραστάτες, σε όποιον εκλεγεί Πρόεδρος του Κόμματος».

«Ζητώ από όλες και όλους σας να με στηρίξετε στη διεκδίκηση της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας. Για να προχωρήσουμε μαζί τις μεγάλες αλλαγές στην παράταξη και την πατρίδα μας. Οι αλλαγές αυτές απαιτούν δύναμη ψυχής, ιδέες και βούληση. Για να εγκαινιάσουμε, όλοι μαζί, μία νέα εποχή για τη Νέα Δημοκρατία, που θα μας οδηγήσει και πάλι στην εξουσία, με έναν και μόνο σκοπό: Να χτίσουμε μαζί τη Νέα Ελλάδα» κατέληξε.

ΧΙΟΥΜΟΡ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ...μας άρεσαν


Μεταφέρουν τις γκόμενες των επωνύμων...

Το δήλωσε ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ. Καραδήμας στο δελτίο του Alpha. Οι αστυνομικοί-φρουροί των επωνύμων, εκτός από διάφορες ταπεινωτικές εργασίες (ψώνια στη λαϊκή, μεταφορά παιδιών στα σχολεία κλπ), αναλαμβάνουν και...

..."ειδικές αποστολές". Μεταφέρουν τις γκόμενες των διαφόρων πολιτικών, δημοσιογράφων και επιχειρηματιών. Σωστά όλα αυτά. Αλλά, τώρα τα μάθαμε; Μόλις ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αποφάσισε να κάνει περικοπές;

Συμφωνούμε κι εμείς, αλλά μας ενοχλεί το γεγονός ότι αμέσως μετά την απόφαση του Χρυσοχοΐδη, κάποιοι που μέχρι σήμερα κρατάγαν το στόμα τους κλειστό, γίνανε βασιλικότεροι του βασιλέως και πήρανε το γιαταγάνι...

Πολιτικό όρκο ο ΣΥΡΙΖΑ


Την πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ για τον διαχωρισμό Κράτους-Εκκλησίας επαναλαμβάνει ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ενημερώνοντας τον απερχόμενο πρόεδρο της Βουλής ότι στη διάρκεια της ορκωμοσίας της Τετάρτης, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα δώσουν πολιτικό όρκο.

Στην επιστολή του προς τον απερχόμενο πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Σιούφα, ο κ. Τσίπρας σημειώνει:

«Εμείς ως εκλεγμένοι εκπρόσωποι του ελληνικού λαού, θεωρούμε ότι εκπροσωπούμε Έλληνες πολίτες όλων των θρησκειών και δογμάτων, πολίτες που είναι άθεοι, αλλά και πολίτες που αρνούνται να δηλώσουν τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις» σημειώνει στην επιστολή του ο κ Τσίπρας.

«Κατόπιν τούτων σας γνωρίζουμε ότι οι βουλευτές του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς προτιθέμεθα να δώσουμε στη Βουλή τον παρακάτω όρκο: Ορκίζομαι στην τιμή και την συνείδησή μου να είμαι πιστός στην Πατρίδα και το δημοκρατικό πολίτευμα, να υπακούω στο Σύνταγμα και τους νόμους και να εκπληρώνω ευσυνείδητα τα καθήκοντά μου.»

Τους τρέλανε ο Παπανδρέου


Είναι 35 χρόνια υπάλληλος στο γραφείο βουλευτών και κομμάτων, και έχει εξυπηρετήσει βουλευτές και βουλευτές. Πρώην και νυν, υπουργούς και υφυπουργούς, πολιτικούς και πολιτικούς. Και ποιος δεν έχει περάσει από τον «πάγκο» του, καθώς από αυτόν περνάνε οι μισθοδοσίες.

Προχθές, όμως, έτριβε πραγματικά τα μάτια του, καθώς κοιτάζοντας προς την πόρτα του γραφείου βλέπει έναν ψηλό άντρα να «εισβάλλει» μέσα. Όλοι οι υπάλληλοι, μαζί και ο ίδιος, πετάχτηκαν σαν ελατήρια πάνω, χαιρετώντας τον Γιώργο Παπανδρέου. Ο Πρωθυπουργός τους χαμογέλασε και τους χαιρέτισε έναν-έναν. Του ευχήθηκαν καλή επιτυχία στο έργο του κι κείνος ανταπέδωσε.

«Είμαι 35 χρόνια εδώ, και σας ορκίζομαι ότι το κατώφλι του γραφείου μου δεν τό ’χει περάσει ποτέ κανένας Πρωθυπουργός», έλεγε γεμάτος χαρά για το ρόδι που έσπασε στο γραφείο βουλευτών και κομμάτων.

Μικρές χειρονομίες, με μεγάλη απήχηση…

Ελληνοφρένεια - Ανοίκεια Επίθεση σε Μπουμπούκο

ΧΙΟΥΜΟΡ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ μας άρεσαν

Εξασφάλισε το διορισμό της κόρης του πριν φύγει από το υπουργείο

Μπορεί με την αλλαγή της κυβέρνησης να έφυγε από το Υπουργείο Παιδείας ο πρώην υφυπουργός, Ανδρέας Λυκουρέντζος, άφησε όμως παρακαταθήκη… το επαγγελματικό μέλλον της κόρης του.

Όπως αποκάλυψε ο τηλεοπτικός «Κίτρινος Τύπος», ο πρώην υφυπουργός κατάφερε να «περάσει» φωτογραφική τροπολογία, ώστε, όταν αποφοιτήσουν από το Πανεπιστήμιο του Πειραιά οι φοιτητές Διδακτικής Τεχνολογίας -κατ’ επέκταση και η κόρη του- να έχουν πλεονέκτημα διορισμού στη μέση εκπαίδευση.

Πώς το πέτυχε αυτό; Αναβαθμίζοντας το συγκεκριμένο τμήμα σε καθηγητική σχολή.

Ο Αλέξανδρος Ρονιώτης, καθηγητής πληροφορικής από το Ηράκλειο της Κρήτης, και 170 συνάδελφοί του, αποκαλύπτουν πώς τον Αύγουστο του 2009 «πέρασε» η συγκεκριμένη τροπολογία, που μάλιστα αδικεί 5.000 φοιτητές άλλων σχολών ανά την επικράτεια.

Μεϊμαράκη: "χέστηκε ο κόσμος..."