2015 EKLOGES - βουλευτικές εκλογες 2015, 2012, GREEK ELECTIONS GALLOP ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ 2015EKLOGES

ΤΑ 7 ΜΕΓΑΛΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΟΙ 7 ΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΝΔ

Πριν από λίγο τέλειωσε στο Βελίδειο η Ομιλία του Αντώνη Σαμαρά. Κόλαφος οι απόψεις του για το μνημόνιο : Πυροδοτεί την οργή το φόβο και καταστρέφει την Ελλάδα. Το μνημόνιο είναι και από πάσης απόψεως φθοροποιό στοιχείο για την Οικονομία μας. Κατάφεραν και κατήργησαν τα σημαντικότερα Υπουργεία (Ναυτιλίας - Τουρισμού) όπου τούτα ήταν η ισχυρότερη οικονομική δύναμη της χώρα μας ! Θα καταλήξει η Ελλάδα σε πολύ δεινή θέση σε ιδιαίτερα κρίσιμες εποχές.
Παράτησαν τις μεγάλες επενδύσεις αλλά και έργα (π.χ. Αχελώος) και «ασχολούνται» με τη πράσινη ανάπτυξη η οποία ουσιαστικά είναι αντιπαραγωγική και καταστρέφει την οικονομία.
Τα 7 Ψέματα :
1. Η «κοινωνική πολιτική» που ασκήθηκε τις τελευταίες δεκαετίες με αναδιανομή δανεικών σε βάρος των επομένων γενεών. Έτσι χρεοκοπήσαμε !
2. Η υπερχρέωση της Ελλάδας πραγματοποιήθηκε τη δεκαετία του ’80, επί ΠΑΣΟΚ, όταν το χρέος εκτινάχθηκε από 32% σε 110% του ΑΕΠ, και από τότε όλες οι διαδοχικές κυβερνήσεις προσπάθησαν, αλλά καμία δεν κατάφερε να ελέγξει το χρέος.
3. Ο ισχυρισμός του ΠΑΣΟΚ ότι ήταν η προηγούμενη διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας που δημιούργησε το σημερινό πρόβλημα υπερχρέωσης, καθώς από τα 80 δισεκατομμύρια νέου χρέους κατά την πενταετία 2004-2009, τα 70 πήγαν για υποχρεώσεις που είχαν αναλάβει προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ.
4. Ο ισχυρισμός ότι για όσα έγιναν μετά τον Οκτώβριο του 2009 φταίει, τάχα, η κατάσταση που παρέδωσε η προηγούμενη κυβέρνηση, καθώς τα spread άρχισαν να σκαρφαλώνουν μετά τον Ιανουάριο του 2010, επί διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και εξαιτίας της πολιτικής του.
5. Η προσφυγή στο Μηχανισμό ήταν, δήθεν, «αναπόφευκτη», καθώς οι αγορές δάνειζαν άνετα την Ελλάδα ως και τον Ιανουάριο, όσα ζητούσε για να βγάλει τη χρονιά και με λογικά επιτόκια ακόμα.
6. Η υπογραφή αυτού του Μνημονίου ήταν «μονόδρομος» στις αρχές Μαΐου, καθώς υπήρχαν τότε περιθώρια διαπραγμάτευσης, αλλά η κυβέρνηση δεν διαπραγματεύθηκε το παραμικρό και υπέγραψε τους χειρότερους δυνατούς όρους.
7. Ο ισχυρισμός ότι το Μνημόνιο αποτελεί παρ’ όλα αυτά διέξοδο από την κρίση, κι ότι ήταν τάχα πράξη «ανευθυνότητας» της Νέας Δημοκρατίας να μην το ψηφίσει. Ο Αντώνης Σαμαράς θα δείξει ότι η πολιτική του Μνημονίου οδηγεί σε χειρότερη κρίση απ’ αυτήν που υπάρχει σήμερα, ότι βουλιάζει τη χώρα σε φαύλο κύκλο ύφεσης, ότι το συνολικό χρέος στο τέλος της τετραετίας θα είναι πολύ μεγαλύτερο, ότι μετά από τόσες θυσίες και πάλι θα είναι δύσκολο να βγει η Ελλάδα στις αγορές και να δανειστεί.

Αντίστοιχα οι 7 Λύσεις για έξοδο από τη κρίση.
1. Δραστική μείωση της φορολογίας, όταν βγούμε από το Μνημόνιο, κι όχι νέες φορολογικές αυξήσεις μέχρι τότε
2. Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, εργοδοτών και εργαζομένων, σταδιακά και προσεκτικά
3. Πάταξη της γραφειοκρατίας όχι στα λόγια, αλλά με προτεραιότητα σε πέντε μεγάλες μεταρρυθμίσεις, άμεσα εφαρμόσιμες και μηδενικού κόστους
4. Ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας με συγκεκριμένες στοχευμένες δράσεις
5. Προτεραιότητα στην εξωστρέφεια
6. Απενοχοποίηση της επιχειρηματικότητας
7. Κλαδικές στρατηγικές σε όλους τους τομείς που η Ελλάδα έχει συγκριτικά πλεονεκτήματα (Ιδιαίτερα Ναυτιλία και Τουρισμό).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΣΠΟΤ ΑΠΟ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ, ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

Loading...

greek elections - ekloges - ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

Loading...

greek elections - ekloges ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Loading...