2015 EKLOGES - βουλευτικές εκλογες 2015, 2012, GREEK ELECTIONS GALLOP ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ 2015EKLOGES

Δημοτικές εκλογές με φόντο τις εθνικές

Την «ανανέωση» της εμπιστοσύνης των πολιτών ζήτησε ο πρωθυπουργός μέσω της διακαναλικής συνέντευξης, εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών, ενώ δεν απέκλεισε την προσφυγή στις κάλπες αν το αποτέλεσμα των εκλογών της 7ης Νοεμβρίου δεν είναι θετικό για την κυβέρνηση.
Δεν είναι ο στόχος μου να πάμε σε πρόωρες εκλογές, απάντησε σε σχετική ερώτηση ο κ. Παπανδρέου, αλλά συνέχισε: «Αν δω ότι η χώρα δυσκολεύεται και μπαίνει σε αδιέξοδο, τότε όλα αυτά θα συναθροιστούν. Δεν υπάρχουν αδιέξοδα στη δημοκρατία. Τη λύση τη δίνει ο κυρίαρχος λαός. Δεν είναι όμως στις προθέσεις μου οι εθνικές εκλογές». Ο κ. Παπανδρέου με τις απαντήσεις του έστειλε στους ψηφοφόρους τρία μηνύματα ζητώντας: να μην υπάρξει πολιτική αστάθεια μετά τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου, να μην πάνε χαμένες οι θυσίες του λαού και να υπάρχουν καθαρές λύσεις.
Ο πρωθυπουργός έφθασε από το Καστρί στο Μαξίμου δέκα λεπτά μετά τις 8.00, χαιρέτησε τους δημοσιογράφους, κάθισε στο γραφείο του απέναντί τους, ετοιμάστηκαν όλοι και λίγα λεπτά μετά τις 9.00 η διακαναλική ξεκίνησε. «Δεν δείλιασα μπροστά στη σίγουρη χρεοκοπία, πήραμε μέτρα που πόνεσαν, ο συναγερμός δεν έχει λήξει, αλλά τα πρώτα αποτελέσματα σήμερα είναι θετικά» είπε, μεταξύ άλλων, στην εισηγητική του ομιλία ο πρωθυπουργός και απηύθυνε προσκλητήριο ευθύνης στον λαό εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών, καλώντας τον να ρίξει «ψήφο ελπίδας». «Αντί ψήφο διαμαρτυρίας, ζητώ ψήφο ελπίδας και αλλαγής» είπε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Παπανδρέου αρκετές φορές υποστήριξε ότι παίζονται παιχνίδια από την αξιωματική αντιπολίτευση, που γίνονται εμπόδια στην ομαλή πορεία της χώρας, τόνισε ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα σε ό,τι αφορά τους μισθούς και τις συντάξεις, ενώ επανέλαβε ότι «λεφτά πράγματι υπάρχουν, αλλά έχουν σπαταληθεί ή σπαταλούνται ακόμη και σήμερα». Εξαπέλυσε ευθείες βολές κατά του Κώστα Καραμανλή, για τα στατιστικά στοιχεία και το έλλειμμα αξιοπιστίας απέναντι στους Ευρωπαίους εταίρους, υπενθυμίζοντας την ερώτησή του στο ντιμπέιτ των εκλογών του 2009, για το αν τα στοιχεία για την οικονομία που επικαλέστηκε ο τέως πρωθυπουργός ήταν ορθά και τόνισε ότι «δεν μου απάντησε και δύο μέρες πριν από τις εκλογές το επίσημο ελληνικό κράτος έστειλε ψευδή στοιχεία στις Βρυξέλλες».
«Η κυβέρνηση θέλει να προχωρήσει σε φοροελαφρύνσεις, αλλά κανείς δεν είναι βέβαιος ότι θα αποτελέσει παρελθόν η φοροδιαφυγή» παραδέχθηκε ο πρωθυπουργός, λέγοντας πως στη διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους την περασμένη εβδομάδα έριξε στο τραπέζι την πρόταση να μειωθούν ακόμη και στο μισό οι φορολογικοί συντελεστές, αν οι ίδιοι οι κοινωνικοί εταίροι εγγυώνται ότι όλοι θα πληρώσουν τους φόρους που τους αναλογούν. «Δεν το εγγυώνται» απάντησε ωστόσο ευθέως ο κ. Παπανδρέου και συνέχισε: «Να κατανοήσουμε ότι ο φόρος δεν είναι τιμωρία, αλλά η ανάγκη να υπάρχει και να λειτουργεί ένα σωστό κράτος».
Για την ιστορία, επτά δημοσιογράφοι ήταν απέναντι από τον κ. Παπανδρέου, ενώ τον συντονισμό είχε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής. Οι ερωτήσεις έγιναν από τους δημοσιογράφους Ολγα Τρέμη (Mega), Μαρία Χούκλη (ANT1), Αιμίλιος Λιάτσος (Star), Αντρέας Κωνσταντάτος (Alter), Αντώνης Σρόιτερ (Alpha), Σία Κοσιώνη (ΣΚΑΪ), Πέτρος Δούκας (ΝΕΤ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΣΠΟΤ ΑΠΟ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ, ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

Loading...

greek elections - ekloges - ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

Loading...

greek elections - ekloges ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Loading...