2015 EKLOGES - βουλευτικές εκλογες 2015, 2012, GREEK ELECTIONS GALLOP ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ 2015EKLOGES

Tαχυδρόμοι ... εν δράσει ενόψει δημοτικών εκλογών

Μπορεί το άγχος των εκλογών να οδηγεί κάποιους υποψήφιους ακόμη και σε αποστολή ... κενού περιεχομένου φακέλου προς τους εν δυνάμει ψηφοφόρους τους, αλλά, ο "φύλακας άγγελός" τους, που σ' αυτή την περίπτωση δεν είναι άλλος από τους ταχυδρόμους των ΕΛΤΑ, εγγυάται ότι, τελικά η παράδοση θα γίνει όπως πρέπει, γρήγορα και με χαμηλό κόστος.
Μάλιστα, η αποστολή κενών φακέλων από υποψήφιο, σε κάποια εκλογική αναμέτρηση, δεν είναι προϊόν επιστημονικής φαντασίας, αλλά πραγματικό συμβάν, όπως αποκάλυψε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής της Περιφερειακής Διεύθυνσης των ΕΛΤΑ Κεντρικής Μακεδονίας, Αθανάσιος Καραγιάννης. Και μπορεί ο υποψήφιος ή το επιτελείο του να έπεσαν στην "παγίδα" της εκλογικής πίεσης, δεν συνέβη, όμως, το ίδιο και με τους ταχυδρόμους, που διαπίστωσαν έγκαιρα το λάθος και φρόντισαν να το διορθώσουν, προτού γίνει η αποστολή του υλικού.
Πάντως, αν και οι δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου αρχίζουν σιγά- σιγά να μπαίνουν σε τροχιά αντίστροφης μέτρησης, η διακίνηση εκλογικού υλικού μέσω των ΕΛΤΑ είναι- προς το παρόν- υποτονική, στην περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας. Πάντως, το γεγονός αυτό δεν ανησυχεί το φορέα, αφού η προηγούμενη εμπειρία έχει δείξει ότι, τις τελευταίες δύο εβδομάδες, πριν από την ώρα της κάλπης, αρχίζει η αποστολή εκλογικού υλικού.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Καραγιάννης, πέρυσι, στη διάρκεια των εθνικών εκλογών, από την Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας διακινήθηκε 1,5 εκατομμύριο εκλογικό υλικό, ενώ με τη ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας και την εισαγωγή των e-mails, των sms, αλλά και των ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης στην καθημερινότητά μας, η δουλειά του ταχυδρόμου- ως προς αυτό το κομμάτι της- έχει σαφώς επηρεαστεί.
Η υπηρεσία πάντως, έχει επιδοθεί σ΄ένα "σαφάρι" ενημέρωσης των υποψηφίων για τις δελεαστικές τιμές αποστολής του εκλογικού τους υλικού μέσω των ΕΛΤΑ, όπως και για την αξιοπιστία, την ταχύτητα, την εγκυρότητα και την αποτελεσματικότητα του φορέα, όπως επισήμανε ο κ. Καραγιάννης. Σύμφωνα με τον ίδιο, διευθυντικά στελέχη καταστημάτων του φορέα είναι στη διάθεση των υποψηφίων καθ' όλη τη διάρκεια του 24ώρου.«Συγκεκριμένη εργαζόμενη έχει πάει σε υποψήφιο για ενημέρωση των υπηρεσιών του ΕΛΤΑ στις 12 το βράδυ», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.
Οι ειδικές εκπτώσεις που παρέχουν τα ΕΛΤΑ για τη διακίνηση του εκλογικού υλικού των υποψηφίων αφορά σε -15% για τις υπηρεσίες Α΄ και Β΄ προτεραιότητας εσωτερικού και ΟΕΜΔΠ-Τυποποιημένα και έκπτωση 20% για την υπηρεσία ΟΕΧΔΠ-Επίδοση και Διανομή. Για παράδειγμα, για την αποστολή 50.000 αντικειμένων, ο υποψήφιος θα κληθεί να καταβάλλει στα ΕΛΤΑ το ποσό των 13.328 ευρώ με τη διεύθυνση του παραλήπτη και 3.060 ευρώ για επίδοση σε όλα τα σπίτια στοχευόμενης περιοχής.
Μεταξύ άλλων, ο κ. Καραγιάννης τόνισε ότι ελεγκτικός μηχανισμός των ΕΛΤΑ διαπιστώνει άμεσα κενά ή και δυσκολίες που ενδεχομένως να αντιμετωπίζονται σε καταστήματα του φορέα, έτσι ώστε να αποτρέπεται οποιαδήποτε καθυστέρηση αποστολής του εκλογικού υλικού, το οποίο πάντα έχει προτεραιότητα, τόσο στη διακίνηση όσο και στη διανομή. Ανέφερε ότι, η παράδοση εκλογικού υλικού γίνεται το αργότερο εντός πέντε ημερών από την κατάθεση και το νωρίτερο, μέσα σε δύο ημέρες, ενώ διευκρίνισε ότι, εάν καταστεί αναγκαίο, υπάρχει προγραμματισμός ώστε οι υπάλληλοι του φορέα να δουλέψουν και Σαββατοκύριακα.
Η οικονομική κρίση "χτύπησε" και τα ΕΛΤΑ Στο μεταξύ, μείωση εσόδων, σε σχέση με πέρυσι, "βλέπει" η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας των ΕΛΤΑ, ως απόρροια του περιορισμού της αποστολής εντύπων διαφόρων εκδόσεων από την υπόλοιπη περιφέρεια, καθώς και της αλλαγής περιοδικότητας και την ηλεκτρονικοποίηση κάποιων εντύπων για περιορισμό εξόδων.
Συγκριτικά με πέρυσι, η διεύθυνση αναμένει μείωση εσόδων, σε μονοψήφιο, ωστόσο, ποσοστό, σύμφωνα με τον κ. Καραγιάννη. Πάντως, τις τελευταίες εβδομάδες οι ταχυδρόμοι των ΕΛΤΑ Κεντρικής Μακεδονίας έχουν περισσότερη δουλειά, αφού σύμφωνα με τον διευθυντή της Περιφερειακής Διεύθυνσης των ΕΛΤΑ Κεντρικής Μακεδονίας, η κινητοποίηση των φορτηγατζήδων τους ευνοεί, καθώς γίνεται μεγαλύτερη διακίνηση υλικού μέσω ταχυδρομείων.
Μάλιστα, τα ΕΛΤΑ εκμεταλλευόμενα αυτή τη συγκυρία, εξετάζουν τη παροχή κινήτρων για να "κρατήσουν" την επιπλέον δουλειά που προέκυψε. Επισημαίνεται ότι, η Περιφερειακή Διεύθυνση των ΕΛΤΑ Κεντρικής Μακεδονίας, που αφορά τους νομούς Θεσσαλονίκης, Κιλκίς, Πιερίας, Χαλκιδικής και Σερρών, απασχολεί στα καταστήματα συναλλαγής της 535 εργαζομένους, εκ των οποίων οι 100 εποχικοί, ενώ στο τμήμα της διανομής και διαλογής απασχολούνται 550 άτομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΣΠΟΤ ΑΠΟ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ, ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

Loading...

greek elections - ekloges - ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

Loading...

greek elections - ekloges ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Loading...