2015 EKLOGES - βουλευτικές εκλογες 2015, 2012, GREEK ELECTIONS GALLOP ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ 2015EKLOGES

Τσίπρας: Γυρίστε πίσω τον λογαριασμό

Στην οικονομική κρίση και το μνημόνιο εστίασε την ομιλία του στα Γιάννινα ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, σε συγκέντρωση του κόμματός του, όπου μίλησαν και οι υποψήφιοι για την Περιφέρεια της Ηπείρου Γιάννης Παπαδημητρίου και για τον Δήμο Ιωαννίνων Χρήστος Μαντάς.
«Το Μνημόνιο δεν ήρθε για να σωθεί η ελληνική οικονομία από την χρεοκοπία, αλλά για να προχωρήσουν οι διαρθρωτικές αλλαγές. Είχαν πειστεί τότε οι περισσότεροι ότι είναι μονόδρομος η επιλογή. Τώρα τα νούμερα λένε άλλα. Με 110% χρέος μπήκαμε στο μνημόνιο, με 150% χρέος θα βγούμε από αυτό. Πού είναι λοιπόν η σωτηρία της ελληνικής οικονομίας; Οι διαρθρωτικές αλλαγές είναι ο στόχος», είπε ο κ. Τσίπρας.
Ακόμη αναφέρθηκε και στα σημειώματα περαίωσης που λαμβάνουν καθημερινά οι πολίτες, φέρνοντας και παραδείγματα πολιτών από την αγορά των Ιωαννίνων και τις διαμαρτυρίες που του εξέφρασαν οι επαγγελματίες της πόλης.
«Είναι ανήθικο να στέλνονται ειδοποιήσεις 5.000 ευρώ σε συνταξιούχους και κάποιοι άλλοι με τζίρο εκατομμυρίων, μέσω της περαίωσης, να καθαρίζουν με δύο-τρία πεντοχίλιαρα. Καλούμε τους πολίτες στις 7 του Νοέμβρη να πουν «όχι στο μνημόνιο» και να βάλουν τις βάσεις ώστε να απεμπλακούμε από την πολιτική και οικονομική ομηρία", τόνισε.
"Αυτή την Κυριακή οι πολίτες έχουν την ευκαιρία να γυρίσουν πίσω το λογαριασμό στην τρόικα και την κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου", είπε χαρακτηριστικά ο κ.Τσίπρας φτάνοντας νωρίτερα την Πέμπτη στα Γιάννενα.
"Η ψήφος του καθενός από εμάς είναι κρίσιμη και έχει δύναμη" είπε και πρόσθεσε: "Ας αποδοκιμάσουμε το μνημόνιο και τις πολιτικές δυνάμεις που το στηρίζουν αλλά και αυτές που μας οδήγησαν εκεί. Την Κυριακή από την κάλπη να αποδυναμωθούν τα δυο κόμματα εξουσίας και να δοθεί ένα ισχυρό μήνυμα ενίσχυσης της ριζοσπαστικής αριστεράς, της συνάντησής της με τις δυνάμεις από τον σοσιαλιστικό χώρο που μπορεί να δώσει ελπίδα για προοδευτικές εξελίξεις στον τόπο σε μια περίοδο που αναδιατάσσεται το μπλοκ των δυνάμεων που στηρίζουν το μνημόνιο".
Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας θα μιλήσει σε εκδήλωση του κόμματός του στην πλατεία Ταχυδρομείου της πόλης.
Σε ό,τι αφορά τα κρούσματα τρομοκρατίας με «πακέτα -βόμβες», ο κ. Τσίπρας επεσήμανε ότι "το κλίμα της τρομο-υστερίας, που δημιουργείται από τις επιθέσεις με τα πακέτα-βόμβες και αντικειμενικά λειτουργεί προβοκατόρικα, δεν πρέπει να επηρεάσει και να αποπροσανατολίσει τον ελληνικό λαό".
Και κατέληξε: «Το δίλλημα αυτής της κάλπης είναι ένα: ή πραγματικά αλλάζουμε ή συνεχίζουμε να βουλιάζουμε. Ο κ. Παπανδρέου θέλει να συνεχίσουμε να βουλιάζουμε με τους Έλληνες πολίτες συνενόχους. Ο κ. Σαμαράς προβάρει κοστούμι εξουσίας και κλείνει το μάτι στα διεθνή κέντρα οικονομικής και πολιτικής εξουσίας που θέλουν να συνεχιστεί η ίδια πολιτική, ενδεχομένως με άλλες δυνάμεις. Έχουμε εμπιστοσύνη στην κρίση του ελληνικού λαού και πιστεύουμε ότι αυτή η ευκαιρία δεν θα πάει χαμένη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΣΠΟΤ ΑΠΟ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ, ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

Loading...

greek elections - ekloges - ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

Loading...

greek elections - ekloges ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Loading...