2015 EKLOGES - βουλευτικές εκλογες 2015, 2012, GREEK ELECTIONS GALLOP ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ 2015EKLOGES

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ - Υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων από το ΚΚΕ ο Ν. Σοφιανός

Ο Νίκος Σοφιανός θα είναι ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων με τη στήριξη του ΚΚΕ. Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Σοφιανός είναι μέλος του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ του ΚΚΕ. Γεννημένος το 1965. Διετέλεσε γραμματέας του Κ.Σ. της ΚΝΕ το διάστημα 1991-2001.

Ανακοινώθηκαν επίσης οι υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχες:

Κεντρικού Τομέα Αθηνών
Ζαφειρίου Ελένη. Μέλος της συντονιστικής επιτροπής της Δημοκρατικής Συσπείρωσης για τα δημοκρατικά δικαιώματα και λαϊκές ελευθερίες. Δικηγόρος. Γεννημένη το 1951.

Νότιου Τομέα Αθηνών
Κατσώτης Χρήστος. Μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ. Μέλος της διοίκησης της ΓΣΕΕ Γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Αθήνας. Ξενοδοχοϋπάλληλος. Γεννημένος το 1958.

Βόρειου Τομέα Αθηνών
Μπαλού Αλεξάνδρα. Μέλος της Επιτροπής Πόλης της ΚΟΑ, μέλος του Δ.Σ. της ΟΤΟΕ και νομαρχιακή σύμβουλος Αθήνας. Τραπεζοϋπάλληλος. Γεννημένη το 1961.

Δυτικού Τομέα Αθηνών
Πέρρος Γιώργος Μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ. Μέλος της διοίκησης της ΓΣΕΕ. Γεννημένος το 1960.
 

Προσεχώς …εθνικές εκλογές to 2010;

Την αναστολή των κομματικών διεργασιών για τις δημοτικές εκλογές ζητεί από τις νομαρχιακές επιτροπές με έγγραφό της η ΝΔ
Έκπληκτοι παρέλαβαν οι πρόεδροι των νομαρχιακών επιτροπών της ΝΔ σε όλη τη χώρα, έγγραφο με το οποίο ζητείται η αναστολή όλων των κομματικών διεργασιών για την ανάδειξη των υποψηφίων στις δημοτικές εκλογές! Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι πρέπει άμεσα «να σταματήσουν οι επαφές με στελέχη της ΝΔ για τις δημοτικές εκλογές …μέχρι νεωτέρας!»
Το γράμμα παρελήφθη το απόγευμα της Τετάρτης στις ΝΟΔΕ της Βορείου Ελλάδος και όπως μου έλεγε «Σαμαρικός» το βλέμμα όλων, πρέπει να στραφεί, τώρα,  στις εθνικές εκλογές οι οποίες πιθανότατα θα γίνουν πριν τις…δημοτικές! Ο αρμόδιος για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και αντιπρόεδρος του κόμματος Δημήτρης Αβραμόπουλος ανέλαβε τη δουλειά της προετοιμασίας των αυτοδιοικητικών στελεχών ώστε να μην πέσουν από τα σύννεφα αν τελικά οι εκλογές του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ γίνουν αργότερα…
Αυτή η πληροφορία «ζυμώθηκε» και «περπάτησε» πολύ χθες – ημέρα γενικής απεργιακής κινητοποίησης – στα γραφεία υποψήφιων γαλάζιων βουλευτών οι οποίοι ήδη παίρνουν τα μέτρα τους. Ένας εξ αυτών είπε στη Voria.gr ότι θα ζορισθούν περισσότερο για πολλούς και γνωστούς λόγους «πάντως δεν θα είναι η ΝΔ που θα ζητήσει εκλογές αλλά ο ίδιος ο λαός…» γεγονός που μπορεί να σημαίνει ότι στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης περιμένουν κοινωνική….έκρηξη. «Δεν κινδυνολογούμε, ούτε επενδύουμε στην καταστροφή της χώρας και στην αποτυχία του μνημονίου, όπως μας κατηγορούν άδικα! Όμως η αγορά έχει νεκρώσει και στις εφορίες έχουμε…μείωση εσόδων. Τι άλλο πρέπει να γίνει;»

Παναγιωτόπουλος: "Πάμε σε βουλευτικές εκλογέςτο 2010 κ. πρωθυπουργέ;"

Ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Πάνος Παναγιωτόπουλος σχολίαζοντας τις του Χάρη Καστανίδη, έκανε την ακόλουθη δήλωση σε σχέση με τις δηλώσεις του Χάρη Καστανίδη:
«Ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Χάρης Καστανίδης, με τις σημερινές δηλώσεις του, περί «ανάγκης δημοκρατικής νομιμοποίησης», είναι ξεκάθαρο ότι υπαινίσσεται πρόωρες εκλογές. Τώρα, πλέον, είναι η σειρά του πρωθυπουργού να μας απαντήσει υπεύθυνα, αν σκέφτεται να πραγματοποιήσει, και πότε, αυτό που υπονοεί ο υπουργός του».
Με δήλωση-βόμβα ο υπουργός Δικαιοσύνης θέτει εμμέσως πλην σαφώς θέμα πρόωρων εκλογών.
Συγκεκριμένα ο κ. Καστανίδης, μιλώντας τον ρ/σ “Θέμα 98.9” είπε χαρακτηριστικά: “ή μια γενναία κυβέρνηση όπως αυτή θα σώσει τη χώρα αλλά η κεντροαριστερά θα εξαφανιστεί για 30 χρόνια ή θα πρέπει να υπάρχουν διαδικασίες νέας δημοκρατικής νομιμοποίησής της κυβέρνησης”.
Ακόμη έκανε λόγο για μέτρα που προκαλούν ιδεολογική πικρία και που καμία σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση δεν θα ελάμβανε εάν δεν ήταν απόλυτη ανάγκη.
Είχαν προηγηθεί οι δηλώσεις του κ. Ρέππα για τα φάσκελα, δύο γεγονότα που συνδέονται μεταξύ τους, καθώς έχει διαμορφωθεί μία τάση στο ΠΑΣΟΚ.
Οι δύο αυτοί πολιτικοί αξίζει να σημειωθεί οτι αποτελούσαν τους λεγόμενους λοχαγούς του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι όπως φαίνεται "έβγαλαν τα όπλα τους" και προκαλούν πονοκέφαλο και μείζον θέμα στην κυβέρνηση.

Λοβέρδος: "Δε θα τοποθετηθώ σχετικά με τις δηλώσεις Καστανίδη"

Σε ερωτήση της Όλγας Τρέμης σχετικά με τις τοποθετήσεις του κ.Καστανίδη για την ανάγκη πρόωρων εκλογών, ο υπουργός Εργασίας, κ. Α. Λοβέρδος, απέφυγε να απαντήσει δια της πλαγίου οδού.
Χαρακτηρισικά δήλωσε "Δεν έχω δει τη δήλωση του συναδέλδφου και φίλου. Δεν θα τοποθετηθώ γιατί δεν γνωρίζω την προηγούμενη και την επόμενη φράση αυτής της δήλωσης".

Τέλος στην ασυλία των βουλευτών

Τις προτεινόμενες αλλαγές του κανονισμού της Βουλής κατέθεσε σήμερα ο κ. Φίλιππος Πετσάλνικος με τις σημαντικότερες να αφορούν την άρση της βουλευτικής ασυλίας. Να σημειωθεί ότι οι αλλαγές θα συζητηθούν στην Ολομέλεια της Βουλής την Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010.
Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Βουλής προτείνει... κάθε βουλευτής να μην καλύπτεται από την βουλευτική ασυλία σε ο, τιδήποτε δεν έχει να κάνει με την Βουλευτική του δραστηριότητα.
Αυτό σημαίνει ότι η Βουλευτική Ασυλία θα αίρεται εφεξής σε κάθε περίσταση που η πράξη δεν σχετίζεται με την πολιτική δράση του Βουλευτή.
Επιπλέον, ο νέος κανονισμός απαγορεύει την μονιμοποίηση μετακλητών υπαλλήλων, την μετάταξη στη Βουλή των αποσπασμένων σε αυτήν δημοσίων υπαλλήλων άλλων υπηρεσιών ενώ καθιερώνει πως οι προσλήψεις θα γίνονται με διαδικασίες ΑΣΕΠ.
Παράλληλα με τον νέο κανονισμό ενισχύεται ο ελεγκτικός ρόλος της Βουλής.
Αναλυτικά μεταξύ άλλων ιδρύεται Διαρκής Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων, η οποία θα εξετάζει και θα αξιολογεί τα εξοπλιστικά προγράμματα και τις συμβάσεις αμυντικού υλικού ώστε η Βουλή να συμμετέχει και ελέγχει αυτές τις κρίσιμες αποφάσεις της εκτελεστικής εξουσίας.
Επιπλέον, καθιερώνεται η εξέταση από την αρμόδια διαρκή επιτροπή όλων των δημοσίων συμβάσεων, έργων, υπηρεσιών, προμηθειών και όσων αφορούν σε αγορά, εκποίηση ή εκμετάλλευση ακινήτων, που συνάπτουν τα Υπουργεία ή τα εποπτευόμενα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και δημόσιες επιχειρήσεις, εφόσον τα ύψος αυτών υπερβαίνει το ποσό των 20 εκατ. €.
Ο δε έλεγχος της εκτέλεσης του Προϋπολογισμού του Κράτους και η ενημέρωση από τον Υπουργό των Οικονομικών της αρμόδιας Επιτροπής για την πορεία του Προϋπολογισμού θα γίνεται κάθε τρεις μήνες.
Ο νέος κανονισμός ποντάρει επίσης και στην αναβάθμιση της ποιότητας του νομοθετικού έργου καθιερώνοντας υποχρεωτικό στάδιο δημόσιας διαβούλευσης πριν από την κατάθεση στη Βουλή κάθε νομοσχεδίου με ταυτόχρονη έγγραφη ενημέρωση της αρμόδιας Επιτροπής από τον αρμόδιο Υπουργό ή Υφυπουργό.
Κάθε νομοσχέδιο που θα κατατίθεται στη Βουλή θα πρέπει να συνοδεύεται υποχρεωτικά από έκθεση αξιολόγησης των οικονομικών, κοινωνικών και περιβαλλοντικών συνεπειών της προτεινόμενης ρύθμισης και από έκθεση επί της δημόσιας διαβούλευσης που έχει προηγηθεί της κατάθεσής του.

Δεν υπάρχει θέμα εκλογών, λέει το Μαξίμου

Σάλο προκάλεσαν οι δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Χάρη Καστανίδη, στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 9.89, με τις οποίες έθεσε ζήτημα πρόωρων εκλογών.
Ο κ. Καστανίδης είπε χαρακτηριστικά ότι ...«ή μια γενναία κυβέρνηση όπως αυτή θα σώσει τη χώρα αλλά η κεντροαριστερά θα εξαφανιστεί για 30 χρόνια ή θα πρέπει να υπάρχουν διαδικασίες νέας δημοκρατικής νομιμοποίησής της κυβέρνησης».


Επίσης, έκανε λόγο για μέτρα που προκαλούν ιδεολογική πικρία και που καμία σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση δεν θα ελάμβανε εάν δεν ήταν απόλυτη ανάγκη.
Οι δηλώσεις του κ. Καστανίδη προκάλεσαν την αντίδραση της Νέα Δημοκρατίας η οποία δια του εκπροσώπου της κ. Π. Παναγιωτόπουλου σχολίασε ότι «ο υπουργός Δικαιοσύνης με τις σημερινές δηλώσεις του, περί ανάγκης δημοκρατικής νομιμοποίησης είναι ξεκάθαρο ότι υπαινίσσεται πρόωρες εκλογές. Τώρα, πλέον, είναι η σειρά του Πρωθυπουργού να μας απαντήσει υπεύθυνα, αν σκέφτεται να πραγματοποιήσει (και πότε…) αυτό που υπονοεί ο υπουργός του.»


Πάντως το Μέγαρο Μαξίμου ξεκαθαρίζει για άλλη μια φορά ότι δεν τίθεται θέμα εκλογών, με αρμόδιους κύκλους να επικαλούνται και την πρόσφατη συνέντευξη του πρωθυπουργού, Γ. Παπανδρέου σε Κυριακάτικη εφημερίδα.

Χαμός στο Μαξίμου για Πάγκαλο και θυγατέρα..

Καθυστερημένο, αλλά αληθινό. Χτύπαγαν το κεφάλι τους στον τοίχο στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού, βλέποντας τον Πάγκαλο να τα πηγαίνει τόσο χάλια στο Μega, την Τρίτη το βράδι.
Είχε ζητήσει να παρέμβει για να εξηγήσει -υποτίθεται- ότι η κόρη του βρέθηκε νόμιμα από το πολιτικό του γραφείο σε θέση μονίμου... υπαλλήλου στο Πανεπιστήμιο, αλλά τα έκανε σαλάτα! Ανθρωποι του Μαξίμου μας έλεγαν ότι θύμισε Βουλγαράκη την περίοδο που προκαλούσε ανοιχτά το δημόσιο αίσθημα με το.. απερίγραπτο εκείνο "ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό"!
Είναι δυνατόν να λέει ότι η κόρη του έκανε χρήση του νόμου; Αν δεν ήταν κόρη του θα μπορούσε να βρεθεί σ' αυτή τη θέση ώστε να κάνει χρήση του νόμου; Δεν είναι εικόνα αυτή για τον αντιπρόεδρο μιας κυβέρνησης που έχει κάνει σημαία την αξιοκρατία, με το νόμο Ραγκούση. Σωστά όλα αυτά- συμπληρώνουμε εμείς- αλλά ποιόν αιτιώνται στ' αλήθεια;

Ταφόπλακα στους εργαζομένους

Δημοτικές εκλογές 2010 με μειωμένες εκλογικές δαπάνες

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2010
Την μείωση των εκλογικών δαπανών στις δημοτικές εκλογές εισηγήθηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο ο υπουργός Εσωτερικών, ανακοινώνοντας μια σειρά από αλλαγές που θα κατατεθεί τις επόμενες ημέρες στη Βουλή.
Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο Γιάννης Ραγκούσης, καταργούνται τα κουπόνια ως μέσο άντλησης εσόδων για τα κόμματα, ενώ θα δημιουργηθεί ανεξάρτητο όργανο που θα ελέγχει τις δαπάνες των υποψηφίων.
Παράλληλα, η προεκλογική περίοδος γίνεται 2μηνη από 4μηνη και, μέχρι να αναλάβουν καθήκοντα οι αιρετοί, αναστέλλεται κάθε διαδικασία πρόσληψης υπαλλήλων.
Τέλος, κάθε συνδυασμός θα ορίζει διαχειριστή των οικονομικών του, ενώ στους δήμους και της περιφέρειες με πληθυσμό άνω των 10.000 κατοίκων θα είναι υποχρεωτική η ανάρτηση εσόδων και δαπανών σε κεντρική βάση δεδομένων του υπουργείου Εσωτερικών.
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2010 

Να παραιτηθείτε κύριε Χατζηγάκη !

Μέχρι και στις εφημερίδες του εξωτερικού, έφτασαν οι καταγγελίες Καρχιμάκη, για όργιο σπατάλης στο Υπουργείο, του οποίου υπήρξατε προϊστάμενος.
"20.000.000 ευρώ κόστισαν τα τηλέφωνα σε ροζ γραμμές ή σε τηλεπωλήσεις και τηλεπαιχνίδια όπως απέδειξε σχετική έρευνα".
λένε οι ειδήσεις.
Λένε επίσης ότι μοιράσατε 70 κινητά σε συνεργάτες σας, το κόστος των οποίων...
υπερέβαινε τα 100.000 ευρώ το χρόνο.
Δεν ξέρουμε αν αυτά είναι ακριβή, ούτε ξέρουμε αν όντως αφορούσαν "ροζ τηλέφωνα".
Αν όμως κάποιοι συνεργάτες σας χρέωναν το Υπουργείο με εκατομμύρια ευρώ για τσοντοτηλέφωνα, εσείς βλέπατε και τους υπέρογκους λογαριασμούς και τις αναλυτικές χρεώσεις. Και δεν κάνατε τίποτε;
Αν όντως είναι έτσι, τότε πρέπει να παραιτηθείτε. Άμεσα.
Επειδή όμως δεν εμπιστευόμαστε τους εκάστοτε καταγγέλοντες, ούτε φυσικά τις φυλλάδες, θεωρούμε ότι έχετε τη δυνατότητα να υπερασπιστείτε τον εαυτό σας αποτελεσματικά.
Όχι βέβαια στα τηλεπαράθυρα. Εκεί, μέσα στα δύο-τρία λεπτά που σας δίνουν και αυτά με δεκάδες διακοπές και φωνασκίες δεν μπορείτε να πείτε αλήθειες, παρά μόνο κραυγές.
Υπάρχει όμως η δυνατότητα του διαδικτύου, που είναι άκρως αποτελεσματικό για τέτοιες περιπτώσεις:
έχετε ένα προσωπικό site, το http://www.hatzigakis.gr/
Να βάλετε λοιπόν εκεί, ή να στείλετε σε μας, ό,τι στοιχεία υπάρχουν και αναιρούν τις κατηγορίες. Όπως αναλυτικούς λογαριασμούς με τους αριθμούς κλήσης, συμφωνητικά με εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, καταστάσεις ατόμων στους οποίους χορηγήθηκαν τα τηλέφωνα κ.λ.π.
Δεν μπορεί να αφήνετε αναπάντητη την καταγγελία, ότι χρεώσατε το Υπουργείο με 20 εκ.ευρώ, για ροζ τηλέφωνα!
'Αλλως, να παραιτηθείε πάραυτα !
Αρκετά πλήρωσε ο Έλληνας φορολογούμενος την καλοπέραση της κομματικής σας νομενκλατούρας. Αρκετά !
Για λόγους δεοντολογίας, βάζουμε τις δικές σας απόψεις, οι οποίες όμως πρέπει να συνοδεύονται από στοιχεία:

Στην απάντησή του ο κ. Χατζηγάκης κάνει λόγο για χυδαία συκοφαντικά ψεύδη του κ. Καρχιμάκη αναφορικά με τις σπατάλες στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Όπως επισημαίνει το σύνολο των δαπανών όλων των κινητών τηλεφώνων του υπουργείου από τις 8/01/2009 μέχρι τις 07/10/2009 ανήλθε στα 24.495€ και όχι στα 100.000€, όπως ανέφερε ο κ. Καρχιμάκης!

Ο κ. Καρχιμάκης κάνει λόγο για 70 κινητά που χρησιμοποιούσε το Γραφείο Υπουργού. Το Γραφείο του Υπουργού χρησιμοποιούσε 9 κινητά. Τα κινητά τηλέφωνα του συνόλου της πολιτικής ηγεσίας του ΥπΑΑΤ (ήτοι γραφεία Υφυπουργών, γραφεία Γενικών Γραμματείων, Γενικοί Διευθυντές, οι επικεφαλείς εποπτευόμενων νομικών προσώπων) ήταν 37.

Ο κ. Χατζηγάκης κάνει επίσης λόγο για απίστευτα ψεύδη για δήθεν υπέρογκους λογαριασμούς στα σταθερά τηλέφωνα του Υπουργείου, ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ! Τα επισυναπτόμενα παραστατικά της σταθερής τηλεφωνίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τα έτη 2007, 2008, 2009 και 2010 σύμφωνα με τον κ. Χατζηγάκη δείχνουν:
Συγκεκριμένα:
2007 – σύνολο δαπανών 5.146.606€
2008 – 5.929.068€
2009 – 1.229.721€
2010 – (πρώτοι 4 μήνες, δηλ. Ιανουάριος-28/4/2010) 1.158.660€ (πρώτοι τέσσερις μήνες ΠΑΣΟΚ)
Τεκμήρια και αποδείξεις λοιπόν !
Όχι στις τηλεοράσεις, όπου δεν μπορεί να αποδειχθεί η αλήθεια, αλλά στο διαδίκτυο!

"Μισός μισθός, μισή αποζημίωση, μισή σύνταξη, ΜΙΣΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΩΡΕΣ ΣΑΣ!"

wanted αυτοι ειναι οι πολιτικοί ..... (ΧΙΟΥΜΟΡ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ)

H κ.Σακοραφα έσπασε ρεκόρ ανθρώπινης Αξιοπρέπειας

"Μπράβο στην κυρία Σακοράφα. Το κυρία με μεγάλο Κ. Η μόνη βουλευτής του ΠΑΣΟΚ με μεγάλα αρ.... και που μπορεί να λέγετε πραγματική σοσιαλίστρια. Όλοι οι άλλοι του ΠΑΣΟΚ είναι μόνο γλάστρες. Μόλις τους...απειλούν βάζουν την ουρά στα σκέλια και το βουλώνουν. Θέλω να τους δω με τι μούτρα θα εμφανιστούν στον κόσμο στης δημοτικές εκλογές. Είναι όλοι τους κότες."