2015 EKLOGES - βουλευτικές εκλογες 2015, 2012, GREEK ELECTIONS GALLOP ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ 2015EKLOGES

Συμμαχίες ενόψει δημοτικών εκλογών

Πλούσιο παρασκήνιο και έντονες ζυμώσεις κυριαρχούν στην κούρσα των επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών στους περισσότερους καλλικράτειους δήμους της Θεσσαλονίκης. Χθες έκλεισε ένα από τα ανοικτά ζητήματα για το γαλάζιο στρατόπεδο με την επίσημη ανακοίνωση της γραμματείας αυτοδιοίκησης της Νέας Δημοκρατίας ότι για τον διευρυμένο δήμο Λαγκαδά θα στηριχθεί ο σημερινός δήμαρχος της περιοχής Γιάννης Καραγιάννης, ο οποίος εξαρχής συγκέντρωνε μεγαλύτερη δυναμική έναντι των υπολοίπων μνηστήρων. Την υποψηφιότητα του κ. Καραγιάννη αναμένεται να στηρίξουν εντέλει οι επίσης γαλάζιοι δήμαρχοι του Λαχανά Παντελής Πάσχος, του Σοχού Θεοφάνης Παπάς, της Κορώνειας Μπάμπης Παπαδόπουλος και του Βερτίσκου Χαράλαμπος Ασλανίδης, ενώ ανεξάρτητη πορεία επιθυμεί να ακολουθήσει ο δήμαρχος Καλλινδοίων Σταύρος Καμαρούδης. Ο κ. Καραγιάννης, πάντως, φαίνεται να συγκεντρώνει ισχυρά ερείσματα σε άλλες δημοτικές ομάδες των Καλλινδοίων, όπως και στις δύο γαλάζιες αντιπολιτευόμενες παρατάξεις του δήμου Ασσήρου. Κεντρικός αντίπαλος του σημερινού δημάρχου Λαγκαδά θα είναι ο δήμαρχος της Ασσήρου Δημήτρης Ράβναλης.

Στον Παύλου Μελά

Την υποψηφιότητά του για τον δήμο Παύλου Μελά, ο οποίος προκύπτει με τη συνένωση Πολίχνης, Σταυρούπολης και Ευκαρπίας, πρόκειται να ανακοινώσει και επισήμως αύριο το απόγευμα ο δήμαρχος Πολίχνης Κώστας Θεοδωρίδης. Προηγήθηκε το προηγούμενο διάστημα η συμμαχία του κ. Θεοδωρίδη με τον δήμαρχο Ευκαρπίας Χαράλαμπο Πανταζόγλου, ενώ την αυτόνομη κάθοδό του στις εκλογές αποφάσισε ο δήμαρχος Σταυρούπολης Σάββας Σερασίδης.

Στη Βόλβη

Ξεκαθαρίζει σιγά-σιγά το τοπίο των υποψηφιοτήτων και για τον δήμο Βόλβης, στον οποίο συνενώνονται ο Άγιος Γεώργιος, η Μάδυτος, η Αρέθουσα, η Απολλωνία, η Ρεντίνα και η Εγνατία. Μετά από τον Δημήτρη Γαλαμάτη, που ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του από το γαλάζιο στρατόπεδο, την απόφασή του να διεκδικήσει τον νέο δήμο αναμένεται να εκφράσει την προσεχή Παρασκευή ο δήμαρχος Αγίου Γεωργίου Άγγελος Φραντζής, ο οποίος πρόσκειται στον χώρο του ΠΑΣΟΚ.

Στην Καλαμαριά

Την πρόθεσή του να διεκδικήσει εκ νέου τη δημαρχία της Καλαμαριάς ανακοίνωσε ο Χάρρυ Κλυνν, κατά κόσμον Βασίλης Τριανταφυλλίδης, ο οποίος το 2006 είχε στηριχθεί από τη Νέα Δημοκρατία.
πηγή: http://www.makthes.gr/news/politics/58449/

Γ. ΖΟΡΜΠΑΣ: "ΟΙ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ 2007 ΕΓΙΝΑΝ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ"

Με την υπόθεση των ομολόγων συνέδεσε ο Γιώργος Ζορμπάς τις πρόωρες εκλογές του 2007, στη διάρκεια της κατάθεσής του στην Εξεταστική της Βουλής.
Ο πρώην δικαστικός πρώην επικεφαλής της Ανεξάρτητης αρχής για την καταπολέμηση του βρώμικου χρήματος άφησε αιχμές για την παρακράτηση αποδεικτικών στοιχείων από τη Δικαιοσύνη.
Ιδιαίτερα αιχμηρός υπήρξε για τον άλλοτε εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γιώργο Σανιδά, ο οποίος είχε επιστρέψει τα δικά του πορίσματα ως «μη σύννομα».
Ο Γ. Ζορμπάς έκανε λόγο για δικονομική αυθαιρεσία, η οποία «είχε καταστεί πλέον μόνιμη συνήθεια για την εισαγγελία».
Υποστήριξε επίσης ότι ο τότε εισαγγελέας του Αρείου Πάγου δεν έδειξε εγρήγορση για τη δέσμευση των λογαριασμών που είχε στα νησιά Κέιμαν στέλεχος της North Asset Management.
Τέλος, εξέφρασε λύπη για το γεγονός ότι άφησε στη μέση την έρευνα, εξαιτίας της αποπομπής του από την Αρχή και δήλωσε ότι δεν γνωρίζει την τύχη των στοιχείων που άφησε πίσω του.
«Φούσκα» χαρακτήρισε την κατάθεση Ζορμπά η Νέα Δημοκρατία, δεδομένου ότι δεν κατονόμασε τον πολιτικό χώρο για τον οποίο έγραφε στα πορίσματά του.

Φόρμουλα για τα κουπόνια στις εκλογές

Τη χρήση διπλότυπων εισιτηρίων εκδηλώσεων -αντί κουπονιών- για την ενίσχυση των συνδυασμών και των υποψήφιων δημοτικών και νομαρχιακών συμβούλων προβλέπει τελικά το νομοσχέδιο για τις προεκλογικές δαπάνες στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, το οποίο κατέθεσε χθες το απόγευμα προς συζήτηση στη Βουλή το υπουργείο Εσωτερικών.
Μετά την αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και ΚΚΕ για το θέμα της κατάργησης των κουπονιών, ο υπουργός Εσωτερικών κ. Γ. Ραγκούσης ενέταξε στις διατάξεις του νομοσχεδίου τη θεσμοθέτηση των εισιτηρίων εκδηλώσεων, τα οποία θα πρέπει να είναι θεωρημένα από την αρμόδια ΔΟΥ και να αναγράφουν τα στοιχεία (ΑΦΜ, ονοματεπώνυμο και Αριθμό Δελτίου Ταυτότητας) όσων καταβάλλουν χρηματικά ποσά στον συνδυασμό ή στον υποψήφιο. Τα ποσά που εισφέρονται με τη διάθεση των εισιτηρίων δεν μπορεί να υπερβαίνουν τα 500 ευρώ ανά φυσικό πρόσωπο, αν πρόκειται για υποψήφιο δημοτικό ή περιφερειακό σύμβουλο, ή το 1/5 του ανώτατου επιτρεπτού ορίου για τη χρηματοδότηση των συνδυασμών.

Εμφανίσεις
Στο σχέδιο νόμου περιλαμβάνεται διάταξη στην οποία αναφέρεται ότι δεν επιτρέπονται περισσότερες από μία εμφανίσεις των υποψηφίων σε τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας και μέχρι δύο εμφανίσεις σε τοπικές τηλεοράσεις. Τέλος, για όσους υποψήφιους δημοτικούς ή περιφερειακούς συμβούλους καθώς και συνδυασμούς που θα ξεπεράσουν τα προβλεπόμενα όρια δαπανών προβλέπονται αυστηρές ποινές, μέχρι και έκπτωση από το αξίωμά τους, την οποία μπορεί να επιβάλει η νεοσύστατη Επιτροπή Ελέγχου των Δαπανών και Εκλογικών Παραβάσεων. Η συζήτηση του νομοσχεδίου στην αρμόδια επιτροπή θα ξεκινήσει σήμερα και θα ολοκληρωθεί αύριο Πέμπτη, ενώ θα κατατεθεί προς ψήφιση στο α’ θερινό τμήμα της Βουλής, την επόμενη εβδομάδα.

Κάποιος από τους δύο δικαστικούς εγκληματεί σε βάρος της Ελλάδας ... ποιος δεν κάνει λειτούργημα?

"Δεν έχει καλή μνήμη ο τέως εισαγγελέας" , είπε ο Γ. Ζορμπάς για τον πρώην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου-και εφευρέτη του τεχνάσματος "παραπλανηθέντες υπουργοί" -Γ. Σανιδά. "Επικοινώνησα με τον τότε υπουργό Δικαιοσύνης κύριο Παπαληρούρα και...στη συνέχεια του τηλεφώνησα, αναφέροντάς του το θέμα (άνοιγμα λογαριασμού Παπαμαρκάκη στα νησιά Κέυμαν) και μου είπε πως ήταν άκαιρο" .
Δεν πρόλαβε να βγάλει τα ακουστικά από τη σύνδεση ο Ζορμπάς και βγήκε στο τηλέφωνο ο Σανιδάς. "Η ψευδολογία του κυρίου Ζορμπά είναι συνεχής. Το 2008 έλεγε ότι μου 'χε στείλει άνθρωπο. Τώρα, ότι μου τηλεφώνησε. Ας μου είχε στείλει έγγραφο να με είχε δεσμεύσει" .
Επιτυχία πάντως μεγάλη του MEGA, γιατί πέραν του ξεκατινιάσματος, αυτοί οι δυο εισαγγελείς δε βγαίνουν ποτέ ζωντανά στα κανάλια...

Γ. Αγγέλου: «Ας πάω φυλακή και όσο αντέξω»

Σοβαρότατες πολιτικές και δικαστικές εξελίξεις δρομολογεί η απόφαση της ειδικής ανακρίτριας Ειρ. Καλού να επιβάλλει στον Γιάννη Αγγέλου την καταβολή εγγύησης 400.000 ευρώ γεγονός που εξόργισε όχι μόνο τον πρώην πρωθυπουργό αλλά και την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας με τον εκπρόσωπο τύπου Π. Παναγιωτόπουλο και τον αρμόδιο τομεάρχη Τ. Νεράτζη να επιτίθενται με σφοδρότητα κατά της απόφασης.
Ουδέποτε την τελευταία εικοσαετία αρχηγός της..... Νέας Δημοκρατίας αμφισβήτησε την όποια δικαστική απόφαση και η σημερινή στάση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δείχνει - αν μη τι άλλο - ότι η Δικαιοσύνη κινήθηκε ... κατευθυνόμενα κατά του Αγγέλου.
Είναι γνωστό στις ηγεσίες όλων των κομμάτων και πρωτίστως του ΠΑΣΟΚ, ότι ο Αγγέλου
α) δεν έχει αυτά τα λεφτά που το δικαστήριο του ζητά να καταβάλλει ως εγγύηση για να μην προφυλακιστεί και
β) ότι η υγεία του είναι ιδιαίτερα κλονισμένη εδώ και χρόνια και το γνωρίζουν.
Τα ξέρουν αυτά και ο Καστανίδης και ο Παμπούκης και όμως συμπεριφέρθηκαν έτσι στον άνθρωπο Γιάννη Αγγέλου.
«Ας πάω φυλακή και όσο αντέξω» φέρεται να είπε σε φίλους του, πριν από λίγη ώρα ο επί δεκαετίες στενότερος συνεργάτης του Καραμανλή. 

Όχι ρε ερπετό πες την αλήθεια στους δικαστές και θα την γλυτώσεις.... εκτός και αν έκλεβες και εσύ

Ιστορική επίσκεψη Παπανδρέου στο Ισραήλ

Ιστορική διήμερη επίσκεψη στο Ισραήλ και τα παλαιστινιακά εδάφη άρχισε το απόγευμα της Τετάρτης ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου, ο οποίος έγινε δεκτός από τον Ισραηλινό Πρόεδρος Σ.Πέρες.
Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε η οικονομική κρίση και οι τρόποι ενίσχυσης της διμερούς οικονομικής συνεργασίας, καθώς, βέβαια, και το Μεσανατολικό και η ανθρωπιστική κατάσταση στη Γάζα και τη Δυτική Οχθη.
Η συνάντηση διήρκησε 40 λεπτά και υποδεχόμενος τον Ελληνα πρωθυπουργό ο πρόεδρος του Ισραήλ δήλωσε: "Ηρθατε στα πολιτικά πράγματα την πιό δύσκολη στιγμή για τη χώρα σας. Γνωρίζω ακριβώς πώς αισθάνεστε. Και για να είμαι πιό σαφής, πριν από αρκετά χρόνια σε μια αντίστοιχη περίοδο, στη δυσκολότερη οικονομική συγκυρία για τη δική μου χώρα, είχα αναλάβει και εγώ τη διακυβέρνηση. Ο πληθωρισμός ήταν εκτός ελέγχου και χρειάστηκε να πάρουμε μια σειρά από σκληρά και αντιλαϊκά μέτρα. Όταν έχεις να αντιμετωπίσεις μια κρίση αντίστοιχη αυτής που αντιμετωπίζετε εσείς και αυτή που αντιμετωπίσαμε εμείς, αρκετά χρόνια πριν, τα μέτρα αυτά είναι απαραίτητα".
Ευχήθηκε ακόμη να χώρα μας να βγει από την κρίση γρήγορα και να κάνει ένα νέο ξεκίνημα και τόνισε: "Ελλάδα και το Ισραήλ είναι πλέον κοντά από ποτέ άλλοτε, ιστορικά, πολιτικά, καθώς επίσης και σε δεκάδες άλλους τομείς και καθημερινά διαπιστώνουμε τη βελτίωση και ανάπτυξη των σχέσεών μας" .
Απαντώντας ο Ελληνας πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον πρόεδρο του Ισραήλ για τις ευχές τις οποίες εξέφρασε και τόνισε ότι η ίδια η κρίση αποτελεί μια πρόκληση για να την ξεπεράσουμε και να κερδίσουμε.
"Καταφέραμε να πάρουμε μια σειρά από δύσκολα και επίπονα μέτρα χάρη στη στήριξη που είχαμε από τον κόσμο. Έχοντας λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τον περιορισμό και έλεγχο του δημοσίου χρέους και έχοντας ξεπεράσει το δύσκολο κομμάτι, μπορούμε πλέον να ευελπιστούμε" είπε ο Γ.Παπανδρέου.
"Βρίσκομαι εδώ με διπλή ιδιότητα, του προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και του Ελληνα πρωθυπουργού. Όμως το κύριο είναι ότι για πρώτη φορά πρωθυπουργός της Ελλάδας επισκέπτεται το Ισραήλ από την αναγνώρισή του και έπειτα. Είναι σημαντικό να αναπτύξουμε τη διμερή συνεργασία, την περιφερειακή συνεργασία στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής και υπάρχουν αρκετά ζητήματα στα οποία μπορούμε να συνεργαστούμε για να δώσουμε ώθηση σε κάτι που και οι δύο έχουμε ταχθεί και αφορά την ειρήνευση στην περιοχή" είπε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός.
Αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης με τον Σιμόν Πέρες, ο Έλληνας πρωθυπουργός μετέβη στην παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ όπου και επισκέπτεται το Πατριαρχείο των Ιεροσολύμων.
Ο κ.Παπανδρέου μετέβη πεζός από την πύλη της Τζάφα στο Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο των Ιεροσολύμων όπου, αυτή την ώρα, γίνεται δεκτός από τον προκαθήμενο της Σιωνίτιδας Εκκλησίας Πατριάρχη Θεόφιλο τον Γ'.
Προσφωνώντας τον ο Πατριάρχης ανέφερε: " Κύριε Πρωθυπουργέ της Ελλάδος, σάς υποδεχόμαστε και σας ευχόμαστε να πετύχετε τους στόχους σας σ' αυτή την ειρηνευτική πρωτοβουλία που αναλαμβάνετε σε μια δύσκολη χρονική στιγμή που οι ισορροπίες και τα δεδομένα στη Μέση Ανατολή κλυδωνίζονται".
Αμέσως μετά ο κ.Θεόφιλος παρασημοφόρησε τον Ελληνα πρωθυπουργό, τιμώντας τον με το Μεγαλόσταυρο του Παναγίου Τάφου. " Σας δίνουμε αυτό το σταυρό από καρδιάς, ευχόμενοι επιτυχία στο έργο σας και να σας δώσει ο μεγαλόσταυρος τη δύναμη για να συνεχίσετε τον αγώνα σας ώστε να εξέλθει η Ελλάδα από την κρίση".
Απαντώντας ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι είναι για τον ίδιο μια ιδιαίτερη στιγμή την οποία και θα θυμάται για πάντα " Θα φέρω αυτό το σταυρό ως σύμβολο ενότητας ανάμεσα στην Ελλάδα και το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο των Ιεροσολύμων".
Αντίστοιχα παρασημοφορήθηκαν με τα Μετάλλια του Παναγίου Τάφου ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας και ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής.

Η Siemens στο στόχαστρο και της Επιτροπής Μεγάλων Έργων

Ο υπουργός ανέφερε ότι στο νέο θεσμικό πλαίσιο για τα έργα που καταρτίζει το υπουργείο θα προβλέπονται ποινές και κυρώσεις αν αποδειχθεί εκ των υστέρων ότι ένας ανάδοχος χρησιμοποίησε άνομα μέσα για να κερδίσει ένα έργο.
Συνεδρίασε την Τετάρτη η Επιτροπή Μεγάλων Έργων υπό τον υπουργό Υποδομών Δημήτρη Ρέππα. Η Επιτροπή αποφάσισε να εισηγηθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο ολοκληρωμένη μελέτη για τα έργα του δημοσίου στα οποία εμπλέκεται ως ανάδοχος η εταιρία Siemens.
Ο κ. Ρέππας διευκρίνισε ότι θα υπάρξει ταξινόμηση όλων των υποθέσεων βάσει κριτηρίων, ώστε στη συνέχεια να ληφθούν αποφάσεις. «Θα κινηθούμε στο πλαίσιο μιας δικαιοκρατούμενης Πολιτείας αφενός. Αφετέρου η δράση, η λειτουργία μιας τέτοιας επιχείρησης, η οποία αναμφίβολα έχει προκαλέσει βλάβη στο δημόσιο συμφέρον και την εικόνα της χώρας, δεν μπορεί παρά να αντιμετωπιστεί με το ανάλογο τίμημα το οποίο η εταιρεία αυτή πρέπει να έχει. Νομίζω η συζήτηση αυτή είναι μια συζήτηση νομική και πολιτική.»
Ο υπουργός ανέφερε ότι στο νέο θεσμικό πλαίσιο για τα έργα που καταρτίζει το υπουργείο θα προβλέπονται ποινές και κυρώσεις αν αποδειχθεί εκ των υστέρων ότι ένας ανάδοχος χρησιμοποίησε άνομα μέσα για να κερδίσει ένα έργο.
Η Επιτροπή Μεγάλων Εργων συζήτησε επίσης στη σημερινή συνεδρίαση των θέμα των σκουπιδιών και όπως είπε ο κ. Ρέππας περιμένει τις πρωτοβουλίες του Ενιαίου Συνδέσμου Δήμων και Κοινοτήτων που είναι και ο επισπεύδων για τα έργα και ανάλογα θα πάρει τις αποφάσεις της. Επίσης αποφασίστηκε να προχωρήσει η καθιέρωση των ηλεκτρονικών διοδίων ούτως ώστε μέσα σε 2,5 χρόνια τα 2/3 των δρόμων της χώρας να έχουν ηλεκτρονικά διόδια.

Τέλος, αποφασίστηκε να προχωρήσει η κατάρτιση μητρώων για τους δρόμους, τις γέφυρες, τις σήραγγες και τις περιοχές με κατολισθήσεις ώστε να διευκολύνονται οι υπηρεσίες αλλά και οι πολίτες στην καλύτερη αντιμετώπιση των θεμάτων οδικής ασφάλειας.

Εκτός μεγάλων έργων οι… μιζαδόροι της προηγουμενης κυβέρνησης!!!

Βαριές ποινές και κυρώσεις σε όσους αποδειχθεί ότι χρησιμοποίησαν την πρακτική της μίζας για να πάρουν ένα δημόσιο έργο αποφάσισε να προωθήσει η Επιτροπή Μεγάλων Έργων υπό τον υπουργό Υποδομών, Δημήτρη Ρέππα.
Η Επιτροπή αποφάσισε να εισηγηθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο ολοκληρωμένη μελέτη για τα έργα του Δημοσίου, στα οποία εμπλέκεται ως ανάδοχος η εταιρία Siemens, ώστε να υπάρξει πλέγμα ποινών για τη γερμανική εταιρία, της οποίας οι δραστηριότητες απασχολούν την κοινή γνώμη τα τελευταία χρόνια.
Ο κ. Ρέππας διευκρίνισε ότι θα υπάρξει ταξινόμηση όλων των υποθέσεων βάσει κριτηρίων, ώστε στη συνέχεια να ληφθούν αποφάσεις.
«Θα κινηθούμε στο πλαίσιο μιας δικαιοκρατούμενης Πολιτείας αφενός. Αφετέρου η δράση, η λειτουργία μιας τέτοιας επιχείρησης, η οποία αναμφίβολα έχει προκαλέσει βλάβη στο δημόσιο συμφέρον και την εικόνα της χώρας, δεν μπορεί παρά να αντιμετωπιστεί με το ανάλογο τίμημα το οποίο η εταιρεία αυτή πρέπει να έχει. Νομίζω η συζήτηση αυτή είναι μια συζήτηση νομική και πολιτική.»
Ο υπουργός ανέφερε ότι στο νέο θεσμικό πλαίσιο για τα έργα που καταρτίζει το υπουργείο θα προβλέπονται ποινές και κυρώσεις, αν αποδειχθεί εκ των υστέρων ότι ένας ανάδοχος χρησιμοποίησε άνομα μέσα για να κερδίσει ένα έργο.
Η Επιτροπή Μεγάλων Έργων συζήτησε επίσης στη σημερινή συνεδρίαση το θέμα των σκουπιδιών και, όπως είπε ο κ. Ρέππας, περιμένει τις πρωτοβουλίες του Ενιαίου Συνδέσμου Δήμων και Κοινοτήτων και ανάλογα θα πάρει τις αποφάσεις της.
Επίσης αποφασίστηκε να προχωρήσει η καθιέρωση των ηλεκτρονικών διοδίων, ούτως ώστε μέσα σε 2,5 χρόνια τα 2/3 των δρόμων της χώρας να έχουν ηλεκτρονικά διόδια.
Τέλος, αποφασίστηκε να προχωρήσει η κατάρτιση μητρώων για τους δρόμους, τις γέφυρες, τις σήραγγες και τις περιοχές με κατολισθήσεις, ώστε να διευκολύνονται οι υπηρεσίες αλλά και οι πολίτες.

"Ερώτηση σε όλους για τον Αγγέλου. Που τα βρήκε τα 400.000;"

"Διαβάζω σήμερα στις εφημερίδες ότι άφησαν ελεύθερο με εγγύηση 400.000 ευρώ τον Αγγέλου, το δεξί χέρι του Καραμανλή. Και κάθομαι και λέω, που τα βρήκε τα 400.000 και τα έδωσε για εγγύηση. Τι είναι τσίχλες, αν τα υπολογίζουμε σε δραχμές είναι 136.300.000 δρχ. Πλάκα μας ...κάνουν, που τα βρήκε και τα έδωσε για εγγύηση. 4 ζωές να δουλεύω δεν μπορώ να βγάλω τόσα λεφτά. Φίλοι μου ξυπνήστε, μας δουλεύουν τα κόμματα ψιλό γαζί. Αν δεν κάνουμε κάτι θα συνεχιστή αυτή η κατάσταση για πάντα"

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

ΠΙΕΖΕΙ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΓΙΑ ΝΑ ΦΙΜΩΣΟΥΝ ΤΑ BLOGS ... ο γερουλανος


Αρχίζουν και καλλιεργούν κλίμα φίμωσης των blogs. Ο Καστανίδης αντιστέκεται προς το παρόν. Ότι κατηγορούσαν ως αντιπολίτευση το υιοθετούν ως κυβέρνηση. Ο Γερουλάνος στον Πόρο που ήταν μαζί με τον Παπανδρέου είναι ο βασικός εισηγητής της άρσης ανωνυμίας των ιστολογίων. Στο πλευρό του και όλοι οι υπουργοί που κατά καιρούς έχουν... δεχτεί κριτική (Διαμαντοπούλου, Ξενογιαννακοπούλου κλπ). Το νομοσχέδιο είναι σχεδόν έτοιμο. Το έδωσε ο Προκόπης Παυλόπουλος χέρι με χέρι στον Καστανίδη για να τελειώνουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Έχουμε την αίσθηση ότι ο Γερουλάνος δεν θα εισακουστεί. Ο Παπανδρέου έχει αντίληψη για το τι συμβαίνει. Ή μήπως όχι;
Να θυμίσουμε οτι ο γερουλάνος συμμετείχε με τις τοποθετήσεις και την πίεση του προς τις αρμόδιες αρχες  για να υποβιβαστει παράνομα ο Ηρακλής ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ. 
Προφανώς ήθελε να σώσει τη θυγατρική ομάδα που παράνομα ελέγχει γνωστή οικογένεια μεγαλοπαραγόντων από την Κρήτη.

Πυρά κατά του υπουργού Εργασίας για τη διαιτησία ο Α. Τσίπρας

Σφορδή επίθεση κατά του υπουργού Εργασίας Ανδρέα Λοβέρδου εξαπέλυσε ο πρόεδρος του Συνασπισμού και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, σχολιάζοντας το μπλόκο σε μισθολογικές αυξήσεις μέσω διαιτησίας.
«Ο υπουργός Εργασίας φαίνεται ότι ζήλεψε τη δόξα του μάγου Κόπερφιλντ και βάλθηκε μέσα σε μια νύχτα να εξαφανίσει τον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.
Κλιμακώνοντας την επίθεσή του πρόσθεσε: «Πρόκειται για τον ίδιο άνθρωπο που πριν λίγες μέρες στη βουλή, παραπλανώντας τους συναδέλφους του βουλευτές, έλεγε ότι έχουν καταλήξει σε συμφωνία οι κοινωνικοί εταίροι για την διατήρηση του ΟΜΕΔ. Ψέματα, λαθροχειρίες, ταχυδακτυλουργικά κόλπα. Αυτή είναι η τακτική που πλέον συνηθίζει ο υπουργός Εργασίας. Φαίνεται πως η λέξη ντροπή δεν υπάρχει ούτε στο λεξιλόγιο ούτε στην συμπεριφορά του».