2015 EKLOGES - βουλευτικές εκλογες 2015, 2012, GREEK ELECTIONS GALLOP ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ 2015EKLOGES

Η κοτσάνα του αιώνα από τον ΒΟΥΡΟ....

"Nα δώσουμε επιτέλους μια λύση στο κομμάτι της βίας και του χουλιγκανισμού. Πρέπει να εφαρμοστούν οι νόμοι σκληρά σε επίπεδο ακόμη και δήμευσης περιουσίας του ατόμου που κάνει ζημιές, ακόμη και σε επίπεδο δεύτερου και τρίτου συγγενικού βαθμού. Είναι μετακινούμενος μισθοφορικός στρατός που δεν έχει χρώμα ή φανέλα"

Γιάννης Βούρος, βουλευτής ΠΑΣΟΚ.

Τα ζήτημα της συνταγματικότητας του νόμου, το σκεφτήκατε καθόλου; 
Η κοτσάνα του αιώνα από τον ΒΟΥΡΟ.... να δεσμευτεί η περιουσία του ΑΚΗ και των λαμογιων του ΠΑΣΟΚ ρε ηθοποιέ της πλάκας 

Αφνιδίασαν τα πρώτα «πράσινα» χρίσματα

Δύο γυναίκες, έναν εν ενεργεία δήμαρχο και έναν πρώην υποψήφιο δήμαρχο του ΣΥΝ και των Οικολόγων Πρασίνων επέλεξε να στηρίξει το ΠΑΣΟΚ στους δήμους Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Ωραιοκάστρου, Κορδελιού-Ευόσμου και Ασσήρου του νομού Θεσσαλονίκης. Τα ονόματά τους ανακοινώθηκαν πριν από λίγες ημέρες από την Ιπποκράτους και πλέον ρίχνονται στη μάχη έχοντας και το «πράσινο» χρίσμα.
Κυριακή Τεκτονίδου σε Αμπελόκηπους-Μενεμένη
Στο δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης, που θεωρείται ένα από τα οχυρά της ΝΔ, η Ιπποκράτους αποφάσισε να σεβαστεί τις προτάσεις της Νομαρχιακής Επιτροπής Β’ Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ και ανακοίνωσε ότι θα στηρίξει την Κυριακή Τεκτονίδου απέναντι στο «γαλάζιο» Λάζαρο Κυρίζογλου. Όπως λένε τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, πρόκειται για δραστήριο στέλεχος του Κινήματος και ιδιαίτερα δυναμική γυναίκα, που ασχολείται εδώ και πολλά χρόνια με την τοπική αυτοδιοίκηση και μπορεί να φέρει κερδοφόρο αποτέλεσμα. Εξελέγη το 2002 δημοτική σύμβουλος στο δήμο Αμπελοκήπων με την παράταξη «Λαϊκή Συμμετοχή» και στις δημοτικές εκλογές του 2006 ηγήθηκε της παράταξης «Πορεία προς τον άνθρωπο», επικεφαλής της οποίας παραμένει μέχρι σήμερα. Η Κυριακή Τεκτονίδου γεννήθηκε στο Μαυρονέρι Κιλκίς το 1956 και κατοικεί στη Θεσσαλονίκη από το 1963. Είναι παντρεμένη και έχει δύο παιδιά, ενώ είναι πτυχιούχος Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών και Παιδαγωγικών Σπουδών της Ανώτατης Σχολής Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΠΑΤΕΣ-ΣΕΛΕΤΕ) και έχει μεταπτυχιακό στην Περιφερειακή Ανάπτυξη από το Ινστιτούτο Περιφερειακής Ανάπτυξης. Δούλεψε για πολλά χρόνια στον ΟΑΕΔ και ασχολήθηκε ιδιαίτερα με την προώθηση στην αγορά εργασίας ατόμων που ανήκουν στις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες (παλιννοστούντες, τσιγγάνοι, μονογονεϊκές οικογένειες). Στις τελευταίες εθνικές εκλογές ήταν υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Χριστίνα Αλίρη στο Ωραιόκαστρο
Μία νέα γυναίκα επέλεξε η Ιπποκράτους να στηρίξει και σε ένα άλλο «γαλάζιο» οχυρό, το δήμο Ωραιοκάστρου. Η 31χρονη νομαρχιακή σύμβουλος Θεσσαλονίκης Χριστίνα Αλίρη, που από τον Ιούνιο είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον να είναι υποψήφια δήμαρχος Ωραιοκάστρου, πήρε το χρίσμα. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Θ» ήδη έχει κάνει πολλές επαφές για τη στελέχωση του ψηφοδελτίου της και μέχρι το τέλος Αυγούστου θα παρουσιάσει το 90% των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων της, ανάμεσα στους οποίους πιθανόν θα είναι και κάποια στελέχη της Δημοκρατικής Αριστεράς. Βλέψεις για το «πράσινο» χρίσμα είχαν και άλλοι τοπικοί παράγοντες, όπως ο υποψήφιος που στήριξε το ΠΑΣΟΚ στις προηγούμενες εκλογές Ανέστης Πολυχρονίδης. Υπερίσχυσε όμως η άποψη στο δύσκολο αυτό δήμο να στηριχθεί ένα νέο και άφθαρτο πρόσωπο. Μόλις ανακοινώθηκε το όνομα της Χριστίνας Αλίρη, κάποιοι έσπευσαν, κυρίως μέσω διαδικτύου, να υποσκάψουν την υποψηφιότητά της, υποστηρίζοντας ότι είναι νέα δημότης στο Ωραιόκαστρο, αλλά αυτά δεν πτοούν τη νομαρχιακή σύμβουλο, η οποία ανταπαντά ότι μπορεί να κατοικεί στο συγκεκριμένο δήμο λίγα χρόνια, όμως γνωρίζει πολύ καλά τα προβλήματα της περιοχής και το τέλμα στο οποίο έχει περιέλθει. Η Χριστίνα Αλίρη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και σπούδασε στο τμήμα Χημείας της σχολής Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ. Στα φοιτητικά της χρόνια οργανώθηκε στην ΠΑΣΠ, ενώ στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2006 εξελέγη νομαρχιακή σύμβουλος με το συνδυασμό «Για τη Θεσσαλονίκη», συγκεντρώνοντας 11.750 ψήφους. Από το 2008 είναι μέλος της επιτροπής Ανάπτυξης της νομαρχίας και πρόσφατα διορίστηκε μέλος του δ.σ. του ΟΛΘ και της επιτροπής Εσωτερικού Ελέγχου του Οργανισμού.

Έκπληξη σε Κορδελιό-Εύοσμο
Στα πρώτα χρίσματα που έδωσε το ΠΑΣΟΚ στο νομό Θεσσαλονίκης έκπληξη αποτελεί η επιλογή του υποψηφίου δημάρχου Κορδελιού-Ευόσμου. Η Ιπποκράτους αποφάσισε να στηρίξει τον Απόστολο Καφαρίδη, ο οποίος προέρχεται από το χώρο του ΣΥΝ και στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές ήταν υποψήφιος δήμαρχος Ευόσμου με τη στήριξη του κόμματος στο οποίο ανήκε και των Οικολόγων-Πρασίνων. Σύμφωνα με πληροφορίες η Ιπποκράτους έκρινε ότι ένας μη «πράσινος» μπορεί να ενώσει την τοπική βάση του ΠΑΣΟΚ στο διευρυμένο δήμο Κορδελιού-Ευόσμου, ενώ οι γέφυρες που διατηρεί ο Απόστολος Καφαρίδης με τον κόσμο της ευρύτερης Αριστεράς εκτιμάται ότι μπορούν να προσδώσουν στην υποψηφιότητά του την πρέπουσα δυναμική, ώστε να τερματιστεί η 20ετής κυριαρχία της ΝΔ στους δύο δήμους που συνενώθηκαν. Ο 47χρονος σήμερα μηχανολόγος μηχανικός είναι γέννημα θρέμμα Ευόσμου, σπούδασε στο ΑΠΘ και αρχικά εργάστηκε στην τεχνική υπηρεσία του δήμου του, ενώ στη συνέχεια για τρία χρόνια ήταν διευθυντικό στέλεχος στην ΕΛΒΟ. Από το 1990 και μετά είναι ελεύθερος επαγγελματίας και διατηρεί τεχνικό γραφείο ηλεκτρομηχανολογικών μελετών και κατασκευών στον Εύοσμο. Έχει διαρκή συμμετοχή και παρουσία στα αυτοδιοικητικά πράγματα και εναντιώθηκε σε όλες τις φοβικές αντιδράσεις των προηγούμενων διοικήσεων του δήμου για την εγκατάσταση ξενώνα του προγράμματος «Ψυχαργώ». Σήμερα υπόσχεται «αλλαγή πορείας» στη διοίκηση του δήμου και καλεί όλες τις δημιουργικές δυνάμεις να συστρατευτούν μαζί του, για να ανατραπεί η σημερινή κατάσταση.

Από την Άσσηρο στο Λαγκαδά…
Ο μέχρι σήμερα δήμαρχος Ασσήρου Δημήτρης Ράβναλης, όπως αναμενόταν, πήρε το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ, για να διεκδικήσει το νέο διευρυμένο δήμο Λαγκαδά. Τον κ. Ράβναλη πρότεινε η Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ Β’ Θεσσαλονίκης στο γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου Σωκράτη Ξυνίδη και τελικώς η Ιπποκράτους υιοθέτησε την πρόταση παρά τις επιφυλάξεις που διατηρούσαν κάποια τοπικά στελέχη. Οι υποστηρικτές του κ. Ράβναλη τονίζουν ότι είναι ένα ικανό αυτοδιοικητικό στέλεχος και πως επί των ημερών του ο δήμος Ασσήρου βγήκε από τον κατάλογο των υπερχρεωμένων ΟΤΑ. Ο ίδιος δεν κρύβει την ικανοποίησή του για τη στήριξη που του παρέχει το ΠΑΣΟΚ, ωστόσο, όπως λένε συνεργάτες του, θα επιδιώξει να συνθέσει ένα πολυκομματικό ψηφοδέλτιο με νέους και ορεξάτους ανθρώπους. Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι ο Δημήτρης Ράβναλης ήταν ένας από τους «πράσινους» δημάρχους που αντέδρασαν στον «Καλλικράτη», υποστηρίζοντας ότι ο νέος δήμος θα έπρεπε να προκύψει από τη συνένωση της Ασσήρου, του Λαχανά και της Μυγδονίας.

Υποψηφιότητες σε Κεντρική και Δυτική Μακεδονία
Ανάμεσα στα πρώτα «πράσινα» χρίσματα που δόθηκαν σε 70 υποψηφίους δημάρχους βρίσκονται και επτά που αφορούν δήμους της Κεντρικής και της Δυτικής Μακεδονίας. Πρόκειται για στελέχη του Κινήματος που είναι είτε εν ενεργεία δήμαρχοι είτε ασχολούνται επί χρόνια με την τοπική αυτοδιοίκηση. Στη Βέροια η Ιπποκράτους στηρίζει εκ νέου τη δήμαρχο Χαρούλα Ουσουλτζόγλου, στη Νάουσα το δήμαρχο Αναστάσιο Καραμπατζό και στην Έδεσσα το δήμαρχο Γιάννη Σόντρα, ενώ στη Σιθωνία Χαλκιδικής τον πρόεδρο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου και νομαρχιακό σύμβουλο Άγγελο Πράτσα. Στο Αμύνταιο το χρίσμα πήρε εκ νέου ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Θεοδωρίδης και στη Δεσκάτη ο πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ Κώστας Μυλωνάς.


Η Ν.Δ. ανακοίνωσε 22 ακόμα "γαλάζιους" υποψηφίους δημάρχους

Είκοσι δύο (22) επιπλέον ονόματα υποψήφιων δημάρχων που θα υποστηρίξει η Ν.Δ. στις εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση του προσεχούς Νοεμβρίου έδωσε στη δημοσιότητα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Από τις υποψηφιότητες ξεχωρίζει αυτή του πρώην βουλευτή Πιερίας Ευάγγελου Πολύζου για τον δήμο Πύδνας - Κολινδρού, ο οποίος το 2005 είχε διαγραφεί από τον τότε πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, με αφορμή δηλώσεις του για τη σχέση πολιτικών και διαπλοκής. Ειδικότερα, στην ανακοίνωση που ακολουθεί τα είκοσι δύο ονόματα των υποψηφίων, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνει ότι: «Οι εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης διεξάγονται σε περίοδο κρίσιμη για το μέλλον της χώρας και τη ζωή των πολιτών. Οι θεσμοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δοκιμάζονται. Το κόμμα μας, η Νέα Δημοκρατία, δίνει πρώτη προτεραιότητα στην ενίσχυση της αυτοδιοίκησης και στην ανάπτυξη της περιφέρειας. Στηρίζουμε στελέχη που υπηρετούν αξίες και διαθέτουν ήθος και ικανότητες, προέρχονται από την Αυτοδιοίκηση, είναι καταξιωμένοι στην κοινωνία και μάχονται για την ανάπτυξη του τόπου τους και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών».
Αναλυτικά και σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση η Ν.Δ. προτείνει για τους δήμους: Αλίμου τον Νικόλαο Τσαμπαρλή, Αμαρουσίου τον Γεώργιο Πατούλη (δήμαρχος Αμαρουσίου), Αγίας Παρασκευής τον Βασίλειο Ζορμπά, Δάφνης - Υμηττού τον Μιχάλη Σταυριανουδάκη (δήμαρχος Δάφνης), Ηλιουπόλεως τον Ιωάννη Αναγνώστου (δήμαρχος Ηλιουπόλεως), Καισαριανής τον Νικόλαο Ζαρκαδούλα, Μεταμόρφωσης τον Δημήτρη Τζίτζιφα (δήμαρχος Μεταμόρφωσης), Παλαιού Φαλήρου τον Διονύση Χατζηδάκη (δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου), Χαϊδαρίου τον Δημήτρη Μαραβέλια (δήμαρχος Χαϊδαρίου), Κερατσινίου - Δραπετσώνας τον Φώτη Μελά (δήμαρχος Κερατσινίου), Ασπροπύργου τον Νικόλαο Μελά (δήμαρχος Ασπροπύργου), Λαυρεωτικής τον Σταύρο Παπασταυρόπουλο (πρώην δήμαρχος Λαυρεωτικής), Μάνδρας - Ειδυλλίας τον Γεώργιο Δρίκο, Μεγαρέων τον Ιωάννη Μαρινάκη, Επιδαύρου τον Κωνσταντίνο Γκάτσιο, Εορδαίας τον Γρηγόριο Τσιουμάρη (δήμαρχος Πτολεμαΐδας), Κορινθίων τον Κώστα Γιώτη, Σικυωνίων τον Χρήστο Ζαχαρία, Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης τον Δημήτρη Σκούρα (πρώην δήμαρχος Ξυλοκάστρου), Κεφαλλονίας τον Αλέξανδρο Παρίση (πρώην βουλευτής), Λευκάδας τον Γεώργιο Γληγόρη (πρώην δήμαρχος Λευκάδας) και Πύδνας - Κολινδρού τον Ευάγγελο Πολύζο (πρώην βουλευτής).