2015 EKLOGES - βουλευτικές εκλογες 2015, 2012, GREEK ELECTIONS GALLOP ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ 2015EKLOGES

Ο κόσμος είναι έτοιμος να λιντσάρει τους υπουργούς και τα στελέχη του Πασόκ!

Ασυγκράτητος ο κόσμος, δεν παύει να αποδοκιμάζει τα κυβερνητικά στελέχη, όπου τα βρίσκει.
Την οργή των πολιτών και μάλιστα στην "πασοκοκρατούμενη" Κρήτη, δοκίμασε εις διπλούν ο υπουργός Απασχόλησης Ανδρέας Λοβέρδος.
Τα κανάλια για άλλη μια φορά δεν έπαιξαν τίποτα, αναδεικνύοντας την απόλυτη ταύτισή τους με την κυβέρνηση του μνημονίου! Αρχικά, την οργή του κόσμου εισέπραξε ο υπουργός στο χωριό Κουνάβος του Ηρακλείου, όπου παραδόθηκαν είκοσι εργατικές κατοικίες.
Εκεί, εκατοντάδες παριστάμενοι γιούχαραν τον Ανδρέα Λοβέρδο, ενώ και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Γιώργος Σκουλατάκης του τα "έψαλλε" δημοσίως, εκφράζοντάς του την αγανάκτησή του για τα μέτρα της κυβέρνησης.
Αργότερα, νέο κτήριο του ΙΚΑ στο Ηράκλειο (περιοχή Εσταυρωμένου), ο Ανδρέας Λοβέρδος, στη διάρκεια (κομματικού χαρακτήρα) φιέστας για την υποδοχή του, τα άκουσε από κόσμο που έτυχε να βρίσκεται εκεί και αντιλήφθηκε την παρουσία του.
Αποτέλεσμα της κατάστασης που δημιουργήθηκε, ήταν ο κ. Λοβέρδος να εγκαταλείψει το κτίριο από την πίσω πόρτα. Μάλιστα, κάποιος εκτόξευσε κατά του υπουργού ένα αναψυκτικό.
Κι όλα αυτά στο "πράσινο" Ηράκλειο! Φανταστείτε αλλού…
Παντού τους κράζουν!
Όμως, την οργή του κόσμου γνώρισε από πρώτο χέρι και ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Νίκος Σηφουνάκης (γνωστός για τη ρητορική του κατά του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου αλλά και τον έντονο αντικληρικαλισμό του γενικότερα), στην Ερεσό της Λέσβου, όταν αποφάσισε να εμφανιστεί στη ΝΔ Λέσβο.
Αποτέλεσμα, να εγκαταλείψει άρον-άρον την κωμόπολη, πριν πάρουν μεγάλη έκταση οι καθ’ όλα αυθόρμητες αποδοκιμασίες. Την προηγούμενη Πέμπτη, έγινε δέκτης αποδοκιμασιών από πολίτες ο υφυπουργός Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης, ο οποίος είχε την ατυχή έμπνευση να εμφανιστεί στο θέατρο του Λυκαβηττού σε εκδήλωση για τον εορτασμό των γενεθλίων του Μίκη Θεοδωράκη. Όταν ο Αλέξης Κωστάλας ανακοίνωσε στους θεατές την παρουσία του υφυπουργού, ακολούθησε πανδαιμόνιο, καθώς οι αποδοκιμασίες ήταν καθολικές.

"Τελειώνει" το ΠΑΣΟΚ Στο ΠΑΣΟΚ, όσοι δεν πετούν στα σύννεφα, γνωρίζουν ότι το πολιτικό τέλος του μεταλλαγμένου κόμματός τους είναι πολύ κοντά.
Εξάλλου, κορυφαίοι υπουργοί έχουν με δηλώσεις τους προειδοποιήσει ότι η πτώση του ΠΑΣΟΚ, θα σηματοδοτήσει και την οριστική περιθωριοποίησή του.
Οι εκλογές της 7ης Νοεμβρίου θα σημάνουν την απαρχή της απαλλαγής μας από την κυβέρνηση της Νέας Τάξης, που από την πρώτη μέρα της εκλογής της και στο όνομα της παγκόσμιας διακυβέρνησης, δεν έχει παύσει να συσσωρεύει φρικτά δεινά στον τόπο, υπονομεύοντας την εθνική μας κυριαρχία (αλήθεια, πόσο γρήγορα ξεχάστηκε το σύνθημα "Η Ελλάδα στους Έλληνες"…) και βυθίζοντας τον μέσο πολίτη στην απόγνωση και στη δυστυχία.
Την οργή του κόσμου, που βλέπει σε καθημερινή βάση να του στερούν όλα όσα αγωνίστηκε επί δεκαετίες για να κατακτήσει, δεν είναι εύκολο να την σταματήσει κανείς.

dimotikes_ekloges2010 - Ο Θανάσης Χειμάρας, υποψήφιος Περιφερειάρχης Στ.Ελλάδας

Τον Θανάση Χειμάρα ανακοίνωσε και επίσημα η ΝΔ, ως υποψήφιο Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας. Ο Νομάρχης Φθιώτιδας έκανε την ακόλουθη δήλωση, σχετικά με τη στήριξη του απο το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας:
«Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τη Νέα Δημοκρατία και ιδιαίτερα τον Πρόεδρο κ. Αντώνη Σαμαρά, για την εμπιστοσύνη και τη στήριξη στη νέα μου αυτοδιοικητική προσπάθεια, από τη θέση του υποψηφίου αιρετού Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας.
 Αναμένω και ελπίζω στη στήριξη και από άλλους πολιτικούς και αυτοδιοικητικούς φορείς και προσωπικότητες.
 Κυρίως όμως ευελπιστώ να εκφραστεί στο πρόσωπό μου η αγάπη και η αποδοχή των πολιτών της Στερεάς Ελλάδας.»

N.Δεμερτζής: ''Στις δημοτικές εκλογές του Νοέμβρη η κοινωνία πρέπει να μπει μπροστά''

Για το νέο Δήμο Σιντικής.
Παρουσίασε τη διακήρυξη αρχών και θέσεων της δημοτικής του κίνησης.

Με κεντρικό άξονα της πολιτικής του φιλοσοφίας ότι ''στις δημοτικές εκλογές του Νοέμβρη η κοινωνία πρέπει να μπει μπροστά'', τη διακήρυξη αρχών και θέσεων της δημοτικής του κίνησης για το νέο ''καλλικρατικό'' δήμο Σιντικής, παρουσίασε ο υποψήφιος Δήμαρχος Νίκος Δεμερτζής. Στα πλαίσια ενός ανοιχτού διαλόγου με τους δημότες και σε μια πολυπληθή συγκέντρωση στην οποία συμμετείχαν δημότες απ’ όλα τα δημοτικά διαμερίσματα του δήμου, την περασμένη Παρασκευή ο κ.Δεμερτζής παρουσίασε τους βασικούς άξονες του συνδυασμού του , που θα κινητοποιούν όλο ανθρώπινο δυναμικό και τα υλικά κεφάλαια της περιοχής του, με στόχο ο δήμαρχος και του δημοτικό συμβούλιο να λειτουργούν ''όχι σαν διαχειριστές εξουσίας'', αλλά ''σαν επιχειρηματική μονάδα με όραμα και σχέδιο''. Οσον αφορά την κομματική ταυτότητα του συνδυασμού, ο κ.Δεμερτζής αποποιήθηκε την όποια κομματική απόχρωση, κάνοντας λόγο για τη δημιουργία μιας ανεξάρτητης, ακομμάτιστης και πολυσυλλεκτικής κίνησης, ανοιχτής σε όλους. Κατά τη διάρκεια παρουσίασης της ιδρυτικής διακήρυξης του συνδυασμού του ο υποψήφιος Δήμαρχος Σιντικής, μεταξύ άλλων , τόνισε τα εξής:

Βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη ιστορική στιγμή, όπου η τοπική αυτοδιοίκηση θα πρέπει να επαναπροσδιορίσει τον ρόλο της, να αναδιατάξει τις δυνάμεις της και να δώσει νέους αγώνες για μια περιοχή που να έχει μέλλον και προοπτική. Αυτή την ιστορική ευκαιρία οφείλουμε να την μετατρέψουμε σε αφετηρία μιας νέας πορείας για τον δήμο μας, για την περιοχή μας.
Οραματιζόμαστε:
• Μια δημοτική αρχή που θα εμπνέει και θα κινητοποιεί τους πολίτες, ώστε να αναλάβουν οι ίδιοι την διαχείριση όλων των προβλημάτων που τους αφορούν.
• Μια δημοτική αρχή που στη λήψη των αποφάσεων σημαντικό ρόλο θα παίζουν με την συμμετοχή τους οι κοινωνικοί και επαγγελματικοί φορείς, οι εθελοντικές οργανώσεις και οι πρωτοβουλίες πολιτών
• Έναν δήμο πρωταγωνιστή, ένα δήμο διεκδικητή, έναν δήμο που θα υψώνει δυνατά την φωνή του μπροστά στο κάθε τι που δυσκολεύει την ζωή μας.
• Έναν δήμο που θα είναι παρών, έναν δήμο που θα έχει πρώτο λόγο στον σχεδιασμό για την ανάπτυξη της περιοχής είτε από την κεντρική εξουσία, είτε από την περιφερειακή αυτοδιοίκηση. Έναν δήμο αντάξιο της ιστορίας της Σιντικής και των ανθρώπων της.
Προτείνουμε :
• Έναν δήμο με ανθρώπινο πρόσωπο
• Έναν δήμο με πλήθος πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων
• Έναν δήμο με χώρους καλλιτεχνικής δημιουργίας και έκφρασης της νεολαίας
• Έναν δήμο με κέντρα πολιτισμού και βιβλιοθήκες σε όλα τα διαμερίσματα, με δωρεάν ίντερνετ με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη γεωγραφική κάλυψη
• Έναν δήμο με αγάπη για το περιβάλλον και με οικολογικές ευαισθησίες
• Έναν δήμο με ολοκληρωμένες πολιτικές για τα απορρίμματα, με λιγότερα σκουπίδια. Διαλογή στην πηγή, με τριπλούς κάδους ανακύκλωσης σε κάθε γωνιά. Προγράμματα οικιακής κομποστοποίησης, λιπασματοποίηση για τα υπόλοιπα οργανικά σκουπίδια.Ο δήμος μας, ο νέος δήμος, οφείλει να αναδείξει τα συγκριτικά πλεονεκτήματά του.Αναδεικνύουμε την περιοχή μας σε πόλο ανάπτυξης διεποχικού πολυθεματικού τουρισμού.Στόχος μας να έχουμε τουρισμό 12 μήνες το χρόνο. Προβάλλουμε και ενισχύουμε όλες τις μορφές τουρισμού.
Αιχμή του δόρατος όλων αυτών των τουριστικών δραστηριοτήτων και μεγάλη μας ελπίδα για την προβολή και την ανάπτυξη της περιοχής αποτελούν τα ιαματικά λουτρά του Αγκίστρου, και τα ιαματικά λουτρά του Σιδηροκάστρου, καθώς και ο επίγειος παράδεισος του υγροβιότοπου ποταμού Στρυμώνα – λίμνη Κερκίνης.
Φιλόδοξος στόχος είναι να γίνει η περιοχή μας Ευρωπαϊκό Πάρκο Προστασίας και Ανάδειξης του Περιβάλλοντος, όπου, με καινοτόμες δράσεις και ένταξη σε ευρωπαϊκά και εθνικά προγράμματα, θα δημιουργήσουμε αναπτυξιακές προοπτικές στην περιοχή.Πέρα από τον τουρισμό συνεχής και έντονη θα είναι η προσπάθειά μας να αναδείξουμε τα προϊόντα που παράγει η γη μας, τόσο στην γεωργία, όσο και στην κτηνοτροφία. Εμείς γνωρίζουμε ότι όλα μας τα προϊόντα έχουν υψηλή ποιότητα.
Να τα μάθουν με την ταυτότητά τους.
Να αποκτήσουν ονομασία προέλευσης.
Να προχωρήσουμε με μεγαλύτερα βήματα στην μεταποίησή τους.
Αναδεικνύουμε σε πρωτοπόρα δύναμη ανάπτυξης όλες τις μορφές ενέργειας που έχει η περιοχή μας: την γεωθερμία, την αιολική ενέργεια, την ηλιακή ενέργεια, την υδάτινη ενέργεια, την ενέργεια που προέρχεται από προϊόντα βιομάζας.
''Σήμερα καταθέτουμε μια άλλη πρόταση''
Ο δήμαρχος και του δημοτικό συμβούλιο θα λειτουργούν όχι σαν διαχειριστές εξουσίας, αλλά σαν επιχειρηματική μονάδα με όραμα και σχέδιο.
Κινητοποιούν όλο ανθρώπινο δυναμικό και τα υλικά κεφάλαια της περιοχής. Προσθέτουν με δουλειά, πολύ κόπο, προστιθέμενη κοινωνική αξία, σε εισοδήματα, σε απασχόληση, σε ποιότητα ζωής , στους πολίτες.
Όλα τα παραπάνω κάνουν την περιοχή μας ανταγωνιστική, σε σχέση με τις άλλες περιοχές.
''Τι σημαίνει ανταγωνιστική περιοχή''
• Είναι αυτή που οι άνθρωποί της αγαπούν να ζουν, να σπουδάζουν, να

εργάζονται, να μεγαλώνουν παιδιά, να επενδύουν, να διασκεδάζουν, να κάνουν τουρισμό, να δημιουργούν βιώσιμες κοινότητες.
• Είναι αυτή που δεν ξεχνά την ιστορία της και την προβάλλει, την αφηγείται.
• Ζει το δικό της παρελθόν, παρόν και μέλλον.
• Πιστεύει σ’ αυτό που έχει, τα μνημεία της, την κουλτούρα της, την μουσική της.
• Είναι αυτή που προσφέρει ποιότητα ζωής.
Δημιουργεί δηλαδή προϋποθέσεις, όπου γίνεται μαγνήτης για δημιουργικούς ανθρώπους της γνώσης, της τέχνης, της ψυχαγωγίας, της επιχειρηματικότητας. Δεν διώχνει τα ταλέντα της.
''Πρώτα ο πολίτης''
Στις δημοτικές εκλογές του Νοέμβρη η κοινωνία πρέπει να μπει μπροστά.Δημιουργούμε μια ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ με αρχές και πρόγραμμα και με μοναδικό στόχο την υπηρέτηση των πολιτών και των συμφερόντων της τοπικής αυτοδιοίκησης.Μια ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ που με πράξεις και όχι με λόγια θα εμπνεύσει τους συνδημότες.Μια ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ που με πρωτοπόρο την νεολαία, οι πολίτες θα μπουν μπροστά, στο προσκήνιο θα γίνουν πρωταγωνιστές.Σε όλους εσάς, λέω ναι, είμαι εδώ, είμαστε εδώ, να αγωνιστούμε γι’ αυτά που μας εκφράζουν, γι’ αυτά που μας ενώνουν.Σήμερα εγκαινιάζουμε τον διάλογο, πάνω στον οποίο θα κτίσουμε τον νέο δήμο Σιντικής.Με την συμμετοχή όλων, χωρίς αποκλεισμούς, χωρίς διακρίσεις.Πέρα από πολιτικές επιλογές και κομματικές προτιμήσεις. Ήρθε η ώρα να πάρει τον λόγο ο πολίτης.Γνωρίζω πως όλοι σας έχετε ιδέες, έχετε προτάσεις, έχετε κάτι ξεχωριστό να πείτε. Η προγραμματική πρότασή μας δεν θα έρθει ουρανοκατέβατη, αλλά θα βγει μέσα από τον διάλογο που θα έχουμε κάνει.Διάλογο με όλους εσάς τους συνδημότες, διάλογο με τους κοινωνικούς φορείς και τους συλλόγους. Διάλογο με τους νέους, τους ανθρώπους του πολιτισμού και του αθλητισμού, διάλογο με τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τους επιχειρηματίες. Διάλογο με τους ανέργους, τους ηλικιωμένους, τους ανθρώπους μας με τις ιδιαίτερες ανάγκες. Διάλογο ακόμα και μ’ αυτούς που μας κοιτάνε και δεν μιλάνε, που μας αμφισβητούν, που μας απορρίπτουν, που θυμώνουν και αγανακτούν.Τα αύριο της περιοχής εξαρτάται από εσάς.Πάρτε την τύχη της στα χέρια σας.Να ξεφύγουμε από ανεπάρκειες, από αλλοπρόσαλλες πολιτικές, από διαχειριστικούς τρόπους διοίκησης, από μικροπολιτικές σκοπιμότητες, από προχειρότητες, από έλλειψη αναπτυξιακής πολιτικής και έργων, από ευκαιρίες που χάνονται.Οι συμπολίτες μας αξίζουν να είναι αισιόδοξοι, να ελπίζουν.Αναγγέλλουμε σήμερα την δημιουργία μιας ανεξάρτητης, ακομμάτιστης και πολυσυλλεκτικής κίνησης, ανοιχτής σε όλους και δίνουμε την διαβεβαίωση ότι έτσι θα παραμείνουμε και πριν και κατά και μετά τις δημοτικές εκλογές.Μια δημοτική κίνηση που συζητάει, κάνει διάλογο, που λέει όχι στους φωτεινούς παντογνώστες και στου αυτόκλητους σωτήρες. Στους επαγγελματίες της πολιτικής που κάνουν πολιτική χωρίς να παράγουν πολιτική.Επιθυμώ απόψε μπροστά σε σας, από τους οποίους αντλώ δύναμη, πίστη και κουράγιο να αναγγείλω την απόφασή μου να διεκδικήσω το αξίωμα του δημάρχου. Μια απόφαση με μεγάλο βάρος, με βαθύ αίσθημα ευθύνης και γεμάτη αγάπη για σας και τον τόπο. Σας υπόσχομαι να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό, να καταθέσω όλες μου τις δυνάμεις.Δεν με ενδιαφέρει το πολιτικό κόστος. Δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός. Είμαι επαγγελματίας εθελοντής.Η ΣΙΝΤΙΚΗ ΑΛΛΑΖΕΙ.Δώστε μας την δύναμη να κάνουμε ρήξεις και ανατροπές παντού.Να πάμε τον δήμο μας μπροστά.Η ΣΙΝΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΣ ΔΗΜΟΣ.

Νέος υποψήφιος στο δήμο Νεάπολης-Συκεών

Eίναι ο ανεξάρτητος υποψηφιος δήμαρχος Ευκλείδης Κιουρτσίδης και η παράταξή του λέγεται "Κίνηση Πολιτών Δήμου Νεάπολης Συκεών". Ζει τον περισσότερο καιρό στη Ρωσία και ... φιλοδοξεί να κερδίσει τις ψήφους των ομογενών από τη Ρωσία, που ψηφίζουν στο νέο δήμο Νεάπολης-Συκεών και είναι πολλοί. Δεν γνωρίζει καλά ελληνικά, αλλά στη σημερινή συνέντευξη τύπου δήλωσε ότι "όταν υπάρχει αγάπη για αυτό που κάνεις τότε όλα τα εμπόδια ξεπερνώνται". Είναι η πρώτη υποψηφιότητα ανθρώπου που δεν ξέρει καν την ελληνική γλώσσα καλά