2015 EKLOGES - βουλευτικές εκλογες 2015, 2012, GREEK ELECTIONS GALLOP ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ 2015EKLOGES

Ο Ψινάκης υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές!

Ο διαμόνιος μάνατζερ Ηλίας Ψινάκης φλέρταρε εδώ και μήνες με μια θέση σε ψηφοδέλτιο για τις επικείμενες δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου και τελικά φαίνεται πως ήρθε ο κατάλληλος καιρός για να πει και επίσημα το μεγάλο ναι στον Νικήτα Κακλαμάνη! Η υποψηφιότητά του για δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο της Αθήνας είναι γεγονός!

Το πρωί της Δευτέρας ο Ψινάκης βρέθηκε στο Δημαρχείο Αθηνών, όπου και συναντήθηκε με τον Κακλαμάνη και του ανακοίνωσε επισήμως την υποψηφιότητά του στις δημοτικές εκλογές. "Μόλις αποδέχτηκα την πρόταση του κύριου Κακλαμάνη για την υποψηφιότητά μου, δεν μπορώ να σας πω κάτι παραπάνω γιατί υπόκειμαι στους περιοριορισμούς του προεκλογικού αγώνα", δήλωσε ο ίδιος στους δημοσιογράφους εξερχόμενος του δημαρχείου.

Ο Ψινάκης δεν αποκάλυψε τίποτα παραπάνω για τον προεκλογικό του αγώνα, αλλά ούτε και για τα τηλεοπτικά του σχέδια. Σύμφωνα με πληροφορίες της Real στην περίπτωση που επανεκλεγεί ο εκλεκτός της Ρηγίλλης, ο οποίος υποστηρίζεται και από το ΛΑΟΣ, τότε, ο Ηλίας Ψινάκης θα τοποθετηθεί στην θέση του αντιδημάρχου,με αρμοδιότητα στα θέματα πολιτισμού.

ΧΙΟΥΜΟΡ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Μακάρι, Μπουτάρη

Εντελώς αγράμματος ο Καρατζαφέρης! -ΧΙΟΥΜΟΡ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ψήφος στις εκλογές του Νοέμβρη ΠΡΕΠΕΙ να έχει στόχο το ηχηρό χαστούκι στην Κυβέρνηση


Ανέκαθεν οι αυτοδιοικητικές εκλογές μαζί με τις Ευρωεκλογές αποτελούσαν για τους Έλληνες πολίτες μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να διαμαρτυρηθούν για τις επιλογές της εκάστοτε Κυβέρνησης.
Αυτό ήταν άδικο για τους υποψήφιους τοπικούς άρχοντες, διότι, οι μεν συμπολιτευόμενοι εισέπρατταν λαϊκή δυσφορία για την οποία στις περισσότερες φορές δεν είχαν καμία ευθύνη και οι αντιπολιτευόμενοι ένα πριμ που δεν δικαιούταν. Η επιλογή των υποψηφίων σε αυτές τις εκλογές θα έπρεπε να γίνεται με αποκλειστικό γνώμονα το τοπικό συμφέρον.

Όλα αυτά μέχρι σήμερα...
Γιατί στη σημερινή Ελλάδα της αναίρεσης εργασιακών δικαιωμάτων που κατακτήθηκαν με κόπο και αίμα, στην Ελλάδα του 70χρονου εργαζόμενου, στην Ελλάδα που η λαϊκή οργή ξεχειλίζει και δε βρίσκεται ο ηγέτης να την εκτονώσει στους δρόμους, οι εκλογές αυτές ΠΡΕΠΕΙ να γίνουν εκλογές διαμαρτυρίας. Πρέπει οι φωνές των πολιτών που υποφέρουν, που αγωνιούν για το μέλλον των παιδιών τους, που βλέπουν να μεταναστεύει στο εξωτερικό ότι καλύτερο διαθέτει η Πατρίδα μας να ενωθούν σε μια τεράστια ψήφο διαμαρτυρίας που θα πέσει στην κάλπη με μεγάλο πάταγο. Όλοι αυτοί που στα αμέτρητα "πηγαδάκια" ανά την επικράτεια εκφράζουν την οργή τους για τα ψέμματα αυτής της Κυβέρνησης και την έλλειψη προοπτικής που με βεβαιότητα "υπόσχεται" και αναζητούν κάποιον να ενώσει τις φωνές τους πρέπει να ξεκινήσουν από αυτές τις εκλογές. Γιατί η κάλπη ΜΠΟΡΕΙ να ενώσει τη διασκορπισμένη διαμαρτυρία των πολιτών...

Κάποιοι θα πουν ότι η αυτοδιοίκηση αδικείται εάν χρησιμοποιηθεί ως χώρος έκφρασης δυσαρέσκειας κι ότι είναι πολύ σημαντική για τις τοπικές κοινωνίες η επιλογή των υποψηφίων με προσωπικά και αυτοδιοικητικά κριτήρια. Ο αντίλογος λέει ότι όταν η χώρα καταρρεύσει και οι πολίτες εξαθλιωθούν ή ακόμη χειρότερα εάν πραγματικά "απωλέσουμε τμήματα της εθνικής μας κυριαρχίας" όλα αυτά θα έχουν ελάχιστη σημασία.
Είναι φυσιολογικό η αντιπολίτευση να μην μπορεί να το πει ξεκάθαρα μια και ο "ορθός πολιτικός λόγος" υπαγορεύει τον προσανατολισμό των πολιτών σε αυτοδιοικητικές επιλογές. Όμως ο καθένας μας μέσα του ξέρει ποιο είναι το ορθό στην παρούσα φάση. Η Κυβέρνηση πρέπει να πάρει ένα ηχηρό, ηχηρότατο μήνυμα. Η νωπή λαϊκή εντολή που όλα τα παπαγαλάκια τους επικαλούνται καθημερινά στα ΜΜΕ δόθηκε για άλλες προεκλογικές υποσχέσεις. ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΠΙΑ! Το επιχείρημα για ηλιθίους ότι "δεν ήξεραν πριν τις εκλογές" το αφήνουμε να το πιστέψουν οι χαχόλοι και τα κομματόσκυλά τους!
Μαύρο, λοιπόν, σε όλα τα πρόσωπα που θα προτείνει αυτή η Κυβέρνηση!

Νέα χρίσματα ΝΔ σε υποψήφιους Δημάρχους στην Αρκαδία


Την στήριξή της σε υποψήφιους Δημάρχους σε τέσσερις δήμους της Αρκαδίας ανακοίνωσε η ΝΔ. Συγκεκριμένα, για τον νέο Δήμο Τρίπολης η Νέα Δημοκρατία δίνει το χρίσμα στο νομαρχιακό σύμβουλο Αρκαδίας Γιάννη Σμυρνιώτη.
Στο Δήμο Νότιας Κυνουρίας υποψήφιος θα είναι ο νυν δήμαρχος Λεωνιδίου κ Δημήτρης Τσιγκούνης, στον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας ο νύν δήμαρχος κ Γιώργος Δαλιάνης, στον Δήμο Μεγαλόπολης ο κ. Ιωάννης Φουσέκης, δήμαρχος Φαλαισίας και για το νέο Δήμο Γόρτυνος το χρίσμα δόθηκε στον κ. Ε. Κούλη δήμαρχο Λαγκαδίων.

Δημοτικές εκλογές: Πώς εκλέγεται ο δήμαρχος και οι δημοτικοί σύμβουλοι


ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Πως εκλέγεται ο Δήμαρχος και οι δημοτικοί σύμβουλοι


Η εκλογή του δημάρχου, των δημοτικών συμβούλων, των συμβούλων των δημοτικών ή των τοπικών κοινοτήτων γίνεται κατά συνδυασμούς.


Κάθε συνδυασμός περιλαμβάνει:


α) Τον υποψήφιο δήμαρχο.


β) Τους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους, σε αριθμό ίσο τουλάχιστον με τον αριθμό των εδρών κάθε εκλογικής περιφέρειας με δυνατότητα προσαύξησης έως και πενήντα τοις εκατό (50%).


γ) Τους υποψήφιους συμβούλους κάθε Δημοτικής Κοινότητας σε αριθμό ίσο τουλάχιστον με τον αριθμό των εδρών της Δημοτικής Κοινότητας με δυνατότητα προσαύξησης κατά έναν.


Ο αριθμός των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων από κάθε φύλο δεν μπορεί να είναι μικρότερος από το ένα τρίτο (1/3) του συνολικού αριθμού κάθε συνδυασμού. Ειδικά για τους υποψηφίους συμβούλους δημοτικής ή τοπικής κοινότητας το ποσοστό του ενός τρίτου (1/3) υπολογίζεται επί του συνολικού αριθμού των υποψηφίων της κατηγορίας αυτής που περιλαμβάνεται σε κάθε συνδυασμό.


Ποιοι έχουν δικαίωμα εκλογής


Υποψηφιότητα από το ίδιο πρόσωπο και για την εκλογή του ως δημάρχου, ως μέλους δημοτικού συμβουλίου, ως μέλος συμβουλίου δημοτικής κοινότητας δεν επιτρέπεται.


Για πρώτη φορά δικαίωμα εκλογής έχουν όσοι έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος ηλικίας, οι ομογενείς και οι νομίμως διαμένοντες στο δήμο αλλοδαποί. Για υποψηφιότητα για το αξίωμα του δημάρχου απαιτείται ο/η υποψήφιος να έχει κλείσει ο 21ο έτος ηλικίας.


Υποψηφιότητες εκτός συνδυασμών αποκλείονται.


Ποιοι δεν μπορούν να θέσουν υποψηφιότητα


Δεν μπορούν να εκλεγούν σε οποιοδήποτε αξίωμα σε δήμο ή περιφέρεια, όσοι κατά το τελευταίο 18μηνο διετέλεσαν γενικοί διευθυντές ΝΠΔΔ ή ΝΠΙΔ που βρίσκεται εντός των ορίων, οι υπάλληλοι ιδρυμάτων που σχετίζονται με τον δήμο, στελέχη κεφαλαιουχικών εταιρειών που έχουν συμβληθεί με τον δήμο ή την περιφέρεια, όσοι βαρύνονται με έκπτωση αξιώματος με δικαστική απόφαση, και όσοι έχουν «επαγγελματικές» σχέσεις με συμβάσεις προμηθειών, εκτέλεσης έργων ή υπηρεσιών αξίας άνω των 5000 €.


Πως υπολογίζεται ο αριθμός δημοτικών συμβούλων κάθε εκλογικής περιφέρειας.


Ο αριθμός των υποψηφίων που εκλέγεται σε κάθε εκλογική περιφέρεια ορίζεται με απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών με βάση τον πληθυσμό της τελευταίας απογραφής. Το πηλίκο της διαίρεσης του συνολικού πληθυσμού όλου του δήμου, διά του συνολικού αριθμού των μελών του δημοτικού συμβουλίου ορίζει το εκλογικό μέτρο. Από το πηλίκο της διαίρεσης του πληθυσμού κάθε εκλογικής περιφέρειας διά του εκλογικού μέτρου, προκύπτει ο αριθμός των δημοτικών συμβούλων κάθε εκλογικής περιφέρειας.


Οι θέσεις στο δημοτικό συμβούλιο που παραμένουν αδιάθετες, προστίθενται ανά μία στις εκλογικές περιφέρειες με τα μεγαλύτερα, κατά σειρά, υπόλοιπα. Εάν από την παραπάνω διαδικασία προκύψει εκλογική περιφέρεια χωρίς έδρα, τότε διατίθεται σε αυτή μία (1) έδρα με την αφαίρεση μίας από κάθε εκλογική περιφέρεια του δήμου με το μεγαλύτερο αριθμό εδρών και κατά φθίνουσα σειρά. Σε περίπτωση εκλογικών περιφερειών με ίδιο αριθμό εδρών, η έδρα αφαιρείται από εκείνη με το μικρότερο πραγματικό πληθυσμό.


Πως ψηφίζουμε


Κάθε συνδυασμός καταρτίζει ενιαία ψηφοδέλτια με τους υποψηφίους κάθε πρώην δήμου (εκλογική περιφέρεια) ξεχωριστά και επίσης με τους υποψήφιους για τα συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.


Ο ψηφοφόρος μπορεί να βάλει από έναν μέχρι 3 σταυρούς προτίμησης σε υποψηφίους της εκλογικής του περιφέρειας και έναν σταυρό προτίμησης σε υποψήφιο μιας άλλης εκλογικής περιφέρειας του δήμου του.


Ο υποψήφιος δήμαρχος δεν χρειάζεται σταυρό για την εκλογή του. Εάν όμως τοποθετηθεί σταυρός στο όνομά του, το ψηφοδέλτιο δεν θεωρείται άκυρο.


Στις μονοεδρικές, διεδρικές και τριεδρικές εκλογικές περιφέρειες ο εκλογέας μπορεί να εκφράσει την προτίμησή του μόνο υπέρ ενός υποψηφίου της εκλογικής περιφέρειας στους καταλόγους της οποίας είναι γραμμένος και υπέρ ενός υποψηφίου σε μία από τις άλλες εκλογικές περιφέρειες του οικείου δήμου.


Ο εκλογέας μπορεί να εκφράσει την προτίμησή του υπέρ ενός ή υπέρ δύο υποψηφίων του συμβουλίου της δημοτικής κοινότητας