2015 EKLOGES - βουλευτικές εκλογες 2015, 2012, GREEK ELECTIONS GALLOP ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ 2015EKLOGES

Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές 2010: η δημοσκόπηση της GPO

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2010 - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2010 - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 
nomarxiakes ekloges dimotikes ekloges periferiakes ekloges 2010


Δημοσκόπηση με αντικείμενο τις επικείμενες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού MEGA διενήργησε η GPO.
Η έρευνα της GPO δείχνει σαφές προβάδισμα στα φαβορί σε Αθήνα, Πειραιά, Περιφέρεια Αττικής και Μακεδονίας, ενώ σκληρή μάχη θα γίνει στο Δήμο Θεσσαλονίκης .
Αναλυτικότερα, στο δήμο Αθηναίων, ο Νικήτας Κακλαμάνης συγκεντρώνει 36,2%, ο Γιώργος Καμίνης 27%, ο Νίκος Σοφιανός 10,6% και η Ελένη Πορτάλιου 3,8%. Στον β’ γύρο, ο κ. Κακλαμάνης λαμβάνει 40,1% έναντι 34% του κ. Καμίνη.
Στον δήμο Πειραιά, ο Γιάννης Μίχας προηγείται με 37,6% και ακολουθούν ο Πέτρος Μαντούβαλος με 16,5%, ο Βασίλης Μιχαλολιάκος με 16%, η Ελπίδα Παντελάκη με 7,5% και ο Νίκος Λεγάκης με 6%. Στον δεύτερο γύρο, ο κ. Μίχας συγκεντρώνει 53%, ο κ. Μαντούβαλος 33,2% και ο κ. Μιχαλολιάκος 26,1%.
Στην περιφέρεια Αττικής, ο Γιάννης Σγουρός συγκεντρώνει 20%, ο Βασίλης Κικίλιας 15,1%, ο Γιάννης Δημαράς 14,8%, ο Αλέξης Μητρόπουλος 11,5%, ο Άδωνης Γεωργιάδης 8,5%, ο Θανάσης Παφίλης 8%, ο Αλέκος Αλαβάνος 5%, ο Γρηγόρης Ψαριανός 3,7% και ο Κώστας Διάκος 0,5%. Δυσκολότερο έργο θα έχει ο Γιάννης Σγουρός αν τον ακολουθήσει στο β’ γύρο ο Γιάννης Δημαράς. Αναλυτικότερα, στον β’ γύρο μεταξύ Σγουρού και Κικίλια ο πρώτος λαμβάνει 40,8% και ο δεύτερος 26,9% με τους αναποφάσιστους πάνω από 18%, ενώ μεταξύ Σγουρού και Δημαρά ο δεύτερος προηγείται με 39,2% έναντι 35,1%.
Στην περιφέρεια Μακεδονίας ο Παναγιώτης Ψωμιάδης προηγείται με 42% του Μάρκου Μπόλαρη που συγκεντρώνει 18,4%, ενώ ακολουθούν οι κ.κ. Βελόπουλος, Ξηροτύρη, Κωνσταντινίδης, Κουράκης και Τρεμόπουλος. Στον β’ γύρο, ο κ. Ψωμιάδης συγκεντρώνει 49,5% έναντι 30,4% του κ. Μπόλαρη.
Τέλος, «ντέρμπυ» αναμένεται στο Δήμο Θεσσαλονίκης με τους Κώστα Γκιουλέκα και Γιάννη Μπουτάρη να συγκεντρώνουν 37% και 36% αντίστοιχα. Ακολουθούν οι Στέλιος Παπαθεμελής (4,1%), Σωτήρης Ζαριανόπουλος (3,2%) και Μάκης Στεργίου (3,1%). Στον β’ γύρο, ο κ. Γκιουλέκας προηγείται οριακά με 45,8% έναντι 44% του κ. Μπουτάρη.
Σημειώνεται πως η δημοσκόπηση ανέδειξε την απαισιοδοξία των πολιτών για το μέλλον με το 78,3% να βλέπει την κατάσταση με αρνητικό μάτι και μόλις το 21,2% να δηλώνει αισιόδοξο.
Επίσης, το 58,1% εκτιμά πως η χώρα πηγαίνει προς την λάθος κατεύθυνση, έναντι 36,9% που πιστεύει το αντίθετο.
Τέλος, το 71,7% θεωρεί πως η κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο και εκτελεί τις εντολές της τρόικας.
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2010 - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2010 - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 
nomarxiakes ekloges dimotikes ekloges periferiakes ekloges 2010

 

Ψήφο κατά του μνημονίου ζητά ο Τσίπρας στις εκλογές

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2010 - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2010 - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 
nomarxiakes ekloges dimotikes ekloges periferiakes ekloges 2010

Στις εκλογές της 7η Νοεμβρίου ο ελληνικός λαός μπορεί να στείλει ένα μήνυμα από τα αριστερά, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας μιλώντας χθες στο φεστιβάλ νεολαίας του κόμματος στο άλσος Γουδί, ενώ απηύθυνε έκκληση για ενωτικό αγώνα κυρίως για την υποστήριξη του Αλέξη Μητρόπουλου στην Περιφέρεια Αττικής.
Ο κ. Τσίπρας είπε ότι ταυτόχρονα, το μήνυμα θα είναι και μήνυμα ελπίδας για την ανατροπή του Μνημονίου και μπορεί να φθάσει σε όλη την Ευρώπη. Ο πρόεδρος του ΣΥΝ άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για την συνολική πολιτική της αλλά έκανε και αυτοκριτική για την πορεία της αριστεράς.
Ο πρόεδρος του ΣΥΝ επιτέθηκε στην κυβέρνηση για την εκπαιδευτική της πολιτική και τις εξαγγελίες που έγιναν την περασμένη εβδομάδα στους Δελφούς, τονίζοντας ότι το δικαίωμα της δωρεάν παιδείας αλλοτριώνεται σιγά σιγά τα τελευταία χρόνια.
Μεγαλύτεροι ταξικοί φραγμοί, πρόσθεσε, συστηματική απαξίωση του εκπαιδευτικού συστήματος, ανύπαρκτες υποδομές, μετατροπή της γνωστικής διαδικασίας σε μια ατελείωτη σειρά εξετάσεων. Και μετά ανεργία, ετεροαπασχόληση και αγωνία. Δεκαετίες τώρα, οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ οδηγούν την παιδεία σε αδιέξοδο, και μάλιστα εν ονόματι της ανταγωνιστικότητας και του εκσυγχρονισμού. Προχθές στους Δελφούς, με τις πλάτες του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, παίχτηκε η τελευταία πράξη αυτού του έργου.
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2010 - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2010 - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 
nomarxiakes ekloges dimotikes ekloges periferiakes ekloges 2010


Παπαρήγα: Δραματική η κατάσταση για τα νέα ζευγάρια

Τη στήριξη των νέων ανθρώπων στα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ στις αυτοδιοικητικές εκλογές ζήτησε η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.
Μιλώντας σε εκδήλωση στο Ίλιον για τα προβλήματα των νέων ζευγαριών, η κ. Παπαρήγα σημείωσε ότι η κατάσταση για τους νέους ανθρώπους, ιδιαίτερα για τα νέα ζευγάρια είναι δραματική, με την ανεργία να ανεβαίνει, με τα χαμηλά ημερομίσθια και πολλά ακόμη προβλήματα.
Τα νέα ζευγάρια, σημείωσε, δυσκολεύονται να δημιουργήσουν οικογένεια και κυρίως να μεγαλώσουν τα παιδιά τους και κάλεσε τους νέους ανθρώπους να οργανωθούν, να μπουν στην πολιτική μάχη και να ενταθεί ο αγώνας το επόμενο διάστημα, καθώς προέβλεψε ότι τους επόμενους μήνες η κατάσταση θα επιδεινωθεί με νέα μέτρα και εκτός μνημονίου που θα φέρει η κυβέρνηση.
Πρόσθεσε πως για να αντιμετωπιστούν, τουλάχιστον εν μέρει, αυτά τα προβλήματα πρέπει να αυξηθεί το επίδομα ανεργίας και η πρόσβαση σε βρεφονηπιακούς σταθμούς.
Η κ. Παπαρήγα έκανε επίσης αναφορά στον τρόπο με τον οποίο οι χώρες του υπαρκτού σοσιαλισμού αντιμετώπιζαν τα προβλήματα των νέων ζευγαριών αναφερόμενη σε σειρά παροχών που είχαν, τονίζοντας ότι αυτές ήταν και παραμένουν αξεπέραστες καθώς εξασφάλιζαν πολλά σε μια νέα οικογένεια.

Δημοτικές εκλογές 2010 - dimotikes ekloges 2010

Τη στήριξη του στον υποψήφιο δήμαρχο, Γιάννη Μπουτάρη, εξέφρασε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χάρης Καστανίδης
Την αμέριστη στήριξη του στον υποψήφιο για τη δημαρχία, Γιάννη Μπουτάρη, εξέφρασε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Χάρης Καστανίδης.

Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε σήμερα σε πολύ καλό κλίμα, ο κ. Καστανίδης διαβεβαίωσε τον επικεφαλής της «Πρωτοβουλίας για τη Θεσσαλονίκη» ότι θα έχει τη στήριξη όλου του κομματικού μηχανισμού του ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης, χωρίς εξαιρέσεις, κατά την προεκλογική περίοδο.

Με δεδομένη την εκπεφρασμένη στήριξη του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελου Βενιζέλου, ο Γ. Μπουτάρης διαπιστώνει με ικανοποίηση ότι οι δυο πολιτικοί του ΠΑΣΟΚ με το μεγαλύτερο ειδικό βάρος στην πόλη είναι διατεθειμένοι να βάλουν «πλάτη» για να επιτύχει την μεγάλη ανατροπή, καθώς όλοι στο τοπικό ΠΑΣΟΚ αντιλαμβάνονται ότι οι συνθήκες για πολιτική αλλαγή είναι ευνοϊκότερες παρά ποτέ στα τελευταία 20 χρόνια.
 
 

ΧΙΟΥΜΟΡ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ....