2015 EKLOGES - βουλευτικές εκλογες 2015, 2012, GREEK ELECTIONS GALLOP ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ 2015EKLOGES

Ποια τον παίρνει... τον ύπνο στη Βουλή (ΒΙΝΤΕΟ)

Πρωτοφανές φεύγει και άλλος περιφερειακός σύμβουλος από τον συνδυασμό του Γιάννη Σγουρού

Πρωτοφανές! Μέσα σε μια ημέρα φεύγει και άλλος περιφερειακός σύμβουλος από τον συνδυασμό του Γιάννη Σγουρού. Πριν από λίγο η Δάφνη Μπόκοτα με επίσημη ανακοίνωσή της αποχωρεί αηδιασμένη από τον συνδυασμό του υποψηφίου με το ΠΑΣΟΚ. Η πραγματικότητα είναι ότι συνδεόταν... στενά με τον Π. Φασούλα και ότι έβλεπε πως η αρχική δυναμική του Σγουρού χάνεται από την ανοδική τάση του Γ. Δημαρά. Δράμα με τον Σγουρό..

ΚΚΕ: Οι εφορίες ζητούν ΙΚΑ και έντυπα επιτηδευματία από συνδυασμούς!

Τη γραφειοκρατία των επιχειρήσεων αντιμετωπίζουν στις εφορίες οι συνδυασμοί και οι υποψήφιοι των δημοτικών εκλογών, καταγγέλλει με χθεσινή ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, υπογραμμίζοντας ότι δεν συνεννοήθηκαν μέχρι τώρα τα υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών για να δοθούν λύσεις, παρά το γεγονός ότι ο χρόνος πιέζει, αφού η προθεσμία κατάθεσης των συνδυασμών λήγει την Κυριακή 17 Οκτωβρίου. 
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2010 - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2010 - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 
nomarxiakes ekloges dimotikes ekloges periferiakes ekloges 2010

Το ΚΚΕ καταγγέλλει ότι οι ΔΟΥ χειρίζονται τους συνδυασμούς σαν να ήταν επιχειρήσεις και απαιτούν να υπογράψουν οι εκπρόσωποί τους σε έντυπα... έναρξη επαγγελματικής δραστηριότητας ή να προσκομίσουν βεβαίωση από το ΙΚΑ ότι δεν απασχολούν προσωπικό για να τους θεωρήσουν τα βιβλία.
Το ΚΚΕ τονίζει επίσης ότι η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, καθώς, παρά τις δεσμεύσεις που υπήρξαν από πλευράς υπουργείου στην πρώτη συνεδρίαση της διακομματικής, δεν εκδόθηκε ακόμα περιληπτική εγκύκλιος που θα ανέφερε συγκεκριμένα όλες τις αλλαγές που έχουν γίνει με τον «Καλλικράτη» ούτε έχουν δοθεί στη δημοσιότητα οι ημερομηνίες λήξης μεταδημοτεύσεων ή η τελευταία ημέρα κατάθεσης των συνδυασμών.

Κακλαμάνης: Ζητά αυξημένα μέτρα ασφαλείας ενόψει δημοτικών εκλογών 2010

Αυξημένα μέτρα αστυνόμευσης ενόψει των δημοτικών εκλογών, ζήτησε ο Δήμαρχος Αθηναίων, Νικήτας Κακλαμάνης, από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Χρήστο Παπουτσή, στην πρώτη επίσημη συνάντησή τους.
Συζητήθηκαν επίσης, τα θέματα της απομάκρυνσης από το κέντρο της Αθήνας, των υπολοίπων μονάδων του ΟΚΑΝΑ, αλλά και αυτό του περιορισμού της ανεξέλεγκτης εισροής μεταναστών στη χώρα μας.
Σε οτι αφορά το θέμα της μετανάστευσης , ο κ. Κακλαμάνης έκανε λόγο για εθνική προσπάθεια αναφέροντας χαρακτηριστικά οτι "αν δεν σταματήσει η παράνομη μετανάστευση, όσο καλή διάθεση και να έχει ο δήμαρχος και ο υπουργός , όσες προσπάθειες και αν καταβληθούν, φοβάμαι οτι δεν θα είμαστε αποτελεσματικοί".


Πηγή:www.capital.gr

Πόσους θα ''σταυρώσουμε'' στις δημοτικές-περιφερειακές εκλογές

Με στόχο τη διευκόλυνση των ψηφοφόρων, το Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, υπενθυμίζει όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες, σχετικά με τον αριθμό των σταυρών προτίμησης, που μπορούν να θέσουν στα ψηφοδέλτια, στις επικείμενες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου 2010.

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Α. Για δημοτικό συμβούλιο.
Α) Δήμοι χωρίς μεταβολή.
Για Δήμους που αποτελούν ενιαία εκλογική περιφέρεια, δηλαδή σε όσους δεν επήλθε καμία μεταβολή με τις διατάξεις του Καλλικράτη , ανεξαρτήτως πληθυσμού, ο εκλογέας μπορεί να θέσει μέχρι τρεις (3) σταυρούς προτίμησης, σε υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους.
Β) Για δήμους με αλλαγές.
Σε Δήμους που αποτελούνται από περισσότερες εκλογικές περιφέρειες, δηλαδή σε όσους συνενώθηκαν με το σχέδιο Καλλικράτης, και έχουν κατοίκους άνω των 100.000 και διαιρούνται σε δημοτικές κοινότητες (πρώην δημοτικά διαμερίσματα) ο εκλογέας μπορεί να θέσει:
1.α. Έναν σταυρό προτίμησης σε υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο, όταν η εκλογική του περιφέρεια, εκλέγει μέχρι τρεις (3) δημοτικούς συμβούλους.
β. Μέχρι τρεις (3) σταυρούς προτίμησης σε υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους όταν η εκλογική του περιφέρεια εκλέγει περισσότερους από τρεις (3) δημοτικούς συμβούλους.
2. Έναν (1) σταυρό προτίμησης σε υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο όλων των άλλων εκλογικών περιφερειών του δήμου.
Β. Για Συμβούλιο Τοπικής/ Δημοτικής Κοινότητας.
Ο εκλογέας μπορεί να θέσει μέχρι δύο (2) σταυρούς προτίμησης σε υποψηφίους του συμβουλίου της δημοτικής κοινότητας και έναν (1) σταυρό προτίμησης σε υποψήφιο σύμβουλο ή εκπρόσωπο της τοπικής κοινότητας.
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Για την εκλογή των μελών του περιφερειακού συμβουλίου, ανάλογα με τις έδρες της εκλογικής τους περιφέρειας, ο εκλογέας μπορεί να θέσει αριθμό σταυρών προτίμησης ως εξής:
Αριθμός εδρών εκλογικής περιφέρειας και αριθμός επιτρεπόμενων σταυρών προτίμησης:
-Αν ο αριθμός των εδρών είναι από 1-3 τότε ο αριθμός των σταυρών είναι 1.
-Αν ο αριθμός των εδρών της περιφέρειας είναι από 4-7 τότε οι σταυροί μπορεί να είναι 2.
-Αν ο αριθμός των εδρών είναι από 8-12 τότε οι σταυροί μπορεί να είναι 3.
-Και τέλος αν ο αριθμός των εδρών της εκλογικής περιφέρειας είναι 12 και πάνω τότε ο αριθμός των σταυρών μπορεί να είναι έως και 4.
Ακόμα, επισημαίνεται ότι κατά τη διαλογή των ψήφων σε κάθε ψηφοδέλτιο ο συνολικός αριθμός των σταυρών θα πρέπει να αναγράφεται οπωσδήποτε ολογράφως.

Πως θα μπούν οι σταυροί στις εκλογές του Νοεμβρίου

Διευκρινίσεις για τον αριθμό των υποψηφίων που θα μπορούν να «σταυρώσουν» οι πολίτες στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές έδωσε το υπουργείο Εσωτερικών.
Στους δήμους που αποτελούν ενιαία εκλογική περιφέρεια, δεν άλλαξαν δηλαδή εξαιτίας του Καλλικράτη, οι πολίτες μπορούν να βάλουν μέχρι τρεις σταυρούς προτίμησης σε υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους. 
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2010 - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2010 - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 
nomarxiakes ekloges dimotikes ekloges periferiakes ekloges 2010


Στους δήμους που προέκυψαν από τις συνενώσεις του Καλλικράτη και έχουν περισσότερους από 100.000 κατοίκους, οι πολίτες μπορούν να βάλουν:
• Ένα σταυρό προτίμησης σε υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο, όταν η εκλογική του περιφέρεια, εκλέγει μέχρι τρεις δημοτικούς συμβούλους και μέχρι τρεις σταυρούς, όταν η εκλογική του περιφέρεια εκλέγει περισσότερους από τρεις δημοτικούς συμβούλους.
• Έναν σταυρό προτίμησης σε υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο όλων των άλλων εκλογικών περιφερειών του δήμου.
Για το συμβούλιο τοπικής/ δημοτικής κοινότητας, οι πολίτες μπορούν να βάλουν έως δύο σταυρούς σε υποψηφίους του συμβουλίου της δημοτικής κοινότητας και ένα σταυρό σε υποψήφιο σύμβουλο ή εκπρόσωπο της τοπικής κοινότητας.
Περιφέρειες
Για την εκλογή των μελών του περιφερειακού συμβουλίου, οι πολίτες μπορούν να βάλουν έως:
• Ένα σταυρό αν ο αριθμός των εδρών της εκλογικής περιφέρειας είναι από μία ως τρεις,
• δύο σταυρούς αν ο αριθμός των εδρών είναι από τέσσερις ως επτά,
• τρεις σταυρούς αν ο αριθμός των εδρών είναι από οκτώ έως δώδεκα και
• τέσσερις σταυρούς αν ο οι έδρες της εκλογικής περιφέρειας είναι περισσότερες από 12. 
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2010 - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2010 - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 
nomarxiakes ekloges dimotikes ekloges periferiakes ekloges 2010


Οι σταυροί προτίμησης στις δημοτικές - περιφερειακές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου

Ενόψει των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών της 7ης Νοεμβρίου 2010 το Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης υπενθυμίζει όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες σχετικά με τον αριθμό των σταυρών προτίμησης (σταυροδοσία) που μπορούν να θέσουν στα ψηφοδέλτια: ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ Α. Για δημοτικό συμβούλιο Α) Δήμοι χωρίς μεταβολή. Για Δήμους που αποτελούν ενιαία εκλογική περιφέρεια, δηλαδή σε όσους δεν επήλθε καμία μεταβολή με τις διατάξεις του Καλλικράτη , ανεξαρτήτως πληθυσμού, ο εκλογέας μπορεί να θέσει μέχρι τρεις (3) σταυρούς προτίμησης σε υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους. Β) Για δήμους με αλλαγές. Σε Δήμους που αποτελούνται από περισσότερες εκλογικές περιφέρειες, δηλαδή σε όσους συνενώθηκαν με το σχέδιο Καλλικράτης, και έχουν κατοίκους άνω των 100.000 και διαιρούνται σε δημοτικές κοινότητες (πρώην δημοτικά διαμερίσματα) ο εκλογέας μπορεί να θέσει: 1.α. Έναν σταυρό προτίμησης σε υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο, όταν η εκλογική του περιφέρεια, εκλέγει μέχρι τρεις (3) δημοτικούς συμβούλους β. Μέχρι τρεις (3) σταυρούς προτίμησης σε υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους όταν η εκλογική του περιφέρεια εκλέγει περισσότερους από τρεις (3) δημοτικούς συμβούλους 2. Έναν (1) σταυρό προτίμησης σε υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο όλων των άλλων εκλογικών περιφερειών του δήμου. Β. Για Συμβούλιο Τοπικής/ Δημοτικής Κοινότητας Ο εκλογέας μπορεί να θέσει μέχρι δύο (2) σταυρούς προτίμησης σε υποψηφίους του συμβουλίου της δημοτικής κοινότητας και έναν (1) σταυρό προτίμησης σε υποψήφιο σύμβουλο ή εκπρόσωπο της τοπικής κοινότητας. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ Για την εκλογή των μελών του περιφερειακού συμβουλίου, ανάλογα με τις έδρες της εκλογικής τους περιφέρειας, ο εκλογέας μπορεί να θέσει αριθμό σταυρών προτίμησης ως εξής: Αριθμός εδρών εκλογικής περιφέρειας Αριθμός επιτρεπόμενων σταυρών προτίμησης Αν ο αριθμός των εδρών είναι από 1-3 τότε ο αριθμός των σταυρών είναι 1, Αν ο αριθμός των εδρών της περιφέρειας είναι από 4-7 τότε οι σταυροί μπορεί να είναι 2 Αν ο αριθμός των εδρών είναι από 8-12 τότε οι σταυροί μπορεί να είναι 3 Και τέλος αν ο αριθμός των εδρών της εκλογικής περιφέρειας είναι 12 και πάνω τότε ο αριθμός των σταυρών μπορεί να είναι έως και 4 Τέλος, επισημαίνεται ότι κατά τη διαλογή των ψήφων σε κάθε ψηφοδέλτιο ο συνολικός αριθμός των σταυρών θα πρέπει να αναγράφεται οπωσδήποτε ολογράφως.

Δημοτικές Εκλογές 2010

Διευκρινίσεις σχετικά με τη χορήγηση αδειών στους τακτικούς υπαλλήλους του δημοσίου, των ΟΤΑ και των ΝΠΔΔ, προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, περιλαμβάνει εγκύκλιος που εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών.
Σύμφωνα με την εγκύκλιο, ο χρόνος της άδειας αυτής δεν συνυπολογίζεται στο χρόνο της κανονικής άδειας που δικαιούνται οι υπάλληλοι αυτοί, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις.

Πιο συγκεκριμένα για τη μετάβαση στον τόπο άσκησης του εκλογικού δικαιώματος και την επιστροφή στον τόπο διαμονής στους ανωτέρω θα χορηγηθεί άδεια ως εξής:

Για τους υπαλλήλους που δεν εφαρμόζεται πενθήμερη εβδομάδα εργασίας:

- Όσοι μετακινηθούν για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματός τους σε απόσταση 100-200 χλμ θα λάβουν άδεια μίας εργάσιμης ημέρας.
- Όσοι μετακινηθούν σε απόσταση 201-400 χιλιομέτρων θα λάβουν άδεια δύο εργασίμων ημερών.

- Όσοι μετακινηθούν σε απόσταση 401 χιλιομέτρων και πάνω θα λάβουν άδεια τριών εργασίμων ημερών, εφόσον κινηθούν εξ ολοκλήρου οδικώς, με βάση την υπεύθυνη δήλωση τους.

- Όσοι μετακινηθούν σε νησιά, για τα οποία δεν υπάρχει οδική πρόσβαση, ο αριθμός των ημερών αδείας που θα λάβουν θα εξετάζεται κατά περίπτωση, ανάλογα με την απόσταση και τις ειδικές συνθήκες μετακίνησης, χωρίς ωστόσο ή άδεια αυτή να υπερβαίνει τις τρεις εργάσιμες ημέρες.

Για τους υπαλλήλους για τους οποίους εφαρμόζεται πενθήμερη εβδομάδα εργασίας:

- Όσοι μετακινηθούν σε απόσταση 200-400 χιλιομέτρων θα λάβουν άδεια μίας εργάσιμης ημέρας.
- Όσοι μετακινηθούν σε απόσταση 401 χιλιομέτρων και πάνω θα λάβουν άδεια δύο εργασίμων ημερών, εφόσον κινηθούν εξ ολοκλήρου οδικώς με βάση την υπεύθυνη δήλωση τους.
- Όσοι μετακινηθούν σε νησιά, για τα οποία δεν υπάρχει πρόσβαση , ο αριθμός των ημερών άδειας θα εξετάζεται κατά περίπτωση , ανάλογα με την απόσταση και τις ειδικές συνθήκες μετακίνησης, χωρίς ωστόσο ή άδεια αυτή να υπερβαίνει τις τρεις εργάσιμες ημέρες.
Με την ίδια διαδικασία και προϋποθέσεις είναι δυνατόν να χορηγείται ειδική άδεια απουσίας με αποδοχές στο προσωπικό με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου του δημοσίου, των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και στο προσωπικό των υπόλοιπων νομικών προσώπων του δημόσιου τομέα οποιασδήποτε κατηγορίας, κλάδου και σχέσης εργασίας.
Οι υπάλληλοι που θα κάνουν χρήση της εκλογικής άδειας υποχρεούνται να προσκομίσουν στην αρμόδια υπηρεσία βεβαίωση του προέδρου της εφορευτικής επιτροπής ή άλλου αρμοδίου οργάνου, από την οποία θα προκύπτει ρητώς η συμμετοχή τους στις εκλογές.
Σημειώνεται δε ότι σε υπηρεσίες και φορείς που λόγω της αποστολής και λειτουργίας τους θα υπάρξουν τυχόν ιδιαίτερες δυσχέρειες στην εξυπηρέτηση επειγουσών αναγκών του κοινωνικού συνόλου (νοσηλευτικά ιδρύματα, οργανισμοί κοινής ωφελείας, λιμένες, τελωνειακοί σταθμοί κλπ) η χρήση της ευχέρειας αυτής θα πρέπει να γίνεται με απόλυτη φειδώ, όσον αφορά τον αριθμό των ημερών άδειας.

Έκοψαν τον Φασούλα απο αντιπεριφερειάρχη του Σγουρού!

Τελικά, ο Παναγιώτης Φασούλας δεν είναι αντιπεριφερειάρχης όπως ανακοίνωσε πριν από λίγα λεπτά το ΠΑΣΟΚ. Φαίνεται λοιπόν ξεκάθαρα πως πέρασε η «γραμμή» του Γιάννη Μίχα. Πιο συγκεκριμένα με το Συνδυασμό του Γιάννη Σγουρού «Αττική: με έργο πάμε μπροστά» υποψήφιοι Αντιπεριφερειάρχες θα είναι:
Kεντρικός Τομέας: Παπαδημητρίου - Τσάτσου Άννα - Δικηγόρος
Βόρειος Τομέας: Μανιάτης Κώστας - Εκπαιδευτικός, Πρώην Πρόεδρος ΟΛΜΕ
Νότιος Τομέας: Καρακλιούμη Μαρία - Στατιστικός, Πολιτική Αναλύτρια
Δυτικός Τομέας: Παπαντωνίου Κώστας – Οικονομολόγος, Εκπαιδευτικός, Αντιπρόεδρος ΑΔΕΔΥ
Νησιά: Κατσικάρης Δημήτρης - Δημοσιογράφος
Πειραιάς: Χρήστου Στέφανος - Δικηγόρος, Πρώην Δήμαρχος Κορυδαλλού
Ανατολική Αττική: Κισκήρα Χρυσάνθη – Επισκέπτρια Υγείας, Μέλος Πολιτικού Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ
Δυτική Αττική: Δήμου Σταυρούλα – Αντινομάρχης Δυτικής Αττικής

Ο Καρατζαφέρης χρίζει τον Κυριάκο δελφίνο!

Την εκτίμηση ότι ο τρόπος που χειρίστηκε την κόντρα ανάμεσα στον πατέρα του και τον πρόεδρο της ΝΔ, του προσθέτει πολιτικό ανάστημα, έκανε για τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης.
Μιλώντας στο Alter, ο κ. Καρατζαφέρης δήλωσε χαρακτηριστικά πως «εγεννήθη δελφίνος» και συμπλήρωσε:
«Η επιλογή του να βγει από το κάδρο της διαμάχης και η διαφοροποίησή του από τα λεγόμενα του πατέρα του, του δίνει τη δυνατότητα να θέσει αύριο υποψηφιότητα για υψηλότερη θέση στο κόμμα».
Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, επανέλαβε την ανάγκη διαλόγου για τη δημιουργία μιας ενωμένης κεντροδεξιάς, χαρακτηρίζοντας γελοίο το επιχείρημα ότι όποιος εναντιώνεται σε κάποια πράγματα που λέει ο κ. Σαμαράς, είναι εξαπτέρυγο του ΠΑΣΟΚ.