2015 EKLOGES - βουλευτικές εκλογες 2015, 2012, GREEK ELECTIONS GALLOP ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ 2015EKLOGES

Ελληνοφρένεια Ψηφίζουμε Γιώργο


ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2010 - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2010 - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 
nomarxiakes ekloges dimotikes ekloges periferiakes ekloges 2010

Ελληνοφρένεια - Πορθυπουργός

ΟΛΑ-Γιώργος Παπανδρέου(Τα Καλύτερα Σαρδάμ)


ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2010 - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2010 - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 
nomarxiakes ekloges dimotikes ekloges periferiakes ekloges 2010

Παπανδρέου Θεσσαλονίκη Σαρδάμ ΚΑΛΤΣΕΣ

Yorgo βάζει τη λαμπάδα στο μανουάλι!!!

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2010 - DIMOTIKES EKLOGES 2010

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2010 - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2010 - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 
nomarxiakes ekloges dimotikes ekloges periferiakes ekloges 2010


ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2010 - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2010 - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 
nomarxiakes ekloges dimotikes ekloges periferiakes ekloges 2010

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2010 ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ


ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2010 - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2010 - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 
nomarxiakes ekloges dimotikes ekloges periferiakes ekloges 2010

Δημοσκοπήσεις: Κακό το ΠΑΣΟΚ, χειρότερη η Ν.Δ.

Απογοητευμένοι από τον πρώτο χρόνο της κυβέρνησης δηλώνουν οι περισσότεροι από τους μισούς από όσους μετείχαν σε δημοσκόπηση της Κάπα Research για το «Βήμα της Κυριακής». Πιστεύουν όμως ότι τα πράγματα θα ήταν ίδια ή χειρότερα αν είχε κερδίσει τις εκλογές η Νέα Δημοκρατία. Εξάλλου, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Public Issue για την «Καθημερινή», η ψαλίδα της εκλογικής επιρροής παραμένει ανοιγμένη σε διψήφια ποσοστά παρά τη φθορά του κυβερνώντος κόμματος
Το 51,5% των συμμετεχόντων στην έρευνα της Κάπα Research  δηλώνει ότι δεν είναι καθόλου ικανοποιημένο από τον πρώτο χρόνο της κυβέρνησης Παπανδρέου, ενώ καθόλου ικανοποιημένο και από το έργο του ιδίου του πρωθυπουργού δηλώνει το 45,2% του δείγματος.
Ταυτόχρονα, το 44,9% εκτιμά ότι τα πράγματα θα ήταν χειρότερα αν στις εκλογές του 2009 είχε επικρατήσει η Νέα Δημοκρατία, το 36,5% πιστεύει ότι θα ήταν τα ίδια και μόνο το 14,3% καλύτερα.
Η Ν.Δ. δεν φαίνεται να μπορεί να εισπράξει τη λαϊκή δυσαρέσκεια, παρά το γεγονός ότι περισσότεροι από έξι στους δέκα (65,6%) πιστεύουν πια ότι η προσφυγή στο ΔΝΤ  θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί. Σημειώνεται πως στη σχετική ερώτηση γίνεται λόγος μόνο για το Ταμείο και όχι για τα άλλα δύο μέλη της τρόικας.
Τον περασμένο Απρίλιο, όταν είχε ληφθεί η σχετική απόφαση (αλλά δεν είχαν ακόμη εφαρμοστεί όλα τα προβλεπόμενα μέτρα) το ποσοστό είχε διαμορφωθεί σε 41,9% έναντι 49,6% που δήλωνε ότι η προσφυγή ήταν αναγκαία.
Σύμφωνα με την Public Issue, το 29% των ερωτηθέντων εξακολουθεί να πιστεύει ότι  καλύτερη κυβέρνηση για τη χώρα είναι εκείνη που προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ και το 9% από τη Νέα Δημοκρατία. Υπέρ της συγκυβέρνησης τάσσεται μόλις το 2%, ενώ καθαρός "νικητής" είναι η αποδοκιμασία και για τα δύο κόμματα, αφού το 59% δηλώνει ότι καμία από τις παραπάνω λύσεις δεν είναι οι ενδεδειγμένη για τον τόπο.
Το 79% δηλώνει δυσαρεστημένο από τη λειτουργία της κυβέρνησης  και το 89% από τη λειτουργία της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Όσον αφορά στην εκλογική επιρροή, το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει το 42,5% (από 44% τον περασμένο Σεπτέμβριο. Η Ν.Δ. 28% (από 27%), το ΚΚΕ 11% (από 10,5%), ο ΛΑΟΣ παραμένει σταθερός στο 5,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 4,5% (από 4%), οι Οικολόγοι Πράσινοι παραμένουν στο 2,5% και η Δημοκρατική Αριστερά υποχωρεί στο 1,5% από 2%.

Ανακοίνωσε το ψηφοδέλτιό του ο Μ. Στεργίου

Με βάση τις γνώσεις που έχουν για τα προβλήματα της πόλης επέλεξε, όπως είπε, τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού του ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης με τη στήριξη του ΛΑ.Ο.Σ, Μ. Στεργίου. Ο κ. Στεργίου ανακοίνωσε χθες βράδυ 50 νέους υποψηφίους συμβούλους του, τονίζοντας «επιλέξαμε καθημερινούς ανθρώπους, που προέρχονται από την κοινωνία της Θεσσαλονίκης, γνωρίζουν τα προβλήματα και τις ανάγκες της πόλης, πιστεύουν στις αρχές του συνδυασμού μας και έχουν τη θέληση να δουλέψουν και να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τα προβλήματα της πόλης».

Οι υποψήφιοι

Μεταξύ των υποψηφίων του συνδυασμού «Εξουσία Πολιτών» είναι ο νυν δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης και δικηγόρος Θωμάς Ακριβόπουλος, ο γιατρός Θωμάς Γκουρνέλης, η δικηγόρος Λαμπρινή Καραντούκη, η δασκάλα Νοηματικής Γλώσσας Ελένη Εμπορίδου, οι Ηλίας Σκουλαριώτης και Χρήστος Μπαλαξής από την Ένωση Κωφών Βορείου Ελλάδας, ο πανεπιστημιακός Αλέξανδρος Κωζαδίνος και ο σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού Νίκος Σιαπερόπουλος.

Ο Μ. Στεργίου κατά την παρουσίαση των υποψηφίων κάλεσε όλους τους Θεσσαλονικείς «να συμμετέχουν στο Σύστημα Εξουσίας Πολιτών, μέσω του οποίου εμείς οι πολίτες της Θεσσαλονίκης θα διοικήσουμε και θα διαχειριστούμε τα οικονομικά του δήμου». Μάλιστα, υπογράμμισε ότι «μέσα από το πρόγραμμα της «Εξουσίας Πολιτών» δίνουμε προτεραιότητα στην απόλυτη εξουσία του καθημερινού πολίτη. Εμείς μιλάμε για συνδιοίκηση και συνδιαχείριση και οποιαδήποτε έργο ή δαπάνη του δήμου θα πρέπει να ελέγχεται από τους πολίτες, καθώς οι πολίτες έχουν δικαίωμα να γνωρίζουν που πηγαίνουν τα χρήματά τους».

Το πρόγραμμα

Αναφερόμενος σε βασικά σημεία του προγράμματος του συνδυασμού του, τόνισε ότι μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται αυτά που αφορούν στις παρεμβάσεις στον τομέα της σχολικής στέγης, στην απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων και τη μείωσή τους κατά 50% για όλους τους Θεσσαλονικείς, στην ενίσχυση των παιδικών σταθμών, με στόχο τη στήριξη της εργαζόμενης μητέρας, αλλά και στη δυνατότητα που θα παρέχεται σε όλους τους Θεσσαλονικείς για δωρεάν χρήση ασύρματου Ίντερνετ σε όλη την πόλη.

Ψωμιάδης: Με προσωπικές επιθέσεις κρύβουν την έλλειψη προγράμματος

Την απουσία προγράμματος επιχειρούν να καλύψουν με προσωπικές επιθέσεις και πολιτικούς ακροβατισμούς οι ανθυποψήφιοί του για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σχολίασε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης.
«Μόνο προσωπικές επιθέσεις, πολιτικοί ακροβατισμοί και αβάσιμες, αστείες κατηγορίες για έλλειψη έργου, με αποκλειστικό στόχο τη δημιουργία εντυπώσεων. Αναρωτιέμαι, αυτό είναι όλο; Αυτό είναι το όραμα τους για την Κεντρική Μακεδονία; Εμείς δεν πρόκειται να τους ακολουθήσουμε στον ολισθηρό και επικίνδυνο δρόμο της δημαγωγίας. Έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας. Είμαστε πολύ κοντά στη νίκη, για αυτό πρέπει να σκεφτούμε την επόμενη ημέρα. Έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας», τόνισε κατά την ομιλία του στο Συνεδριακό Κέντρο Δήμου Κατερίνης (ΕΚΑΒΕ).
Ο κ. Ψωμιάδης αναφέρθηκε και στις προοπτικές ανάπτυξης της Κεντρικής Μακεδονίας, επισημαίνοντας τον φυσικό πλούτο που διαθέτει. «Μπορούμε να πετύχουμε την προώθηση των αγροτικών προϊόντων του τόπου στις μεγάλες αγορές του εξωτερικού, με προσεκτικό σχεδιασμό, με σωστή διαφήμιση, με τη συμμετοχή όλων των παραγωγικών φορέων της Πιερίας. Η προσπάθεια, όμως αυτή, απαιτεί ενότητα, ομοψυχία και συντονισμένη διεκδίκηση» σημείωσε.

Γιατί ο Καρατζαφέρης δεν είναι πια φίλος με τον Ψωμιάδη, οι διαρροές Γκιουλέκα και το ανέκδοτο της πόλης

-Γιατί δεν είναι πια φίλοι με τον Παναγιώτη Ψωμιάδη εξήγησε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης κατά την παρουσίαση των υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων του Κυριάκου Βελόπουλου.

-«Εγώ δε θα απαρνιόμουν για κανένα λόγο και έναντι οποιουδήποτε τιμήματος τον αδελφό μου το Σπύρο. Αυτό το οποίο έκανε ο κ. Ψωμιάδης έρχεται σε ευθεία κόντρα με τις αρχές που έχω και πίστευα ότι έχει. Με ένα τηλεφώνημα απαρνήθηκε τον αδελφό του» είπε ο πρόεδρος . Μάλιστα αναρωτήθηκε τι θα απαρνηθεί ο με ένα δεύτερο τηλεφώνημα…

-Διαρροές … Γκιουλέκα! Στο παρά ένα του «έφυγαν» μερικοί υποψήφιοι…υποψήφιοι κι έτσι το επιτελείο του ψάχνονταν για εφεδρείες της τελευταίας στιγμής!

-Το ανέκδοτο της πόλης: Στο ΠΑΣΟΚ αν είσαι κυρ Γιάννης (Μπουτάρης) σε κάνουν υποψήφιο Δήμαρχο, στη ΝΔ αν είσαι κυρ Γιάννης (Ζουρνάς) δεν σε θέλουν ούτε για δημοτικό σύμβουλο!

-Τους 50 νέους υποψηφίους συμβούλους του, παρουσίασε ο ανεξάρτητος υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Μάκης Στεργίου. Μεταξύ των υποψηφίων της «Εξουσίας Πολιτών» είναι ο Δημοτικός Σύμβουλος Θεσσαλονίκης Θωμάς Ακριβόπουλος, η Δασκάλα Νοηματικής Γλώσσας Ελένη Εμπορίδου, οι Ηλίας Σκουλαριώτης και Χρήστος Μπαλαξής από την Ένωση Κωφών Βορείου Ελλάδας και ο Ψυχολόγος και Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού Νίκος Σιαπερόπουλος.

-Κουίζ: Τι ρόλο έπαιξε για την απομάκρυνση Γιάννη Ζουρνά ένας πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης και παλιός σύντροφος του προέδρου του Συνδέσμου ΟΤΑ Νομού Θεσσαλονίκης;

-Τον υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο Αντώνη Βακάλη δεν τον «παίζει» πολύ ο Κώστας Γκιουλέκας ή ιδέα μου είναι;

-Φοροτεχνικός και κυρίως…Σαρακατσάνος. Ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Γκιουλέκα έχει ρεύμα λόγω περαίωσης κι άλλων ρυθμίσεων, κυρίως όμως λόγω…καταγωγής. Ο λόγος για τον Κώστα Μόσχο, πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σαρακατσάνων!
 

Αντιμνημονιακή η ψήφος ή αποχή στις αυτοδιοικητικές εκλογές

Επτά στους δέκα πολίτες, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εταιρίας Pulse RC, εκτιμούν ότι υπήρχε άλλος δρόμος για τη «δημοσιονομική σωτηρία» της χώρας, εκτός από την προσφυγή στην τρόϊκα. Ταυτόχρονα 28 στους 100 δηλώνουν ότι θα απέχουν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Στη «μάχη» της περιφέρειας Αττικής «ισοβαθμούν» οι Γιάννης Σγουρός και Γιάννης Δημαράς, ενώ ακολουθεί με 1,5% διαφορά ο Βασίλης Κικίλιας.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση,που δημοσιεύεται στην εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος" η διαφορά στην πρόθεση ψήφου μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ διαμορφώνεται στις 6 ποσοστιαίες μονάδες. Συγκεκριμένα 27% καταγράφει το ΠΑΣΟΚ και 21% η ΝΔ. Το ΚΚΕ ακολουθεί με 8,5%, ο ΛΑΟΣ με 4%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 3% και οι Οικολόγοι Πράσινοι με 2,5%.

"Ντέρμπι" η Περιφέρεια Αττικής

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, οι ερωτηθέντες σε ποσοστό 14,5% επιλέγουν για την Περιφέρεια Αττικής τον Γιάννη Δημαρά και σε ίδιο ακριβώς ποσοστό τον Γιάννη Σγουρό. Ακολουθεί με 13% ο Βασίλης Κικίλιας. Στο ενδεχόμενο η Περιφέρεια να κριθεί στο δεύτερο γύρο μεταξύ Δημαρά και Σγουρού, το 39% αναδεικνύουν νικητή τον Γιάννη Δημαρά.