2015 EKLOGES - βουλευτικές εκλογες 2015, 2012, GREEK ELECTIONS GALLOP ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ 2015EKLOGES

Δικαστικοί υπάλληλοι: "Παράνομη" η συγκρότηση των εκλογικών συνεργείων

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2010 - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2010 - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 
nomarxiakes ekloges dimotikes ekloges periferiakes ekloges 2010
Δυσάρεστες εκπλήξεις κατά την εκλογική διαδικασία προαγγέλλει η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδας καθώς, όπως καταγγέλλουν, δεν έχουν ακόμη εκδοθεί οι Κυβερνητικές αποφάσεις που θα καθορίζουν τα διαδικαστικά και οικονομικά θέματα, των Δημοτικών και Περιφερειακών εκλογών.
Υποστηρίζουν μάλιστα πως η παράλειψη αυτή υφίσταται παρά τις οχλήσεις προς το Υπουργείο Οικονομικών με αποτέλεσμα τα εκλογικά συνεργεία που λειτουργούν για τους διορισμούς δικαστικών αντιπροσώπων, εφορευτικών επιτροπών και ανακήρυξης συνδυασμών υποψηφίων δεν έχουν συγκροτηθεί νόμιμα.
Έκοψαν το δεύτερο γραμματέα

Οι δικαστικοί υπάλληλοι σε ειρωνικό αναφέρουν πώς ήδη αποφασίστηκε «η οικονομία του κράτους» να γίνει με την περικοπή του ενός γραμματέα από τους δύο που δικαιολογούνταν στις μεγάλες περιφέρειες Αθήνας και Θεσσαλονίκης λόγω της διπλής κάλπης, και των 80 ευρώ πολύ θα έπαιρνε αυτός και αναφέρουν πώς «ίσως δεν τους ενδιαφέρουν οι ψηφοφόροι και η ταλαιπωρία που θα υποστούν από τους αργούς ρυθμούς της διαδικασίας, με δεδομένη την άρνηση των μελών των εφορευτικών επιτροπών να εκτελέσουν τα καθήκοντά τους και μόνο τους μέλημα έχουν τη εκλογική διαδικασία , για να ξεμπερδέψουν από τη βάσανο αυτή, άσχετα με το πώς θα γίνει αυτή».
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2010 - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2010 - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 
nomarxiakes ekloges dimotikes ekloges periferiakes ekloges 2010
Ζητούν παράλληλα να αναλάβει κάποιος την ευθύνη για αυτή την «κωμικοτραγική κατάσταση» και καταλήγουν: «Από εδώ και πέρα η ευθύνη για τα τυχόν προβλήματα που θα υπάρξουν κατά τις εκλογικές διαδικασίες θα βαρύνουν την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών και Εσωτερικών που δεν ενδιαφέρονται για την ομαλή και γρήγορη διεξαγωγή των εκλογών».
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2010 - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2010 - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 
nomarxiakes ekloges dimotikes ekloges periferiakes ekloges 2010

Ρουκέτες Σαμαρά για Παπανδρέου και Πάγκαλο

Σφοδρή επίθεση εναντίον του Γιώργου Παπανδρέου εξαπέλυσε ο Αντώνης Σαμαράς από την Τρίπολη. Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως ο Γιώργος Παπανδρέου, με την απειλή που εκτόξευσε περί πρόωρων εθνικών εκλογών αποσταθεροποίησε την χώρα, καθώς τα spreads ανέβηκαν κατά 200 μονάδες. «Οι διεθνείς αγορές μίλησαν ξεκάθαρα για το ποιος υπονομεύει τη σταθερότητα: είναι ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου...», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος αναφέρθηκε και στις δηλώσεις Πάγκαλου περί αναδιάρθρωσης του χρέους.
«Είναι ακόμα μεγαλύτερη παράνοια, να βγαίνει ο Πρωθυπουργός και να λέει ότι αποκλείει την αναδιάρθρωση του χρέους, κι ύστερα να βγαίνει ο Αντιπρόεδρός του και να λέει ότι η αναδιάρθρωση του χρέους δεν είναι κακό πράγμα και δεν πρέπει να την αποκλείουμε! Δεν καταλαβαίνει ότι η χώρα που αναδιαρθρώνει το χρέος της δεν ‘διευκολύνεται’ απλά, πληρώνει ακριβό τίμημα. Κι εκείνη τη στιγμή και αργότερα. Δεν καταλαβαίνει ότι, αν μιλάς για αναδιάρθρωση του χρέους, μεγαλώνουν τα επιτόκια με τα οποία θα σε δανείσουν στη συνέχεια. Δεν καταλαβαίνει ότι αν λέει κάποιος την απίστευτη ανοησία: ‘τα χρέη είναι για να… αναδιαρθρώνονται’, την επόμενη φορά οι δανειστές του θα του χρεώσουν πολύ μεγαλύτερο επιτόκιο!», υπογράμμισε.

Ψάχνουν την… δικαιολογία των εκλογών 2010

Στο Μέγαρο Μαξίμου, οι συσκέψεις το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν την τιμητική τους ενόψει των Δημοτικών και Περιφερειακών Εκλογών.
Η 7η Νοεμβρίου θεωρείται κρίσιμη ημερομηνία και ήδη οι πρώτες προτάσεις για την... δικαιολογία του Γιώργου Παπανδρέου το βράδυ των εκλογών έχουν πέσει ήδη στο τραπέζι.
Σύμφωνα με τις συγκεκριμένες προτάσεις, η προοπτική των εκλογών θεωρείται σίγουρη, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου...

«Ο Παπανδρέου έχει συμφωνήσει για χρεοκοπία»

Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα δήλωσε στη Νίκαια ότι ο πρωθυπουργός έχει συμφωνήσει για την ελεγχόμενη χρεοκοπία και πρόσθεσε ότι, κατά συνέπεια, το δίλημμα που βάζει ο κ. Παπανδρέου για τις εκλογές δεν έχει καμία βάση.
Ειδικότερα, η κα Παπαρήγα αναφερόμενη στη συζήτηση περί ελεγχόμενης χρεοκοπίας της χώρας, δήλωσε ότι για το θέμα αυτό "συμφώνησε ο πρωθυπουργός", σχολιάζοντας προφανώς τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ την περασμένη εβδομάδα και πρόσθεσε: Ελεγχόμενη χρεοκοπία σημαίνει το εξής: Ανεξέλεγκτη, ταχύτατη χρεοκοπία για το λαό και από κει και πέρα θα γίνει μια διαπραγμάτευση πόσα θα πάρουν οι πιστωτές. Επομένως το δίλημμα που βάζει ο πρωθυπουργός "ΠΑΣΟΚ ή χρεοκοπία", δεν έχει καμία βάση, είναι εντελώς ξεπερασμένο. Ψηφίζοντας ΠΑΣΟΚ, ψηφίζεις πιο γρήγορη χρεοκοπία,είπε.

Η κα Παπαρήγα σημείωσε ότι "για να βάλουμε ένα φρένο σ' αυτή την κατάσταση, πρέπει να χτυπηθεί αλύπητα σαν το χταπόδι το ΠΑΣΟΚ και να μην ανακάμψει η ΝΔ. Αυτοί οι δυο είναι πυλώνες που υπηρετούν το μεγάλο κεφάλαιο. Πάει και τέλειωσε. Όποιος δεν μπορεί να το καταλάβει αυτό σήμερα, με συγχωρείτε, αλλά δεν θέλει".

Οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, οι μεγαλέμποροι δεν σκάνε για το αν χάσει ο Παπανδρέου και κερδίσει ο Σαμαράς, είπε η Γραμματέας του ΚΚΕ και διευκρινισε λέγοντας ότι "ο Σαμαράς είπε καθαρά ότι αν γίνει κυβέρνηση θα εφαρμόσει το μνημόνιο, γιατί υπάρχει συνέχεια στη διακυβέρνηση. Εμείς λέμε ότι πρέπει να κοπεί η συνέχεια,γι' αυτό βάζουμε ζήτημα ανατροπής της πολιτικής εξουσίας. Ο Σαμαράς λέει: Εγώ δεν θα αμφισβητήσω το μνημόνιο, έχω ένα άλλο μείγμα. Είναι σαν τις μαγείρισσες που λένε η μία στην άλλη, μην βάλεις πολύ ζάχαρη στη σάλτσα. Η πολιτική του είναι η ίδια".