2015 EKLOGES - βουλευτικές εκλογες 2015, 2012, GREEK ELECTIONS GALLOP ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ 2015EKLOGES

Αδιαφορία για τον δεύτερο γύρο

Αυτό που ήθελε να πάρει ο Γιώργος Παπανδρέου, φαίνεται πως το πήρε και δεν προχώρησε τελικά στην προκήρυξη των εθνικών Εκλογών. Όπως είπε χαρακτηριστικά, είναι θέμα των υποψηφίων αντιπάλων, θέλοντας να δείξει πως δεν τον ενδιαφέρει εάν το χρώμα του χάρτη είναι πράσινο το βράδυ της 14ης Νοεμβρίου. Με αυτό τον τρόπο πάντως έβαλε και επίσημα τέλος στις πρόωρες εκλογές, ανεξαρτήτου αποτελέσματος…

Ποιοι υποψήφιοι εκλέγονται από την πρώτη Κυριακή

Με βάση τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών, 54 δήμαρχοι σε όλη τη χώρα εκλέγονται από τον πρώτο γύρο.
Κανένας υποψήφιος περιφερειάρχης δεν φαίνεται να εκλέγεται από τον πρώτο γύρο.
Σημειώνεται ότι η εικόνα αυτή εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, μεταξύ των οποίων το ποσοστό ενσωμάτωσης, και μπορεί να αλλάξει στη διάρκεια της βραδιάς.
Οι υποψήφιοι αυτοί είναι οι παρακάτω:
Δοξάτου Χατζηλαζάρου Αναστάσιος (Τάσος) του Βασιλείου 64,40%
Κάτω Νευροκοπίου Μαυρίδης Μελέτιος του Μηνά 54,08%
Σουφλίου Πουλιλιός Ευάγγελος του Δημητρίου 60,71%
Βόλβης Φραντζής Αγγελος του Σπυρίδωνα 50,61%
Θέρμης Παπαδόπουλος Θεόδωρος του Κοσμά 73,91%
Πυλαίας-Χορτιάτη Καϊτεζίδης Ιγνάτιος του Ορέστη 58,93%
Εμμανουήλ Παππά Καλαθάς Ευάγγελος του Γεωργίου 50,38%
Ηρακλείας Κοτσακιαχίδης Κλεάνθης του Ιωάννη 52,17%
Νέας Ζίχνης Μαδεμλής Γεώργιος του Φώτιου 50,18%
Γρεβενών Κουπτσίδης Δημοσθένης του Γερβάσιου 70,59%
Νεστορίου Γκοσλιόπουλος Χρήστος του Πασχάλη 68,80%
Βοΐου Ορφανίδου-Παπακωνσταντίνου Παναγιώτα 62,35%
Πρεσπών Ναλπαντίδης Λάζαρος του Αναστάσιου 58,54%
Γεωργίου Καραϊσκάκη Γκούζιας Μιχαήλ του Δημητρίου 58,73%
Ηγουμενίτσας Γιόγιακας Βασίλειος του Νικολάου 57,95%
Φιλιατών Παππάς Μηνάς του Σταύρου 63,82%
Αγιάς Γκουνταράς Αντώνιος του Νικολάου 51,33%
Φαρσάλων Καπετάνος Χρήστος του Δημητρίου 53,16%
Ζακύνθου Μποζίκης Στυλιανός του Σταύρου 50,46%
Κέρκυρας Τρεπεκλής Γιάννης του Αναστάσιου 53,08%
Αγρινίου Μοσχολιός Παύλος του Πέτρου 55,12%
Θέρμου Πορφύρης Θεόδωρος του Κωνσταντίνου 79,57%
Δυτικής Αχαΐας Παναγιωτόπουλος Ανδρέας του Αντωνίου 79,49%
Ορχομενού Ξηρογιάννης Κωνσταντίνος του Γρηγορίου 51,30%
Ερέτριας Αλημπατέ 57,74%
Μαντουδίου-Λίμνης Λιαγκάκης Ευστάθιος του Νικολάου 51,06%
Αγράφων Μπάμπαλης Θεόδωρος του Παναγιώτη 53,33%
Καρπενησίου Μπακογιάννης Κωνσταντίνος του Παύλου 51,73%
Λαμιέων Κοτρωνιάς Γεώργιος του Νικολάου 51,58%
Μώλου-Αγίου Κωνσταντίνου Αντωνίου Σεραφείμ του Ευαγγέλου 61,29%
Δελφών Φουσέκης Νικόλαος του Δημητρίου 54,63%
Δωρίδος Καπεντζώνης Γεώργιος του Νικολάου 53,98%
Ερμιονίδας Καμίζης Δημήτριος 51,32%
Ναυπλιέων Αναγνωσταράς Παναγιώτης 52,22%
Βόρειας Κυνουρίας Σκάντζος Εμμανουήλ του Κωνσταντίνου 58,90%
Γορτυνίας Αποσκίτης Ηλίας του Χαραλάμπους 54,63%
Μεγαλόπολης Τσιριγώτης Σπυρίδων του Νικολάου 61,15%
Ανατολικής Μάνης Ανδρεάκος Πέτρος του Νεάρχου 83,87%
Σπάρτης Αργειτάκος Σταύρος του Κωνσταντίνου 51,02%
Καλαμάτας Νίκας Παναγιώτης του Ευαγγέλου 55,22%
Οιχαλίας Αλειφέρη-Καραθανάση Ελένη του Ιωάννη 52,35%
Πύλου-Νέστορος Χρονόπουλος Γεώργιος του Διονυσίου 59,54%
Τριφυλλίας Σωτηρόπουλος Δημήτριος του Γρηγορίου 50,00%
Χίου Λαμπρινούδης Πολύδωρος του Εμμανουήλ 52,92%
Ψαρών Βρατσάνος Κωνσταντίνος του Γεωργίου 52,38%
Σύμης Παπακαλοδούκας Ελευθέριος του Νικολάου 100,00%
Ηρακλείου Κουράκης Ιωάννης του Αντωνίου 72,60%
Μαλεβιζίου Μαρκογιαννάκης Γεώργιος του Ιωάννη 65,00%
Αμαρίου Σημαντήρας Στέφανος του Μιχαήλ 68,97%
Μυλοποτάμου Κόκκινος Δημήτριος του Γεωργίου 66,96%
Ρεθύμνης Μαρινάκης Γεώργιος του Χαρίτωνα 85,23%
Αποκορώνου Κουκιανάκης Χαράλαμπος του Γεωργίου 54,50%
Γαύδου Λαμπάκης Ευστράτιος του Μιχαήλ 100,00%
Σφακίων Πολάκης Παύλος του Πέτρου 67,75%

Παραιτείται από βουλευτής ο Γιάννης Δημαράς

Την τρίτη θέση στην Περιφέρεια Αττικής παραδέχθηκε με δηλώσεις του λίγο μετά τις 22:00 ο ανεξάρτητος βουλευτής Γιάννης Δημαράς.
Ο κ. Δημαράς, ο οποίος μετείχε ως ανεξάρτητος υποψήφιος, συνεχάρη τον Βασίλη Κικίλια και τον Γιάννη Σγουρό που περνούν στον δεύτερο γύρο.
Ευχαρίστησε, επίσης, όσους συμμετείχαν στην προσπάθειά του αυτή, δήλωσε ότι «συνεχίζουμε» και ανακοίνωσε την παραίτηση του από την θέση του βουλευτή από την 1η Ιανουαρίου.

Φ. Κουβέλης: «Το ενδεχόμενο των εκλογών είναι παρόν»

«Το ενδεχόμενο των εκλογών είναι παρόν» εκτίμησε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, σε τοποθέτησή του και υποστήριξε ότι αυτές δεν θα γίνουν κατ’ ανάγκη στο αμέσως προσεχές διάστημα.
Όπως υποστήριξε, το ενδεχόμενο για την πρόωρη προσφυγή σε εθνικές εκλογές είναι παρόν, «όχι μόνο στη βάση των σημερινών αποτελεσμάτων».
Ειδικότερα, ο κ. Κουβέλης ανέφερε ότι υπάρχει ένα μικρό χρονικό διάστημα έως το τέλος του έτους, εντός του οποίου θα είναι αναγκαίο να κατατεθεί ένας προϋπολογισμός. Συνεχίζοντας, σημείωσε ότι το κρίσιμο σημείο είναι οι αρχές του προσεχούς έτους, διότι, όπως επεσήμανε, «τότε θα κρίνεται η επόμενη δόση που ευελπιστεί να εισπράξει η Ελλάδα».
Παράλληλα, ο κ. Κουβέλης τόνισε την απαξίωση και την αμφισβήτηση του πολιτικού συστήματος που σηματοδοτεί η αποχή που καταγράφηκε, ως το μήνυμα που στέλνουν οι σημερινές κάλπες.
Αναφορικά, δε, με τα αποτελέσματα των υποψηφίων της Δημοκρατικής Αριστεράς, ο πρόεδρός της δήλωσε «εξαιρετικά ευχαριστημένος».

ΔΗΛΩΣΕΙΣ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑTA ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

Προσφορά ο Δημαρας 1,5 στην expekt τρεξτε να προλάβετε

Προσφορά ο Δημαράς 1,5 στην expekt.com τρέξτε να προλάβετε. Το fimotro δημοσιοποίησε και τα πρώτα exit polls με τον Δημαρά να συνεχίζει και την δεύτερη Κυριακή και να είναι πρώτος. Μέχρι της μια οποίος προλάβει. 

Eδώ θα δείτε τα αποτελέσματα των εκλογών 2010 (Περιφερειακές - Δημοτικές Εκλογές 2010)Οι κάλπες της οργής

Επιμένει μέχρι τελευταίας στιγμής ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, στο εκβιαστικό δίλημμα που έθεσε για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, σε περίπτωση που το εκλογικό σώμα δεν προτιμήσει τους υποψηφίους που στηρίζει το ΠΑΣΟΚ.
Για πολλούς μπορεί να μην είναι κατανοητή η... άρρηκτη σχέση μεταξύ Σγουρού και δημοσιονομικής ανάκαμψης, Μπουτάρη και οικονομικής σταθερότητας, όμως ο πρωθυπουργός εξακολουθεί να τονίζει ότι, αν οι κάλπες δεν δώσουν «ένα ισχυρό μήνυμα σταθερότητας και συνέχισης των μεγάλων αλλαγών», είναι αποφασισμένος να κηρύξει πρόωρες εθνικές εκλογές.

Στο ίδιο πνεύμα κινείται και δημοσίευμα του Economist, το οποίο προβλέπει εκλογές, με κυβέρνηση όμως συνασπισμού των δύο μεγαλύτερων κομμάτων, χωρίς αυτοδυναμία.

Πρέπει να σημειωθεί ότι ο επιχειρηματικός κόσμος της χώρας δεν επιθυμεί εκλογικές περιπέτειες, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, εκτιμώντας ότι μία τέτοια εξέλιξη θα εντείνει το κλίμα οικονομικής αστάθειας και θα επιδεινώσει την ψυχολογία. Ιδιαίτερα, μετά την εκτίναξη των spreads, τις έντονες φήμες για χρεοκοπία και την επανάκαμψη της διεθνούς κερδοσκοπίας εις βάρος της χώρας.

Αλλά και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν δείχνει να παίρνει σοβαρά το δίλημμα που θέτει ο Γιώργος Παπανδρέου: «Η πολιτική μπλόφα του πρωθυπουργού δεν θα περάσει» δηλώνει ο εκπρόσωπος της ΝΔ και μιλάει για «πανικό πριν από τις κάλπες». Άλλωστε, ο ίδιος ο πρόεδρος, Αντώνης Σαμαράς, έχει δηλώσει ότι δεν πρόκειται να ζητήσει εθνικές εκλογές.


Η ώρα της αλήθειας

Όποιο και να είναι το αποτέλεσμα των εκλογών, όπως όλα δείχνουν, το βράδυ της Κυριακής ή το πολύ την επομένη των εκλογών, ο Γιώργος Παπανδρέου δεν θα αφήσει εκκρεμότητες και θα ξεκαθαρίσει εάν το αποτέλεσμα τον οδηγεί στην απόφαση να απευθυνθεί εκ νέου στον ελληνικό λαό.

Αν το αποτέλεσμα των εκλογών είναι αυτό που επιθυμεί, ο πρωθυπουργός θα απεγκλωβιστεί από το ενδεχόμενο εθνικών εκλογών. Αν, όμως, αυτό συνηγορεί υπέρ της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, όπως δείχνουν έρευνες και δημοσκοπήσεις, τότε θα βρεθεί δέσμιος του διλήμματος που ο ίδιος έθεσε. Η χώρα θα μπει σε περίοδο έντονης εκλογολογίας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την οικονομία.


Τι παραπάνω γνωρίζει ο Γιώργος;

Ωστόσο, ορισμένοι αναλυτές υποστηρίζουν ότι ο πρωθυπουργός θα αναγκαστεί να ζητήσει πρόωρες εθνικές εκλογές όχι για να επιδιώξει αυτοδυναμία, αλλά γιατί πιέζεται από τα οικονομικά μεγέθη, ανεξάρτητα από το ποιους θα αναδείξει η εκλογική κάλπη της Κυριακής.

Αυτό γιατί θεωρεί ότι μόνο μία κυβέρνηση συνασπισμού είναι ικανή να διαχειριστεί τα τερατώδη προβλήματα που θα προκληθούν από την επερχόμενη αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους και τα νέα, ιδιαιτέρως επώδυνα, οικονομικά μέτρα, διευκρινίζουν και επισημαίνουν μετ΄ επιτάσεως τόσο ημεδαποί όσο και διεθνείς οικονομικοί κύκλοι.

Ο Γιώργος Παπανδρέου δεν πιστεύει ότι μπορεί να διαχειριστεί την απόλυση δεκάδων χιλιάδων υπαλλήλων των ΔΕΚΟ, το κλείσιμο αρκετών δημόσιων νοσοκομείων, την κατάργηση σχολείων και πανεπιστημίων, τη συρρίκνωση των κοινωνικών δαπανών και τη μείωση στο ελάχιστο των δημόσιων εξόδων, εκτιμούν οι ίδιοι κύκλοι.

Ο δε ιδιωτικός τομέας, μετά την αναδιάρθρωση, θα ακολουθήσει εφαρμόζοντας «εργασιακό χειμώνα» επ'  αόριστον.

Καμία κυβέρνηση, όσο ισχυρή κι αν είναι, δεν είναι ικανή να διαχειριστεί αυτή την κρίση, συνεχίζουν οι παραπάνω κύκλοι και επαναφέρουν στο τραπέζι όλα τα σενάρια γνωστά και άγνωστα, περί συγκυβέρνησης ή σχηματισμού κυβέρνησης τεχνοκρατών.

Όμως, αυτό που ανησυχεί περισσότερο απ' όλα τα κόμματα εξουσίας είναι η οργή της ελληνικής κοινωνίας. Είτε αυτή εκφράζεται θεσμικά με την ψήφο είτε, ακόμη χειρότερα, παραμένει βουβή, πιέζοντας για διέξοδο. Και η διέξοδος σε αυτές τις περιπτώσεις είναι κατά κανόνα ηφαιστειώδης.

Όσο για τους θεσμικούς «καθοδηγητές» της ελληνικής κοινωνίας, τα Μ.Μ.Ε. και τους υπολοίπους επικοινωνιακούς μηχανισμούς, στέκουν αμήχανοι, εξυπηρετώντας τους ισχυρούς και αδυνατώντας να προσαρμοστούν στις επερχόμενες εξελίξεις.

Στριπτίζ και ξύλο σε πάρτι υποψηφίου δημοτικού συμβούλου

Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος οργάνωσε προεκλογικό πάρτι. Χορεύτριες άρχισαν να κάνουν στριπτίζ και να κάθονται μαζί με τους καλεσμένους. Ξαφνικά μπουκάρουν σύζυγοι των καλεσμένων στο πάρτι κι εκεί έγινε το έλα να δεις.
Αιθέριες υπάρξεις υποδέχονταν τους καλεσμένους υποψήφιου δημοτικού συμβούλου σε προεκλογικό πάρτι στην Ηλεία.
Το πάρτι είχε οργανωθεί αποκλειστικά για τους άνδρες φίλους του υποψήφιου δημοτικού συμβούλου που όμως δεν άργησε να γίνει η πέτρα του σκανδάλου στην περιοχή. Ενώ στην αρχή οι χορεύτριες υποδέχονταν απλά τους καλεσμένους, στη συνέχεια οι εκπλήξεις ερχόταν η μία μετά την άλλη. Μόλις ο υποψήφιος τελείωσε τον προεκλογικό του λόγο, ακολούθησε το σόου που τους είχε υποσχεθεί για να περάσουν ευχάριστα το βράδυ τους.
Ανάμεσά τους κυκλοφορούσαν οι αλλοδαπές καλλονές που τους υποδέχτηκαν στην αρχή, οι οποίες ξαφνικά άρχισαν να πετούν το ένα μετά το άλλο τα λίγα ρούχα που φορούσαν αρχίζοντας να λικνίζονται στους ήχους της σάμπας. Το ποτό και ο χορός έφερε το κέφι ώσπου οι καλεσμένοι με τις νεαρές κοπέλες έγιναν ένα.
Η βραδιά έγινε ακόμη πιο ενδιαφέρουσα όταν δύο από τις κοπέλες ανέβηκαν σε μία μικρή σκηνή και άρχισαν να κάνουν στριπτίζ. Στη συνέχεια της νύχτας στο χώρο εισέβαλαν δύο από τις συζύγους των καλεσμένων, οι οποίες αφού είδαν το θέαμα αντέδρασαν ως ταύροι σε υαλοπωλείο.
Σύμφωνα με το gossip-tv.gr, οι θερμόαιμες σύζυγοι σχεδόν τα έσπασαν όλα, ενώ μάταια οι καλεσμένοι προσπαθούσαν να τις σταματήσουν. Τα πρώτα θύματα της νύχτας ήταν δύο από τις χορεύτριες που για κακή τους τύχη βρίσκονταν στην αγκαλιά καλεσμένων.
Οι ιδιοκτήτες του καταστήματος ειδοποίησαν την αστυνομία, με την επέμβαση της οποίας έληξε ο καυγάς.

Eδώ θα δείτε τα αποτελέσματα των εκλογών 2010 (Περιφερειακές - Δημοτικές Εκλογές 2010)

Εδώ θα δείτε τα αποτελέσματα των εκλογών

Περιφερειακές - Δημοτικές Εκλογές 2010


Οδηγίες για το πώς θα τους σταυρώσετε

Θα υπάρχουν σαφείς οδηγίες πάνω στο ψηφοδέλτιο όπως και αφίσες πίσω από το παραβάν που θα ενημερώνουν ότι περιφερειάρχες, αντιπεριφερειάρχες και δήμαρχοι δεν χρειάζονται «σταύρωμα».
Πότε θα ψηφίσουμε
Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 7 το πρωί και θα κλείσουν στις 7 το βράδυ, προκειμένου να επαληθευτεί επακριβώς το παραδοσιακό «από την ανατολή έως τη δύση του ηλίου».
Πού ψηφίζουμε
Οι ψηφοφόροι μπορούν να ενημερωθούν για το εκλογικό τμήμα στο οποίο ψηφίζουν από τους αναρτημένους καταλόγους στους δήμους. Επίσης υπάρχει ειδικό σημείο στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών (www.ypes.gr) με τον τίτλο «μάθε πού ψηφίζεις». Ειδικά για την Αττική υπάρχει και η Ιστοσελίδα της Νομαρχίας www.nom-athinas. gov. gr αλλά και η τηλεφωνική γραμμή 8011139000 με αστική χρέωση που λειτουργεί ήδη από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ και σας ενημερώνει.
Πώς ψηφίζουμε
Με την αστυνομική ταυτότητα ή οποιαδήποτε σχετική προσωρινή βεβαίωση των Αρχών (δηλαδή το διαβατήριο ή η άδεια οδήγησης ή το ατομικό βιβλιάριο υγείας του ασφαλισμένου-ψηφοφόρου). Θα υπάρχουν δύο κάλπες, μία για περιφερειάρχη και μία για δήμαρχο. Πρώτα ψηφίζουμε για δήμαρχο και κατόπιν για περιφερειάρχη.
Πάνω στα ψηφοδέλτια θα υπάρχει ειδική ένδειξη για τον αριθμό των σταυρών που προβλέπεται κατ' ανώτατο όριο να βάλει ο εκλογέας. Για τις περιφερειακές εκλογές ο περιφερειάρχης και οι αντιπεριφερειάρχες δεν χρειάζονται σταυρό προτίμησης. Σταυρό προτίμησης, αντίθετα, χρειάζονται οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι. Για τις δημοτικές εκλογές σταυρό προτίμησης δεν χρειάζονται οι δήμαρχοι. Αντίθετα, σταυρό χρειάζονται οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι. Ειδικά για την Αττική, στις περιφερειακές ενότητες Κεντρικού, Βόρειου, Δυτικού και Νότιου Τομέα βάζουμε έως και 4 σταυρούς. Στις περιφερειακές ενότητες Πειραιώς και Ανατολικής Αττικής μέχρι 3 σταυρούς, στην περιφερειακή ενότητα Δυτικής Αττικής μέχρι 2 σταυρούς και στην περιφερειακή ενότητα Νήσων μέχρι έναν σταυρό.
Ποιοι ψηφίζουν
* Ολοι όσοι έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους, δηλαδή έχουν γεννηθεί μέχρι 31/12/1992 και είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους.
* Οι πολίτες των 26 κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, οι οποίοι δεν έχουν την ελληνική ιθαγένεια, αλλά κατοικούν στην Ελλάδα, έχουν συμπληρώσει τα 18 και είναι εγγεγραμμένοι στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους του δήμου ή της κοινότητας που κατοικούν μέχρι 31/8/2010.
* Οι ομογενείς, οι οποίοι δεν έχουν την ελληνική ιθαγένεια, αλλά διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα, έχουν συμπληρώσει τα 18 και είναι γραμμένοι στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους μέχρι 31/8/2010.
**Οι νομίμως διαμένοντες υπήκοοι τρίτων χωρών οι οποίοι επίσης δεν έχουν ελληνική ιθαγένεια, αλλά κατοικούν νόμιμα στην Ελλάδα, έχουν κλείσει τα 18 και είναι γραμμένοι στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους.
Τέλος, οι ετεροδημότες ψηφίζουν μόνον στον δήμο ή την κοινότητα που είναι εγγεγραμμένοι και όχι στον τόπο διαμονής τους.
Δεν ψηφίζουν
* Οσοι έχουν στερηθεί του εκλογικού τους δικαιώματος.
Η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος δεν είναι μόνο δικαίωμα, είναι και υποχρέωση. Κατ' εξαίρεση δεν είναι υποχρεωμένοι να ψηφίσουν:
* Οι κάτοικοι του εξωτερικού.
* Οσοι είναι πάνω από 70 ετών.
* Οσοι βρίσκονται την ημέρα της ψηφοφορίας σε απόσταση μεγαλύτερη από 200 χιλιόμετρα από το εκλογικό τμήμα. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να εφοδιαστούν με την ειδική βεβαίωση (χιλιομετρική απόσταση) από τον δήμο της περιοχής.
Αν κάποιος διαπιστώσει ότι είναι διπλοεγγεγραμμένος στα δημοτολόγια δύο ή και περισσότερων δήμων, θα ψηφίσει στον δήμο όπου έχει εγγραφεί τελευταία. Ο δικαστικός αντιπρόσωπος θα σας καλέσει να υπογράψετε μια υπεύθυνη δήλωση ότι γνωρίζετε ότι είστε διπλοεγγεγραμμένος και δεν ψηφίσατε αλλού. Αυτές οι δηλώσεις στη συνέχεια συγκεντρώνονται στο υπουργείο Εσωτερικών και διασταυρώνονται. Η διπλοψηφία απαγορεύεται και τιμωρείται αυστηρά.
Αν υπάρχουν διαφορές στα στοιχεία της ταυτότητας και σε εκείνα που υπάρχουν στους εκλογικούς καταλόγους, πρόβλημα υφίσταται αν οι διαφορές αυτές είναι ουσιώδεις. Αν δεν είναι, ο εκλογέας ψηφίζει κανονικά. Αν είναι ουσιώδεις, πρέπει να βγάλει πιστοποιητικό ταυτοπροσωπείας από τον δήμο. **
Πηγή enet.gr

Τελευταίες δημοσκοπήσεις για Δημοτικές εκλογές 2010

kalpi_01.jpg
Πλήθος πληροφοριών για μυστικά γκάλοπ σε δήμους και περιφέρειες κυκλοφορούν σε blogs και δημοσιογραφικά πηγαδάκια. Διαβάστε τις τελευταίες δημοσκοπήσεις για Δημοτικές εκλογές 2010.
Η διαφορά Σγουρού-Δημαρά στα μυστικά γκάλοπ έχει μειωθεί στα όρια του στατικού σφάλματος, σύμφωνα με το blog fimotro, σταθερό υποστηρικτή του Γιάννη Δημαρά.
Συγκεκριμένα, το ΠΑΣΟΚ ανεβάζει τη συσπείρωση του, καθώς σε κυλιόμενη δημοσκόπηση ο Γιάννης Σγουρός μείωνει κατά 2 μονάδες τη διαφορά από τον Δημαρά.
Ο Βασίλης Κικίλιας παραμένει τρίτος και είναι δύσκολο να μπει στο δεύτερο γύρο, εκτός αν συσπειρωθούν οι ψηφοφόροι της ΝΔ την τελευταία στιγμή.
Σύμφωνα πάντως με την τελευταία κυλιόμενη δημοσκόπηση, στο Δυτικό τομέα της Περιφέρειας Αττικής τα αποτελέσματα είναι: Δημαράς 25%, Σγουρός 19%, Κικίλιας 15%, αλλά ο Δημαράς έχει προβλήμα στους υπόλοιπους τομείς της περιφέρειας.
Έκπληξη φέρονται να δείχνουν οι μυστικές δημοσκοπήσεις στο Δήμο Πειραιά όπου ο Μίχας προηγείται μόνο με 4% από τον Βασίλη Μιχαλολιάκο.
Με δεδομένη την μεγάλη δεξαμενή ψηφοφόρων που θα έχει ο υποψήφιος της ΝΔ λόγω Μαντούβαλου στο β' γύρο, όλα είναι πιθανά.
Ανατροπή ίσως υπάρξει και στην Πελοπόννησο, καθώς είναι μεγάλη η δυσαρέσκεια των κομματικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ για τον Πέτρο Τατούλη.
Η ΝΔ διαρρέει οτι στα τελευταία μυστικά γκάλοπ προηγείται ο Δημήτρης Δράκος που χάνει μόνο στο νομό Αρκαδίας.
Σύμφωνα με το newpost.gr, τα τελευταία μυστικά γκάλοπ για τους δήμους της Αττικής δείχνουν περιορισμένες ανακατατάξεις.
Στο δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού προηγείται ο υποψήφιος της ΝΔ, αν και δηλώνει ανεξάρτητος, Π. Χαροκόπος έναντι του Π. Ξυριδάκη επίσης ανεξάρτητου που υποστηρίζεται και από τον Συνασπισμό. Ακολουθεί η κ. Ράπτη, ο κ. Καμάρας του ΠΑΣΟΚ και ο κ. Οικονομίδης.
Στο δήμο Γλυφάδας, οι μυστικές δημοσκοπήσεις φέρνουν τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη πρώτο έναντι του κ. Κόκκορη και ακολουθούν η Α. Λυγνού, και ο Στέλος Λανδράκης.
Στο δήμο Βούλα-Βουλιαγμένη-Βάρη προηγείται ο Γρ. Κασιδόκωστας που υποστηρίζεται σιωπηρά από το ΠΑΣΟΚ και μάχη γίνεται για τη δεύτερη Κυριακή μεταξύ των υποψηφίων Κάσδαγλη και Αποστολάτο.
Στο δήμο Κηφισιάς προηγείται σταθερά ο νυν δήμαρχος Νίκος Χιωτάκης.
Στο Δήμο Σαρωνικού η μάχη που δίνεται είναι στην ουσία για τη δεύτερη Κυριακή ανάμεσα στον κ. Φιλήππου και την σύζυγο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Χρ. Χριστοφάκη. Το κακό για την ίδια είναι ότι στο δεύτερο γύρω εκτός θα παραμείνει ο υποψήφιος της ΝΔ.
Στο Δήμο Μαρκοπούλου στα Μεσόγεια προηγείται σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, ο Νίκος Σουρμπάτης με το συνδυασμό Ανθρώπινη πόλη, λύσεις ζωής.
Έγκυρες πληροφορίες για την έκβαση των δημοτικών εκλογών δίνουν τα στοιχήματα, που αντικατοπτρίζουν τα αποτελέσματα των μυστικών δημοσκοπήσεων.
Στην Περιφέρεια Αττικής, μεγάλο φαβορί είναι ο Γιάννης Δημαράς, στον οποίο οι μπούκερς δίνουν χαμηλό ποσοστό κέρδους 1.20, όντας το «σίγουρο» για τη νίκη. Ακολουθούν ο Γιάννης Σγουρός με απόδοση 4 και ο Βασίλης Κικίλιας με απόδοση στο 10.
Στην Πελοπόννησο, φαβορί θεωρείται ο Πέτρος Τατούλης, για τον οποίο οι εταιρείες στοιχημάτων προσφέρουν απόδοση 1.40, που θεωρείται από τους ειδικούς ποσοστό νίκης, καθώς πρόκειται για μια περιφέρεια όπου οι βασικοί υποψήφιοι είναι μόλις δύο. Ο Δημήτρης Δράκος της ΝΔ υπολείπεται σημαντικά, καθώς οι μπούκερς τού δίνουν ποσοστό 2.6.
Στην Ήπειρο, κλειστό παιχνίδι προβλέπουν οι εταιρείες στοιχημάτων στο ηπειρώτικο ντέρμπι, προσφέροντας στη νίκη του Βαγγέλη Αργύρη (ΠΑΣΟΚ) 1.70 και στον αντίπαλό του, Αλέκο Καχριμάνη (ΝΔ) 1.95.
Στην Κεντρική Μακεδονία φαβορί ακλόνητο δίνουν οι μπούκερς τον Παναγιώτη Ψωμιάδη με μόλις 1.01 ποσοστό απόδοσης. Στον Μάρκο Μπόλαρη (12), Κυριάκο Βελόπουλο (100), Θεοδόση Κωνσταντινίδη (1000) και Μιχάλη Θερμόπουλο (2000) οι μπούκερς μάλλον δεν δίνουν το ελάχιστο ποσοστό εκλογικής νίκης.
Για τις υπόλοιπες περιφέρειες, οι εταιρείες στοιχημάτων δίνουν ακλόνητο φαβορί στην Κρήτη (ΠΑΣΟΚ), ενώ στη Θεσσαλία το Ιόνιο και το Βόρειο Αιγαίο αναμένουν μάχη, με τα ποσοστά των υποψηφίων να είναι σχετικά κοντά σε αποδόσεις.
Στο Δήμο Αθήνας, οι μπούκερς θεωρούν σίγουρο νικητή τον Νικήτα Κακλαμάνη, δίνοντάς του απόδοση φτώχειας, που όμως πολιτικά μεταφράζεται σε απόδοση νίκης. Συγκεκριμένα, ο Κακλαμάνης «παίζεται» στο 1.10, ενώ ο συνυποψήφιός του, Γιώργος Καμίνης, στο 6.
Στο Δήμο Θεσσαλονίκης, τον Κώστα Γκιουλέκα (ΝΔ) θέλουν φαβορί οι μπούκερς, δίνοντάς του απόδοση 1.45. Στον Γιάννη Μπουτάρη αντίστοιχα δίδεται ποσοστό 2.45, που του αφήνει μεν ελπίδες νίκης, αλλά του ψαλιδίζει αρκετά τις πιθανότητες.
Στο Δήμο Πειραιά, ακλόνητο φαβορί στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας είναι ο εκλεκτός του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μίχας, ο οποίος στο στοίχημα παίζεται «γκανιάν» με απόδοση 1.20. Ο Βασίλης Μιχαλολιάκος είναι το απόλυτο αουτσάιντερ με απόδοση 6, ενώ ο Πέτρος Μαντούβαλος ακολουθεί με απόδοση 9.
Πηγή: fimes.gr

Μυστική συνάντηση Παπανδρέου-Μπόμπολα στο Πεντελικόν

Μια σημαντική αποκάλυψη κάνει αύριο η εφημερίδα Πρώτο Θέμα. Όπως αποκαλύπτει η Κυριακάτικη εφημερίδα των Αναστασιάδη-Καραμήτσου χθες το απόγευμα υπήρξε μυστική συνάντηση στο Πεντελικόν του πρωθυπουργού με τον εκδότη του Έθνους Γιώργο Μπόμπολα. Το timing που συναντιόνται οι δύο άνδρες μόνο τυχαίο δεν είναι.
Ο Παπανδρέου που μέχρι πρότινος είχε ξεκινήσει αντάρτικο εναντίον των βαρόνων, τώρα που βλέπει τα δύσκολα έχει αρχίσει τις μεγάλες κωλοτούμπες. Το γεγονός ότι το ραντεβού δεν δημοσιοποιήθηκε, αποκτά ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα , προκαλώντας πολλά ερωτηματικά.
 Ο άνθρωπος που μεσολάβησε για τη συνάντηση των δύο ανδρών ήταν ο διαχρονικός εκλεκτός των media Τηλέμαχος Χυτήρης, που ήταν παρών στον... πονηρό καφέ.
Υ.Γ
Στο αυριανό ΘΕΜΑ πέραν του ρεπορτάζ πληροφορούμαστε ότι υπάρχει και μια σελίδα με αρκετό παρασκήνιο την οποία υπογράφει ο Θέμος.

Γ. Δημαράς: "Δεν διασφαλίζεται το αδιάβλητο της εκλογικής διαδικασίας"

Ανακοίνωση από τον συνδυασμό του Γιάννη Δημαρά "'Αρμα Πολιτών":
"Είμαστε στη δυσάρεστη θέση να καταγγείλουμε το θέατρο του παραλόγου που συνεχίζει να παίζεται από το Υπουργείο Εσωτερικών.
Το Υπουργείο Εσωτερικών απάντησε και εγγράφως, αρνητικά στο αναφαίρετο δημοκρατικό δικαίωμα του συνδυασμού μας να συμμετέχει ισότιμα, πλήρως και ουσιαστικά στις εκλογικές διαδικασίες, προφασιζόμενο την έννομη τάξη και τις απαρέγκλιτες εφαρμοζόμενες διατάξεις όπως αναφέρει η απάντηση.
Η ιδιαίτερη σπουδή του Υπουργείου Εσωτερικών για το σεβασμό των δημοκρατικών διαδικασιών εφαρμόζεται κατ' επιλογήν. Καθώς, η συλλογή και η τηλεφωνική μετάδοση, προς το Υπουργείο Εσωτερικών, των αποτελεσμάτων όλης της Περιφέρειας Αττικής θα γίνει μόνο από τη Νομαρχία Αθηνών, όπως προβλέπεται στην εγκύκλιο 30, της 22/10/2010.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην εγκύκλιο: «...οι αντιπρόσωποι της δικαστικής αρχής κάθε εκλογικού τμήματος όλων των δήμων και κοινοτήτων της περιφερείας σας, οφείλουν, αμέσως μόλις τελειώσει η διαλογή, να
τηλεγραφήσουν στον Νομάρχη...»
Επίσης αναφέρεται ότι: «...Οι κ.κ. Νομάρχες, παρακαλούνται να παρακολουθήσουν προσωπικά τα θέματα της συγκέντρωσης και άμεσης μετάδοσης των αποτελεσμάτων τόσο από τους προέδρους των εφορευτικών επιτροπών προς τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις...»
Είναι αδιανόητο να αναλαμβάνει, ο νυν Νομάρχης και υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής, τη συγκέντρωση και μετάδοση των αποτελεσμάτων των ψηφοφόρων της Περιφέρειας Αττικής, γιατί επ' ουδενί δε διασφαλίζεται το αδιάβλητο της εκλογική διαδικασίας.
Είναι σαφέστατο ότι τίθεται θέμα ηθικής, πολιτικής αλλά και νομικής τάξης"