2015 EKLOGES - βουλευτικές εκλογες 2015, 2012, GREEK ELECTIONS GALLOP ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ 2015EKLOGES

Οι νέοι δήμαρχοι της Βόρειας Ελλάδας

Η αλλαγή σελίδας στον Δήμο Θεσσαλονίκης, έπειτα από 24χρόνια, με την εκλογή του Γιάννη Μπουτάρη στη δημαρχία, αλλά και οι αντικαταστάσεις στους Δήμους Δράμας, Κομοτηνής, Έδεσσας, Πέλλας, Κιλκίς και Αλεξανδρούπολης είναι τα αυτοδιοικητικά αποτελέσματα που ξεχωρίζουν στη Βόρεια Ελλάδα.

Κεντρική Μακεδονία

Θεσσαλονίκη
Στον Νομό Θεσσαλονίκης, πλην της εκλογής του Γιάννη Μπουτάρη, στον Δήμο Καλαμαριάς δήμαρχος παρέμεινε ο Θεοδόσης Μπακογλίδης.
Στον Δήμο Ελευθερίου - Κορδελιού νικητής αναδείχθηκε ο Ευστάθιος Λαφαζανίδης και στον Δήμο Παύλου Μελά επικράτησε ο Διαμαντής Παπαδόπουλος.

Στη Χαλκηδόνα νέος δήμαρχος είναι ο Παναγιώτης Δαϊκούδης, στον Δήμο Δέλτα επικράτησε ο Νικόλαος Γιούτικας, ενώ αλλαγές σκυτάλης σημειώθηκαν στο Ωραιόκαστρο, όπου η διοίκηση του δήμου πέρασε στα χέρια του Δημήτρη Σαραμάντου και στον Δήμο Λαγκαδά με νικητή τον Ιωάννη Αναστασιάδη.
Στον Δήμο Θερμαϊκού παρέμεινε δήμαρχος ο Ιωάννης Αλεξανδρής, ενώ στον Δήμο Βόλβης εκλέχθηκε ο Δημήτρης Γαλαμάτης.
Ημαθία
Στον Νομό Ημαθίας, οι δήμαρχοι Βέροιας, Χαρούλα Ουσουλτζόγλου, και Νάουσας, Αναστάσιος Καραμπατζός, κατάφεραν να επικρατήσουν στο β’ γύρο έναντι των αντιπάλων τους και συνεχίζουν τη θητεία τους, ενώ στον Δήμο Αλεξάνδρειας εκλέχθηκε ο μέχρι τώρα δήμαρχος Πλατέος, Φώτης Δημητριάδης.

Κιλκίς
Στον Νομό Κιλκίς, νέος δήμαρχος Κιλκίς αναδείχτηκε ο πρώην νομάρχης, Ευάγγελος Μπαλάσκας και νέος δήμαρχος Παιονίας ο Αθανάσιος Λαπόρδας.

Πέλλα
Στον Νομό Πέλλας, ο Δήμος Έδεσσας αλλάζει διοίκηση καθώς εκλέγεται ο Δημήτρης Γιάννου, στη Σκύδρα παραμένει δήμαρχος ο Γιώργος Χοϊδης, στην Πέλλα εκλέχθηκε ο Γρηγόρης Στάμκος, ενώ στην Αλμωπία ο Δημήτρης Πασόης.

Πιερία
Στον Νομό Πιερίας και συγκεκριμένα στον Δήμο Δίου - Ολύμπου, στο μοναδικό δήμο της περιοχής που δεν είχε εκλέξει δήμαρχο από τον α’ γύρο των εκλογών, νικητής αναδείχθηκε ο ανεξάρτητος Γιώργος Παπαθανασίου.
Σέρρες
Στον Νομό Σερρών, στον κεντρικό δήμο, νέος δήμαρχος εκλέχθηκε ο Πέτρος Αγγελίδης, στον Δήμο Σιντίκης νικητής είναι ο Απόστολος Καρύδας, στον Δήμο Βισαλτίας ο Δημήτρης Καλαϊτζής, στον Δήμο Εμμανουήλ Παππά ο Ευάγγελος Καλαθάς, ενώ στον Δήμο Αμφίπολης ο Γιώργος Βογιατζής.

Χαλκιδική
Στη Χαλκιδική, νέος δήμαρχος Πολυγύρου αναδείχτηκε ο πρώην νομάρχης, Αστέριος Ζωγράφος και στον Δήμο Αριστοτέλη ο πρώην υφυπουργός του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Πάχτας, που κατέβηκε ως ανεξάρτητος. Στον Δήμο Σιθωνίας δήμαρχος αναδείχθηκε ο Ιωάννης Τζίτζιος, στην Κασσάνδρα ο Βασίλης Παπαγιάννης και στον Δήμο Νέας Προποντίδας ο Δαμιανός Ιορδανίδης.

Ανατολική Μακεδονία- Θράκη
Δράμα
Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, στη Δράμα μετά από μία σκληρή εκλογική αναμέτρηση, που κρίθηκε στο «νήμα», νικητής στον κεντρικό δήμο είναι ο Κυριάκος Χαρακίδης. Στον Δήμο Προσοτσάνης εκλέχθηκε ο Άγγελος Λυσσέλης, στον Δήμο Παρανεστίου η Αλεξάνδρα Σωτηριάδου και στον Δήμο Δοξάτου ο Αναστάσιος Χατζηλαζάρου.

Καβάλα
Στην Καβάλα, ο νυν δήμαρχος Κωνσταντίνος Σιμιτσής επικράτησε του αντιπάλου του στο β’ γύρο και επανεκλέχτηκε, ενώ στον Δήμο Παγγαίου νικητής αναδείχθηκε ο Βασίλης Ξουλόγης. Στη Θάσο δήμαρχος θα είναι ο Κωνσταντίνος Χατζηεμμανουήλ.

Ξάνθη
Στον Νομό Ξάνθης, στον κεντρικό δήμο επανεκλέχτηκε -έστω και οριακά- ο Μιχαήλ Στυλιανίδης και στον Δήμο Μύκης νικητής είναι ο Μουσταφά Τζουκάλ.

Ροδόπη
Στη Ροδόπη, στην Κομοτηνή άνετη ήταν η επικράτηση του Γιώργου Πετρίδη, στον Δήμο Ιάσμου νικητής είναι ο Ισμέτ Καδή, στον Δήμο Μαρωνείας - Σαπών ο Ηλίας Ιωαννάκης και στον Δήμο Αρριανών ο Ιμπραήμ Σερήφ.

Έβρος
Στον Έβρο, στην Αλεξανδρούπολη δήμαρχος θα είναι ο Ευάγγελος Λαμπάκης, στην Ορεστιάδα ο Δημήτρης Μουζάς, στο Διδυμότειχο ο Παρασκευάς Πατσουρίδης και στη Σαμοθράκη ο Γιώργος Χανός.

Δυτική Μακεδονία  
Στη Δυτική Μακεδονία, ο Δήμος Καστοριάς αλλάζει «χέρια», καθώς εκλέγεται ο Εμμανουήλ Χατζησυμεωνίδης, στη θέση του Κωνσταντίνου Λιάντση, στην Κοζάνη η διοίκηση παραμένει στον Λάζαρο Μαλούτα, ενώ στη Φλώρινα εκλέγεται ο Ιωάννης Βοσκόπουλος.  Στη Δεσκάτη εκλέγεται ο Νικόλαος Μίγκος, στο Βόιο Κοζάνης, η Παναγιώτα Ορφανίδου - Παπακωνσταντίνου, ενώ στον Δήμο Σερβίων - Βελβεντού νικητής αναδεικνύεται ο Βασίλης Κωνσταντόπουλος. Στον Δήμο Εορδαίας νικήτρια είναι η Παρασκευή Βρυζίδου και στον Δήμο Αμυνταίου δήμαρχος εκλέγεται ο Ιωακείμ Ιωσηφίδης.

Στο 54% αποχή και στο 11% λευκά άκυρα ! Και ο υπάλληλος του ΔΝΤ λέει πως νίκησε

Ξεπερνούν το 65% στο σύνολο του εκλογικού σώματος η αποχή και τα λευκά άκυρα...Και κάθονται τώρα και μιλάνε για νίκες και ήττες... Σαφώς και το ΠΑΣΟΚ κερδίζει στο Β γύρο από αυτούς που ψήφισαν ...Άθροισε αντιδεξιές δυνάμεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη !
  Άλλοαυτό δεν σημαίνει και τίποτα...Αλλά για την ΝΔ το αποτέλεσμα δεν την ευνοεί με τίποτα ...Έδειξε οτι δεν έπεισε να πάρει συμμετοχή στις εκλογές ! Δηλαδή να φέρει κόσμο στις κάλπες ...Η μόνη που έφερε κόσμο στις εκλογές ήταν η αριστερά και συγκεκριμένα το ΚΚΕ Και πήρε τα ποσοστά που πήρε την  πρώτη Κυριακή