2015 EKLOGES - βουλευτικές εκλογες 2015, 2012, GREEK ELECTIONS GALLOP ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ 2015EKLOGES

Θα αποπληρώσουμε το δάνειο και με τόκο

Τη διαβεβαίωση ότι η Ελλάδα θα αποπληρώσει εξ' ολοκλήρου και με τόκο το δάνειο των 110 δισ. ευρώ παρείχε από τη Φινλανδία, όπου βρέθηκε την Τετάρτη, ο πρωθυπουργός. Ο κ. Παπανδρέου, σχολιάζοντας τις διαδηλώσεις που βρίσκονταν σε εξέλιξη την ίδια ώρα στην Ελλάδα, δήλωσε πως κατανοεί τον πόνο του ελληνικού λαού και πως ορισμένες φορές θα ήθελε κι ο ίδιος να κατέβει στο δρόμο.
«Μερικές φορές θέλω και ο ίδιος να κατέβω να διαδηλώσω επειδή δεν είμαι καθόλου ευχαριστημένος από αυτά που συμβαίνουν. Ωστόσο, η διαμαρτυρία δεν είναι αρκετή. Πρέπει να αλλάξουμε τη χώρα και είμαστε αποφασισμένοι να το κάνουμε» δήλωσε ο πρωθυπουργός στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε από το Ελσίνκι.
Ο Γ.Παπανδρέου συναντήθηκε με την Φινλανδή ομόλογό του Μαρί Κιβινιέμι, σε μια προσπάθεια να προωθήσει τις θέσεις της Ελλάδας σχετικά με τους όρους εξυπηρέτησης του χρέους, εν όψει και της Συνόδου Κορυφής της 11ης Μαρτίου και της 24ης Μαρτίου.
Ο κ. Παπανδρέου εξέφρασε την ελπίδα ότι θα υπάρξει πρόβλεψη για επιμήκυνση της περιόδου αποπληρωμής των 110 δισ. και υπογράμμισε πως η λήψη συγκεκριμένων μέτρων θα καθησυχάσει τις αγορές.
Απευθυνόμενος στους Φινλανδούς πολίτες τόνισε πως μπορεί να εγγυηθεί ότι η Ελλάδα θα αποπληρώσει το δάνειο και μάλιστα με τόκο. Επισήμανε πως αυτό είναι θέμα αξιοπιστίας της χώρας.
Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις προσπάθειες που κάνει η χώρα και στιο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που έχει προωθήσει, λέγοντας πως έχουν ήδη γίνει τα 4/5 από όσα οφείλει η χώρα να κάνει για την οικονομία της.
«Χρειαζόμαστε ακόμα περισσότερη διαφάνεια, καλύτερη διοίκηση στον δημόσιο τομέα, ανάπτυξη της δημόσιας περιουσίας, προσέλκυση νέων επενδύσεων και να μπορέσουμε να προχωρήσουμε σε ιδιωτικοποιήσεις, προκειμένου να μειώσουμε το χρέος και να δώσουμε ώθηση στην οικονομική ανάπτυξη» δήλωσε.
Η Φινλανδή πρωθυπουργός Μαρί Κιβινιέμι δήλωσε ότι η ΕΕ είναι έτοιμη να προχωρήσει στην λήψη μέτρων που θα καθησυχάσουν τις αγορές.
Η ίδια εξέφρασε την ικανοποίησή της για τις προσπάθειες της Ελλάδας και ζήτησε να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό με τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, καθώς «υπάρχουν πολλά να γίνουν ακόμα».

Φραστική επίθεση δέχθηκε στον Βόλο ο Φίλιππος Σαχινίδης

Φραστική επίθεση δέχθηκε το περασμένο Σάββατο στον Βόλο ο υφυπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης.
Όπως έγινε σήμερα γνωστό, ο κ. Σαχινίδης έγινε αποδέκτης διαμαρτυριών για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης και τις επιπτώσεις της στην κοινωνία.
Ο υφυπουργός Οικονομικών βρέθηκε στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας προκειμένου να μιλήσει σε εκδήλωση της Τοπικής Οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ.
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ξαφνικά περίπου έξι άτομα που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ, εισέβαλαν στο ξενοδοχείο και, καθώς η εκδήλωση ήταν ανοικτή, ένας εξ αυτών μπήκε στην αίθουσα πριν ξεκινήσει την ομιλία του ο υφυπουργός, και άρχισε να διαμαρτύρεται για τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης.
Προς στιγμήν επικράτησε αναστάτωση και οι διοργανωτές ζήτησαν από τον διαδηλωτή να αποχωρήσει, όπως και έγινε λίγο αργότερα.
Παράλληλα έξω από το ξενοδοχείο, σε απόσταση περίπου 100 μέτρων, είχαν συγκεντρωθεί περίπου 40 άτομα που νωρίτερα συμμετείχαν σε εκδήλωση για τους μετανάστες του Μεγάρου Υπατία και φώναζαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης.

Διαμαρτυρια εκπαιδευτικών σε ομιλία της Διαμαντοπούλου!

Το περιστατικό σημειώθηκε κατά της διάρκεια συνάντησης της υπουργού Παιδείας με τους δημάρχους της χώρας όπου τους παρουσίαζε το πλάνο για τις συγχωνεύσεις σχολείων. Ενώ είχε ξεκινήσει η συζήτηση, μικρή ομάδα εκπαιδευτικών μπήκε στο χώρο...
διέκοψε την ομιλία της κυρίας Διαμαντοπούλου, άνοιξε πανό και φώναξε συνθήματα κατά του ΔΝΤ. Όσο εκείνοι βρίσκονταν μέσα στην αίθουσα, συνάδελφοι τους διαδήλωναν έξω από το υπουργείο Παιδείας. Όπως ήταν φυσικό η συνάντηση της υπουργού με τους Δημάρχους διακόπηκε. Ωστόσο οι τόνοι ανέβηκαν όταν ορισμένοι αυτοδιοικητικοί "άρχοντες" μίλησαν απαξιωτικά για τους διαμαρτυρόμενους εκπαιδευτικούς. Οι τελευταίοι απάντησαν... ανάλογα και το θέμα έληξε χάρη στην παρέμβαση των ψυχραιμότερων.