2015 EKLOGES - βουλευτικές εκλογες 2015, 2012, GREEK ELECTIONS GALLOP ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ 2015EKLOGES

Τα «έψαλαν» στον Σ. Χατζηγάκη

Τα «έψαλαν» στον Σ. Χατζηγάκη
Επεισοδιακή ήταν η τελετή της συγκέντρωσης των Επιταφίων στην κεντρική πλατεία των Τρικάλων, καθώς Τρικαλινοί μόλις αντίκρισαν τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργό, Σωτήρη Χατζηγάκη, ξέσπασαν σε άγριες αποδοκιμασίες.
Το συγκεκριμένο επεισόδιο έγινε στο ύψος του ταχυδρομείου, όπου ο κ. Χατζηγάκης εμφανίστηκε πρώτος από τους πολιτικούς «πληρώνοντας» την οργή του κόσμου για την οικονομική κατάσταση της χώρας.

«Δεν ντρέπεσαι, κατέστρεψες την χώρα και τολμάς και έρχεσαι και στον Επιτάφιο» ήταν μία από τις εκφράσεις που χρησιμοποίησαν τα άτομα που έβαλαν στο «στόχαστρό» τους τον κ. Χατζηγάκη.

Πηγή: trikalanews.gr

Τέσσερις στους δέκα εγκρίνουν το γιαούρτωμα πολιτικών

Ιδιαίτερα ανησυχητικά είναι τα αποτελέσματα νέας δημοσκόπησης, με τους πολίτες να δηλώνουν σε μεγάλο ποσοστό βέβαιοι για την αναδιάρθρωση. Το 40% λέει "ναι" στις βίαιες διαμαρτυρίες κατά πολιτικών. Μικρό προβάδισμα για το ΠΑΣΟΚ. Σε πτώση και τα δυο κόμματα εξουσίας.
Την απογοήτευση και την απαισιοδοξία των Ελλήνων πολιτών καταγράφει μία ακόμα δημοσκόπηση, ένα χρόνο από τη μέρα που ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ανακοίνωσε από το ακριτικό Καστελόριζο την προσφυγή της Ελλάδας στον μηχανισμό στήριξης.
Παράλληλα, διαπιστώνεται η οργή του ελληνικού λαού, που όχι μόνο θεωρεί ότι τα πολιτικά κόμματα δεν μπορούν να βοηθήσουν τη χώρα, αλλά σε ένα σημαντικό ποσοστό εγκρίνει τις βίαιες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά των πολιτικών!
Σύμφωνα με έρευνα της ALCO που δημοσιεύεται στην εφημερίδα "Πρώτο Θέμα", το 40% των πολιτών πιστεύει ότι καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να οδηγήσει τη χώρα σε έξοδο από την κρίση.
Το ίδιο ακριβώς ποσοστό (τέσσερις στους δέκα) συμφωνεί με τις αποδοκιμασίες και τα γιαουρτώματα των πολιτικών. Το 56% δηλώνει ότι διαφωνεί, ωστόσο αυτοί που συμφωνούν αυξάνονται διαρκώς, χωρίς κανείς να μπορεί να προβλέψει που μπορεί να οδηγήσει η λαϊκή δυσαρέσκεια στο άμεσο μέλλον.
Σε ερώτηση αν η σημερινή κυβέρνηση, μπορεί να διαχειριστεί την οικονομική κρίση το 74% απαντά αρνητικά.
Μάλιστα το 44% θεωρεί ότι ο ανασχηματισμός είναι λύση πρώτης ανάγκης, αλλά ακόμα και αν γίνει δεν σημαίνει ότι θα φέρει αποτέλεσμα.
Σχεδόν ένας στους δύο (47%) πιστεύει ότι τελικά ο πρωθυπουργός θα αναγκαστεί μέχρι το τέλος του χρόνου να προσφύγει σε πρόωρες εκλογές.
Σε ερώτηση για την αναδιάρθρωση χρέους, το 47% απαντά ότι παρά τις συνεχείς διαψεύσεις θα γίνει κάποιο είδος αναδιάρθρωσης και το 24% ότι τελικά η Ελλάδα θα τη γλυτώσει.
Σύμφωνα με την έρευνα της ALCO, οι πολίτες δεν έχουν πειστεί για τα περί "αξιοποίησης" της δημόσιας περιουσίας, με το 59% να θεωρεί το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων ως "ξεπούλημα" της δημόσιας περιουσίας.
Μικρό προβάδισμα για το ΠΑΣΟΚ
Ως προς την πρόθεση ψήφου, το ΠΑΣΟΚ εξακολουθεί να προηγείται της Νέας Δημοκρατίας, ωστόσο εξακολουθεί να βρίσκεται σε πτώση.
Πάντως, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν φαίνεται να καρπώνεται τη φθορά της κυβέρνησης, σε αντίθεση με το ΚΚΕ, το ΛΑΟΣ και τον ΣΥΡΙΖΑ, που ανεβάζουν τα ποσοστά τους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα δύο κόμματα εξουσίας μαζί ξεπερνούν με το ζόρι το 40%.
Συγκεκριμένα το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 21,5%, η Νέα Δημοκρατία 19,4%, το ΚΚΕ 8,5%, ο ΛΑΟΣ 5,7% και ο ΣΥΡΙΖΑ 3,2%.